Στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας από τη Chivas Ventures Featured

Posted On Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 10:15 Written by
Rate this item
(0 votes)

Στην ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας έχει επιλέξει να εστιάσει ο διεθνής διαγωνισμός ChivasVenture, που μάλιστα προσφέρει και σημαντικό βραβείο, ύψους 1 εκατ. δολαρίων στους νικητές του.

Οι Έλληνες κοινωνικοί επιχειρηματίες – ιδρυτές και μέλη ΚοινΣΕπ-θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους πέντε φιναλίστ, που θα μοιραστούν αυτό το σημαντικότατο ποσό.

Επίσης, η ΚΟΙΝΣΕΠ που θα αναδειχθεί πρώτη στην Ελλάδα θα συμμετάσχει μαζί με τις αντίστοιχες πρώτες των άλλων χωρών, στη θερμοκοιτίδα SkollInstitute, στην Οξφόρδη, για μια εβδομάδα «φροντιστηρίου» σε θέματα επιχειρηματικότητας.

To ενημερωτικό workshop της ChivasVenture για τις ενδιαφερόμενες start-ups θα πραγματοποιηθεί απόψε, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στο The Cube (Κλεισόβης 8,Αθήνα).

Πρόκειται για ένα ανοικτό workshop με θέμα: «Creating financial sustainability for your Social Impact company», με το επιτελείο του διαγωνισμού στην Ελλάδα να είναι στη διάθεση των υποψηφίων.

Διοργανώνεται σε συνεργασία με τηνstartup “SafariAthens” και απευθύνεται στους νέους επιχειρηματίες που επιδιώκουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Εμπειρίες και οδηγίες στο workshop
Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο Ευτύχιος Τσαουσίδης, συνιδρυτής και εταίρος της Red Tree CFO Solutions, ο οποίος θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση και καθοδήγηση των κοινωνικών επιχειρηματιών σχετικά με τα αποτελεσματικά οικονομικά μοντέλα πάνω στα οποία μπορούν να δομηθούν οι κοινωνικές start-ups.

Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό “ChivasVenture 2018.

Παρούσα για να απαντήσει σε ερωτήσεις και απορίες θα είναι η εξειδικευμένη στην ανάπτυξη startups και κοινωνικών επιχειρήσεων, Σερένα Ντέιβις,

η οποία θα δείξει στους ενδιαφερόμενους πώς να υπολογίζουν την κοινωνική επίδραση της εταιρίας τους, να διατυπώνουν το οικονομικό μοντέλο της και να εξετάζουν τα KPIs, προκειμένου να υποβάλουν τη σωστότερη δυνατή πρόταση στον διαγωνισμό.

Η ChivasVenture απευθύνθηκε στην κ. Davis, καθώς διαθέτει πλούσια εμπειρία στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, με συνεργασίες σε Venture Capital Funds (σε Οσλο και Όστιν), καθώς και μεγάλες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη και την Αφρική.

Την τελευταία τριετία δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο ελληνικό startup οικοσύστημα, συνδυάζοντας τη διεθνή τεχνογνωσία με το πλούσιο εγχώριο δυναμικό.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στοworkshop στη διεύθυνση www.meetup.com/The-Cube-Athens είτε μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η προσφορά της Chivas στην κοινωνία
Το Chivas Venture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Chivas Regal, ξεκίνησε το 2014 με στόχο τη στήριξη επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε μια ευρύτερη θετική αλλαγή στον κόσμο.

Κύριος πόρος του είναι το κληροδότημα των αδελφών James και John Chivas, οι οποίοι είχαν αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση, την εποχή τους.

Πάνω από 6000 επιχειρήσεις με όραμα τον θετικό αντίκτυπο της δουλειάς τους στην κοινωνία, έχουν υποβάλει, τα τρία τελευταία χρόνια, αίτηση συμμετοχήςστον διαγωνισμό, διεκδικώντας μέρος της ετήσιας χρηματοδότησης του 1 εκατ. δολαρίων.

Στην Ελλάδα,ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2016/17, με νικήτρια τη LaddRoller, μια startup από τη Λάρισα, που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό αμαξίδιο ΑΜΕΑ και κατάφερε να φτάσει ως την 9η θέση του διεθνούς διαγωνισμού.

Φέτος, ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για την υποβολή αιτήσεων ως τις 30 Οκτωβρίου (09:00 GMT) και οι προτάσεις πρέπει να κατατεθούν στον σύνδεσμο https://www.chivas.com/the-venture.

Read 439 times Last modified on Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 10:36

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!