Οι δέκα καλύτερες γαλλικές Startups που θα αναδειχθούν το 2018

Posted On %PM, %25 %705 %2018 %17:%Ιαν Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Γαλλία έχει ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα startup, με το Παρίσι να είναι ένα από τα κορυφαία hubs στην Ευρώπη. Δεδομένου ότι η ίδια η Γαλλία είναι μια αρκετά μεγάλη αγορά, πολλές γαλλικές startups εστιάζουν πρώτα στην εγχώρια αγορά τους, δίνωντας έτσι προτεραιότητα έναντι της διεθνούς αγοράς.

Παρόλα αυτά, στη Γαλλία αναπτύχθηκαν αρκετές καινοτομίες, που αργότερα έτυχαν διεθνούς αναγνώρισης. Εταιρείες όπως το BlaBlaCar, το Criteo, το Deezer και το Dailymotion δημιουργήθηκαν στη Γαλλία.

Στις αρχές του έτους εξετάσαμε προσεκτικά τη γαλλική σκηνή startups με στόχο να σας προσφέρουμε έναν κατάλογο 10 υποσχόμενων startups που αξίζει να παρακολουθήσετε το 2018.Οι παρακάτω εταιρείες ιδρύθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και η καθεμία από αυτές είναι - τουλάχιστον κατά την άποψή μας - προσανατολισμένη προς μια επιτυχημένη πορεία.

Qonto:Η εγκαταστημένη στο Παρίσι και προσανατολισμένη στο FinTech, παρέχει μια ηλεκτρονική τραπεζική υπηρεσία που επιτρέπει στους επιχειρηματίες, τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τις μικρομεσαίες να δημιουργήσουν ένα τραπεζικό λογαριασμό σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Με το Qonto μπορείτε να λάβετε άμεσα ένα IBAN και να αρχίσετε να διαχειρίζεστε τις φυσικές και ψηφιακές επαγγελματικές δραστηριότητες της εταιρείας σας και να εκτελείτε τις καθημερινές σας εργασίες.

Η Qonto, που ιδρύθηκε το 2016, έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 11,6 εκατομμύρια ευρώ από την Alven Capital, γνωστούς επιχειρηματικούς αγγέλους, καθώς και από την Valar Ventures.

H Spendesk είναι ο νέος τρόπος διαχείρισης των εταιρικών εξόδων, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε εταιρικές κάρτες. Η startup με έδρα το Παρίσι ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία της το 2016 με στόχο να φέρει επανάσταση στις διαδικασίες έλεγχου επιχειρηματικών εξόδων από εταιρικές προμήθειες μέχρι την επεξεργασία εταιρικών πληρωμών.

Στις αρχές του 2017, η Spendesk κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ

Mooncard: Η Fintech startup Mooncard με έδρα στο Παρίσι αποσκοπεί να επανεφεύρει τη τραπεζική πιστωτική πολιτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η Mooncard, που ιδρύθηκε το 2016, προσδοκά να γίνει η αγαπημένη λύση παρακολούθησης / πληρωμής εξόδων για τους υπαλλήλους, τους διευθύνοντες συμβούλους, τους οικονομικούς διευθυντές και τους επιχειρηματίες.

Χάρη στη Mooncard, το κύκλωμα πληρωμής και διαχείρισης μπορεί να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο. Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στα γαλλικά, αλλά αναμένουμε ότι η κυκλοφορία μιας αγγλικής έκδοσης είναι σε πορεία εμπορικής διάθεσης.

Η Heek είναι ένας κατασκευαστής ιστοσελίδων που βοηθά στη δημιουργία site μέσω chatting, προσφέροντας αλληλεπίδραση με τους ενδιαφερόμενους. Η πλατφόρμα διαθέτει μια διεπαφή συνομιλίας όπου τα bots chat θέτουν ερωτήσεις στους χρήστες, σχετικά με τον τύπο επιχείρησης που διαθέτουν και το site που διαχειρίζονται.

Το Heek είναι εύκολο στη χρήση και προσφέρει επίσης μια ποικιλία προτύπων όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν για τους ιστοτόπους τους. Ιδρύθηκε επίσημα το 2016 και εξασφάλισε χρηματοδότηση περίπου 700.000 ευρώ.

Η Whoomies ιδρύθηκε το 2017 και είναι μια πρωτοποριακή κοινωνική πλατφόρμα για συγκατοίκηση. Η ταχέως αναπτυσσόμενη γαλλική startup δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Dauphine του Παρισιού. Συγκέντρωσε πάνω από 300.000 ευρώ από seed funding για να επιταχύνει την ανάπτυξή της. Η εφαρμογή / δικτυακός τόπος, που συνδέει μελλοντικούς συγκατοίκους, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017.

Η Feed Ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Παρίσι, και είναι startup τεχνολογίας τροφίμων και αναπτύσσει "έξυπνα" τρόφιμα τα οποία πουλάει στο διαδίκτυο.

Πέρυσι αύξησε το κύκλο εργασιών της στα  3 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία παράγει πλήρη, ισορροπημένα, "διατροφικά τέλεια" γεύματα, τα οποία συσκευάζονται σε μικρές, εύκολα αναλώσιμες μορφές, όπως ενεργειακά ποτά και μπάρες.

Αυτή την περίοδο εργάζονται στην πανευρωπαϊκή ανάπτυξη και στην κυκλοφορία νέων προϊόντων.

Μainboτ Η αποστολή του MainBot είναι να δημιουργήσει βοηθούς ρομπότ . Η startup με έδρα το Παρίσι πιστεύει σε ένα μέλλον όπου "συνεργάτες" ρομπότ θα δουλεύουν δίπλα μας και θα ενισχύουν παράπλευρα τις δυνατότητές μας.

