Ευρωπαϊκός διαγωνισμός για startups από την Amazon

Posted On Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 15:09 Written by

Η Amazon ανακοίνωσε τα πρώτα Amazon Launchpad Innovation Awards. Πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την υποστήριξη καινοτόμων νεοσύστατων επιχειρήσεων. Η καλύτερη εταιρεία θα κερδίσει το βραβείο «Startup της χρονιάς» με έπαθλο 100.000 ευρώ.

Οι νεοσύστατες εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (περιλαμβάνονται το ΗΒ και η Ελβετία) και πωλούν προϊόντα (όχι υπηρεσίες) στους καταναλωτές μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό έως τις 28 Μαρτίου. Στη συνέχεια, μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις πέντε πιο καινοτόμες νεοσύστατες εταιρείες από μια σύντομη λίστα με 15 φιναλίστ. Κάθε φιναλίστ θα κερδίσει επιχορήγηση 10.000 ευρώ, δωρεάν φιλοξενία στο marketplace Amazon Launchpad για ένα έτος και δωρεάν διαφημίσεις. Ο τελικός νικητής θα λάβει επιπλέον 90.000 ευρώ.

«Η καινοτομία είναι μέρος της φιλοσοφίας μας. Συνεχίζουμε να εφεύρουμε για λογαριασμό πελατών, αλλά είμαστε επίσης ο προορισμός για καινοτόμα νέα προϊόντα από μικρές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Xavier Flamand, Διευθυντής του τομέα EU Seller Services. Με τα βραβεία, η Amazon θέλει να υποστηρίξει αναδυόμενες μάρκες και να ευχαριστήσει τους πελάτες της με νέα και καινοτόμα προϊόντα.

Τα Amazon Launchpad Innovation Awards αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας Amazon Launchpad, που ξεκίνησε το 2015. Μέσω αυτού του προγράμματος και με τη βοήθεια περισσότερων από 200 επενδυτικών εταιρειών, επιταχυντών εκκίνησης και πλατφορμών crowdfunding, η Amazon υποστήριξε περισσότερες από 2.000 νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!