Image
Image
Image
WebNewsTeam

WebNewsTeam

Η πρωτοποριακή και επιτυχημένη επιχείρηση στο χώρο του ηλεκτρολογικού και βιομηχανικού υλικού, ΤΕΧΝΟΜΑΤ Α.Ε., επενδύει στην εξέλιξη με την Softweb.

Η Softweb στοχεύει να συμβάλλει ριζικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΤΕΧΝΟΜΑΤ Α.Ε., προσφέροντάς μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική λύση που βασίζεται σε state of the art τεχνολογίες.

Η ΤΕΧΝΟΜΑΤ Α.Ε. υιοθέτησε τα προϊόντα B2B E-commerce & M-commerce της Softweb, τα οποία επιτρέπουν την καθημερινή αλληλεπίδραση της εταιρείας με το οικοσύστημά της με έναν ψηφιακό, απλουστευμένο και απολύτως δομημένο τρόπο, καλύπτοντας όλο το φάσμα των λειτουργιών της επιχείρησης:

  • Kύκλωμα Πωλήσεων
  • Marketing / Ενημέρωση
  • BI Intelligence & Reporting
  • Logistics
  • Tailormade Workflows

 

Οι λύσεις της Softweb θα εξασφαλίσουν την ψηφιοποίηση των απαραίτητων ροών εργασιών, με στόχο την ελαχιστοποίηση των λαθών, τη μείωση στους χρόνους και στα κόστη διαχείρισης, την αύξηση στο μέγιστο της πιστότητάς των πελατών και την ενίσχυση των πωλήσεών της ΤΕΧΝΟΜΑΤ Α.Ε..

Η Softweb, ηγέτης στον κλάδο των νέων τεχνολογιών, εξειδικεύεται στην ανάπτυξη Web και Mobile λογισμικών με σημαντικές απαιτήσεις σε επίπεδο λειτουργιών και διασυνδέσεων με τρίτα συστήματα (ERP, CRM, WMS, CSM κ.ά.). Η εταιρεία μετράει στο portfolio της περισσότερους από 750 πελάτες και 14 χρόνια εμπειρίας. Σήμερα, η γκάμα των λύσεων της περιλαμβάνει 11 προϊοντα που στόχο τους έχουν την βελτιστοποίηση των διαδικασιών των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως πεδίου δραστηριότητας και κλάδου αγοράς (B2C, B2B, Field Market, Logistics, Customer Services Management κ.ά.).

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 19:23

Αφιέρωμα δειγμα - Εισαγωγη

Από τότε που ξέσπασε ο κορωνοϊός, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αυξηθεί σημαντικά. Ένας δείκτης αυτής της ανάπτυξης είναι ο αριθμός των ηλεκτρονικών καταστημάτων σε πλατφόρμες e-commerce.

Από τότε που ξέσπασε ο κορωνοϊός, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αυξηθεί σημαντικά. Ένας δείκτης αυτής της ανάπτυξης είναι ο αριθμός των ηλεκτρονικών καταστημάτων σε πλατφόρμες e-commerce.

Από τότε που ξέσπασε ο κορωνοϊός, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αυξηθεί σημαντικά. Ένας δείκτης αυτής της ανάπτυξης είναι ο αριθμός των ηλεκτρονικών καταστημάτων σε πλατφόρμες e-commerce, Από τότε που ξέσπασε ο κορωνοϊός, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αυξηθεί σημαντικά. Ένας δείκτης αυτής της ανάπτυξης είναι ο αριθμός των ηλεκτρονικών καταστημάτων σε πλατφόρμες e-commerce.

Από τότε που ξέσπασε ο κορωνοϊός, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αυξηθεί σημαντικά. Ένας δείκτης αυτής της ανάπτυξης είναι ο αριθμός των ηλεκτρονικών καταστημάτων σε πλατφόρμες e-commerce.