Το μέλλον θα οδηγήσει στην απρόσκοπτη ενσωμάτωση των robot στην κοινωνία μας, ενώ παράλληλα οι άνθρωποι θα αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα προσωπικά τους ενδιαφέροντα . Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 και κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια ύψους 140.000 ευρώ.

PaidThat Κύριος στόχος είναι να αναβαθμίσει τις λογιστικές υπηρεσίες. Η startup με βάση την Rennes βοηθά τους επιχειρηματίες και τους οικονομικούς διευθυντές να συλλέγουν αυτόματα τα τιμολόγιά τους μέσω ρομπότ, αποδείξεις , να εκδίδουν τιμολόγια, να διαχειρίζονται τα έξοδα των υπαλλήλων και να λαμβάνουν γνώση σχετικά με το οικονομικό ισοζύγιο τους.

Η startup ιδρύθηκε το 2016 και τους τελευταίους 6 μήνες έχει συγκεντρώσει 150.000 ευρώ από διάφορους επιχειρηματικούς αγγέλους.

H Prevision αναπτύσσει μια πλήρως αυτοματοποιημένη πλατφόρμα μηχανικής εκμάθησης , η οποία αυξάνει την παραγωγικότητα επιστημονικών δεδομένων , παρέχει ακριβή μοντέλα πρόβλεψης, τα θέτει σε παραγωγή και παρέχει μια πλήρη παλέτα αιτιολόγησης και κατανόησης των αποφάσεων των μοντέλων.

Λύσεις που βασίζονται στη χρήση τεχνικής νοημοσύνης είναι εύκολες στη χρήση και δεν απαιτούν καμία γνώση του τρόπου μοντελοποίησης δεδομένων. Το Prevision.io ιδρύθηκε το 2016 στο Παρίσι και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει κεφάλαια περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το Inato βοηθά εταιρείες κλινικών δοκιμών, να παίρνουν αποφάσεις από τη αποτελεσματική χρήση δεδομένων. Με έδρα το Παρίσι, η νέα εταιρεία εφαρμόζει μηχανική εκμάθηση σε πολλαπλές πηγές δεδομένων και παρέχει μια ολοκληρωμένη ροή εργασιών.

Η Inato ιδρύθηκε το 2016 και μέχρι στιγμής συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 1,3 εκατομυρίων ευρώ

Πηγή:Εu startups

Read 107 times Last modified on %PM, %05 %661 %2018 %16:%Φεβ

Related items

 • Οι 20 πιο ανταγωνιστικές startups του 2017 στο Angel list

  Τα τελευταία χρόνια, η πλατφόρμα Angel List Talent έχει γίνει ο χώρος στο οποίο άνθρωποι με δεξιότητες στην τεχνολογία, μπορούν να κάνουν την επόμενη κίνηση τους στη καριέρα τους και για περισσότερες από 24.000 startups για να βρουν κορυφαίους συνεργάτες.

  Υποψήφιοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με 71000 startups μέσω μιας εφαρμογής και να πάρουν εκ των προτέρων πληροφορίες για τις αμοιβές χωρίς την ύπαρξη μεσαζόντων.

  Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θέσεων εργασίας, οδήγησε σε πάνω από 1 εκατομμύριο επαφές μόνο το περασμένο έτος, μεταξύ εταιρειών και υποψηφίων.

  Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που μερικές εταιρείες προσελκύουν ταλέντα ευκολότερα από άλλες? Αυτό θα μπορούσε να οφείλετε στη ακτινοβολία της ίδιας της εταιρείας , πρόσφατες ανακοινώσεις (λανσάρισμα νέου προϊόντος ) , ή απλά αναγγελίες δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας της εταιρείας.

  Η αξιολόγηση των εταιρειών έγινε εξετάζοντας τα δεδομένα και συγκρίνοντας τον αριθμό των εταιρειών που βλέπουν οι αιτούντες, και πως αυτές ανταποκρίθηκαν στους υποψηφίους.

  Oι 20 πιο ανταγωνιστικές εταιρείες στο AngelList.


  1. Flexport: Ο διαμεταφορεάς της εποχής του Διαδικτύου

   

  Η Flexport φέρνει την επανάσταση στην παγκόσμια βιομηχανία logistics με τη χρήση λογισμικού για τη διαχείριση της πολυπλοκότητας της μεταφοράς στο διεθνές εμπόριο.

  Η εταιρεία άντλησε 110 εκατομμύρια δολλάρια από κορυφαίους επενδυτές και σήμερα διαχειρίζεται τη μεταφορά εκατοντάδων τόνων αεροπορικών μεταφορών και χιλιάδες εμπορευματοκιβωτίων μεταφορών κάθε μήνα.

  Η Flexport έχει 50 ανοικτές θέσεις σε όλα τα τμήματα, με δεκάδες ρόλους στο μάρκετινγκ και στο επιχειρησιακό τμήμα


  2. Opendoor: Ένας αποτελεσματικότερος τρόπος για  αγοραπωλησία ακινήτων

   

   

  Η Opendoor δημιουργήθηκε με σκοπό να διευκολύνει την αγορά και πώληση κατοικιών. Η εταιρεία έχει αντλήσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια από κορυφαίους επενδυτές όπως η Khosla Ventures, η ΝΕΑ και άλλοι με σκοπό να απλοποιήσει τη διαδικασία αγοράς και πώλησης ακινήτων.

  Η Opendoor ανακοίνωσε πρόσφατα ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια διακινούνται μέσω της πλατφόρμας της και, αναζητούν μηχανικούς και υπάλληλους διαχείρισης.

  3. Coinbase: Η κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων

   

  Το Coinbase είναι η κορυφαία πλατφόρμα για συναλλαγές κρυπτονομισματων όπως το bitcoin και το ethereum Η εταιρεία άντλησε $ 100 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2017.

