SAVE THE DATE : Απασχόληση, Επενδύσεις και Επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε

Posted On Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 13:19 Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει στην Αθήνα διήμερο συνέδριο (Τρίτη 29/1 - Τετάρτη 30/1) με θέμα την Απασχόληση, τις Επενδύσεις & την Επιχειρηματικότητα, κυρίως για τους νέους.

Την πρώτη μέρα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jyrki Katainen, αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας θα συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους τομείς της αρμοδιότητας του.

Πολλοί ακόμη καλεσμένοι από την χώρο της απασχόλησης και την επιχειρηματικότητας, εκπρόσωποι επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτές αλλά και δημόσιοι φορείς θα παρουσιάσουν ευκαιρίες στο χώρο της εργασίας.

Επίκεντρο της εκδήλωσης είναι νέοι πολίτες που αναζητούν εργασία καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις. Στόχος είναι η ενημέρωση για τις υπάρχουσες δυνατότητες και ευκαιρίες αλλά και η πληροφόρηση με συμμετοχικό διάλογο ('world café sessions') και διαδικτυακή συμμετοχή.

Οι δραστηριότητες θα επικεντρωθούν και σε πιο πρακτικά θέματα όπως : οι συνεντεύξεις εργασίας, η προετοιμασία βιογραφικών, η δικτύωση, η καθοδήγηση, η χρήση νέων τεχνολογιών, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση και οι επενδυτικές ευκαιρίες όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να συνομιλήσουν με τους παρόντες φορείς.

Που ; Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - αίθουσα Σκαλκώτα).

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει! Για την εγγραφή σας (και σύντομα το πρόγραμμα) πατήστε εδώ.

Read 322 times

Related items

 • Η Entomics εξασφαλίζει Seed επένδυση με την ηγεσία της Metavallon VC

  Η Metavallon VC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επένδυσή της στην Entomics, εταιρεία που αναπτύσσει λύσεις και τεχνολογία αιχμής στο πλαίσιο της ταχέως αναπτυσσόμενης βιομηχανίας βιομετατροπής εντόμων. Η seed χρηματοδότηση ηγείται από τη Metavallon VC και έχει στρατηγικούς συνεπενδυτές που ασχολούνται με την Πράσινη τεχνολογία και την Αγροτεχνολογία.

  Η Entomics, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα και η οποία ιδρύθηκε από τους Matt McLaren, Φώτη Φωτιάδη και Miha Pipan, είναι μια βιοτεχνολογική εταιρεία που στοχεύει στην ανάπτυξη της καλλιέργειας εντόμων σε μεγάλη κλίμακα, για την παραγωγή τροφών κατάλληλων για τον τομέα της κτηνοτροφίας και πλούσιων σε πρωτεΐνες. Η εταιρεία επιχειρεί να αντιμετωπίσει την σπατάλη φαγητού και την αυξημένη κατανάλωση τροφίμων αναπτύσσοντας προϊόντα και λύσεις φυσικών βιομετατροπών εντόμων σε ζωοτροφές. Η αγορά υπάρχει λιγότερο από μια δεκαετία, αναπτύσσεται όμως με ταχείς ρυθμούς και μέχρι το 2022 αναμένεται να φθάσει σε αξία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

  Με εστίαση στους τομείς των πουλερικών και του σολομού, η Entomics είναι η πρώτη εταιρεία που επιτρέπει τη ζωντανή παραγωγή εντόμων και την λειτουργική τροφή σε ακατέργαστα έντομα με πατενταρισμένες τεχνολογίες, επιτυγχάνοντας μειωμένο κόστος παραγωγής, βελτιωμένα ποσοστά μετατροπής τροφίμων και αυξημένη απόδοση.

  Η πρώτη λύση αφορά μια μονάδα παραγωγής εντόμων η οποία εγκαθίσταται στις κτηνοτροφικές μονάδες, και εισάγει μια κλιμακωτή, ανεξάρτητη λύση χρησιμοποιώντας μηχανική όραση για αυτόνομη λήψη αποφάσεων και συνεχή παρακολούθηση στο cloud.

  Η δεύτερη λύση της εταιρείας επικεντρώνεται στη βιολογική επεξεργασία μικροβίων για να προσθέσει λειτουργική αξία στα έντομα που μετατρέπουν βιομάζα χαμηλής αξίας σε μάζα εντόμων υψηλότερης αξίας, πλούσια σε πρωτεΐνες, λίπη και χιτίνη.

