Capsella Acceleration Programme: Λύσεις για τον αγροδιατροφικό τομέα

Posted On Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 14:17 Written by

Θεωρείται ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους τομείς για έρευνα και επιχειρηματική δραστηριότητα, ειδικά στην «ευλογημένη» από πολλές απόψεις χώρα μας.

Όμως, παρά τις τεράστιες προοπτικές του, ακόμα δεν έχει τύχει της ανάλογης προσοχής από τις ελληνικές start upsκαι όχι μόνο…

Μια καλή ευκαιρία να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, προσφέρει η πρόσκληση που απευθύνει το Corallia σε «ευήκοα ώτα», με σκοπό «την ανάδειξη και επιβράβευση καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα με έμφαση στη γεωργική βιοποικιλότητα».

Η πιο γνωστή ελληνική συνεργατική ερευνητική και επιχειρηματική πλατφόρμα προσκαλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος και να δημιουργήσουν πρωτότυπες λύσεις και εφαρμογές για τον πρωτογενή τομέα, δηλώνοντας συμμετοχή στο διαγωνισμό Capsella Acceleration Programme, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2017, στην Αθήνα.
Στο Capsella Acceleration Programme μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άτομα άνω των 18 ετών χωρίς κανένα περιορισμό στο επίπεδο εκπαίδευσης ως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Απευθύνεται σε φοιτητές, νέους επιστήμονες, προγραμματιστές, μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωπόνους, γεωργούς, δασοπόνους/δασολόγους, γεωγράφους, στελέχη επικοινωνίας, marketing, entrepreneurs-to-be κ.ά.

καθώς και σε λάτρεις των νέων τεχνολογιών, όσους ενθουσιάζονται με την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, λύσεων, εφαρμογών, διαδικασιών και επιχειρηματικών μοντέλων και σε όλους όσοι θα ήθελαν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία συνεισφέροντας στην αειφόρο ανάπτυξη του κλάδου της αγροδιατροφής.

Οι διαγωνιζόμενοι που θα περάσουν την αρχική διαδικασία επιλογής θα κληθούν να δημιουργήσουν ομάδες των 2-5 ατόμων,να επιλέξουν μία από τις προκλήσεις αιχμής που θα τεθούν και -με την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων- να δημιουργήσουν το δικό τους προϊόν, λύση, εφαρμογή ή/και επιχειρηματική ιδέα.

Με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στην επιτροπή αξιολόγησης και θα κριθούν για την καινοτομία της, την τεχνολογική προσέγγιση της λύσης, τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης, την αρτιότητα και συμπληρωματικότητα της ομάδας και το βαθμό ωριμότητας της ιδέας για τη μετατροπή της σε εφαρμογή, προϊόν, υπηρεσία, πλατφόρμα, μέθοδο ή διεργασία.

Ο σκοπός του διαγωνισμού δεν πραγματώνεται, όμως, με την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους. Οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σ’ ένα τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (bootcamp) μέσα από το οποίο θα μπορέσουν να εξελίξουν την ιδέα τους και να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο.

Στη συνέχεια, η ομάδα που θα αναπτύξει το καλύτερο επιχειρηματικό πλάνο θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σ’ ένα πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για την περαιτέρω ωρίμανση της ιδέας της, μέσα από ένα σύνολο υποστηρικτικών υπηρεσιών, εμπλουτισμένο με γνωστικά εργαλεία και συμβουλευτική υποστήριξη από καταξιωμένους επαγγελματίες.

Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα, τα κριτήρια αξιολόγησης και τα βραβεία του διαγωνισμού και να γνωριστούν με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους στο warm-upeventπου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του διαγωνισμούc http://contest.capsella.eu/

To Capsella Acceleration Programme  υλοποιείται από το Corallia και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά , σε συνεργασία με τους We Deliver Taste, Agro know, Zephyr, Aston Univercity , Semi Rurali , ZLTO  και Sant’Anna School of Advanced Studies  και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,της TP organics , του δικτύου Copernicus relays και της Copernicus Academy.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!