 

Διαφημιζόμενος 1 λινκ

Διαφημιζόμενος 2 λινκ

Διαφημιζόμενος 3 λινκ

 

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχεδόν τα δύο τρίτα των ηλεκτρονικών καταστημάτων και πλατφορμών προκάλεσαν αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία των κριτικών των καταναλωτών που δημοσιεύονται στα web sites τους. Πιο συγκεκριμένα, σε 144 από τους 223 ιστότοπους που ελέγχθηκαν, οι αρχές δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι οι επιχειρήσεις έκαναν αρκετά για να εξασφαλίσουν αυθεντικές κριτικές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Συνεργασία για την Προστασία των Καταναλωτών (CPC), ένα δίκτυο Αρχών που είναι υπεύθυνες για την προστασία των καταναλωτών σύμφωνα με τους νόμους, έκαναν ελέγχους σε online reviews.

Η δράση πραγματοποιήθηκε αφού η Έρευνα Παρακολούθησης Αγοράς που είχε γίνει το 2020 έδειξε ότι οι καταναλωτές βασίζονται στις αξιολογήσεις όταν λαμβάνουν αποφάσεις αγοράς. Για παράδειγμα, έως και το 71% των καταναλωτών θεωρούν τις κριτικές σημαντικές όταν πρόκειται να κάνουν κράτηση ενός καταλύματος διακοπών.

Οι Αρχές των κρατών μελών της ΕΕ, της Ισλανδίας και της Νορβηγίας, προχώρησαν σε ελέγχους 223 μεγάλων ιστότοπων για παραπλανητικές κριτικές καταναλωτών. Σχεδόν τα δύο τρίτα των e-shop, marketplaces, μηχανών αναζήτησης και ιστότοπων σύγκρισης υπηρεσιών που ελέγχθηκαν, προκάλεσαν αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία των κριτικών.

Από τα 223 web sites, για τα 144 οι Αρχές δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι έλαβαν μέτρα για να βεβαιωθούν ότι οι κριτικές δημοσιεύτηκαν από καταναλωτές που χρησιμοποίησαν πραγματικά το προϊόν ή την υπηρεσία στην οποία αναφέρονται. Επιπλέον, τουλάχιστον τα 104 δεν ενημερώνουν τους χρήστες πώς συλλέγονται και επεξεργάζονται οι κριτικές. Μόνο 84 ιστότοποι ανέφεραν αυτές τις πληροφορίες στην ίδια τη σελίδα αξιολόγησης, ενώ άλλοι τις αναφέρουν με μικρά γράμματα στους νομικούς όρους και προϋποθέσεις.

Συχνά, οι καταναλωτές δεν έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν την αυθεντικότητα των κριτικών. Περισσότεροι από τους μισούς ιστότοπους (118) δεν περιείχαν πληροφορίες σχετικά με το πώς αποτρέπονται οι ψεύτικες κριτικές. Επιπλέον, 176 από τους ιστότοπους δεν αναφέρουν ότι οι κριτικές με κίνητρα απαγορεύονται, ή πώς διασφαλίζουν ότι αυτές οι κριτικές επισημαίνονται.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, οι Αρχές προστασίας των καταναλωτών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 55% των ελεγχθέντων ιστότοπων παραβιάζει την Οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, η οποία απαιτεί από τον ιστότοπο να παρουσιάζει αληθείς πληροφορίες στους καταναλωτές, για να διασφαλίζεται η τεκμηριωμένη απόφαση. Από τις 28 Μαΐου του τρέχοντος έτους, θα ισχύει νομοθεσία που απαγορεύει την πώληση, την αγορά και την υποβολή ψευδών κριτικών καταναλωτών για την προώθηση προϊόντων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ότι οι Εθνικές Αρχές θα προχωρήσουν στα επόμενα βήματα. Οι Αρχές θα επικοινωνήσουν με τους ενδιαφερόμενους εμπόρους για να κάνουν διορθώσεις στον ιστότοπό τους και εάν χρειαστεί, θα προχωρήσουν και σε νομικές ενέργειες για επιβολή ποινών, σύμφωνα με την εκάστοτε εθνική νομοθεσία.

 

Πηγή: ecommercenews.eu


Εικόνα: Christin Hume, Unsplash  

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Πιστή στη δέσμευσή της για πρόγραμμα επενδύσεων άνω των 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, η Sitecore, ο παγκόσμιος ηγέτης παροχής λογισμικού διαχείρισης ψηφιακής εμπειρίας, ανακοίνωσε τη λειτουργία του νέου τεχνολογικού της hub στην Αθήνα.

