Νομική βρεττανική εταιρεία Start up με καινοτόμα πλατφόρμα

Posted On Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 11:14 Written by
Rate this item
(0 votes)

Η startup Libryo ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε άτομο, και σε οποιαδήποτε οργάνωση να κατανοήσει τον βαθμό συμμόρφωσης με το εκάστοτε νομικό σύστημα σε οποιοδήποτε τόπο και ανά πάσα στιγμή.

Η νομική startup συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους $ 1 εκατομμυρίων δολαρίων, για να επεκτείνει την ομάδα της με προσλήψεις που στόχο θα έχουν τη περαιτέρω ανάπτυξη της, τη διαχείριση των πελατών και την επέκταση της επιχείρησης σε νέες αγορές.

Η πλατφόρμα Libryo δημιουργήθηκε για να βοηθήσει να ξεπεραστεί η παγκόσμια νομική πολυπλοκότητα.

Ο θεμελιώδης σκοπός της είναι να βοηθήσει τα φυσικά και νομικά πρόσωπα σε παγκόσμιο επίπεδο, να γνωρίζουν, βεβαίως, τι πρέπει να κάνουν με τους ισχύοντες νόμους διατάξεις και κανονισμούς.

Η ομάδα έχει αναπτύξει τεχνολογία αιχμής για να απαντήσει στην ερώτηση «τι χρειάζεται να κάνω σύμφωνα με το νόμο εδώ και τώρα;».

Το νομικό αυτό λογισμικό έχει σχεδιαστεί για τους επαγγελματίες και ιδιώτες που θέλουν να ξέρουν τι ισχύει ακριβώς ,και για τους δικηγόρους ώστε να απαντήσουν άμεσα και με ακρίβεια στην ερώτηση.

Ο γύρος χρηματοδότησης περιλάμβανε επενδυτές, όπως το Seedcamp και το Nextlaw Labs, μέλη του Seedcamp X Nextlaw Labs υπεύθυνο για επενδύσεις σε νομικές εταιρείες, από τις οποίες η Libryo ήταν μία από τις πρώτες.

Ο γύρος επίσης περιλαμβάνει τον επενδυτή, UK Innovation Hub της Innogy, όπως επίσης έναν εταιρικό επενδυτή μιας γερμανικής εταιρείας ενέργειας. Επιπλέον, η Libryo έλαβε την υποστήριξη της Force Over Mass, ενός ταμείου ¨αγγέλου¨ και μιας συμπληρωματικής ομάδας επενδυτών αγγέλου.

Οι συνιδρυτές της Libryo υποστηρίζονται επίσης από δύο βασικούς συμβούλους, τον Steve Gledden (επενδυτή άγγελο και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της EML) και τον Chris Field (εταίρο σε μια κορυφαία διεθνή δικηγορική εταιρεία), οι οποίοι επίσης προσχώρησαν στο γύρο ως επενδυτές.

Μέχρι σήμερα, η νέα εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Το προηγούμενο έτος, η επιχείρηση μπόρεσε να επεκταθεί από πέντε χώρες αρχικά, σε πενήντα χώρες, εκ των οποίων οι σαράντα πέντε είναι στην υποσαχάρια Αφρική.

Ο γύρος συγκέντρωσης κεφαλαίων ύψους $ 1 εκ. θα βοηθήσει στην επέκταση της επιχείρησης σε τέσσερις ηπείρους - την Αφρική, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία - στους επόμενους 18 έως 24 μήνες.

Ένα κρίσιμο μέρος αυτής της επέκτασης θα περιλαμβάνει στρατηγικές προσλήψεις σε σχέση με τα προϊόντα, τις λειτουργίες και τις σχέσεις με τους πελάτες.

Η Libryo ιδρύθηκε από τον Νοτιοαφρικανό Peter Flynn, τον Garth Watson και τον Malcolm Gray.

Σύμφωνα με Garth Watson, οι περισσότερες ρυθμιστικές διατάξεις δεν είναι τόσο περίπλοκες, αλλά ο νομικός κώδικας μπορεί να κρύβει εφαρμοστέες υποχρεώσεις που είναι δύσκολο αρκετές φορές να έρθουν στην επιφάνεια.

Μέχρι σήμερα, η γνώση του απαιτούμενου κανονιστικού νόμου για μια συγκεκριμένη πράξη ήταν μια ¨χειροκίνητη ¨και δαπανηρή διαδικασία που πραγματώνονταν από δικηγόρους και συμβούλους.