  Εάν είστε παθιασμένοι με τις κρυπτονομίσματα, η εταιρεία προσλαμβάνει σε τομείς όπως τον σχεδιασμό, τη μηχανική, τις πωλήσεις και τις επιχειρήσεις.


  4. Forkable: Ο καλύτερος τρόπος για να φάτε το γεύμα σας στο γραφείο

   

   

  Το Forkable βρίσκει τα πιο νόστιμα γεύματα από τα καλύτερα εστιατόρια που βρίσκονται κοντά σας. Η έξυπνη πλατφόρμα μηχανικής εκμάθησης θα επιλέγει αυτόματα γεύματα με βάση τις ατομικές προτιμήσεις . Η Forkable προσλαμβάνει επί του παρόντος μηχανικούς, και για το τμήμα μάρκετινγκ και μηχανικούς.


  5. Castle Global: Εταιρεία μηχανικής εκμάθησης

   

  Η Castle Global κατασκευάζει προϊόντα τεχνολογικής εκμάθησης που απευθύνονται τόσο σε καταναλωτές όσο και σε επιχειρήσεις.

  Η πλατφόρμα τους με τεχνολογία οπτικής συλλογής πληροφοριών, προσφέρει ένα πλήρες εκπαιδευτικό εργαλείο εκμάθησης, απευθύνεται από πανεπιστημιακούς ερευνητές και φτάνει έως σε πλήρως ολοκληρωμένες λύσεις για επιχειρήσεις. Η εταιρεία προσφέρει θέσεις εργασίας σε μηχανικούς, ενώ προσλαμβάνει επίσης στο τομέα σχεδιασμού, μάρκετινγκ και τις πωλήσεων.


  6. Heap: Analytics για το Διαδίκτυο

   

  Το Heap δημιουργεί μια βάση παροχής αναλυτικών στοιχείων που διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων για πάνω από 6.000 ηλεκτρονικές επιχειρήσεις. Η καινοτομία της Ηeap είναι η αυτόματη καταγραφή δεδομένων που επιτρέπει στους χρήστες να τα αναλύουν άμεσα και αναδρομικά, χωρίς να γράφουν κώδικα.

  Τον Μάιο του 2017 η εταιρεία άντλησε 27 εκατομμύρια δολάρια και προσλαμβάνει στο σχεδιασμό, τη μηχανική, στη διαχείριση και το μάρκετινγκ στο Σαν Φρανσίσκο.


  7. Textio: Η πλατφόρμα επαυξημένης γραφής

   

   

  Το Textio ανακάλυψε την επαυξημένη γραφή, η οποία υποστηρίζεται από επεξεργασία data σε πραγματικό χρόνο.

  Η πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας Textio ήταν σε ένα διαγωνισμό καινοτομιών όπου πελάτες δημιουργούσαν αιτήσεις εργασίας και λάμβαναν απάντηση σχετικά με την απήχηση της.

  Η εταιρεία συγκέντρωσε κεφάλαια 20 εκατομμύριων δολαρίων με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η Textio έχει έδρα στο Seattle και αναζητά υποψήφιους στις πωλήσεις, μηχανικούς και σε άλλες θέσεις

   

  8.eero: Λειτουργικό Wi-Fi

   

   

  Το eero είναι το Wi-Fi που θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί από την Apple. Το σύστημα αυτό καλύπτει ολόκληρο το σπίτι σας με γρήγορο και αξιόπιστο Wi-Fi.

  Δεν υπάρχουν νεκρά σημεία, αργά σημεία, drop-off ή buffering. Το 2016 η εταιρεία άντλησε 50 εκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας τα συνολικά τους κεφάλαια στα 90 εκατομμύρια δολάρια.

  Αν πιστεύετε ότι το Wi-Fi είναι το νέο δίκτυο ηλεκτρισμού, μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτή την εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας – Οι προσλήψεις αφορούν πολλαπλές θέσεις.


  9. Hammerhead: Ένας υπολογιστής ποδηλασίας νέας γενιάς

   

   

   

  Η Hammerhead κατασκευάζει ένα υπολογιστή για το ποδήλατο. Σχεδιασμένο από ποδηλάτες και βασισμένο στο Android, η πιο πρόσφατη έκδοση φέρνει στους ποδηλάτες τους καλύτερους χάρτες, και εργαλεία ανάλυσης προπόνησης.

  Οι ποδηλάτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να εξερευνήσουν νέες διαδρομές, και να υπολογίσουν την ισχύ, τον ρυθμό, τον μέσο όρο καρδιακού ρυθμού και πολλά άλλα. Η εταιρεία αναζητά μηχανικούς και τους ρόλους υποστήριξης πελατών.


  10. Build Zoom: Χρησιμοποιώντας AI για να χτίσετε τα σπίτια και τις πόλεις του αύριο

   

   

  Το Build Zoom φέρνει την επανάσταση στην κατασκευαστική βιομηχανία. Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να αναλάβετε μια κατασκευαστική εργασία, γνωρίζετε ότι είναι μια δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία.

  Με το Build Zoom μπορείτε να το κάνετε χωρίς να υπερβείτε το προϋπολογισμό και μέσα στο χρονοδιάγραμμα σας, δουλεύοντας με έναν σύμβουλο έργου μέσα από μια βάση 2,5 εκατομμυρίων εξουσιοδοτημένων εργολάβων επιλέγοντας τον καλύτερο για το έργο σας.

  Η εταιρεία άντλησε $ 10.6 εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο του 2016 και είναι μέλος του Y Combinator Fund . Το Build Zoom προσλαμβάνει επί του παρόντος πωλητές και μηχανικούς.