Μετά την εξαγορά της Moosend τον περασμένο Μάιο, η Sitecore αναπτύσσει ακόμη περισσότερο το αποτύπωμά της στην Ελλάδα με την επέκταση των δραστηριοτήτων της και την ενίσχυση του hub με περίπου 100 νέες θέσεις εργασίας που αναμένεται να δημιουργηθούν μέσα στο 2022.

Στόχος του technology hub είναι να στηρίξει το φιλόδοξο πλάνο επέκτασης και ανάπτυξης προϊόντων με όραμα να διαταράξει τον κλάδο της ψηφιακής εμπειρίας, προσφέροντας μια end-to-end, content to commerce προϊοντική σουίτα στο cloud, μαζί με τη δημιουργία νέων και καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Η Sitecore επενδύει διαρκώς στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σε ανεξερεύνητους τομείς, όπως το product development, ενώ εστιάζει στο cloud (Azure και AWS) και στο cloud automation, και το λογισμικό και οι λύσεις που θα αναπτυχθούν από την ομάδα της Αθήνας θα αξιοποιηθούν από το υπάρχον και το μελλοντικό πελατολόγιο της εταιρείας σε όλο τον κόσμο.

Η απόφαση της Sitecore να εμπλουτίσει την ομάδα της με στελέχη από την τοπική αγορά αποδίδει καρπούς, καθώς η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε περίπου 50 προσλήψεις το τελευταίο διάστημα, ενώ μέσα στο επόμενο εξάμηνο, η εταιρεία αναμένεται να τριπλασιάσει το δυναμικό της στην Αθήνα, καλύπτοντας κυρίως θέσεις προγραμματιστών και μηχανικών λογισμικού, ώστε το τεχνολογικό κέντρο να είναι σε θέση να υποστηρίξει το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας και τις  δραστηριότητες της, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Για να κάνει ακόμη πιο εύκολη και αποτελεσματική τη διαδικασία για τους υποψήφιους στην Ελλάδα, η Sitecore λανσάρει παράλληλα και ένα εξειδικευμένο career site μέσα από το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το βιογραφικό τους και να επιταχύνουν τη διαδικασία συνέντευξης με την ομάδα της εταιρείας στην Αθήνα.

O Γιάννης Ψαρράς, VP of Engineering στην Sitecore, δήλωσε σχετικά: «Η επιλογή της Αθήνας για το τεχνολογικού hub της Sitecore έγινε ώστε να αξιοποιηθεί  αποτελεσματικά το Greek talent και το αδιαμφησβήτητα υψηλό επίπεδο των Ελλήνων μηχανικών και προγραμματιστών. Αναγνωρίζοντας ότι η προστιθέμενη αξία της εταιρείας είναι οι άνθρωποι της, στόχος της είναι να διαμορφώσει μια ομάδα με υψηλή κατάρτιση και ικανότητες και πολύπλευρη εμπειρία σε θέματα τεχνολογίας. Με τις πρόσφατες στρατηγικές κινήσεις μας έχουμε ενισχύσει περαιτέρω την ποιότητα και το εύρος των λύσεων ψηφιακής εμπειρίας που διαθέτουμε. Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής παγκόσμιας επέκτασης της εταιρείας και το τεχνολογικό hub μας έρχεται να επισφραγίσει όχι μόνο την παρουσία μας στην ευρύτερη περιοχή και να συμβάλλει ενεργά στην αύξηση των μεριδίων μας, αλλά και να διευρύνει τις ευκαιρίες για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο και να παρέχει ακόμη πιο προηγμένες ψηφιακές εμπειρίες στους πελάτες μας, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την υψηλότερη απόδοσή τους

Με έτος ίδρυσης το 2001, η Sitecore δραστηριοποιείται στον κλάδο του ψηφιακού μάρκετινγκ αλλά και της διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου και διαθέτει εκτεταμένη παρουσία στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο, μέσα από ένα γύρο εξαγορών που πραγματοποίησε νωρίτερα στο έτος, μεταξύ των οποίων ήταν και η ελληνική startup Moosend την άνοιξη.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

H myPOS είναι μια ιδιαίτερα ευέλικτη, ολοκληρωμένη πλατφόρμα αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών, με κάρτες τεχνολογίας chip ‘n’ PIN, μαγνητοταινίας και ανέπαφων συναλλαγών (NFC) που εμπιστεύονται πάνω από 150.000 επιχειρήσεις σε περισσότερες από 30 χώρες.