  Αυτά μπορούν με τη σειρά τους να χρησιμοποιηθούν ως βιώσιμες εισροές για διάφορους τομείς, και κυρίως για ζωοτροφές υψηλής ποιότητας που απαιτούνται από τις αγορές υδατοκαλλιέργειας και premium ζωοτροφών.

  Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί από την Entomics για την επέκταση της υφιστάμενης ομάδας και για την επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης των λύσεων της εταιρείας.

  Το πρωτότυπο σύστημα είναι υπό ανάπτυξη και αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα με έναν συνεργάτη πεδίου, ενώ οι δοκιμές μεγάλης κλίμακας σε επίπεδο εργαστηρίου για τη βελτιστοποίηση των θρεπτικών ιδιοτήτων των εντόμων αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2019.

  Η εταιρεία επεκτείνει την ομάδα της στην Ελλάδα με πρόσθετες προσλήψεις, αναζητώντας κατασκευαστές για τις μονάδες της καθώς και παραγωγούς που ενδιαφέρονται για τις δοκιμές των λύσεων της.

  "Η επένδυση αυτή είναι μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία καθώς η Entomics αλλάζει τον κλάδο των τροφών ζώων που προορίζονται για κατανάλωση, εισάγοντας θετική αλλαγή σε όλους τους ενδιαφερόμενους καθώς και στα ζώα μέσω μιας πιο θρεπτικής, φυσικής και βιολογικής διατροφής. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με πιο βιώσιμο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο σύμφωνα με τα ισχύοντα βιομηχανικά πρότυπα. Μετά από μια μακρά περίοδο έρευνας και δοκιμών, μπαίνουμε τώρα σε μια επιθετική φάση εμπορικής επέκτασης, βελτιώνοντας παράλληλα τα προϊόντα μας και τις ιδιότητές τους. Η πρώτη μας εγκατάσταση σε αγρόκτημα θα βρίσκεται στην αγορά αυτή τη χρονιά, ενώ έχουμε ήδη σημαντικές συνεργασίες με την Stonegate και το Πανεπιστήμιο του Sterling", αναφέρει ο συνιδρυτής της Entomics Φώτης Φωτιάδης.

  "Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση σημαντικών στόχων βιωσιμότητας μπορεί να συμβαδίζει με τη δημιουργία σημαντικής υπεραξίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε στην Entomics. Οι εταιρείες της κεντρικής Ευρώπης είναι πρωτοπόρες αυτή τη στιγμή σε μια συναρπαστική, αναπτυσσόμενη αγορά, με λύσεις και τεχνολογία που θέτουν τα θεμέλια για την κλιμάκωση της βιομηχανικής και εμπορικής τους δραστηριότητας. Οι μετατοπίσεις στο ρυθμιστικό περιβάλλον από το 2018 και μετά καθιστούν τη χρονική στιγμή ιδανική για την εμπορική εφαρμογή των τεχνολογιών της Entomics. Πιστεύουμε ότι η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει την εξαιρετικά ολοκληρωμένη ομάδα της, την μακρά τεχνογνωσία της σε βιοτεχνολογία, μηχανική, δεδομένα και αυτοματισμούς που αναπτύσσονται για να ολοκληρώσει και να προτείνει στην αγορά λύσεις κλίμακας που αντιμετωπίζουν βέλτιστα τις βιοχημικές, υλικοτεχνικές και μηχανικές προκλήσεις. Η επένδυσή μας θα επιτρέψει την υλοποίηση της λύσης σε πρωτότυπο επίπεδο και στην καθιέρωση σχέσεων αγοράς για λύσεις μεγάλης κλίμακας τα επόμενα χρόνια", προσθέτει η Μυρτώ Παπαθάνου Partner της Metavallon VC.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της Metavallon VC.

 • Seed round €600K για τη Ferryhopper με κύριο επενδυτή την Metavallon VC

  Η Metavallon VC ανακοινώνει τη συμμετοχή της ως κύριος επενδυτής στη Seed επένδυση αξίας €600.000 της εταιρείας Ferryhopper, την νέα μηχανή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με συνεπένδυση από την easyGroup του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου.

  Το Ferryhopper ιδρύθηκε το 2016, από τους Χρήστο Σπαθαράκη, Βασίλη Λαχανά, Παναγιώτη Σαράφη και Aiden Short.