  11. BetterUp: Εξατομικευμένη εργασιακή βελτίωση

   

   

  Η BetterUP παρέχει εξατομικευμένη εργασιακή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα .Η πρώτη κινητή πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της απόδοσης της εργασίας.

  Μέσω coaching , θα μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να τη συνδέετε με απτά επιχειρηματικά αποτελέσματα. Η εταιρεία άντλησε κεφάλαια 12,9 εκατομμυρίων δολαρίων το Νοέμβριο του 2017 και προσλαμβάνει σε όλα τα τμήματα, σε διάφορους ρόλους .


  12. Sonder: Aπολαμβάνοντας υπηρεσίες ξενοδοχείου

   

   

  Η Soder χτίζει το μέλλον της φιλοξενίας. Αν θέλετε την αυθεντική τοπική αίσθηση ενός Airbnb με την άνεση της φιλοξενίας ενός ξενοδοχείου, η Sonder προσφέρει επαγγελματικό καθαρισμό όπου και αν μένετε, όπως και 24ωρη υπηρεσία θυρωρού.

  Η εταιρεία άντλησε κεφάλαια 10 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2016 και προσλαμβάνει σε διάφορες θέσεις.


  13. Coffee Meets Bagel: Δημιουργήστε ουσιαστικές σχέσεις

   

   

  H Coffee Meets Bagel είναι μια από τις πιο ευρηματικές εφαρμογές dating apps. Οι χρήστες θα λαμβάνουν έως και 21 ποιοτικά ταιριάσματα, φέρνοντας τους καλύτερους δυνατούς συνδυασμούς. Η εταιρεία άντλησε 7.8 εκατομμύρια δολάρια το 2015 και διαθέτει θέσεις σε ρόλους μηχανικής, μάρκετινγκ και σχεδιασμού.

  14. Lark: Βελτιώνοντας τη περίθαλψη μέσω τεχνητής νοημοσύνης

   

   

  Η Lark είναι ο πρώτη ιατρική ΑΙ πλατφόρμα αντιμετώπισης προβλημάτων και απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

  Η εταιρεία έχει αποστολή να βελτιώσει την υγεία και την ευτυχία των ανθρώπων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί δεδομένα από το smartphone και το wearable σας για να δημιουργήσει έναν εξατομικευμένο σύμβουλο ο οποίος θα βοηθήσει τους χρόνιους πάσχοντες να νιώσουν καλύτερα να κοιμηθούν καλύτερα, να φάνε υγιεινά και να παραμείνουν ενεργοί.

  Η Lark αναζητά συνεργάτες σε θέσεις μηχανικών, καθώς και στο μάρκετινγκ, και τις πωλήσεις.

   

  15. Zumper: Βρείτε το επόμενο διαμέρισμά σας με ευκολία

   

   

  Το Zumper κάνει την διαδικασία εύρεσης του επόμενου διαμερίσματός σας τόσο εύκολη όσο και η κράτηση σε ένα ξενοδοχείου. Υπάρχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο διαθέσιμα διαμερίσματα και σπίτια στην πλατφόρμα κάθε μήνα, όλα τα οποία περνούν τη διαδικασία επαλήθευσης του Zumper.

  Μπορείτε να προγραμματίσετε επισκέψεις στα διαμερίσματα που σας ενδιαφέρουν στις περιοχές που θα επιλέξετε Η εταιρεία άντλησε 17,6 εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο του 2016 και προσλαμβάνει μηχανικούς και σχεδιαστές στο Σαν Φρανσίσκο.

   

  16. ThousandEyes: Πλατφόρμα παρακολούθησης πληροφοριακών δικτύων

   

   

  Το ThousandEyes είναι ένα έξυπνο εργαλείο παρακολούθησης πληροφοριών για επιχειρήσεις. Καθώς οι επιχειρήσεις βασίζονται περισσότερο στο cloud, το ThousandEyes τους δίνει ορατότητα στο δίκτυο, παρέχοντας μια ακριβή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι αποφάσεις των χρηστών επηρεάζουν τις εφαρμογές τους. Η εταιρεία άντλησε κεφάλαια 35 εκατομμύριων δολαρίων το Φεβρουάριο του 2016 . Η ThousandEyes προσλαμβάνει δεκάδες μηχανικούς στο Σαν Φρανσίσκο.


  17. Πυξίδα: Ανακαλύψτε τις τάσεις στο σπίτι στην αγορά σας

   


  Η πυξίδα είναι μια startup στη Νέα Υόρκη και βοηθά τους αγοραστές , τους πωλητές και τους ενοικιαστές κατοικιών να περιηγούνται στην αγορά ακινήτων με έναν μοναδικό τρόπο.

  Τα σπίτια κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τον σχεδιασμό, τις ανέσεις που προσφέρουν και τη τοποθεσία και επιλέγονται από τοπικούς εκτιμητές Η εταιρεία άντλησε ένα τεράστιο κεφάλαιο ύψους 100 εκατομμύριων δολάριων το Νοέμβριο του 2017 και προσλαμβάνει εργαζόμενους σε πολλαπλούς θέσεις σε όλα τα τμήματα.


  18.Leap Motion: ακουμπώντας την εικονική πραγματικότητα με τα γυμνά χέρια σας

  Το Leap Motion μετατρέπει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράμε με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας την πρωταρχική διεπαφή: το ανθρώπινο χέρι. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο Elon Musk είναι οπαδός.

  Μπορείτε επίσης να δείτε το σύντομο βίντεο του νέου λογισμικού παρακολούθησης χεριών του Orion - Leap Motion που είναι χτισμένο εξαρχής για την εικονική πραγματικότητα. Η εταιρεία διαθέτει πολλές θέσεις εργασίας για μηχανικούς στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και στις πωλήσεις και την υποστήριξη


  19. Envoy: Το νέο πρότυπο για την εγγραφή των επισκεπτών

   

   

  To Envoy είναι προϊόν εγγραφής επισκεπτών που αλλάζει τον τρόπο υποδοχής των επισκεπτών.