H myPOS προσφέρει ήδη τη δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρηματίες στην Ελλάδα να δέχονται πληρωμές με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες των VISA, MasterCard, JCB, Union Pay, American Express και Bancontact, στα φυσικά τους καταστήματα, από τα e-shop τους, απομακρυσμένα, εν κινήσει (taxi, courier, delivery κ.λπ.), marketplaces, αυτόματους πωλητές, ψηφιακά ράφια, ακόμα και με χρήση μόνο των κινητών τους τηλεφώνων. 

Οι καινοτόμες υπηρεσίες και τα τερματικά της myPOS, καθώς και η τεχνογνωσία που έχει στις ηλεκτρονικές πληρωμές, προσέλκυσε το ενδιαφέρον ακόμα και πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα, όπως η L’Oreal, που τοποθετεί σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα τα custom ψηφιακά ράφια Beaut-e Point και η KFC.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η myPOS στους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τα τερματικά και τις online υπηρεσίες της, είναι το γεγονός ότι έχουν μέσα σε 10 δευτερόλεπτα τα χρήματα από τις κάρτες των πελατών τους διαθέσιμα στον λογαριασμό τους, αφού προσφέρει χωρίς επιπλέον χρέωση την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών.

myPOS τερματικά Android 

Η myPOS, ήδη από το 2018 διαθέτει το δικό της App Market, το οποίο επιτρέπει σε τρίτους προγραμματιστές να ανεβάσουν τις δικές τους εφαρμογές και να τις λειτουργούν στα myPOS τερματικά Android. Αυτό σημαίνει πως οι επιχειρηματίες που θα επιλέξουν να έχουν στις επιχειρήσεις τους τερματικά myPOS με λειτουργικό Android, όπως τα μοντέλα myPOS Carbon και myPOS Slim, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ακόμα και ως ταμειακές μηχανές συμβατές με το My Data.

Οι Android εφαρμογές του myPOS App Market είναι διαθέσιμες σε όλους τους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τα τερματικά σε Ελλάδα, Κύπρο, τις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, καθώς και στην Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι προγραμματιστές μέσω του myPOS App Market έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια πανευρωπαϊκή αγορά και μπορούν να αποκτήσουν νέους πελάτες μέσα από το συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο των ήδη 150.000+ επιχειρηματιών – πελατών της myPOS.

Υπάρχουν ήδη εφαρμογές από Έλληνες προγραμματιστές όπως για parking, τα ΚΤΕΛ, τις εταιρείες ταχυμεταφορών / last mile delivery, ασύρματης παραγγελιοληψίας για την εστίαση, καθώς και ταμειακής μηχανής συμβατής με το My Data, οι οποίες λειτουργούν στα myPOS τερματικά και μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ.

Χρήση Android smartphone με εφαρμογή myPOS 

Από τον Νοέμβριο του 2020, η myPOS με τη δωρεάν εφαρμογή myPOS Glass επιτρέπει στα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android 8.1 και άνω που έχουν NFC chip, να δέχονται ανέπαφα πληρωμές με κάρτες και με δυνατότητα καταχώρησης του PIN στην οθόνη των κινητών τηλεφώνων. H εφαρμογή έχει ήδη ξεπεράσει τις 200.000 εγκαταστάσεις μέσω Google Play και Huawei App Gallery σε όλη την Ευρώπη. Με το myPOS Glass οι επιχειρηματίες δεν χρειάζονται καν τερματικό POS για να δέχονται πληρωμές με κάρτες.

Πληρωμές με myPOS QR Codes

Τα γνωστά μας QR code μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αποδοχή πληρωμών με κάρτες. Οι επιχειρηματίες δημιουργούν μέσα από την myPOS mobile εφαρμογή το QR code πληρωμής, οι πελάτες το σκανάρουν με την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου, καταχωρούν οι ίδιοι οι πελάτες τα στοιχεία της κάρτας τους και η πληρωμή ολοκληρώνεται με άμεση πίστωση των χρημάτων στον myPOS επαγγελματικό λογαριασμό των επιχειρηματιών.

