Νομική βρεττανική εταιρεία Start up με καινοτόμα πλατφόρμα

Posted On %AM, %11 %385 %2017 %11:%Οκτ Written by
Rate this item
(0 votes)

Η startup Libryo ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε άτομο, και σε οποιαδήποτε οργάνωση να κατανοήσει τον βαθμό συμμόρφωσης με το εκάστοτε νομικό σύστημα σε οποιοδήποτε τόπο και ανά πάσα στιγμή.

Η νομική startup συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους $ 1 εκατομμυρίων δολαρίων, για να επεκτείνει την ομάδα της με προσλήψεις που στόχο θα έχουν τη περαιτέρω ανάπτυξη της, τη διαχείριση των πελατών και την επέκταση της επιχείρησης σε νέες αγορές.

Η πλατφόρμα Libryo δημιουργήθηκε για να βοηθήσει να ξεπεραστεί η παγκόσμια νομική πολυπλοκότητα.

Ο θεμελιώδης σκοπός της είναι να βοηθήσει τα φυσικά και νομικά πρόσωπα σε παγκόσμιο επίπεδο, να γνωρίζουν, βεβαίως, τι πρέπει να κάνουν με τους ισχύοντες νόμους διατάξεις και κανονισμούς.

Η ομάδα έχει αναπτύξει τεχνολογία αιχμής για να απαντήσει στην ερώτηση «τι χρειάζεται να κάνω σύμφωνα με το νόμο εδώ και τώρα;».

Το νομικό αυτό λογισμικό έχει σχεδιαστεί για τους επαγγελματίες και ιδιώτες που θέλουν να ξέρουν τι ισχύει ακριβώς ,και για τους δικηγόρους ώστε να απαντήσουν άμεσα και με ακρίβεια στην ερώτηση.

Ο γύρος χρηματοδότησης περιλάμβανε επενδυτές, όπως το Seedcamp και το Nextlaw Labs, μέλη του Seedcamp X Nextlaw Labs υπεύθυνο για επενδύσεις σε νομικές εταιρείες, από τις οποίες η Libryo ήταν μία από τις πρώτες.

Ο γύρος επίσης περιλαμβάνει τον επενδυτή, UK Innovation Hub της Innogy, όπως επίσης έναν εταιρικό επενδυτή μιας γερμανικής εταιρείας ενέργειας. Επιπλέον, η Libryo έλαβε την υποστήριξη της Force Over Mass, ενός ταμείου ¨αγγέλου¨ και μιας συμπληρωματικής ομάδας επενδυτών αγγέλου.

Οι συνιδρυτές της Libryo υποστηρίζονται επίσης από δύο βασικούς συμβούλους, τον Steve Gledden (επενδυτή άγγελο και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της EML) και τον Chris Field (εταίρο σε μια κορυφαία διεθνή δικηγορική εταιρεία), οι οποίοι επίσης προσχώρησαν στο γύρο ως επενδυτές.

Μέχρι σήμερα, η νέα εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Το προηγούμενο έτος, η επιχείρηση μπόρεσε να επεκταθεί από πέντε χώρες αρχικά, σε πενήντα χώρες, εκ των οποίων οι σαράντα πέντε είναι στην υποσαχάρια Αφρική.

Ο γύρος συγκέντρωσης κεφαλαίων ύψους $ 1 εκ. θα βοηθήσει στην επέκταση της επιχείρησης σε τέσσερις ηπείρους - την Αφρική, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία - στους επόμενους 18 έως 24 μήνες.

Ένα κρίσιμο μέρος αυτής της επέκτασης θα περιλαμβάνει στρατηγικές προσλήψεις σε σχέση με τα προϊόντα, τις λειτουργίες και τις σχέσεις με τους πελάτες.

Η Libryo ιδρύθηκε από τον Νοτιοαφρικανό Peter Flynn, τον Garth Watson και τον Malcolm Gray.

Σύμφωνα με Garth Watson, οι περισσότερες ρυθμιστικές διατάξεις δεν είναι τόσο περίπλοκες, αλλά ο νομικός κώδικας μπορεί να κρύβει εφαρμοστέες υποχρεώσεις που είναι δύσκολο αρκετές φορές να έρθουν στην επιφάνεια.

Μέχρι σήμερα, η γνώση του απαιτούμενου κανονιστικού νόμου για μια συγκεκριμένη πράξη ήταν μια ¨χειροκίνητη ¨και δαπανηρή διαδικασία που πραγματώνονταν από δικηγόρους και συμβούλους.