  Αντικαταστήστε τα παλιά βιβλία εισόδου στο χέρι και χρησιμοποιήστε το Envoy που είναι σχεδιασμένο και βασισμένο στο iPad. Μέχρι σήμερα, το Envoy έχει εξυπηρετήσει 4 εκατομμύρια επισκέπτες σε 55 χώρες και αναβαθμίζεται με σκοπό να συμπεριλάβει περισσότερους τύπους υπηρεσιών.

  H Andreessen Horowitz επένδυσε 15 εκατομμύρια δολάρια το 2015 και διαθέτει θέσεις εργασίας στο σχεδιασμό, στη υποστήριξη, μηχανικούς και τις πωλήσεις.


  20. Joy: Τα πάντα για τον γάμο σας σε μια εφαρμογή

   

   

  Το Joy σας βοηθά με στο σχεδιασμό του γάμου σας από το αρραβώνα μέχρι το μήνα του μέλιτος. Αποκτήστε έναν όμορφο site γάμου, μια εφαρμογή και πολλά άλλα, όλα δωρεάν.

  Η εταιρεία πιστεύει ότι το λογισμικό της μπορεί να βοηθήσει στην διοργάνωση εκδηλώσεων και έθεσε ένα seed round 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων το Νοέμβριο του 2016. Η Joy είναι μέλος του Y Combinator και προσλαμβάνει εργαζόμενους σε ρόλους μηχανικής και σχεδιασμού στο Σαν Φρανσίσκο.

  Πηγή:Medium

 • Σημαντικές οι επενδύσεις της Εθνικής Τράπεζας στην καινοτομία

  Δόθηκε στη δημοσιότητα ο ετήσιος απολογισμός για το πρόγραμμα NBG Business Seeds

  Έχοντας ήδη συμπληρώσει οκτώ χρόνια λειτουργίας, με επτά διοργανώσεις διαγωνισμών καινοτομίας στο ενεργητικό του και συμμετοχή/ενίσχυση/βοήθεια σε 35 startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds) της Εθνικής Τράπεζας μάλλον μπορεί να κοιτάει στα μάτια το μέλλον και να υπερηφανεύεται δικαιολογημένα πως είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

   

   

  Ο απολογισμός του για το 2017, που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιότητα, περιλαμβάνει πλήθος δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

  Συγκεκριμένα, τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε το NBG BusinessSeeds ενέκρινε επενδύσεις στο μετοχικό κεφάλαιο 12 εταιρειών,συνολικού ύψους€2.298.000.

  Έχουν ήδη υλοποιηθεί οι συμμετοχές τις εταιρείες Insybio, itbooms, PD Neurotechnology, Goodvidio, Covve, Mist.io και Fieldscale, ενώ σε φάση διαπραγμάτευσης βρίσκονται οι συμμετοχές σε πέντε ακόμη εταιρείες.

  Σε επίπεδο δανεισμού, μέσω του NBG BusinessSeeds, έχουν χρηματοδοτηθεί έξι εταιρείες με συνολικό ποσό €3.000.000. Ακόμη, δόθηκαν €49.000 ως βραβεία στους δέκα νικητές του 7ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

  Στα οκτώ χρόνια της λειτουργίας του, το πρόγραμμα έχει προσφέρει συνολική χρηματοδότηση €6.200.000, τα οποία αναλύονται ως εξής: €3.000.000 εγκεκριμένες συμμετοχές στο μετοχικό κεφάλαιο δεκατριών εταιρειών, €3.000.000 δανεισμός έξι εταιρειών και €343.000 σε βραβεία στις 70 νικήτριες εταιρείες των διαγωνισμών Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

   

  Σημαντικές συνέργειες με ΑΕΙ
  Για μια ακόμη χρονιά συνεχίστηκε το 2017 η συνεργασία του προγράμματος με μέλη ΔΕΠ από οκτώ πανεπιστήμια για την αξιολόγηση των 401 προτάσεων του 7ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

  Πρόκειται για τα Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

  Στο mentoring των ομάδων συμμετείχαν στελέχη από 38 γνωστές ελληνικές startups και συγκεκριμένα, από τις Ε-table, delivery.gr, blueground, Eventora, veltio, schoox, Doctoranytime, nestcargo, wifins, covve, PDNeurotechnology, mist.io, InSyBio, incrediblue, Athlenta, Apifon, Veltio, Logismos, Agnotis, mojestik, datascouting, horizon.camera, Goodvidio, Fieldscale, TotalEclipse, Dataways, BriteSolarTechnologies, Bubblz, socialmind, Booknbloom, geekbot, infodim, transifex, IridaLabs, sussurus, codebender, Teastock, ΝΗΣΟΣ.

  Επίσης, σύντομες παρουσιάσεις έκαναν συνεργάτες του Δικηγορικού Γραφείου Λαμπαδάριου για νομικά ζητήματα και στελέχη της εταιρείας Census για θέματα ασφάλειας συστημάτων, ενώ παρόντες στο mentoring ήταν επίσης η Νάγια Σταγκουράκη, Startup Community Manager της Microsoft,και στελέχη της συνεργαζόμενης εταιρείας Endeavor Greece.

  Το 2017 εντάχθηκαν στους συνεργάτες του προγράμματος οι εταιρείες McKinsey & Company και ΚΕΜΕΛ. Πραγματοποιήθηκαν κλειστές συναντήσεις καθοδήγησης με τις εταιρείες του προγράμματος και τις συνεργαζόμενες εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης οι Israel Advanced Technology Industries, Grant Thornton, Census, Watson Farley & Williams, Amazon Web Services και Microsoft.