Αυτόνομα φορητά τερματικά POS από 39 ευρώ χωρίς συνδρομή και δεσμεύσεις

Τα τερματικά myPOS είναι αυτόνομα, με δική τους κάρτα SIM, η οποία παρέχει δωρεάν απεριόριστη σύνδεση στο Internet σε Ελλάδα, Κύπρο και λοιπές χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, είναι ασύρματα και φορητά, ενώ ορισμένα μοντέλα χωράνε ακόμα και στη τσέπη. Τα τερματικά myPOS δεν έχουν συνδρομές ή δεσμευτικές συμβάσεις και μπορείτε να δείτε τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους εδώ.

 

Δείτε περισσότερα για τις προσφερόμενες λύσεις στο equinox-ventures.com το web site του επίσημου διανομέα της myPOS.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Από τότε που ξέσπασε ο κορωνοϊός, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αυξηθεί σημαντικά. Ένας δείκτης αυτής της ανάπτυξης είναι ο αριθμός των ηλεκτρονικών καταστημάτων σε πλατφόρμες e-commerce, όπως της Shopify, στην οποία μεταξύ Μαρτίου 2020 και Ιανουαρίου 2022, ο αριθμός των καταστημάτων αυξήθηκε κατά 201,53%.

Έρευνα από την εταιρεία marketing Genus AI, αποκαλύπτει ότι μεταξύ Μαρτίου 2020 και Ιανουαρίου 2022, πολλοί επιχειρηματίες "έστησαν" το e-shop τους στη Shopify καθώς ο αριθμός των ενεργών διαδικτυακών καταστημάτων αυξήθηκε κατά 201,53%. Σε απόλυτους αριθμούς, η πλατφόρμα έχει προσθέσει 2.594.798 νέα ηλεκτρονικά καταστήματα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες της Shopify εδρεύουν στις ΗΠΑ. Τον Ιανουάριο του 2022, η πλατφόρμα είχε 2.666.627 ηλεκτρονικά καταστήματα που προέρχονται από τις ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 178,53% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020 (957.393 e-shop). Ο αριθμός των ευρωπαϊκών e-shop που υιοθέτησαν την πλατφόρμα έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 156.466 ηλεκτρονικά καταστήματα στο Shopify, σημειώνοντας αύξηση 218,81%. Ακολουθεί η Γαλλία, με 59.590 καταστήματα και ανάπτυξη 320,85%.

Σύμφωνα με τη Genus AI, τα περισσότερα e-shop που προστέθηκαν πρόσφατα στη Shopify αφορούν μικρές επιχειρήσεις. Αυτές οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην ικανοποίηση των πελατών, σε ασφαλείς και φιλικούς προς το χρήστη ιστότοπους, για να λάβουν υψηλότερες αξιολογήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η διατήρηση μιας τεράστιας πελατειακής βάσης γίνεται ευκολότερη και τους βοηθά να ανταγωνιστούν με μεγαλύτερους παίκτες του ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών επαγγελματιών μάρκετινγκ για το TikTok όσον αφορά στο influencer marketing έχει εκτοξευθεί από τις αρχές του 2020, καθώς το δημοφιλές κοινωνικό μέσο έχει μετεξελιχθεί από ένα καινοτόμο social networking app σε βασικό παίκτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως αποτέλεσμα, σχεδόν τα δύο τρίτα των influencer στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή το 2022.

Όπως αναφέρει το emarketer.com, το 2020, το 36% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ στις ΗΠΑ χρησιμοποίησε το TikTok για μάρκετινγκ επιρροής, σημειώνοντας αύξηση 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στο 42% το 2021 και θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2025, καθώς το TikTok συνεχίζει να κλείνει το χάσμα με το Facebook στο influencer marketing.

Μόνο το Instagram και το Facebook ξεπέρασαν τη δημοτικότητα του TikTok μεταξύ των influencer marketers και περισσότεροι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το TikTok από ότι το YouTube, το Twitter ή το Snapchat φέτος.