Ωστόσο, το πρόβλημα επιλύεται καλύτερα από τη νομική τεχνολογία.

Οι συνιδρυτές θεώρησαν την ανάγκη να δημιουργήσουν μια αποδοτική και οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα, προσφέροντας σε πολυεθνικές εταιρείες έναν καλύτερο τρόπο να γνωρίζουν και να ενημερώνονται για τους κανονισμούς που αντιμετωπίζουν σε κάθε νομική υπόθεση.

Η Libryo δίνει στους χρήστες της, οι οποίοι δεν χρειάζεται να είναι νομικοί , μια διαισθητική αναζήτηση, με ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και πραγματικά κανονιστικές πληροφορίες.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στην περιβαλλοντολογικούς κανονισμούς και στη νομοθεσία που αφορά την επαγγελματική ασφάλεια, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, που έχουν θέσει ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) και ο Διεθνής Οικονομικός Οργανισμός (IFC).

Ο Peter Flynn, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Libryo, σχολίασε: "Στο Libryo εξυπηρετούμε πελάτες σε πολλές χώρες, παρέχοντας ασφάλεια και επιστημονική επάρκεια, μέσω της διαδικασίας παροχής των σωστών κανονιστικών πληροφοριών.

Σχετικά με τους δικηγόρους, συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση ορισμένων νομικών ερευνητικών εργασιών, τις οποίες συχνά δεν επιθυμούν να πληρώσουν οι πελάτες τους, ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν στην αυτή καθαυτή νομική διαδικασία.

Βλέπουμε ήδη μια τεράστια ζήτηση για τις υπηρεσίες μας σε ολόκληρη την Αφρική, ιδιαίτερα στους τομείς της νομοθεσίας για το περιβάλλον και την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία."

Οι πελάτες που χρησιμοποιούν ήδη την πλατφόρμα Libryo, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μεγάλες και εισηγμένες εταιρείες στα χρηματιστήρια, βιομηχανίες τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, υποδομών, και εξορυκτικών βιομηχανιών σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Κατά το πρώτο έτος της, η εταιρεία είχε ετήσιο τζίρο £ 150.000, το οποίο έχει ήδη τριπλασιαστεί φέτος.

Η φιλοδοξία είναι να φτάσουμε τα έσοδα των £ 2,5 εκατομμυρίων στους επόμενους 18-24 μήνες.

Σχετικά με την επένδυση σε seeds, ο Flynn πρόσθεσε:

«Για να λάβουμε την υποστήριξη αυτών των επενδυτών και προγραμμάτων απαιτείται μια πραγματική και επιτυχημένη πιστοποίηση του προϊόντος μας και της υπηρεσίας που προσφέρουμε στους πελάτες μας, καθώς και την τεράστια ευκαιρία για την αγορά που βλέπουμε.

Θεωρούμε προνομιακό να έχουμε την υποστήριξή τους και την τεχνογνωσία μας καθώς επεκτείνουμε την ομάδα, την παλέτα των υπηρεσιών και την πελατειακή μας βάση και αισθανόμαστε σίγουροι ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στους στόχους μας τους επόμενους 18 μήνες ».

Σε επιβράβευση της επιχειρηματικής αυτής προσπάθειας , η Libryo έλαβε το βραβείο της Αριστείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020

Πηγή:eu-startups.

Read 457 times

Related items

  • Επένδυση €250K στην Racecheck με κύριο επενδυτή την Metavallon VC

     

    Η Metavallon VC ανακοινώνει την υποστήριξή της στην Racecheck στον προ-σποράς επενδυτικό της κύκλο.

    Η Racecheck ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Αλέξανδρο και την Κατερίνα Τάντη με σκοπό να βοηθήσει ερασιτέχνες αθλητές να ανακαλύψουν και να αξιολογήσουν παγκόσμιες διοργανώσεις αθλημάτων αντοχής.

    Η πλατφόρμα τους έχει εξελιχθεί σε διαδικτυακό χώρο συνάντησης για χιλιάδες χρήστες οι οποίοι μπορούν πλέον να μοιραστούν και να επωφεληθούν από αξιολογήσεις και εμπειρίες.

