WebNewsTeam

WebNewsTeam

H ελληνική εταιρεία Convert Group, ηγέτιδα στην παροχή και ανάλυση δεδομένων του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου καταναλωτικών αγαθών και φαρμάκων, διακρίθηκε ως μία από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη από τους Financial Times. Με όχημα την ομάδα της, την προσήλωση στις αξίες και το όραμά της, η Convert Group λίγους μήνες μετά την πώληση του Συμβουλευτικού Τμήματος της στην EY Ελλάδος, συνεχίζει την δυναμική της πορεία και αναγνώριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η αξιολόγηση έγινε με βάση τον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων πενταετίας (Compound Annual Growth Rate). Η Convert Group με 77% CAGR τοποθετείται από τους Financial Times στη θέση 381 της λίστας. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται ως η ταχύτερη αναπτυσσόμενη εταιρεία Market Intelligence στην Ευρώπη.

Πρόσφατη μελέτη της NielsenIQ αναφέρει ότι το 2020 οι καταναλωτές αγόρασαν μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου καταναλωτικά αγαθά αξίας €90δισ., μία εντυπωσιακή αύξηση 50% σε σχέση με το 2019. Στην λίστα των Financial Times αποτυπώνεται η αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και των data & analytics, εκεί ακριβώς όπου η Convert Group έχει προσανατολίσει τη διεθνή στρατηγική της.

Ήδη η Ελληνική εταιρεία συμπεριλαμβάνει στο πελατολόγιό της σε χώρες που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, Αφρική και Λατινική Αμερική μεγάλες πολυεθνικές όπως Bayer, J&J, GSK, LOreal, P&G, Unilever, Nestle, RB,  Henkel, Beiersdorf, Pierre Fabre, FrieslandCampina, Heineken, Barilla, CocaCola-Company, Kelloggs, Colgate Palmolive, Perrigo και εκατοντάδες online φαρμακεία & λιανεμπόρους όπως Ahold Delhaize, Carrefour και Sephora.

Ο Παναγιώτης Γκεζερλής, ιδρυτής και CEO της Convert Group σχολίασε σχετικά: “Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην λίστα των Financial Times μαζί με εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς από ολόκληρη την Ευρώπη. Αν και η δραστηριότητα μας τα τελευταία χρόνια δε γνωρίζει σύνορα, κάθε μικρή και μεγάλη αναγνώριση σαν αυτήν, εδραιώνει παγκοσμίως στον επιχειρηματικό και τεχνολογικό κόσμο όχι μόνο την Convert Group, αλλά και την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη αναγνώριση μας βρίσκει λίγους μήνες μετά την πώληση του συμβουλευτικού μας τμήματος στην ΕΥ, και μια ανάσα πριν από το λανσάρισμα του παγκοσμίου Data Marketplace. Ενός εγχειρήματος που θα μεταμορφώσει το τοπίο του ηλεκτρονικού εμπορίου, κάνοντας πραγματικότητα το όραμα που μοιραζόμαστε όλοι οι Converters: να δημιουργήσουμε το διεθνές οικοσύστημα δεδομένων μέσα από το οποίο Προμηθευτές και Έμποροι θα συνεργάζονται για να δημιουργούν αξία στο ηλεκτρονικό εμπόριο."

H Convert Group έχει τα γραφεία της στην Αθήνα και έχει επίσης ανακηρυχθεί ως μία από τις 25 εταιρείες της χώρας με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον από το αμερικανικό διεθνές Ινστιτούτο Great Place To Work το οποίο έχει παρουσία σε 58 χώρες και αξιολογεί τα εργασιακά περιβάλλοντα εκατομμυρίων εργαζομένων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Οι τελευταίοι 12 μήνες χαρακτηρίστηκαν από την πανδημία της COVID-19 και τα μέτρα περιορισμών σε ολόκληρη την ΕΕ, με αποτέλεσμα την αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών. Επιπλέον, ορισμένες αλλαγές στις συνήθειες και τις προτιμήσεις των καταναλωτών υποδηλώνουν ότι η χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Αυτή η τάση επιβεβαιώνεται από την έρευνα της Eurostat για το 2020 σχετικά με τη χρήση των ΤΠΕ στα νοικοκυριά και από μεμονωμένους πολίτες, η οποία περιλαμβάνει μια ειδική ενότητα για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Κατά τους τελευταίους 12 μήνες πριν από την έρευνα του 2020, το 89% των ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών στην ΕΕ είχαν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο, το 72% των οποίων είχε αγοράσει ή παραγγείλει αγαθά ή υπηρεσίες για ιδιωτική χρήση.