Ενώ τα brands εξακολουθούν να διερευνούν τις στρατηγικές μάρκετινγκ στο TikTok, η πλατφόρμα είναι δημοφιλής για χρήση σε πειραματική βάση, σε συνδυασμό με καμπάνιες σε πιο σταθερές πλατφόρμες, όπως το Instagram και το Facebook.

Μέχρι το 2025, το 54,9% των επαγγελματιών μάρκετινγκ αναμένεται να επωφεληθούν από τους influencers στο TikTok και το 66,4% των influencer θα κάνουν χρήση της εφαρμογής. Οι στρατηγικές μάρκετινγκ μάλλον θα αλλάξουν, καθώς το κοινό της εφαρμογής συνεχίζει να διαμορφώνεται, αλλά η συνολική δημοτικότητα θα παραμείνει υψηλή.

 

Εικόνα: Bruno Gomiero, Unsplash  

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Έχοντας στην κατοχή της εννέα (9) φυσικά καταστήματα και ούσα αποκλειστική αντιπρόσωπος των γνωστών brands McKinley, Firefly, Tecnopro, Pro Touch, Energetics μεταξύ άλλων, η INTERSPORT Albania, η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο λιανικής αθλητικών ειδών, εμπιστεύτηκε την τεχνογνωσία της Generation Y – International eBusiness Hub, ώστε να επενδύσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, αναθέτοντάς της τον αποκλειστικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του ολοκαίνουριου διαδικτυακού καταστήματός της.

Η Generation Y είναι πλέον στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει την INTERSPORT Albania στην οικογένειά της και να αναλάβει αποκλειστικά την παράδοση αυτού του αξιοσημείωτου έργου, παρέχοντας στον πελάτη της όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρει την απόλυτη ψηφιακή εμπειρία στα μέλη της αθλητικής του κοινότητας, καθώς και να ενισχύσει την ήδη επιτυχημένη παρουσία του στην παγκόσμια αγορά αθλητικών ειδών.

 

Μάθετε περισσότερα για το έργο εδώ: https://bit.ly/3tBdTdk

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 01:00

Στο Oracle Cloud η eobuwie.pl μητρική του epapoutsia.gr

Η eobuwie.pl κατέχει ηγετική θέση στην πώληση υποδημάτων, τσαντών και αξεσουάρ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα με την επωνυμία epapoutsia.gr.

Καθώς η εταιρεία επεκτείνεται σε νέες αγορές, αυξάνεται η πολυπλοκότητα όσον αφορά τα αποθέματα και τις συλλογές υποδημάτων και αξεσουάρ. Για να βελτιστοποιήσει και να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες σχεδιασμού και να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών, η eobuwie.pl επέλεξε πρόσφατα τη Retail λύση της OracleCloud Merchandising”.

Πλέον, οι ομάδες της εταιρείας που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των προϊόντων, θα μπορούν να ακολουθούν μια πιο ενοποιημένη και έξυπνη διαδικασία σχεδιασμού για όλες τις σειρές και συλλογές των συνεχώς αυξανόμενων προϊόντων της εταιρειας.

Ο Szymon Dąbrowski, Εμπορικός Διευθυντής της eobuwie.pl S.A., δήλωσε: «Η επένδυσή μας στην Oracle μάς επιτρέπει να βελτιστοποιήσουμε και να  επέκτεινουμε την γκάμα των προϊόντων μας ώστε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών με μια ανανεωμένη συλλογή, η οποία θα μπορεί να είναι προσβάσιμη ανεξάρτητα από το κανάλι που επιλέγουν οι πελάτες για τις αγορές τους

Ο Wiktor Miernik-Zdanowicz, Επικεφαλής Εμπορικών λειτουργιών της eobuwie.pl S.A., δήλωσε: «Με τη νέα υπηρεσία cloud, μπορούμε να βελτιώσουμε τον σχεδιασμό μας σε πολλαπλά κανάλια, αγορές και κατηγορίες πελατών, ώστε να υποστηρίξουμε καλύτερα τις αναπτυσσόμενες δραστηριότητές μας. Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού μπορούν να διαχειρίζονται έγκαιρα τη διαδικασία αναπλήρωσης αποθεμάτων βάσει των στόχων/προβλέψεων πωλήσεων (open to buy) χρησιμοποιώντας τη λύση Oracle Retail Merchandise Financial Planning. Στόχος μας είναι να ξοδεύουμε λιγότερο χρόνο για χειροκίνητο συσχετισμό δεδομένων και περισσότερο για την ανάλυση και το εντοπισμό ευκαιριών κερδοφορίας