    Το νέο website της εταιρείας παρουσιάστηκε στις αρχές Σεπτέμβρη, ενώ στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η νέα έκδοσης της εφαρμογής, η οποία εισάγει μια κοινωνική οπτική στην συμμετοχή των αθλητών, και τους παρέχει τη δυνατότητα τόσο να μοιραστούν τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων, να σχολιάσουν και να ανακοινώσουν τους χρόνους τους όσο και να λάβουν ειδοποιήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες άλλων αθλητών.

    Η Racecheck δραστηριοποιείται εμπορικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η ομάδα των προγραμματιστών της έχει έδρα την Θεσσαλονίκη.

    Παρόλο που ο αριθμός των αθλητικών εκδηλώσεων αντοχής έχει εκτοξευθεί σε παγκόσμια κλίμακα, με πάνω από 200.000 αγώνες και 50.000.000 συμμετέχοντες την τελευταία δεκαετία, σε μια σταθερά αυξανόμενη βιομηχανία αξίας $40δισ., η αγορά παραμένει δυσλειτουργική.

    H Racecheck ήρθε να εδραιώσει την πλατφόρμα της ως online aggregator, συνδυάζοντας την εύρεση αγώνων, την εγγραφή των αθλητών, την οργάνωση του ταξιδιού και της διαμονής με τη σύνδεση των συμμετεχόντων.

    Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί από την start-up για να αναπτύξει περαιτέρω τεχνολογικά την πλατφόρμας της, να αυξήσει τα προσφερόμενα προϊόντα προστιθέμενης αξίας σε διοργανωτές εκδηλώσεων και προμηθευτές, να ενδυναμώσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να επεκταθεί σε Η.Π.Α και Ευρώπη.

    Στόχος της Racecheck είναι να διαμορφώσει σταδιακά ένα εξειδικευμένο κανάλι διανομής και διάδρασης μεταξύ των διοργανωτών των αγώνων, των ασφαλιστικών, των αθλητικών εταιρειών, των B2B προμηθευτών και των αθλητών.

    “Παρόλο το μέγεθος της αγοράς και τους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, η συμμετοχή στους αγώνες αντοχών παραμένει μια αποσυντονισμένη διαδικασία.

    Η Racecheck δημιουργήθηκε για να οργανώσει αυτή την διαδικασία και να κάνει ευκολότερη την πρόσβαση των αθλητών στον ιδανικό τους αγώνα”, δηλώνει ο co-founder της Racecheck Αλέξανδρος Τάντη.

    “H πρώτη επένδυση ήρθε σε μια κομβική στιγμή στην πορεία της εταιρείας, και μας επιτρέπει να επισπεύσουμε την προώθηση της νέας πλατφόρμας, να ενισχύσουμε τη διάδραση του αθλητή με τις νέες λειτουργίες που προσφέρουμε όπως η κοινωνική δικτύωση και η προσφορά αυτόματων κρατήσεων διαμονής” συνεχίζει.

    Ο Chris McCormack, δις παγκόσμιος πρωταθλητής Ironman και co-founder του Super League Triathlon, ο οποίος συμμετέχει στον επενδυτικό γύρο και αναλαμβάνει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, δηλώνει:

    “Είναι εντυπωσιακό πώς η κατάλληλη τεχνολογία στον τομέα του αθλητισμού μπορεί να βοηθήσει την σύνδεση ατόμων και κοινοτήτων και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους στον εκπληκτικό κόσμο των αγώνων αντοχής.

    Η ανάπτυξη της Racecheck, ως πηγή αξιολόγησης των αθλητών είναι ως τώρα εντυπωσιακή και υπάρχει μια καταπληκτική ευκαιρία μπροστά μας προκειμένου να δοθεί πραγματική αξία, τόσο στους διοργανωτές όσο και τους αθλητές.

    Οι άνθρωποι που δημιουργούν με πάθος μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο”. Η Μυρτώ Παπαθάνου, Partner στην Metavallon VC προσθέτει: “H βιομηχανία του αθλητικού τουρισμού ανθεί στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

    Η Racecheck λύνει το πρόβλημα οργάνωσης των αθλητών με την προσφορά μιας αδιάκοπης συνολικής εμπειρίας του χρήστη σε επίπεδο κρατήσεων των αγώνων και των σχετικών δραστηριοτήτων. Η δημιουργία ενός ισχυρού και χρηστικού περιεχόμενο από τους ίδιους τους χρήστες, καθώς και η αντικειμενική αξιολόγηση δύσκολα μπορεί να αναπαραχθεί.