  Στα highlights της χρονιάς ήταν η διοργάνωση τριήμερης αποστολής στο Οικοσύστημα Καινοτομίας του Ισραήλ,έπειτα από πρόσκληση επιφανών μελών του.

  Συμμετείχαν εκπρόσωποι της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας και των ερευνητικών κέντρων, εκπρόσωποι επενδυτικών σχημάτων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι κομμάτων και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Αρχή Καινοτομίας, (Innovation Authority), με επιταχυντές, venture capitals, εκπροσώπους crowd funding πρωτοβουλιών, εκπροσώπους ερευνητικών κέντρων (Deloitte, Intel και Samsung), Κέντρων Μεταφοράς Τεχνολογίας πανεπιστημίων και εκπροσώπους κέντρων καινοτομίας ισραηλινών τραπεζών.

  Τέλος, σ’ ό,τι αφορά στο «φλέγον» θέμα του Equifund- Fund of Funds, η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε τη συμμετοχή της ως ιδιώτης επενδυτής (Limited Partner) σε επιλεγμένες εταιρείες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών.

  Αυτή η στρατηγική τοποθέτηση της Εθνικής Τράπεζας στο οικοσύστημα, κατά τα επόμενα έτη, έγινε με γνώμονα την περαιτέρω στήριξη της τράπεζας στο οικοσύστημα των νέων & νεοφυών επιχειρήσεων, την ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των βασικών παικτών του οικοσυστήματος, τη διεύρυνση των συμφωνιών συνεργασίας με Πανεπιστήμια και των υφιστάμενων εξειδικευμένων συμφωνιών συνεργασίας για την εμπορευματικοποίηση των αποτελεσμάτων έρευνας και των συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα

  (ΙΤΕ -Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας, ΕΚΕΤΑ - Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμινγκ").

   

 • Νομική βρεττανική εταιρεία Start up με καινοτόμα πλατφόρμα

  Η startup Libryo ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε άτομο, και σε οποιαδήποτε οργάνωση να κατανοήσει τον βαθμό συμμόρφωσης με το εκάστοτε νομικό σύστημα σε οποιοδήποτε τόπο και ανά πάσα στιγμή.

  Η νομική startup συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους $ 1 εκατομμυρίων δολαρίων, για να επεκτείνει την ομάδα της με προσλήψεις που στόχο θα έχουν τη περαιτέρω ανάπτυξη της, τη διαχείριση των πελατών και την επέκταση της επιχείρησης σε νέες αγορές.

  Η πλατφόρμα Libryo δημιουργήθηκε για να βοηθήσει να ξεπεραστεί η παγκόσμια νομική πολυπλοκότητα.

  Ο θεμελιώδης σκοπός της είναι να βοηθήσει τα φυσικά και νομικά πρόσωπα σε παγκόσμιο επίπεδο, να γνωρίζουν, βεβαίως, τι πρέπει να κάνουν με τους ισχύοντες νόμους διατάξεις και κανονισμούς.

  Η ομάδα έχει αναπτύξει τεχνολογία αιχμής για να απαντήσει στην ερώτηση «τι χρειάζεται να κάνω σύμφωνα με το νόμο εδώ και τώρα;».

  Το νομικό αυτό λογισμικό έχει σχεδιαστεί για τους επαγγελματίες και ιδιώτες που θέλουν να ξέρουν τι ισχύει ακριβώς ,και για τους δικηγόρους ώστε να απαντήσουν άμεσα και με ακρίβεια στην ερώτηση.

  Ο γύρος χρηματοδότησης περιλάμβανε επενδυτές, όπως το Seedcamp και το Nextlaw Labs, μέλη του Seedcamp X Nextlaw Labs υπεύθυνο για επενδύσεις σε νομικές εταιρείες, από τις οποίες η Libryo ήταν μία από τις πρώτες.

  Ο γύρος επίσης περιλαμβάνει τον επενδυτή, UK Innovation Hub της Innogy, όπως επίσης έναν εταιρικό επενδυτή μιας γερμανικής εταιρείας ενέργειας. Επιπλέον, η Libryo έλαβε την υποστήριξη της Force Over Mass, ενός ταμείου ¨αγγέλου¨ και μιας συμπληρωματικής ομάδας επενδυτών αγγέλου.

  Οι συνιδρυτές της Libryo υποστηρίζονται επίσης από δύο βασικούς συμβούλους, τον Steve Gledden (επενδυτή άγγελο και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της EML) και τον Chris Field (εταίρο σε μια κορυφαία διεθνή δικηγορική εταιρεία), οι οποίοι επίσης προσχώρησαν στο γύρο ως επενδυτές.

  Μέχρι σήμερα, η νέα εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

  Το προηγούμενο έτος, η επιχείρηση μπόρεσε να επεκταθεί από πέντε χώρες αρχικά, σε πενήντα χώρες, εκ των οποίων οι σαράντα πέντε είναι στην υποσαχάρια Αφρική.

  Ο γύρος συγκέντρωσης κεφαλαίων ύψους $ 1 εκ. θα βοηθήσει στην επέκταση της επιχείρησης σε τέσσερις ηπείρους - την Αφρική, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία - στους επόμενους 18 έως 24 μήνες.

  Ένα κρίσιμο μέρος αυτής της επέκτασης θα περιλαμβάνει στρατηγικές προσλήψεις σε σχέση με τα προϊόντα, τις λειτουργίες και τις σχέσεις με τους πελάτες.

  Η Libryo ιδρύθηκε από τον Νοτιοαφρικανό Peter Flynn, τον Garth Watson και τον Malcolm Gray.