Ωστόσο, το πρόβλημα επιλύεται καλύτερα από τη νομική τεχνολογία.

Οι συνιδρυτές θεώρησαν την ανάγκη να δημιουργήσουν μια αποδοτική και οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα, προσφέροντας σε πολυεθνικές εταιρείες έναν καλύτερο τρόπο να γνωρίζουν και να ενημερώνονται για τους κανονισμούς που αντιμετωπίζουν σε κάθε νομική υπόθεση.

Η Libryo δίνει στους χρήστες της, οι οποίοι δεν χρειάζεται να είναι νομικοί , μια διαισθητική αναζήτηση, με ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και πραγματικά κανονιστικές πληροφορίες.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στην περιβαλλοντολογικούς κανονισμούς και στη νομοθεσία που αφορά την επαγγελματική ασφάλεια, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, που έχουν θέσει ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) και ο Διεθνής Οικονομικός Οργανισμός (IFC).

Ο Peter Flynn, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Libryo, σχολίασε: "Στο Libryo εξυπηρετούμε πελάτες σε πολλές χώρες, παρέχοντας ασφάλεια και επιστημονική επάρκεια, μέσω της διαδικασίας παροχής των σωστών κανονιστικών πληροφοριών.

Σχετικά με τους δικηγόρους, συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση ορισμένων νομικών ερευνητικών εργασιών, τις οποίες συχνά δεν επιθυμούν να πληρώσουν οι πελάτες τους, ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν στην αυτή καθαυτή νομική διαδικασία.

Βλέπουμε ήδη μια τεράστια ζήτηση για τις υπηρεσίες μας σε ολόκληρη την Αφρική, ιδιαίτερα στους τομείς της νομοθεσίας για το περιβάλλον και την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία."

Οι πελάτες που χρησιμοποιούν ήδη την πλατφόρμα Libryo, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μεγάλες και εισηγμένες εταιρείες στα χρηματιστήρια, βιομηχανίες τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, υποδομών, και εξορυκτικών βιομηχανιών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Κατά το πρώτο έτος της, η εταιρεία είχε ετήσιο τζίρο £ 150.000, το οποίο έχει ήδη τριπλασιαστεί φέτος.

Η φιλοδοξία είναι να φτάσουμε τα έσοδα των £ 2,5 εκατομμυρίων στους επόμενους 18-24 μήνες.

Σχετικά με την επένδυση σε seeds, ο Flynn πρόσθεσε:

«Για να λάβουμε την υποστήριξη αυτών των επενδυτών και προγραμμάτων απαιτείται μια πραγματική και επιτυχημένη πιστοποίηση του προϊόντος μας και της υπηρεσίας που προσφέρουμε στους πελάτες μας, καθώς και την τεράστια ευκαιρία για την αγορά που βλέπουμε.

Θεωρούμε προνομιακό να έχουμε την υποστήριξή τους και την τεχνογνωσία μας καθώς επεκτείνουμε την ομάδα, την παλέτα των υπηρεσιών και την πελατειακή μας βάση και αισθανόμαστε σίγουροι ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στους στόχους μας τους επόμενους 18 μήνες ».

Σε επιβράβευση της επιχειρηματικής αυτής προσπάθειας , η Libryo έλαβε το βραβείο της Αριστείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020

Πηγή:eu-startups.

Read 204 times

Related items

 • Get in the Ring Starting UP Athens Τετάρτη 21 Μαρτίου

  Η Orama Group με τη συνεργασία του Europe Direct του Δήμου Αθηναίων, υποδέχεται στις 21 Μαρτίου 2018 στο Σεράφειο (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), το «Get in the Ring StartingUP Athens».

  Τo Get in the Ring (GITR) είναι ο δυναμικότερος διαγωνισμός επιχειρηματικότητας παγκοσμίως και στην Αθήνα θα διαγωνισθούν κορυφαίες ελληνικές startups (early stage) με το νικητή να λαμβάνει το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Τελικό!

  O γνωστός stand-up performer Λάμπρος Φισφής θα είναι ο «διαιτητής» των «μονομαχιών» και παρουσιαστής της εκδήλωσης, ενώ η ομάδα των LP Dudes θα παρουσιάσει επικές μάχες της rap μουσικής, συνδιάζοντας το stand-up με την επιχειρηματική καινοτομία.