  H 13μελής ομάδα της εταιρείας ανέπτυξε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρέχοντας στους χρήστες την δυνατότητα να επιλέξουν απευθείας δρομολόγια, να κάνουν κράτηση για δρομολόγια με ανταπόκριση αλλά και να σχεδιάσουν ταξίδια πολλαπλών προορισμών και διαδρομών, μετατρέποντας το ταξίδι με πλοίο στην Ελλάδα σε εύκολη και απλή διαδικασία.

  Σε λιγότερα από δύο χρόνια, η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει πάνω από 200.000 εισιτήρια μέσω της πλατφόρμας για παραπάνω από 160 προορισμούς, αποκτώντας ένα σημαντικό μερίδιο της εγχώριας online αγοράς. Συνολικά, η παγκόσμια ακτοπλοϊκή αγορά βρίσκεται σε ανοδική πορεία λόγω της ψηφιοποίησης των ταξιδιωτικών υπηρεσιών και της ολοένα αναπτυσσόμενης ταξιδιωτικής τάσης, παγκοσμίως.

  Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την επιχειρηματική επέκταση της εταιρείας διεθνώς, την ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών της και την διαφοροποίηση μέσω των επιπλέον προστιθέμενης αξίας προϊόντων της.

  Το 2019 η Ferryhopper θα επεκταθεί στην Ιταλία και την Ισπανία και την επόμενη χρονιά σε ακόμα περισσότερους Μεσογειακούς προορισμούς καθώς και στη Βόρεια Ευρώπη. Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η περαιτέρω εδραίωσή της στην Ελληνική αγορά και η ταχεία ανάπτυξή της στο εξωτερικό.

  Στόχος μας στο Ferryhopper είναι να προσφέρουμε στους χρήστες μας μια ολοκληρωμένη και εύκολη σε χρήση, πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Δουλεύουμε καθημερινά έτσι ώστε να κάνουμε την διαδικασία της online κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε μια απλή και ευχάριστη εμπειρία, αντίστοιχη δηλαδή με την εμπειρία του ίδιου του ταξιδιού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή την επένδυση καθώς μας βοηθά να διευρύνουμε τους ορίζοντες του Ferryhopper σε κεντρικές Ευρωπαϊκές αγορές και να προσφέρουμε πρωτοποριακές ταξιδιωτικές υπηρεσίες”, αναφέρει ο CEO και co-founder του Ferryhopper Χρήστος Σπαθαράκης.

  Η Ελλάδα όντας ο μεγαλύτερος διεθνής νησιωτικός προορισμός, χρειάζεται τον δικό της εγχώριο πρωταγωνιστή στην αγορά των online ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και πιστεύουμε ότι το Ferryhopper είναι η μοναδική εταιρεία που μπορεί να καταφέρει κάτι αντίστοιχο καθώς και να αλλάξει ολοκληρωτικά το τοπίο των online κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Η ομάδα είναι προσηλωμένη στην εκτέλεση, στον σεβασμό στην εμπειρία του πελάτη και σε ένα ξεκάθαρο όραμα για το πως θα θριαμβεύσουν επιχειρώντας στην Μεσογειακή αγορά και στην παγκόσμια ανάπτυξη. Η δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα είναι ιδανική, λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης αύξησης της ψηφιοποίησης και των αναπτυξιακών παρόχων όπως επίσης της αύξησης των ανεξάρτητων και μη οργανωμένων ταξιδιών”, εξηγεί η Μυρτώ Παπαθάνου Partner στη Metavallon VC.

  Το Ferryhopper αποτελεί εταιρεία τεχνολογίας αιχμής στο πεδίο της online μηχανής αναζήτησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η οποία μέσω των διαφορετικών και πολλαπλών λειτουργιών μετατρέπει την διαδικασία της ταξιδιωτικής κράτησης σε μια απλή και απολαυστική εμπειρία. Οι εταιρείες που εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες να πραγματοποιούν ταξιδιωτικές κρατήσεις μέσω των κινητών με αποτελεσματικό τρόπο κερδίζουν μεγαλύτερη ευκαιρία για επιτυχία, καθώς παρατηρούνται ακόμα προβλήματα στην λειτουργία παρόμοιων τεχνολογιών που πρέπει να λυθούν. Μόλις τον προηγούμενο μήνα παρουσιάσαμε την easyFerry, μια πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιώντας την μηχανή αναζήτησης του Ferryhopper, προσφέρει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία σε όλους τους easy ταξιδιώτες μας”, αναφέρει ο ιδρυτής και πρόεδρος της easyGroup, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της Metavallon.