Συνολικά, οι διαδικτυακές αγορές αυξήθηκαν κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στον πληθυσμό με πρόσβαση στο Internet σε σύγκριση με το 2019 (ήταν 68% των χρηστών του Διαδικτύου) και κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2015 (ήταν 62%).

 

Πού χρησιμοποιείται το ηλεκτρονικό εμπόριο;

Όσον αφορά στα ποσοστά ανά κράτος μέλος της ΕΕ, περισσότεροι από 8 στους 10 χρήστες διαδικτύου στις Κάτω Χώρες (91%), τη Δανία (90%), τη Γερμανία (87%), τη Σουηδία (86%) και την Ιρλανδία (81%) είχαν αγοράσει ή παραγγείλει αγαθά ή υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου τους 12 μήνες πριν από την έρευνα.

Από την άλλη πλευρά, λιγότερο από το 50% είχε πραγματοποιήσει αγορές στο Διαδίκτυο στη Βουλγαρία (42%), στη Ρουμανία (45%) και στην Ιταλία (49%, στοιχεία 2019). Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις αγορές μέσω Διαδικτύου μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου σημειώθηκαν στη Ρουμανία (+27 ποσοστιαίες μονάδες), στην Τσεχία και την Κροατία (και οι δύο +25 ποσοστιαίες μονάδες) καθώς και στην Ουγγαρία (+23 ποσοστιαίες μονάδες).

Όσον αφορά στην Ελλάδα, πρόσβαση στο Internet έχει το 79% του πληθυσμού της ηλικιακής ομάδας 16-74 και αγορές έκανε το 46%.

 

Τι είδους προϊόντα αγοράζουν οι καταναλωτές;

Τους 3 μήνες πριν από την έρευνα, οι πιο συνηθισμένες διαδικτυακές αγορές ήταν ρούχα (συμπεριλαμβανομένων αθλητικών ενδυμάτων), παπούτσια ή αξεσουάρ (με παραγγελία από το 64% όσων αγοράζουν online). Aκολουθούν οι ταινίες ή σειρές ως υπηρεσία ροής ή λήψεις (streaming και downloads, 32%), οι παραγγελίες έτοιμου φαγητού (29%), έπιπλα, αξεσουάρ σπιτιού και προϊόντα κηπουρικής (28%), καλλυντικά και προϊόντα ευεξίας (27%), έντυπα βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες (27%), υπολογιστές, tablet, κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ (26%) και μουσική, ως υπηρεσία ροής ή λήψεις (26%).

 

Στην 22η θέση η Ελλάδα στο σύνολο των 27 της ΕΕ, όσον αφορά στο ποσοστό ιδιωτών που έκαναν online αγορές το 2020.
Πηγή: eurostat

 

Τα προβλήματα των καταναλωτών 

Κοιτάζοντας τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι καταναλωτές κατά τις αγορές τους, καταρχήν, το 71% των χρηστών δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Τα προβλήματα που συναντώνται συχνότερα από τους διαδικτυακούς αγοραστές της ΕΕ σχετίζονται με πιο αργές παραδόσεις από ό, τι είχε αναφερθεί κατά την πραγματοποίηση της αγοράς (17%). Περίπου το 8% είχε προβλήματα με τη μορφή τεχνικής αστοχίας ενός e-shop κατά την παραγγελία ή την πληρωμή, ενώ το 8% παρέλαβε λάθος ή κατεστραμμένα αγαθά ή υπηρεσίες.