  Οικοδεσπότης του «​​Get in the Ring StartingUP Athens» θα είναι ο Ορέστης Ματσούκας, επικεφαλής της Orama Group και πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (Ε.ΣΥ.Ν.Ε.) Αθηνών, Πειραιώς και Περιχώρων.

  Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Aνάπτυξης και του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων (Ε.ΣΥ.Ν.Ε.Α.Π.Π.) με την ονομασία «Get in the Ring StartingUP Athens» και έχει την υποστήριξη της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

   Η ώρα προσέλευσης για το κοινό ξεκινά από τις 4μμ  και είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική προεγγραφή

  Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να κλείσετε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, θα βρείτε  στον παρακάτω σύνδεσμο: https://orama-group.com/el/get-in-the-ring/.

   

 • Έναρξη Πρώτου Κύκλου Pre Seed Επενδύσεων για τη Metavallon VC

  Η Metavallon VC ξεκινά τον πρώτο κύκλο τεχνολογικών επενδύσεων Pre-Seed (προ σποράς) για το 2018 και αναζητά εταιρίες ή και ομάδες με εφαρμογές τεχνολογίας σε αρχικό στάδιο δραστηριοποίησης στην αγορά, από την Ελλάδα και την Ευρώπη με έμφαση στο στοιχείο της καινοτομίας.

  Οι επιχειρηματικές προτάσεις που θα υποβληθούν πρέπει να:

  • περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστο μια σημαντική τεχνολογική καινοτομία που να έχει ήδη αναπτυχθεί και εφαρμοστεί

  • στοχεύουν στη διεθνή αγορά με επικέντρωση σε αναπτυσσόμενους τομείς

  • προέρχονται από μια ταλαντούχο και αφοσιωμένη στο εγχείρημα ομάδα

  To επενδυτικό σχήμα αναζητά επιχειρηματικές προτάσεις που επικεντρώνονται σε εφαρμογές νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων Big data, Internet of Things, (AR& VR), Τεχνητής Νοημοσύνης (Machine Learning & AI), και σε μια σειρά από τομείς όπως της Ενέργειας, Ναυτιλίας,Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Μεταφορών, και Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας.

  Οι ομάδες στις οποίες η Metavallon VC θα επενδύσει λαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Επένδυση έως € 200.000 με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα επιτάχυνσης της Metavallon VC, το οποίο περιλαμβάνει 10 εβδομάδες υποστήριξης σε εφαρμογές του επιχειρηματικού μοντέλου στην αγορά και 3 εβδομάδες αποστολή στο Σαν Φρανσίσκο και την Silicon Valley

  • Δωρεάν υπηρεσίες αξίας έως € 100K στην αρχή της σύστασης της εταιρείας από το δίκτυο συνεργατών της

  • Συνεργασίες με εταιρείες ηγέτες στους τομείς και στις τεχνολογίες στόχους για πιλοτικές εφαρμογές

  • Πρόσβαση στην διεθνή αγορά και το δίκτυο πελατών και επενδυτών της Metavallon VC σε Ευρώπη και ΗΠΑ

  • Υποστήριξη HR για τη γρήγορη στελέχωση των εταιρειών

  • Συμμετοχή σε επόμενους γύρους χρηματοδότησης με επενδύσεις έως € 2.5 εκατομμυρίων

  Ο πρώτος αυτός επενδυτικός κύκλος, πέραν της αξιοσημείωτης ευκαιρίας για στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, σημαίνει και την απαρχή της εισροής σημαντικών πλέον κεφαλαίων προς τον τομέα της καινοτόμου επιχειρηματικότητας πολύ αρχικών σταδίων, που μπορεί να αποτελέσει στοιχείο ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα είναι ανοικτή έως τις 15 Απριλίου 2018 ενώ η αξιολόγηση και η επενδυτική απόφαση θα γίνει τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2018.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την πρότασή τους μέσω της ιστοσελίδας της Metavallon VC.

 • 8ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας - αποτελέσματα -

  Η περιφέρεια «πλειοψηφεί» στην τελική φάση του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

  Η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» του προγράμματος NBG BusinessSeeds της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 28 προτάσεων της β’ φάσης, με την ανάδειξη των 10 προτάσεων που πέρασαν στον τελικό της διοργάνωσης.