Η eobuwie.pl επέλεξε τη λύση Oracle Retail Merchandise Financial Planning Cloud Service η οποία φιλοξενείται στο Oracle Cloud Infrastructure, για τις πρωτοποριακές δυνατότητες που προσφέρει όσον αφορά τον σχεδιασμό για τα υποδήματα και τα είδη μόδας, καθώς και για την αποδεδειγμένα επιτυχημένη πορεία της στην αγορά.

Η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Pronos, μέλος του Oracle PartnerNetwork (OPN) μέσα σε μόλις 13 εβδομάδες.

Ο Mike Webster, Senior Vice President και γενικός διευθυντής, Oracle Retail, δήλωσε: «Η λύση SaaS που παρέχουμε δίνει σε εταιρείες λιανικού εμπορίου όπως η eobuwie.pl ένα ασφαλές μονοπάτι για την υιοθέτηση των  νέων καινοτομιών σχετικά με το σχεδιασμό διαδικασιών για τον κλάδο της λιανικής. Επενδύοντας στο Oracle Cloud, η eobuwie.pl μπορεί να επικεντρωθεί στις βασικές της δραστηριότητες και να αξιοποιήσει τις ενσωματωμένες δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης και τεχνητής νοημοσύνης για να βελτιώσει τους τρόπους σχεδιασμού διαχείρισης των προϊόντων της

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Στο διάστημα των τελευταίων δύο ετών επηρεάστηκε σημαντικά ο ιστός της κοινωνίας, γεγονός που εκφράστηκε μέσω μιας συλλογικής αλλαγής στις σχέσεις των ανθρώπων με την εργασία, τον καταναλωτισμό, την τεχνολογία και τον πλανήτη, ωθώντας τις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν νέους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η τελευταία έκδοση των Fjord Trends της Accenture Interactive, η 15η κατά σειρά, παρέχει πρακτική καθοδήγηση στην προσπάθεια των εταιρειών να προσφέρουν αξία και συνάφεια στους πελάτες τους, τους υπαλλήλους τους και την κοινωνία συνολικά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι συμπεριφορές που πρόσφατα εντοπίστηκαν θα ωθήσουν τις επιχειρήσεις να επανεξετάσουν την προσέγγισή τους στο design, την καινοτομία και την ανάπτυξη. Αυτό είναι αποτέλεσμα των αλλαγών στις προσδοκίες και τη νοοτροπία των εργαζομένων, των ελλείψεων που παρατηρούνται απόρροια προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες καθώς και των νέων εικονικών περιβαλλόντων, όπως το metaverse.

«Μην υποτιμάτε τις αλλαγές που βλέπουμε ή τον ρόλο των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν σε αυτές», δήλωσε ο Mark Curtis, Head of Global Innovation and Thought Leadership της Accenture Interactive. «Οι επιλογές που θα κάνουν οι επιχειρήσεις ενδέχεται να επηρεάσουν τον κόσμο μας με περισσότερους τρόπους από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε, και όλα δείχνουν αλλαγές στις σχέσεις των ανθρώπων — με συναδέλφους, brands, αγαπημένα πρόσωπα και την κοινωνία. Έχουμε μπροστά μας δύσβατο δρόμο, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν θετικό πρόσημο για τους ανθρώπους, την κοινωνία και τον πλανήτη».

 

Η μελέτη Fjord Trends 2022 αναλύει πέντε ανθρώπινες συμπεριφορές και τάσεις που αναμένεται να επηρεάσουν την κοινωνία, τον πολιτισμό και τις επιχειρήσεις:

 

  • Come as you are: Η πανδημία έχει επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, συνδέονται και καταναλώνουν. Οι άνθρωποι διερωτώνται ποιοι είναι και τι πραγματικά τους ενδιαφέρει. Επιπλέον, ο αυξανόμενος ατομικισμός έχει βαθιές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις στον τρόπο με τον οποίο καθοδηγούν τους υπαλλήλους τους, διαμορφώνουν ένα νέο EVP (employee value proposition) και καλλιεργούν τις σχέσεις εταιρείας-πελάτη.