Συνολικά, ο κύριος λόγος για τη μη αγορά στο διαδίκτυο, είναι η προτίμηση των πελατών να ψωνίζουν αυτοπροσώπως για να δουν τα προϊόντα πριν τα αγοράσουν, λόγω της πίστης στο κατάστημα, ή απλώς από συνήθεια (73%). Όσον αφορά στις διασυνοριακές αγορές, παραμένουν υψηλότερες μεταξύ των χρηστών ηλικίας μεταξύ 16 και 24 ετών, με το 34% να έχει αγοράσει ένα προϊόν από ένα κατάστημα της ΕΕ και το 24% - από ένα κατάστημα εκτός ΕΕ. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών είχε επιλέξει να αγοράσει διαδικτυακά από εθνικούς πωλητές, συνολικά το 90% από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

 

Μελλοντικές προβλέψεις

Τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat κατέδειξαν μια σημαντική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου την προηγούμενη χρονιά, η οποία οφείλεται τόσο στους περιορισμούς της COVID-19, αλλά και στις αλλαγές στις προτιμήσεις των χρηστών, όπως και στην αυξημένη ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί και σε αυτό συμφωνεί και η πλειονότητα των 19 εθνικών ενώσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίες τον Ιανουάριο συμμετείχαν σε μία έρευνα του Ecommerce Europe για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη, σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα μέλη του Ecommerce Europe, η ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων στην Ευρώπη θα οδηγήσει σε συνεχή ανάπτυξη το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό. Σύμφωνα με την έρευνα, ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένει επιπλέον αύξηση των πωλήσεων προϊόντων το 2021 και μία πιθανή αύξηση στις πωλήσεις υπηρεσιών, ανάλογα με την αυστηρότητα των μέτρων της COVID-19.

Εικόνα: Andrea Piacquadio, Pexels

 

Μοιραστείτε το άρθρο.

 

 

Η Athens Technology Center (ATC), ελληνική εταιρεία ηγέτης στην ανάπτυξη κι υλοποίηση λύσεων λογισμικού, καλοσωρίζει τη νέα της εταιρική ταυτότητα. Για πάνω από 3 δεκαετίες η ΑTC αξιοποιεί τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων επιχειρήσεων αλλά και οργανισμών του δημοσίου παγκοσμίως.

Τώρα, η ATC υποδέχεται ανανεωμένη τις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης σε κάθετες αγορές, όπως τα Media, η Βιομηχανία και οι Τράπεζες, αλλά και σε οριζόντιους τομείς όπως η Ανάπτυξη & Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, το Corporate Newsroom, τα Big Data Analytics και το Custom Software Development!

"Kληθήκαμε να δουλέψουμε μια εταιρεία τεχνολογίας με εκτενή τεχνογνωσία. Το νέο λογότυπο της ATC παραπέμπει στους δεσμούς των κρίκων μιας αλυσίδας για να αποτυπώσει την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών ψηφιακού μετασχηματισμού οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μέσω διασυνδεδεμένων, σταθερών και ποικίλων λύσεων λογισμικού", δήλωσε ο κ. Αυγουστίνος Παριανός, Creative Director, Designature.

 

"Στο νέο site , στόχος μας ήταν να αποτυπώσουμε το σύνολο των δυνατοτήτων που μπορούμε να προσφέρουμε σε εταιρείες και φορείς του δημοσίου με τρόπο ευθύ, φιλικό και σύγχρονο. Δώσαμε έμφαση στη λιτότητα και την ευελιξία , ενώ ακολουθήσαμε μία σύγχρονη και διαχρονική τυπογραφική φόρμα, εμπνευσμένοι από τον πυρήνα της ATC – αντλεί δύναμη από το παρελθόν, διατηρώντας ένα νεανικό πνεύμα αναζήτησης. δήλωσε η κ. Μαργαριτα ΚορομηλάCMO, Athens Technology Center (ATC).