  Την Επιτροπή Αξιολόγησης αποτέλεσαν καθηγητές προερχόμενοι από οκτώ ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας: το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης,ενώ συμμετείχαν και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Επιλέχθηκαν 10 προτάσεις για τη γ’ Φάση. Ακολουθεί ο κατάλογος των προκριθέντων με αλφαβητική σειρά και, εφόσον πρόκειται για πρόταση ομάδας, βάσει του επωνύμου του εκπροσώπου της ομάδας.

  Η τελική κατάταξη των νικητών θα οριστεί βάσει της προφορικής αξιολόγησης των μελών των δέκα φιναλίστ ομάδων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από καθηγητές των παραπάνω ΑΕΙ και ανώτατα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Αξίζει να σημειωθεί πως, φέτος, «πλειοψήφισε» η περιφέρεια, καθώς από τις δέκα προτάσεις, μονάχα τρεις προέρχονται από την Αττική...

 • Το Reload Greece εξήγγειλε τον διαγωνισμό RG Challenge18

  Θα επιλεγούν 15 startup για εκπαίδευση 11 ημερών σε πρόγραμμα επιταχυντή, στο Λονδίνο

  Αν έχετε μια νεοφυή επιχείρηση που επιλύει κάποιο πρόβλημα στην Ελλάδα, συνδέεται με τη χώρα μας και δημιουργεί θετικό αντίκτυπο, έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία στη διάθεσή σας, για να οδηγήσετε τη startup σας στο επόμενο επίπεδο.

  Μπορείτε να συνδεθείτε με τους επενδυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, να γνωρίσετε πάνω από 50 κορυφαίους επαγγελματίες μέντορες, όπως και άλλους επίδοξους επιχειρηματίες,με τους οποίους θα μπορούσατε -ενδεχομένως- να συνεργασθείτε, επ’ αμοιβαίω συμφέροντι…Πού γίνονται όλα αυτά τα ωραία; Μα, στο RGChallenge18!

  Το Reload Greece δημοσίευσε ήδη στην ιστοσελίδα του την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τη συμμετοχή διεθνών και ελληνικών επιχειρηματικών ομάδων στο RG Challenge18, ένα εντατικό 11ήμερο ‘πρόγραμμα επιταχυντή’, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου στο Λονδίνο και θα υποστηρίξει 15 start-ups, με σκοπό να αυξήσουν τις προοπτικές για τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής τους, καθώς θα αποκτήσουν γνώσεις για το βρετανικό επενδυτικό οικοσύστημα και θα εκπαιδευτούν στην προσέλκυση επενδυτών.

  Θα τις υποστηρίξουν κορυφαίοι επαγγελματίες και πανεπιστημιακοί μέντορες του Reload Greece οι οποίοι προέρχονται από εταιρείες όπως η IBM, η Unilever, η PwC, η Credit Suisse κλπ,ώστε να βελτιώσουν το επιχειρηματικό μοντέλο, τη στρατηγική και τα χρηματοοικονομικά τους στοιχεία.

  Εξειδικευμένοι life coaches θα στηρίξουν τους νέους επιχειρηματίες για να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους.

  Ολοκληρώνοντας, οι Startups θα παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά σε μια ομάδα επενδυτών στην καταληκτική εκδήλωση«Dragons 'Den» και θα επωφεληθούν από συναντήσεις 1: 1 με όσους από αυτούςδείξουν ενδιαφέρον για την επιχείρησή τους.

  Το ReloadGreece συνεχίζεικαι φέτος τη συνεργασία του με σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής στο χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, υποδεχόμενο ομάδες που προέρχονται από τους επιταχυντές της Εθνικής Τράπεζας ‘befinnovative’ και ‘BusinessSeeds’, και ομάδες από το ‘egg’, τον επιταχυντή της Eurobank.

  Η νικήτρια του RG Challenge17, η εταιρεία Workathlon, που παρέχει υπηρεσίες στον τουριστικό τομέα και έχει την έδρα της στην Ελλάδα, προσχώρησε στο πρόγραμμα μέσω της συνεργασίας του Reload Ελλάδας με την πρωτοβουλία Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

  Η Κατερίνα Σαντίκου, ιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος του Workathlon, κέρδισε χρηματικό έπαθλο, νομικές συμβουλές από την KeystoneLaw, mentoring και μια συνεδρία για διαμόρφωση στρατηγικής.

  Μετά το βραβείο στο RGChallenge17, το Workathlon απασχολεί σήμερα ομάδα επτά ατόμων και έχει κερδίσει σημαντικές επενδύσεις.