   

 •  Η Metavallon VC επνδύει €200K στην εταιρεία GuestFlip

  Η Metavallon VC προχώρησε σε pre-seed επένδυση €200K στην εταιρεία GuestFlip, την πλατφόρμα διαχείρισης online reputation για τον ξενοδοχειακό κλάδο, με έδρα την Αθήνα. Η εταιρεία επιλέχθηκε προς επένδυση μέσω του 2ου Pre-Seed επενδυτικού κύκλου και αποτελεί την 5η Pre-Seed επένδυση του fund. O 3oς Pre-Seed επενδυτικός κύκλος είναι ήδη ανοιχτός και το fund δέχεται τις επιχειρηματικές προτάσεις των startup εταιρειών τεχνολογίας με καταληκτική ημερομηνία την 7η Απριλίου.

  Η GuestFlip προσφέρει ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης φήμης (reputation management) που βοηθά τα ξενοδοχεία και τους ιδιοκτήτες ακινήτων να διαχειρίζονται και να ενισχύουν τις online κριτικές με στόχο την αύξηση της ικανοποίησης των πελατών τους, της πληρότητας των καταλυμάτων και των απευθείας κρατήσεων.

  Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα οι ξενοδόχοι μπορούν να παρακολουθούν συγκεντρωτικά μέσω μιας οθόνης τις κριτικές από 30+ διαφορετικά κανάλια, να διαχειρίζονται την επίδοση τους βάσει 200+ κατηγοριών (συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της ποιότητας του δωματίου και του πρωινού), να απαντούν στις κριτικές των πελατών τους, να παρακολουθούν τις αντίστοιχες επιδόσεις των ανταγωνιστών τους και να λαμβάνουν καθοδήγηση μέσω στοιχείων ανάλυσης (prescriptive analytics) σχετικά με την online παρουσία τους και την ικανοποίηση των πελατών τους.

  Τους επόμενους μήνες έχει προγραμματιστεί η προσθήκη νέων εξαιρετικών λειτουργιών, τοποθετώντας την GuestFlip διεθνώς ανάμεσα στις κορυφαίες reputation management υπηρεσίες.

  Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2018 από τον Στράτο Μπότη και τον Άρη Παττακό, θέλοντας να προσφέρει την πιο καινοτόμα, μοντέρνα και φιλική προς το χρήστη online reputation management πλατφόρμα που βοηθά τους ξενοδόχους να έχουν πρόσβαση στα σχόλια των πελατών τους μέσω καθοδηγητικών αναλυτικών στοιχείων και ρυθμιστικών λειτουργιών ούτως ώστε να αναπτύσσονται μέσω των online καναλιών.

  Πράγματι, οι online κριτικές των επισκεπτών κυριαρχούν στις αποφάσεις επιλογής καταλυμάτων: πάνω από το 60% των ταξιδιωτών πραγματοποιούν τις κρατήσεις τους online και το 2ο πιο σημαντικό κριτήριο για τις αποφάσεις αυτές είναι οι κριτικές επισκεπτών. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των κριτικών που τα ξενοδοχεία παρακολουθούν, αναλύουν και απαντούν έχει αυξηθεί δραματικά, με ενδεικτική την άνοδο κατά 113% των κριτικών μέσω Google από το 2016 στο 2017 και μόνο στην Αμερική.

  Στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο του ξενοδοχειακού κλάδου, το online reputation επηρεάζει άμεσα και καθοριστικά τους ρυθμούς της μίσθωσης και του τζίρου.

  Τα επόμενα βήματα της GuestFlip περιλαμβάνουν το λανσάρισμα ενός reputation widget που θα βοηθήσει τα ξενοδοχεία να προωθήσουν τις καλύτερες κριτικές στους δυνητικούς τους πελάτες απευθείας από τον ιστότοπο τους, καθώς και ενός δυναμικού social-proof marketing widget το οποίο στοχεύει στο να αυξήσει τις άμεσες κρατήσεις για τους πελάτες της GuestFlip.

  H εταιρεία δουλεύει στο να χτίσει συνεργασίες με κορυφαίους παρόχους ξενοδοχειακών λειτουργικών συστημάτων (hospitality software providers), όπως channel managers, μηχανές κράτησης και αναζήτησης και PMS marketplaces. Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για να αναπτύξει η εταιρεία νέες προϊοντικές λειτουργίες, να ενδυναμώσει τις πωλήσεις και την υποστήριξη προς τους πελάτες της, καθώς και να επεκτείνει διεθνώς τις υπηρεσίες της.