    Είμαστε χαρούμενοι που υποστηρίζουμε τη Racecheck, όπως η εταιρεία προχωρά, εδραιώνοντας την ηγετική της θέση ως aggregator στην Ευρώπη και αμέσως μετά στις Η.Π.Α.”

     

  • H Metavallon VC ανακοινώνει επένδυση €200Κ στην εταιρεία Speen

     

    H Metavallon VC επενδύει €200K στην Speen, start-up εταιρεία με έδρα την Αθήνα που δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών και της ενέργειας, αναπτύσσοντας συστήματα και λύσεις ηλεκτροκίνησης.

    Η Speen, η οποία ιδρύθηκε στα μέσα του 2017 από τον Νικόλα Χαραλάμπους, τον Σπύρο Κίτο και τον Ιάκωβο Δημητρίου αναπτύσσει καινοτόμους μηχανισμούς μετατροπής συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών.

    Η πρώτη σειρά ηλεκτρικών συστημάτων μετατροπής ποδηλάτων της εταιρείας, η Flow Series, είναι παγκοσμίως πρωτοπόρα σε επίπεδο ενεργειακής πυκνότητας και αναλογίας ισχύος προς βάρος, προσφέροντας τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ εύρους, βάρους και όγκου.

    Η επόμενη γενιά συστημάτων, η οποία αναμένεται στις αρχές του 2019, θα ενσωματώνει Internet of Things (IoT) εφαρμογές με τη χρήση προηγμένου συστήματος αισθητήρων που υποστηρίζει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο την απόδοση του προϊόντος, την υγεία και τον αστικό τρόπο ζωής.

    Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασίες με ένα ευρύ δίκτυο διανομέων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα αναπτύσει νέες συνεργασίες με κατασκευαστές.

    Η επένδυση θα αξιοποιηθεί για την επέκταση των συστημάτων ηλεκτρικών ποδηλάτων, την ανάπτυξη των δυνατοτήτων παραγωγής καθώς και την ενίσχυση της ομάδας σε εμπορικό και σχεδιαστικό επίπεδο. Παράλληλα, η Speen προχωρά την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές εδραιώνοντας εταιρικές συνεργασίες στον τομέα της ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης.

    “Από την πρώτη στιγμή που συναντήσαμε την ομάδα της Speen εντυπωσιαστήκαμε από την οργανική ανάπτυξη και ανταπόκριση που η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει, σε μια αγορά με τεράστια παγκόσμια δυναμική”, δηλώνει η Αλεξάνδρα Χολή, Partner στη Metavallon VC.

    “Ο τομέας των μεταφορών και ειδικότερα της ηλεκτροκίνησης εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και πιστεύουμε ότι η Speen έχει το ιδανικό know-how καθώς και την ομάδα προκειμένου να εδραιωθεί ως ηγέτης στον χώρο της εναλλακτικής ηλεκτρικής μεταφοράς.

    Ο Νικόλας, ο Σπύρος και ο Ιάκωβος είναι νέοι επιχειρηματίες με όραμα, που στοχεύουν σε αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους υποστηρίζουμε να πραγματοποιήσουν το όραμα τους και να περάσουν στο επόμενο βήμα της ανάπτυξής τους.”

    Ο Νικόλας Χαραλάμπους, CEO and Product Designer της Speen σχολιάζει:

    “Σαν ομάδα έχουμε προχωρήσει σημαντικά από τότε που ξεκινήσαμε σαν φοιτητές στην Πάτρα να σχεδιάζουμε τα πρώτα μας προϊόντα. Στη Speen επαναπροσδιορίζουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μετακινούνται, κάνοντας την καθημερινή μετακίνηση ασφαλή και βιώσιμη.

    Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Metavallon VC και πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση θα είναι η αρχή της εντυπωσιακής ανάπτυξης σε επίπεδο ανάπτυξης νέων προϊόντων, χρήσεων συστημάτων και γεωγραφικής επέκτασης.”

  • Συμμετοχή NBG Bussiness Seeds στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης

    Το πρόγραμμα NBG Business Seeds θα συμμετέχει σε 5 εκδηλώσεις του περιπτέρου 12.

    1. Workshop «How to monetize your product» την Κυριακή 09/09 στις 16:00-18:00.
    Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

    2. Panel «To οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης: Αποτελέσματα, συνέργειες και επόμενα βήματα», Κυριακή 09/09 στις 18:00-20:00.

    Σοφία Τσακίρη, Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας, ΑΠΘ.