 

  • The end of abundance thinking? Τον τελευταίο χρόνο, πολλοί ήρθαν αντιμέτωποι με άδεια ράφια, αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και ελλείψεις σε καθημερινές υπηρεσίες. Παρότι οι ελλείψεις σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να είναι μια προσωρινή πρόκληση, ο αντίκτυπός τους θα συνεχιστεί. Θα οδηγήσει μάλιστα σε μια αναθεώρηση της αντίληψης περί «αφθονίας» -βασιζόμενη στη διαθεσιμότητα, την ευκολία και την ταχύτητα- και σε μεγαλύτερη ευαισθησία ​​για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν το «άγχος διαθεσιμότητας» που βιώνουν πολλοί καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. 

 

  • The next frontier: Το metaverse θα αποτελέσει ένα νέο όριο του διαδικτύου, που θα συνδυάζει όλα τα υπάρχοντα επίπεδα πληροφοριών, τις διεπαφές και τους χώρους με τους οποίους αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι. Προσφέρει ένα νέο μέρος για να κερδίσει κανείς χρήματα, δημιουργεί νέους τύπους θέσεων εργασίας και προσφέρει άπειρες δυνατότητες branding που οι άνθρωποι θα περιμένουν από τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν. Και δεν θα υπάρχει μόνο μέσω οθονών και ακουστικών - θα αφορά επίσης εμπειρίες και μέρη στον πραγματικό κόσμο που αλληλεπιδρούν με τον ψηφιακό. 

 

  • This much is true: Οι άνθρωποι αναμένουν πλέον να κάνουν ερωτήσεις και να παίρνουν απαντήσεις με το πάτημα ενός κουμπιού ή μέσω μιας σύντομης επικοινωνίας με ένα φωνητικό βοηθό. Το γεγονός ότι είναι τόσο εύκολο και άμεσο συνεπάγεται ότι οι άνθρωποι θα κάνουν περισσότερες ερωτήσεις. Για τα brands, το εύρος των ερωτήσεων των πελατών και ο αριθμός των καναλιών για την υποβολή τους αυξάνεται συνεχώς. Συνεπώς, ο τρόπος απάντησης σε αυτές τις ερωτήσεις αποτελεί μια σημαντική σχεδιαστική πρόκληση και παράλληλα μια κρίσιμη βάση για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και μια μελλοντική πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. 

 

  • Handle with care: Η φροντίδα κυριάρχησε τον περασμένο χρόνο σε όλες τις μορφές της: αυτοφροντίδα, φροντίδα για τους άλλους, υπηρεσίες φροντίδας και κανάλια παροχής φροντίδας, τόσο στον ψηφιακό όσο και στον φυσικό κόσμο. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ευκαιρίες και προκλήσεις για τους εργοδότες και τα brands. Οι ευθύνες γύρω από τη φροντίδα του εαυτού μας και των άλλων θα συνεχίσουν να έχουν προτεραιότητα στη ζωή μας. Επομένως, οι designers και οι επιχειρήσεις πρέπει να δημιουργήσουν τον κατάλληλο «χώρο» και πλαίσιο για την παροχή φροντίδας.

 

«Καθώς οι καταναλωτές αναθεωρούν το σύνολο των σχέσεών τους, τα brands θα έχουν δύο κύριες υποχρεώσεις: να φροντίζουν τον κόσμο σήμερα και ταυτόχρονα να οικοδομούν το μέλλον με τρόπο θετικό για τον πλανήτη, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία», δήλωσε ο David Droga, CEO και Creative Chairman της Accenture Interactive. «Το κλειδί βρίσκεται στη βαθιά κατανόηση των επιπτώσεων αυτών των σχέσεων και φιλοδοξιών και στη μετατροπή τους σε ισχυρές επιχειρηματικές στρατηγικές που οδηγούν στη συνάφεια και την ανάπτυξη».

 

Διαβάστε αναλυτικά τη μελέτη Fjord Trends εδώ

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

Σελίδα 1 από 147
Image
Image
Image

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Image
Image
Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!