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Μια αναφορά τής Citi ότι το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, μπορεί να γίνει το "προτιμητέο νόμισμα για το διεθνές εμπόριο", πυροδότησε άνοδο της αξίας του, μετά από πτώσεις αρκετών ημερών.

"Το μέλλον του Bitcoin είναι αβέβαιο, αλλά οι εξελίξεις στο εγγύς μέλλον είναι πιθανό να αποδειχθούν καθοριστικές, καθώς ισορροπεί σε ένα καίριο σημείο, είτε προς τη γενική αποδοχή, είτε προς μια κερδοσκοπική έκρηξη - και κατάρρευση", σημειώνει η Citi.

Οι πρόσφατες υψηλές επιδόσεις του Βitcoin προέκυψαν από την αυξανόμενη εμπλοκή θεσμικών επενδυτών, σε αντίθεση με το παρελθόν, που στηριζόταν κυρίως σε μικρούς επενδυτές. Επίσης, από γεγονότα όπως η επένδυση της Tesla, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων και η ανακοίνωσή της ότι θα δέχεται συναλλαγές με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. Σημειώνεται ότι το Bitcoin πριν μερικές ημέρες ξεπέρασε τις 50.000 δολάρια, ενώ τον Μάρτιο του 2020 ήταν στα 4.300 δολάρια.

Αν οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες αποκτήσουν πρόσβαση, μέσω των ψηφιακών πορτοφολιών τους στο σχεδιαζόμενο ψηφιακό χρήμα των κεντρικών τραπεζών και τα λεγόμενα steblecoins (η αξία των οποίων συνδέδεται με κάποια σταθερά, "συμβατικά" νομίσματα - FIAT), το παγκόσμιο βεληνεκές του Βitcoin και η προοπτική για γρήγορες πληρωμές θα το έφερναν σε άριστη θέση για να γίνει το προτιμητέο νόμισμα για το διεθνές εμπόριο, σημείωσε η Citi. 

"Η είσοδος θεσμικών επενδυτών έχει προκαλέσει εμπιστοσύνη στα cryptos, αλλά υπάρχουν ακόμη επίμονα ζητήματα που θα μπορούσαν να περιορίσουν την ευρεία υιοθέτησή τους. Για τους θεσμικούς επενδυτές, αυτά περιλαμβάνουν ανησυχίες σχετικά με την κεφαλαιακή απόδοση, την ασφάλιση και τη φύλαξη, την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιφυλάξεις εξαιτίας της (ενεργοβόρας) εξόρυξης των Bitcoin. Προβλήματα ασφάλειας με τα κρυπτονομίσματα προκύπτουν, αλλά σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πληρωμές, η κατάσταση είναι καλύτερη", σημειώνεται στην έκθεση της Citi.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Τα Facebook Shops, ή τα Καταστήματα Facebook επί το ελληνικότερο, είναι ένα μέρος στην εφαρμογή τού Facebook, για την εύρεση επιχειρήσεων και την αναζήτηση προϊόντων. Η νέα αυτή υπηρεσία του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου, καθιστώντας το την πρώτη ευρωπαϊκή αγορά όπου ξεκινά αυτή η λειτουργία.

Ο ίδιος ο Zuckerberg είχε ανακοινώσει την υπηρεσία τον περασμένο Μάιο, ενώ λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο, παρουσιάστηκε επίσημα η υπηρεσία, που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πουλάνε απευθείας μέσα από την πλατφόρμα του Facebook. Τότε, ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία στις ΗΠΑ και λανσάρισε έναν συμπληρωματικό προορισμό αγορών στο Instagram, το Instagram Shop.

Πλέον, μετά τις ΗΠΑ τα Facebook Shops είναι επίσης διαθέσιμα σε χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επίσης και τον Καναδά. Μέσα στην υπηρεσία, τόσο οι μεγάλες εταιρείες, όσο και οι μικρές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, μπορούν να απευθυνθούν σε νέους πελάτες, αφού πρακτικά, οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να ανοίξει μια εικονική βιτρίνα, ένα κατάστημα στην πλατφόρμα.