  Σύμφωνα με Garth Watson, οι περισσότερες ρυθμιστικές διατάξεις δεν είναι τόσο περίπλοκες, αλλά ο νομικός κώδικας μπορεί να κρύβει εφαρμοστέες υποχρεώσεις που είναι δύσκολο αρκετές φορές να έρθουν στην επιφάνεια.

  Μέχρι σήμερα, η γνώση του απαιτούμενου κανονιστικού νόμου για μια συγκεκριμένη πράξη ήταν μια ¨χειροκίνητη ¨και δαπανηρή διαδικασία που πραγματώνονταν από δικηγόρους και συμβούλους.

  Ωστόσο, το πρόβλημα επιλύεται καλύτερα από τη νομική τεχνολογία.

  Οι συνιδρυτές θεώρησαν την ανάγκη να δημιουργήσουν μια αποδοτική και οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα, προσφέροντας σε πολυεθνικές εταιρείες έναν καλύτερο τρόπο να γνωρίζουν και να ενημερώνονται για τους κανονισμούς που αντιμετωπίζουν σε κάθε νομική υπόθεση.

  Η Libryo δίνει στους χρήστες της, οι οποίοι δεν χρειάζεται να είναι νομικοί , μια διαισθητική αναζήτηση, με ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και πραγματικά κανονιστικές πληροφορίες.

  Η εταιρεία δίνει έμφαση στην περιβαλλοντολογικούς κανονισμούς και στη νομοθεσία που αφορά την επαγγελματική ασφάλεια, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, που έχουν θέσει ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) και ο Διεθνής Οικονομικός Οργανισμός (IFC).

  Ο Peter Flynn, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Libryo, σχολίασε: "Στο Libryo εξυπηρετούμε πελάτες σε πολλές χώρες, παρέχοντας ασφάλεια και επιστημονική επάρκεια, μέσω της διαδικασίας παροχής των σωστών κανονιστικών πληροφοριών.

  Σχετικά με τους δικηγόρους, συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση ορισμένων νομικών ερευνητικών εργασιών, τις οποίες συχνά δεν επιθυμούν να πληρώσουν οι πελάτες τους, ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν στην αυτή καθαυτή νομική διαδικασία.

  Βλέπουμε ήδη μια τεράστια ζήτηση για τις υπηρεσίες μας σε ολόκληρη την Αφρική, ιδιαίτερα στους τομείς της νομοθεσίας για το περιβάλλον και την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία."

  Οι πελάτες που χρησιμοποιούν ήδη την πλατφόρμα Libryo, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μεγάλες και εισηγμένες εταιρείες στα χρηματιστήρια, βιομηχανίες τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, υποδομών, και εξορυκτικών βιομηχανιών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

  Κατά το πρώτο έτος της, η εταιρεία είχε ετήσιο τζίρο £ 150.000, το οποίο έχει ήδη τριπλασιαστεί φέτος.

  Η φιλοδοξία είναι να φτάσουμε τα έσοδα των £ 2,5 εκατομμυρίων στους επόμενους 18-24 μήνες.

  Σχετικά με την επένδυση σε seeds, ο Flynn πρόσθεσε:

  «Για να λάβουμε την υποστήριξη αυτών των επενδυτών και προγραμμάτων απαιτείται μια πραγματική και επιτυχημένη πιστοποίηση του προϊόντος μας και της υπηρεσίας που προσφέρουμε στους πελάτες μας, καθώς και την τεράστια ευκαιρία για την αγορά που βλέπουμε.

  Θεωρούμε προνομιακό να έχουμε την υποστήριξή τους και την τεχνογνωσία μας καθώς επεκτείνουμε την ομάδα, την παλέτα των υπηρεσιών και την πελατειακή μας βάση και αισθανόμαστε σίγουροι ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στους στόχους μας τους επόμενους 18 μήνες ».

  Σε επιβράβευση της επιχειρηματικής αυτής προσπάθειας , η Libryo έλαβε το βραβείο της Αριστείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020

  Πηγή:eu-startups.

 • Ένα νέο είδος πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου προκαλεί αίσθηση στη Γερμανία

  Το Crowdfox είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου B2B και B2C που έχει την έδρα της στην Κολωνία, η δραστηριότητα της οποίας ξεκίνησε το 2015.

  Μέχρι στιγμής, η νέα εταιρεία μπόρεσε να συγκεντρώσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ από κεφάλαια venture.

  Ο ιστότοπος Crowdfox επιτρέπει στους εμπόρους να διαθέτουν δωρεάν τα προϊόντα και τα μέλη του μπορούν να αγοράσουν κάθε οτιδήποτε επιθυμούν πλειοδοτώντας.

  Εάν τα μέλη συνδυάσουν τη προσφορά τους με την επιλογή Crowdfox-shopping-option, θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση στις ήδη χαμηλές τιμές.

  Πάνω από 6,5 εκατομμύρια αντικείμενα, μεταξύ τους έξυπνα ρολόγια, υπολογιστές, smartphones, προϊόντα που σχετίζονται με το σπίτι, όπως και προϊόντα ομορφιάς, διατίθενται επί του παρόντος στην πλατφόρμα.

  Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Crowdfox Wolfgang Lang έκανε αναφορά σ τα προηγούμενα project και ανέλυσε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

  «Η μακροχρόνια επαγγελματική μου εμπειρία στον τομέα των συναλλαγών ήταν το σημείο εκκίνησης του Crowdfox. Πρώτη σκέψη που είχα ήταν να οικοδομήσω μια "κοινότητα αγοράς", όπου οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρουν τα καλύτερα προϊόντα που παίρνουν σε ¨δίκαιες τιμές¨.

  Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος που μας ενέπνευσε το όνομά μας Crowdfox: "Το Crowd" είναι βέβαια για τους ανθρώπους και "fox" περιγράφει την έξυπνη γνώση του πλήθους που αποκτά, αγοράζοντας online και ενεργώντας ως ένα.