  Επίσης, ο Γιώργος Καλλίγερος, ιδρυτής της Pushme, η οποία κέρδισε το βραβείο κοινού, έχει έκτοτε αναπτύξει ακόμα περισσότερο την εταιρία του, με μια ομάδα πέντε ατόμων πλήρους απασχόλησης, έχουν δεχθεί σημαντικές επενδύσεις και ερευνούν πλέον ευκαιρίες για να κατασκευάσουν ένα μέρος του προϊόντος τους στην Ελλάδα.

  Οι αιτήσεις για το RG Challenge 18 κλείνουν στις 13 Απριλίου και, μετά τη διαδικασία επιλογής, θα ανακοινωθούν οι 15 φιναλίστ, με μέγιστο αριθμό τριών συμμετεχόντων ανά ομάδα. Το ReloadGreece ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και ευελπιστεί να λάβει αιτήσεις από εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και υψηλής τεχνολογίας στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας, της ναυτιλίας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της ιατρικής και της εκπαίδευσης,με την υποσημείωση ότι μια οπτική σε θέματα AI (τεχνητής νοημοσύνης), Big Data ή Virtual Reality θα αποτελούσε πλεονέκτημα.


  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά μ’ αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα https://www.reloadgreece.com/rgc18/ Για να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με το RG Challenge στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=DGBpa8vixEs&feature=youtu.be.

  Σχετική αίτηση μπορείτε να υποβάλλετε εδώ 

   

   

 • Metavallon VC: ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

  Ο γνωστός επιταχυντής Metavallon μετεξελίχθηκε σε VC, έτοιμο να επενδύσει ως και 32 εκατ. € σε νεοφυείς επιχειρήσεις

  Το έχουμε πει από καιρό και συνεχίζουμε να το λέμε: Μπαίνουμε σε μια εποχή όπου η διάσημη (συνήθως όχι με θετική σημασία) ρήση «λεφτά υπάρχουν» ισχύει πλέον περισσότερο από ποτέ άλλοτε, στο χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

  Η πολυεπίπεδη στήριξη του Ταμείου Συμμετοχών Equifund σε πλήθος δράσεων ενίσχυσής της -και μάλιστα για πρώτη φορά σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης μιας επιχειρηματικής προσπάθειας- μπορεί (και όλη η ως σήμερα προεργασία δείχνει ότι δεν πρόκειται για «κούφια λόγια»)να λειτουργήσει καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση, ανοίγοντας το δρόμο για καλύτερες μέρες…

  Μιλάμε για αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα τα αμέσως επόμενα χρόνια, κάτι που σημαίνει πως (θεωρητικά, τουλάχιστον) καμία σοβαρή προσπάθεια με σωστές προδιαγραφές δεν θα μείνει παραπονεμένη.

  Χαράς Ευαγγέλια, λοιπόν, κι η «ανάγνωσή» τους δεν πρόκειται καθόλου να αργήσει! Οι πρώτες ανακοινώσεις, άλλωστε, ξεκίνησαν…

  Το Metavallon VC (μην επηρεάζεστε από την αγγλική γραφή – για το ελληνικότατο «μεταβάλλον» = αυτό που φέρνει την αλλαγή, πρόκειται) ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την έναρξη του επενδυτικού της fund, ύψους €32 εκατ. με τη συμμετοχή του προαναφερθέντος Ταμείου Συμμετοχών Equifund.

  Κι αν το όνομα του νέου VC σας θυμίζει κάτι, δεν λαθεύετε: το Metavallon VC αποτελεί μετεξέλιξη της Metavallon, η οποία ξεκίνησε τη δράση της πριν από έξι χρόνια στην Ελλάδα και πριν από δυο σε 13 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, ως επιταχυντής (accelerator) τεχνολογικών startups στηρίζοντας όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τους εταίρους της περισσότερες από 300 εταιρίες.

  Στη νέα εποχή, το Metavallon Venture Capital έχει τέσσερα ιδρυτικά μέλη (την Αλεξάνδρα Χολή πλαισιώνουν, πλέον, οι Μυρτώ Παπαθάνου, Γιώργος Καραντώνης και Γιώργος Μουσμούλας) χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, την Εθνική Τράπεζα και ικανό αριθμό ιδιωτών επενδυτών (που συνεισφέρουν περί το 25% των πόρων του) και σκοπεύει να τοποθετηθεί σε νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας (ο αριθμός τους θα είναι διψήφιος, αν και όχι πολύ υψηλός, όπως μας διαβεβαίωσαν) με έντονο το στοιχείο της καινοτομίας.