Δείτε περισσότερα για τη νέα υπηρεσία στις ελληνικές σελίδες βοήθειας του Facebook.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Το BestPrice.gr απονέμει για 4η συνεχή χρονιά τα BestPrice Customer Review Awards στα ηλεκτρονικά καταστήματα που ξεχώρισαν για την εξυπηρέτησή τους, με βάση την εμπειρία των χρηστών του.

Τα BestPrice Customer Review Awards είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεργαζόμενων ηλεκτρονικών καταστημάτων για την ποιότητα εξυπηρέτησης που παρέχουν στους πελάτες τους. Για την ανάδειξη των καλύτερων ηλεκτρονικών καταστημάτων υπολογίζεται ο μέσος όρος βαθμολογίας των αξιολογήσεων από τους χρήστες το προηγούμενο έτος, λαμβανοντας υπόψη τόσο τον συνολικό αριθμο αξιολογήσεων όσο και το πλήθος τυχόν αρνητικών αξιολογήσεων.

 

Φέτος, 121 ηλεκτρονικά καταστήματα διακρίθηκαν συγκεντρώνοντας μέσο όρο βαθμολογίας χρηστών πάνω από 4, με άριστα το 5. Αξίζει να σημειωθεί ότι το BestPrice.gr επισκέπτονται σε μηνιαία βάση περισσότεροι από 4 εκατομμύρια χρήστες, ενώ συνεργάζεται με περισσότερα από 2.600 ηλεκτρονικά καταστήματα.

Σε μια περίοδο, λοιπόν, που οι ηλεκτρονικές παραγγελίες καταλαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των συνολικών αγορών ενός νοικοκυριού, το BestPrice.gr σε βοηθάει να ανακαλύψεις ηλεκτρονικά καταστήματα που αξίζουν την εμπιστοσύνη σου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα BestPrice Customer Review Awards καθώς και η πλήρης λίστα των καταστημάτων είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο www.bestprice.gr/customer-review-awards

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Νέες εφαρμογές έχουν διατεθεί από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας, οι οποίες προσφέρουν λύσεις πληρωμών τόσο σε επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικές πωλήσεις, όσο και σε αυτές που δεν έχουν. Στις δεύτερες, δίνεται η δυνατότητα με τη χρήση ενός link να πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα χρήσης ειδικών τηλεφωνικών κέντρων για τηλε-πωλήσεις με άμεση πληρωμή και αποστολή της παραγγελίας. Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες αφενός κερδίζουν νέους πελάτες και μάλιστα στη νέα ψηφιακή εποχή και αφετέρου δίνουν τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν το δικό τους e-shop και να ενταχθούν σε ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα.

Όπως μεταδίδει το Capital.gr, τα συστήματα αυτά δημιουργήθηκαν από τις ανάγκες που ανέδειξε η κρίση, η οποία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό με ρυθμούς που δεν είχαν προβλεφθεί. Αποτελούν ένα μικρό μέρος των συνολικών επενδύσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ που προβλέπουν οι τέσσερις συστημικές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και ήδη η κίνηση αυτή αποδίδει καρπούς.

Από τα τέλη του 2020 που ξεκίνησαν σταδιακά αυτές οι εφαρμογές, οι τράπεζες έχουν φτάσει σήμερα να εγγράφουν περίπου 400 με 500 νέες επιχειρήσεις την ημέρα. Δηλαδή, αποκτούν νέους πελάτες που μάλιστα εντάσσονται στη νέα ψηφιακή τους εποχή και στο νέο μοντέλο τραπεζικής εξυπηρέτησης και πώλησης υπηρεσιών. Ενδεικτικό της διείσδυσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι ότι άνω του 90-95% των συνολικών τραπεζικών εργασιών πραγματοποιούνται πλέον του e-banking και του mobile banking.