  Η Metavallon VC συνεχίζει τις Pre-Seed επενδύσεις όπως αυτή στην GuestFlip, αξιολογώντας εταιρείες που υποβάλλουν τις προτάσεις τους ανά τακτά διαστήματα βάσει cut-off προθεσμιών, με επόμενη καταληκτική ημερομηνία στις 7 Απριλίου του 2019.

  Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν την επενδυτική τους πρόταση εδώ. Η Metavallon VC δραστηριοποιείται εξίσου και σε Seed επενδύσεις, με συνεχή αξιολόγηση σχετικών επενδυτικών προτάσεων καθόλη την διάρκεια του έτους.

   

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της Metavallon VC.

 • Οι 10 ομάδες της Γ’ φάσης του 9ου διαγωνισμού NBG Business Seeds

  Η Οργανωτική Επιτροπήτου 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των εικοσιοκτώ (28) προτάσεων της Β’ Φάσης από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

  Η επιτροπή του προγράμματος Business Seeds αποτελείται από καθηγητές προερχόμενους από έντεκα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας: το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς επίσης και από στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Επιλέχθηκαν οι ακόλουθες δέκα (10) προτάσεις, οι οποίες προκρίνονται στη Γ’ Φάση. Ο κατάλογος των προκριθέντων είναι με αλφαβητική σειρά και, εφόσον πρόκειται για πρόταση ομάδας, βάσει του επωνύμου του εκπροσώπου της ομάδας.

  • Βαφόπουλος Μιχαήλ, Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, Linked Business
  • Δέδε Ελένη, Περιβάλλον και Τεχνολογία, Dogs’ Voice
  • Καλιακάτσος Λάμπρος, Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, Plex.Earth
  • Μπούρκα Αθηνά-Αναστασία, Περιβάλλον και Τεχνολογία, Followgreen
  • Παντζιάρος Αλέξης, Περιβάλλον και Τεχνολογία, Coffe-eco
  • Σκουλάς Ευάγγελος, Περιβάλλον και Τεχνολογία, Biomimetic
  • Σταύρου Βασίλειος, Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, ShopMind
  • Τσιπάς Βασίλειος, Περιβάλλον και Τεχνολογία, PlantBox
  • Φιλιππίδης Μιχαήλ, Περιβάλλον και Τεχνολογία, Φωτοβολταϊκός Διαχειριστής Θερμικής Ενέργειας
  • Χατζησταύρου Μαρία, Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, Ferryhopper
 • Η Citizen εξασφαλίζει €800Κ με κύριο επενδυτή την Metavallon VC

  Η Metavallon VC ανακοινώνει την συμμετοχή της με seed επένδυση στη δυναμική εταιρεία Citizen, η οποία έχει έδρα την Αγγλία και προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες βιομετρικής ταυτοποίησης.

  Η επένδυση αποτελεί μέρος συνολικού γύρου χρηματοδότησης ύψους €800K, στην οποία ηγήθηκε η Metavallon VC και συμμετείχαν επιχειρηματικοί άγγελοι καθώς και υφιστάμενοι επενδυτές της εταιρείας από τους χώρους των πληρωμών και της επενδυτικής τραπεζικής.

  Η Citizen είναι μια εταιρεία παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών ταυτοποίησης που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επαληθεύουν, να επικοινωνούν και να συναλλάσσονται με τους πελάτες τους, με ασφάλεια, χωρίς την επιβάρυνση χρήσης κωδικών.

  Η Citizen ιδρύθηκε το 2015 από τον CEO James Neville, ο οποίος έχει εργαστεί σε ανώτατες ηγετικές θέσεις και σε τομείς όπως το e-commerce, τα payments και το gaming, ξεχωρίζοντας ως CTO στην Worldpay και την Sportingbet. To 2017 η ομάδα της Citizen έλαβε μέρος στο Barclays Accelerator του Λονδίνου, που υποστηρίζεται από το TechStars.

  Εκεί διακρίθηκε ως μια από τις κορυφαίες Fintech εταιρείες του Λονδίνου. Η Citizen βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαδικασία αδειοδότησης από τους αρμόδιους Ευρωπαίους Ρυθμιστές προκειμένου να ενεργεί ως Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Πληρωμών σύμφωνα με τις προβλέψεις του Payment Service Directive 2 (PSD2) με σκοπό να υποστηρίξει ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις τραπεζικών συναλλαγών και άμεσες πληρωμές.

  Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την εμπορική ανάπτυξη της εταιρείας και την ενίσχυση της ομάδας της. H Citizen σκοπεύει να δημιουργήσει μια τεχνική ομάδα στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του Βαγγέλη Σταματούκου, έμπειρου Έλληνα συμβούλου στρατηγικής ανάπτυξης επιχειρήσεων.

  Ήδη έχουν ανακοινωθεί τρεις θέσεις εργασίας: Backend Engineer, QA και Senior Front-end Engineer.

  “To απαρχαιωμένο παράδειγμα χρήσης ονόματος και κωδικού ασφαλείας έχει ήδη καταρρεύσει. Το 40% των ανθρώπων συστηματικά ξεχνούν τους κωδικούς ασφαλείας τους, ενώ το 81% παραδέχεται ότι παρέχει online αναληθή προσωπικά στοιχεία. Η απώλεια των προσωπικών στοιχείων έχει φτάσει σε τεράστια ποσοστά και η εποχή πολιτικών αυθαίρετης διαχείρισης προσωπικών δεδομένων, όπως του Facebook φτάνει στο τέλος της.

  Αυτό που ξεχωρίζει την Citizen είναι η καινοτομία στην βιομετρική ταυτοποίηση και την κρυπτογράφηση. Οι περισσότεροι καταναλωτές και εργαζόμενοι στον κόσμο είναι ήδη εξοικειωμένοι στην χρήση πλατφορμών βιομετρικής επαλήθευσης, ενώ η χρήση συσκευών που διαθέτουν βιομετρικά στοιχεία με κρυπτογράφηση θεωρείται η πιο αξιόπιστη αντικατάσταση των κωδικών ασφαλείας.

  Η Citizen θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις κύριες αγορές της και το 2019, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να επαληθεύουν, να επικοινωνούν και να συναλλάσσονται με ασφάλεια με τους πελάτες τους, χωρίς την χρήση κωδικών.

  Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της Citizen, οι επιχειρήσεις μπορούν να ακολουθήσουν την διαδικασία PSD2 για την πραγματοποίηση άμεσων πληρωμών μεταξύ λογαριασμών, μειώνοντας δραστικά τα ήδη υπάρχοντα κόστη, ενώ ταυτόχρονα να ελαχιστοποιήσουν απάτες και αποζημιώσεις.

  Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Metavallon VC καθώς από κοινού θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη των εμπορικών μας δραστηριοτήτων. Η πρόσβασή της Metavallon VC στο Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα καθιστά αυτή την επένδυση ακόμα πιο κατάλληλη και για τις δύο πλευρές”, εξηγεί ο CEO και ιδρυτής της Citizen James Neville.

  “Πιστεύουμε ότι η Citizen θα αλλάξει το πεδίο των δεδομένων ασφαλείας. Η επανάσταση της βιομετρικής ταυτοποίησης έχει ήδη ξεκινήσει. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχασε σχεδόν $7 δις από χρεώσεις το 2017 και το 96% των ανθρώπων ανησυχούν για το απόρρητο των δεδομένων τους καθώς και για τον τρόπο που οι εταιρείες διαχειρίζονται τα στοιχεία τους.

  Είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον της online ασφάλειας και της αντιμετώπισης της απάτης στηρίζεται σε βιομετρικές μεθόδους. Η πλατφόρμα της Citizen παρέχει ισχυρή πρόληψη στις απάτες και συμβαδίζει με τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις σχετικά με διαχείριση απορρήτου.

  Η εμπορική στόχευση της Citizen μπορεί να υποστηριχθεί ενεργά από την Metavallon VC που έχει τη δυνατότητα να της προσφέρει διασυνδέσεις σε ενα ευρύ φάσμα του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού δικτύου, καθώς και με τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις που έχει αναπτύξει με δίκτυο Ελληνικών Τραπεζών.

  Αξιοποιώντας αυτό το δίκτυο υποστηρίζουμε την Citizen για την ενδυνάμωση της αξιοπιστίας της και τη δημιουργία επιτυχημένων case studies. Με αυτά τα εφόδια θα είναι σε θέση να στοχεύσει σε πρώτης γραμμής Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες Τράπεζες αμέσως μετά”, σχολίασε ο Γιώργος Καραντώνης, Partner στην Metavallon VC.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!