  Ο δεύτερος πυλώνας μας είναι η πλατφόρμα μας B2B Crowdfox Business. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου εμπειρίας, συνειδητοποίησα πολλές φορές ότι όλες οι εταιρείες έπρεπε να επιλύσουν το ίδιο πρόβλημα: Το τμήμα προμηθειών χρειάζεται έναν αξιόπιστο εταίρο για να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες αγοράς.

  Ιδιαίτερα η ηλεκτρονική διαδικασία αγοράς εξακολουθεί να είναι τρομακτική και υπερβολικά περίπλοκη. Έτσι, ο Crowdfox φτιάχτηκε για να διευκολύνει αυτή την διαδικασία!

  Η περίοδος ανάπτυξης (των δύο πρώτων ετών ήταν πολύ έντονη και απαιτητική. Η οικοδόμηση των αλγορίθμων στο τελικό στάδιο ήταν ένα φιλόδοξο έργο για τους προγραμματιστές μας, γιατί ήταν κάτι εντελώς νέο.

  Δεν ήταν αυτή καθαυτή η ίδια η ανάπτυξη - αλλά η ανάπτυξη της καινοτομίας "δυναμική τιμολόγηση". Ένα άλλο πράγμα που δεν εξετάσαμε αρκετά ήταν η κατανόηση γύρω από το επιχειρηματικό μας μοντέλο.

  Ήμασταν ήδη σε διαδικασία ανάπτυξης, αλλά η πλατφόρμα κλιμακωνόταν γρηγορότερα. Υπήρξε μια εποχή όπου έπρεπε να προσλάβουμε τόσους πολλούς υπαλλήλους – και οι διαδικασίες και οι υποδομές υστερούσαν.

  Αλλά από την την εμπειρία μου αυτό συμβαίνει σε όλες τις ταχέως αναπτυσσόμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις. Σήμερα κάνουμε μια πολύ καλή δουλειά.

  Η καινοτομία αυτής της πλατφόρμας θα μπορούσε να περιγραφεί ως εξής: Ενα κατάστημα βρίσκεται πολύ κοντά σας έχοντας ένα ταμείο , όπου σας εξυπηρετεί ένας συμπαθής πωλητής.

  Αυτός ο πωλητής είναι σε θέση να σας προσφέρει ό, τι θέλετε στη χαμηλότερη τιμή. Και αυτό γίνεται εφικτό, επειδή έχει μια τεράστια "αποθήκη ", η οποία είναι εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Δεκάδες χιλιάδες άτομα προσωπικού φροντίζουν να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών και των εταιρειών εγκαίρως - ανεξάρτητα από το αν οι απαιτήσεις είναι καρέκλες, εργαλεία ή smartphones.

  Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης είναι το μείγμα μερικών παραμέτρων: Το μοντέλο ύπαρξης ενός πιστωτή , το ευρύ φάσμα προσφερόμενων προϊόντων και το μοναδικό σύστημα δεδομένων.

  Ειδικά οι αλγόριθμοι στο σύστημά μας είναι ιδιαίτερα προχωρημένοι: οι έμποροι είναι σε θέση να ελέγξουν την τάση των τιμών ή την εξέλιξη των τιμών των προϊόντων σε πραγματικό χρόνο.

  Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνεργασία μας με τον κύριο επενδυτή μας, την TAKKT Beteiligungsgesellschaft η οποία είναι ο κύριος επενδυτής μας.

  Το γεγονός ότι ακριβώς αυτή η εταιρεία μας χρηματοδοτεί επιβεβαιώνει την πίστη μας στο επιχειρηματικό μοντέλο. Η TAKKT έχει βαθιά γνώση της αγοράς B2B - οι επενδύσεις ενισχύουν το Crowdfox με έναν αποτελεσματικό τρόπο.

  H τοποθεσία που έχει την έδρα της η εταιρεία είναι παράγοντας στρατηγικής σημασίας. Η Κολωνία είναι απλά μια τέλεια πόλη και δεν χρειάζονται πολύ λόγοι για να γίνει κατανοητό αυτό.

  Κατά κύριο λόγο έχουμε μια εξαιρετική δικτύωση μέσα στην πόλη. Ένας άλλος και ένας πιο σημαντικός λόγος η γειτνίαση της πόλης με την περιοχή του Ruhr, το μεγάλο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Γερμανίας.

  Βέβαια τα σχέδια ανάπτυξης και επέκτασης της εταιρείας δεν σταματούν στη Γερμανία.

  Στόχος της εταιρείας γενικά είναι σίγουρα να αυξηθεί περαιτέρω και να κλιμακωθεί η πλατφόρμα. Και φυσικά σκέφτομαι τα σχέδια επέκτασης τα οποία θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

  Πηγή: eu-startups.com

 • 8ος Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας: Κατάθεση προτάσεων

  Τελευταία εβδομάδα για την κατάθεση προτάσεων στον 8ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας

  Τι κοινό έχουν οι intale, PollFish, e-table, Doctor AnyTime, SourceLair, wifins, itBooms, nannuka; όλες αυτές οι γνωστές και επιτυχημένες startup έχουν διακριθεί στον Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας!

  Μόλις επτά ημέρες απομένουν για την κατάθεση προτάσεων στον φετινό, 8o Διαγωνισμό, που έχει ως στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες, οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών, βασισμένων σε νέες τεχνολογίες.

  Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:

  1.Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα

  2.Περιβάλλον και τεχνολογία

  3.Πολιτισμός και τεχνολογία

  Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017,στις 15:00, επομένως όσοι ενδιαφέρεστε, βιαστείτε!.

  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000και €4.000, αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Για να υποβάλλετε πρόταση στο διαγωνισμό πατήστε εδώ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!