Η Eurobank, με το Payment Link δίνει τη δυνατότητα για online πωλήσεις χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία στο μαγαζί ούτε του καταστηματάρχη. Επιτρέπει τη λήψη παραγγελιών και την πληρωμή -ακόμα και άτοκες δόσεις- μέσω email, τηλέφωνο ή social media. Δηλαδή, μια επιχειρηματική σελίδα στο facebook μπορεί να μετατραπεί σε ecommerce για ασφαλείς συναλλαγές. Επίσης, υποστηρίζει συναλλαγές με καταναλωτές (B2C) και με επιχειρήσεις (B2B). H υπηρεσία αυτή μπορεί να στηρίξει καταστήματα και επιχειρήσεις όπως φαρμακεία, μίνι μάρκετ, βιβλιοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών, ηλεκτρονικά είδη, έπιπλα και είδη σπιτιού, ασφαλιστικές εταιρείες και επιχειρήσεις ενέργειες.

Ο έμπορος επικοινωνεί με τον πελάτη και συμφωνούν ότι θα προχωρήσουν σε συναλλαγή, για συγκεκριμένο ποσό, με χρήση ενός Payment Link που θα λάβει ο πελάτης στο μέσο που επιθυμεί (email, sms ή άλλα messengers). Ο έμπορος εισάγει την εντολή online και θα δημιουργήσει το Payment Link. Στη συνέχεια θα επιλέξει τον τρόπο αποστολής του Payment Link (email, sms ή άλλα messengers). Ο πελάτης θα λάβει το μήνυμα και θα κάνει κλικ στο link. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στη σελίδα πληρωμής της Eurobank για να καταχωρήσει τα στοιχεία του και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.

Η νέα υπηρεσία Key2Pay προσφέρεται μέσω της νέας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου, i-bank e-Simplify της Εθνικής Τράπεζας και δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση και τον επαγγελματία να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές πωλήσεις χωρίς να έχει e-shop και να αποδέχεται πληρωμές με κάρτα χωρίς να διαθέτει POS. Είναι μια απλή, εύκολη και γρήγορη διαδικασία, πραγματοποίησης πωλήσεων, εξόφλησης παραγγελιών, διαχείρισης και παρακολούθησης πληρωμών, σε πραγματικό χρόνο, η οποία παρέχει διαφάνεια, εξοικονόμηση χρόνου και κόστους και δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού. Παρέχει επίσης πρόγραμμα άτοκων δόσεων στου πελάτες και πρόσβαση για διαχείριση και παρακολούθηση των πληρωμών και των εισπράξεων μέσω της "Πύλης Εμπόρου" (παρέχει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία για για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, την κατάσταση των τιμολογίων, κλπ).

Η Alpha Bank προσφέρει μία ομάδα ψηφιακών λύσεων κάτω από το νέο πρόγραμμα ψηφιακής τραπεζικής για επιχειρήσεις με την ονομασία Digital Business Onboarding. Με την υπηρεσία αυτή, κάθε πελάτης, υφιστάμενος ή νέος, μπορεί να ανοίξει εταιρικό λογαριασμό ή όψεως online, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα, στέλνοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα ηλεκτρονικά. Το ίδιο ισχύει και για ιδιώτες πελάτες. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση στο ebanking και mobile banking της Alpha Bank, το MyAlpha. Μέσα από αυτό θα μπορούν να αξιοποιήσουν την υπηρεσία Alpha E-commerce και AlphaMyWallet. Με το Alpha e-Commerce δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμη και χωρίς e-shop. Οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου μπορούν να δέχονται παραγγελίες μέσω τηλεφώνου ή email και να προχωρούν στην ολοκλήρωση αγορών από την πιστωτική κάρτα, το ψηφιακό πορτοφόλι ή τον τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη.