    Simon Bensasson, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής ΟΚ!Thess.

    Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

    Γιώργος Θρασκιάς, CEO εταιρείας ItBooms.

    Θεοδόσης Σαπουνίδης, επικεφαλής ομάδας Robotiles.

    Αλέξανδρος Τσουκνίδας, CEO εταιρείας PLIN-

    Συντονιστής Κώστας Τσαούσης, Δημοσιογράφος.

    3. Παρουσίαση NBG Βusiness Seeds και 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην κεντρική σκηνή του περιπτέρου 12, Παρασκευή 14/09 στις 17:00-17:20

    Γιάννης Χατζηιωαννίδης, Business Banking, Διεύθυνση Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής, Εθνική Τράπεζα

    4. Panel Alternative tools for funding Start-Ups / Εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων, Παρασκευή, 14/09 στις 18:00 μμ.

    Γιάννης Χατζηιωαννίδης, Business Banking, Διεύθυνση Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής, Εθνική Τράπεζα

    5. Panel Venture capital for Start-ups & early stage / Επιχειρηματικά Κεφάλαια για νεοφυείς και νέες επιχειρήσεις, Σάββατο 15/09 στις 16:00-17:00

    Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

  • Γενέθλια για το IQbility 5 χρόνια δράσης και προσφοράς στο χώρο των startups

    Οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι: στα πρώτα πέντε χρόνια της λειτουργίας του, το IQbility, η θερμοκοιτίδα του Ομίλου Quest, επένδυσε συνολικά €1.000.000 στο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, έχοντας υποστηρίξει 12 επιχειρήσεις.

    Αυτές με τη σειρά τους προσέλκυσαν συνολικά κεφαλαία ύψους άνω των €10.000.000 από την αγορά και δημιούργησαν περισσότερες από 100 εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

    Θετικό το πρόσημο, λοιπόν, ως εδώ και απόλυτα δικαιολογημένη η ικανοποίηση που ήταν διάχυτη το βράδυ της Πέμπτης, 26 Απριλίου στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο “Gazarte”, όπου παρουσιάσθηκε το σύνολο του έργου του IQbility, η συμβολή του στην επιχειρηματική εξέλιξη των ομάδων με τις οποίες συνεργάστηκε, αλλά και γενικότερα η συμμετοχή του τόσο στην ανάδειξη και ωρίμανση του ελληνικού οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων, όσο και στην προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ευρύτερα, στην κοινωνία.

    Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα μελλοντικά σχέδια του IQbility, καθώς και τα συμπεράσματα που αποκόμισε ο Όμιλος από την πενταετή του δραστηριότητα, με κυριότερα τα εξής:

    • Η στενή συνεργασία startup και μεγάλων επιχειρήσεων είναι απαραίτητη για να υπάρξει καλύτερη στόχευση και ταχύτερο αποτέλεσμα

    • Οι μεγάλες παραδοσιακές επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν πρακτικές startups και να μετασχηματιστούν (βλέπε, ψηφιακό μετασχηματισμό), ώστε να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις

    • Το όραμα, η ομαδικότητα, η ευελιξία, η ταχύτητα, η υπομονή και η σκληρή δουλειά παραμένουν τα θεμελιώδη συστατικά επιτυχίας για όλους.

    • To IQbility θα συνεχίσει να επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και να συμβάλει με επιπλέον δράσεις (όπως τα IQbility Meetups) στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος.

    Ο Όμιλος Quest δημιούργησε το 2013 τη θερμοκοιτίδα IQbility με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρέφεια στο χώρο της Τεχνολογίας, αλλά και τη συγκράτηση της διαρροής πνευματικού κεφαλαίου προς το εξωτερικό, γεφυρώνοντας το νέο επιχειρηματικό ταλέντο με την πολυετή εμπειρία ενός δυναμικού ομίλου στο χώρο της τεχνολογίας.

    Μάλιστα, εκτός από την παροχή όλων των εφοδίων στις νεοφυείς, προκειμένου να ξεκινήσουν δυναμικά τη ζωή τους, το IQbility λειτουργεί ταυτόχρονα και ως angel fund, επενδύοντας στις εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμά του.

    Στη διάρκεια της πενταετίας εξελίχθηκε σε μια σημαντική δομή υποστήριξης και προώθησης της ανάπτυξης του οικοσυστήματος, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί τη κορωνίδα των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Quest.