  Τοποθέτηση σε ξένες νεοφυείς δεν απέκλεισαν, επίσης, αρκεί να υπάρχει κάποιο ελληνικό στοιχείο (πχ. μέλη Έλληνες ή τμήμα R&D στην Ελλάδα).

  Οι επενδύσεις της Metavallon VC γίνονται στα δύο αρχικά στάδια, pre-seed και seed χρηματοδότησης (κεφάλαια προ-σποράς και σποράς), και οι αρχικές τοποθετήσεις της φτάνουν ως τα 200.000 € και 400.000 €, αντίστοιχα.

  Σημαντικό για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών προτάσεων είναι να βασίζονται σε κάποιο ολοκληρωμένο πρωτότυπο με ισχυρό IP (Intellectual Property), οι αιτούντες να σχηματίζουν μια αφοσιωμένη και συμπληρωματική ομάδα, καθώς επίσης να έχουν διεθνή προσανατολισμό.

  Οι τεχνολογίες-στόχοι είναι Machine Learning + AI, Internet of Things, Robotics + Microelectronics, SaaS / Cloud, Big Data + Data Analytics, Blockchain και VR/AR.

  Στην περίπτωση των pre-seed επενδύσεων, οι εταιρείες έχει προβλεφθεί να συμμετέχουν παράλληλα στο market accelerator της Metavallon VC, ένα δομημένο πρόγραμμα 12 εβδομάδων προσανατολισμένο στην αγορά, του οποίου οιδραστηριότητες μεταφέρονται τις τρεις τελευταίες εβδομάδες από την Αθήνα στο Σαν Φρανσίσκο.

  Η υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων για pre-seed επενδύσεις, με παράλληλη συμμετοχή στο marketaccelerator της Metavallon VC, θα ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου 2018, με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται προς τα τέλη της άνοιξης.

  Στενές συνεργασίες με αγορά και βιομηχανία

  Προκειμένου να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο τις εταιρείες στις οποίες επενδύει, η Metavallon VC αναπτύσσει στενές συνεργασίες με την αγορά και τη βιομηχανία, ειδικά σε κλάδους όπου υπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημαγια την Ελλάδα, όπως αυτοί της ενέργειας, της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech), των μεταφορών και της μετακίνησης, της ναυτιλίας, αλλά και των τηλεπικοινωνιών και δικτύων.

  Παράλληλα, το νέο VC συνεργάζεται με σειρά επενδυτικών funds στο εξωτερικό, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, καθώς και με άλλους εγχώριους και διεθνείς υποστηρικτές του οικοσυστήματος της καινοτομίας.
  «Σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε νέες επιχειρήσεις από την Ελλάδα, με κεφάλαια και καθοδήγηση στα κρίσιμα αρχικά στάδια, καθώς και στοχευμένη δικτύωση στην αγορά και σε επενδυτές.

  Πιστεύουμε ότι με την κατάλληλη χρηματοδότηση και υποστήριξη, το συσσωρευμένο ταλέντο και το υψηλό γνωσιακό επίπεδο στη χώρα, μπορούν γρήγορα να προσφέρουν εμπορική αξία, με λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας», τόνισε η Αλεξάνδρα Χολή, εκ των εταίρων στη Metavallon VC.

  Όσο για τους «στόχους» τους… «Απευθυνόμαστε σε ταλαντούχους, αποφασιστικούς και αφοσιωμένους επιχειρηματίες που αναπτύσσουν υπηρεσίες ή προϊόντα οι οποίοι στοχεύουν κυρίως άλλες επιχειρήσεις (B2B), χτίζοντας πνευματική ιδιοκτησία και ενσωματώνοντας τεχνολογίες αιχμής.

  Οι εταιρείες στις οποίες τοποθετούμαστε έχουν έντονο το στοιχείο της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, δημιουργώντας λύσεις που απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά».

  ΥΓ. Στο σχετικό έντυπο υλικό που δόθηκε στους δημοσιογράφους, η πρώτη λέξη ήταν – The Innovation Advantage (Το πλεονέκτημα της καινοτομίας). Η τελευταία (πριν από το καθιερωμένο «Ευχαριστούμε»)… -Να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στο χάρτη! Αμήν…

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!