Με την υπηρεσία vPOS Paycenter, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει λύσεις Virtual POS για πληρωμές μέσω τηλεφώνου, με οποιαδήποτε χρεωστική, πιστωτική και προπληρωμένη κάρτα μέσω της άμεσα διαθέσιμης web σελίδας που έχει ήδη δημιουργήσει. Η υπηρεσία εισπράξεων από τηλεφωνικό κέντρο μπορεί να ενσωματωθεί σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και σκαφών, ταξιδιωτικά πρακτορεία, πλατφόρμες ERP, CRM, ticketing/reservation ή εφαρμογές της επιχείρησης (μέσω web services) κά. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η επιχείρηση και ο πελάτης λαμβάνουν ενημέρωση για την ολοκλήρωσή της.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν ή βρίσκονται στη φάση της δημιουργίας e-shop, η Πειραιώς προσφέρει το ePOS Paycenter. Ο πελάτης, ξεκινώντας τη διαδικασία πληρωμής, μεταβαίνει αυτόματα στην ειδική σελίδα πληρωμών του Πειραιώς Paycenter. Εκεί ενημερώνεται για τo ποσό και πληκτρολογεί τα στοιχεία της κάρτας του. Η διεκπεραίωση της πληρωμής γίνεται με απόλυτη ασφάλεια από το ePOS Paycenter, που ενημερώνει την επιχείρηση αυτόματα για την πραγματοποίηση της συναλλαγής. Ο πελάτης ενημερώνεται για την ολοκλήρωση της συναλλαγής του από το e-shop. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο πελάτης επιστρέφει στο δικτυακό τόπο της επιχείρησης (e-shop).

 

Εικόνα: cottonbro, Pexels
 
 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 15:48

Influencer Marketing webinar από την Action Global Communications

Ο Όμιλος επικοινωνίας Action Global Communications, υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση, έριξε φως στις διάφορες πτυχές του Influencer Marketing, μέσω του διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργάνωσε την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, με τίτλο An Integrated Approach to Impactful Influencer Marketing’. Παρέχοντας μια σφαιρική εικόνα του Influencer Marketing - το οποίο έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι κάθε επικοινωνιακής στρατηγικής σε διεθνές επίπεδο - έδωσε στους συμμετέχοντες πολύτιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για αποτελεσματικές εκστρατείες.

Με εξειδικευμένους ομιλητές, το σεμινάριο επικεντρώθηκε στις τάσεις του 2021, προσφέροντας παράλληλα λύσεις, μέσω προηγμένων εργαλείων που καθιστούν δυνατή τη data-driven στρατηγική, σε μια σειρά από προκλήσεις που συναντούν σήμερα οι marketeers. Επιπλέον, η αγαπητή και γνωστή σε όλους Έβελυν Καζαντζόγλου, έδωσε τη δική της οπτική στο θέμα ως digital content creator, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές σε marketeers για μια αμοιβαία επωφελή σχέση και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

 

Στην εισαγωγή του ο Γενικός Διευθυντής της Action Global Communications Κύπρου, Ελλάδος και Action Digital, Δημήτρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στη μετατόπιση της προσοχής του κοινού στις digital συσκευές δίνοντας ώθηση στο Influencer Marketing, αφού σημαντική μερίδα εταιρειών από διάφορους κλάδους, επενδύουν ολοένα και περισσότερο σε αυτή την παγκόσμια τάση. Ως εκ τούτου, εξήγησε πως «η διαρκής επένδυση σε νέα και καινοτόμα εργαλεία είναι στο DNA της Action Global Communications, καθώς ως πρωτοπόρος Όμιλος στον κλάδο της επικοινωνίας, η εξέλιξη των μοντέλων στρατηγικής επικοινωνίας που εφαρμόζουμε είναι πρωταρχικός στόχος».

Η Λουκία Γεωργίου, Senior PR Account Executive στην Action Global Communications, έχοντας εκτενή εμπειρία στη διαμόρφωση και υλοποίηση εκστρατειών Influencer Marketing, παρουσίασε τις αξιοσημείωτες τάσεις για το 2021, ιδιαίτερα σε μια περίοδο με πολλές προκλήσεις για όλες τις εταιρείες. Μεταξύ άλλων, ανέλυσε τη δημοτικότητα των εδραιωμένων και ανερχόμενων κοινωνικών δικτύων σε Κύπρο και Ελλάδα, τη στροφή σε micro και nano Influencers, τη σημαντικότητα της αυθεντικότητας και τα οφέλη των μακροχρόνιων συνεργασιών.