  • Όσοι (νεοφυείς) πιστοί, προσέλθετε στο 2ο ετήσιο διαγωνισμό νεοφυών επιχειρήσεων

    ΕΒΕΑ και Περιφέρεια Αττικής προκηρύσσουν τον 2ο ετήσιο διαγωνισμό νεοφυών επιχειρήσεων

    Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προκηρύσσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά διαγωνισμό για Καινοτόμες Νεοφυείς Επιχειρήσεις (Start-ups), με σημαντικά βραβεία.

    Με αυτά το ΕΒΕΑ και η Περιφέρεια, στο πλαίσιο των κοινών σκοπών τους για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της απασχόλησης, επιδιώκουν να ενισχύσουν το δημιουργικό πνεύμα και τις δεξιότητες των νέων ανθρώπων που σχετίζονται με το επιχειρείν και να ανταμείψουν τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους με την οποία αποδεικνύουν ότι η οικονομική κρίση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στην επιχειρηματική ανάπτυξη.

    Οι υποψήφιες προς βράβευση νεοφυείς επιχειρήσεις θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά ή τεκμηριωμένη σχετική επιχειρηματολογία βάσει των οποίων θα αποδεικνύεται επαρκώς ο καινοτομικός χαρακτήρας των προϊόντων και/ή των υπηρεσιών τους.

    Τα εν λόγω προϊόντα ή υπηρεσίες οφείλουν να διαφοροποιούνται, ουσιαστικά, από άλλα ομοειδή που κυκλοφορούν ή κυκλοφορούσαν στο παρελθόν. Πέραν αυτών, θα συνεκτιμηθεί εάν και κατά πόσο καλύπτουν νέες ανάγκες, καθώς επίσης η εξαγωγική προοπτική και η εξωστρέφεια τους.

    Εξίσου σημαντική θεωρείται και η ικανότητα της νεοφυούς επιχείρησης να προχωρήσει στην υλοποίηση και επιχειρηματική αξιοποίηση της ιδέας της. Εκτός από τις τεχνικές γνώσεις και ικανότητες της επιχειρηματικής ομάδας, μεγάλη βαρύτητα θα δίνεται στα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες των υποψήφιων που σχετίζονται με το επιχειρείν, καθώς και τη συμπληρωματικότητα των ικανοτήτων της ομάδας με τα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας (Μάρκετινγκ, Πωλήσεις, Οικονομική Διαχείριση κλπ.)

    Ο διαγωνισμός διαρκεί από τις 25.4.2018 ως τις 28.5.2018 και οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους σε μία εκ των δύο κατηγοριών, όπως αυτές ορίζονται ακολούθως:

    1η Κατηγορία

    Στάδιο Ιδέας (Innovation Stage)

    Σ’ αυτό το στάδιο εντάσσονται νεοφυή σχήματα που είτε έχουν διαγνώσει κάποια ανάγκη της αγοράς και παρουσιάζουν ιδέα για την κάλυψή της είτε έχουν σχεδιάσει την καινοτομική λύση είτε έχουν δημιουργήσει πρωτότυπο (Minimum Viable Product), έχουν εντοπίσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους έναντι των ανταγωνιστικών λύσεων και, τέλος, έχουν προσδιορίσει τους πόρους (ανθρώπινους και υλικούς) για την υλοποίηση της ιδέας τους.

    2η Κατηγορία

    Στάδιο Πρώιμης Δραστηριότητας (Early Stage)

    Σ’ αυτό το στάδιο εντάσσονται νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν λειτουργικό προϊόν/ υπηρεσία κι έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν από την 1.1.2016 και μετά, με κύρια δραστηριότητα την εμπορική εφαρμογή της καινοτομικής λύσης.

    Στις τρείς πρώτες επιχειρηματικές ιδέες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία ως ακολούθως:

    1η Κατηγορία
    1η ομάδα: 3.000 €

    2η ομάδα: 2.000 €

    3η ομάδα: 1.000 €

    2η Κατηγορία

    1η ομάδα: 6.000 €

    2η ομάδα: 4.000 €

    3η ομάδα: 2.000 €

    Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε επίσημη τελετή που θα λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

    Οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο www.athensstartupawards.gr και τα σχετικά δικαιολογητικά στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 106 71 Αθήνα, 4ος όροφος), υπεύθυνη κ. Ελένη Φώτη, τηλ. 210-3631317, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.athensstartupawards.gr

     

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!