Από πλευράς του ο  Antoine Laurent, Head Data & Technology του Ykone Agency, του Νούμερο 1 influencer marketing agency στον κόσμο, ανέλυσε τη σημαντικότητα της data-driven στρατηγικής, η οποία θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε εκστρατείας. Μέσω sophisticated και προηγμένων εργαλείων όπως είναι το Campaygn, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την ομάδα του και έχει στη διάθεσή της η Action Global Communications, παρέχονται λύσεις σε πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι marketeers. Ανάλυση των followers κάθε influencer, του ποσοστού αυθεντικών προφίλ, της τοποθεσίας και του engagement, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν δυνατό τον προσδιορισμό της καταλληλότητας των influencers, για την επιλογή ποιοτικών και αυθεντικών influencers που «μιλούν» στο κοινό-στόχος.

Τέλος, η Έβελυν Καζαντζόγλου, τοποθετήθηκε από την οπτική του influencer με πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές, δίνοντας την ευκαιρία στους marketeers να αποκτήσουν μια εις βάθος και σφαιρική κατανόηση για να διασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατά την συνεργασία με έναν influencer. Ούσα μια από τις πιο περιζήτητες του χώρου με 185 χιλιάδες Instagram followers και δεκάδες συνεργασίες στο ενεργητικό της, η Έβελυν μίλησε για τη πορεία της και εξήγησε πώς κατάφερε να εξελίξει την online παρουσία της. Επιπλέον, ανέλυσε τι ψάχνουν οι influencers όταν συνεργάζονται με ένα brand, πόσο σημαντική είναι η διαφύλαξη της δημιουργικής τους ελευθερίας και έδωσε πρακτικές συμβουλές στους marketeers για να πετύχουν μια εποικοδομητική συνεργασία  με τον επιλεγμένο influencer.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν διευθυντικά στελέχη, επικεφαλής ομάδων και τμημάτων Marketing και PR, εταιρειών πελατών και συνεργατών της Action Global Communications στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και των υπόλοιπων γραφείων του δικτύου του Ομίλου. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των #ActionWebinars που λανσαρίστηκαν περί τα τέλη Μάϊου 2020, με στόχο να παρέχουν πολύτιμες συμβουλές και εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από τη στρατηγική επικοινωνία, σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Για να δείτε το σεμινάριο πατήστε εδώ.  

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Οι ραγδαίες αλλαγές που σε παγκόσμιο επίπεδο προκάλεσε η πανδημία της COVID-19, ανάγκασε τις επιχειρήσεις να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν και αλληλοεπιδρούν με τους πελάτες, τους υπαλλήλους και συνεργάτες τους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιες λειτουργούν.

Η έρευνα "Me, My life, My Wallet" της KPMG σε περισσότερους από 18.000 καταναλωτές σε 16 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αναδεικνύει τις νέες τάσεις στις αγορές και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πρέπει να επαναπροσδιορίσουν την προσέγγιση τους, ώστε να ικανοποιήσουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών.

Η αγοραστική εμπειρία ψηφιοποιείται, τα δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο και η εξατομίκευση αποκτά κομβικό ρόλο. Η παράδοση των προϊόντων γίνεται μείζον κομμάτι της όλης διαδικασίας, ενώ οι οκτώ στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η προσωποποιημένη πληροφόρηση ενισχύει την πιστότητα και ενδυναμώνει τη σχέση με μια εταιρεία, καθώς αυτή η σχέση δεν γίνεται πλέον με φυσικό τρόπο.

Διεθνώς, το 36% των καταναλωτών επιθυμεί από τις εταιρείες να περιορίσουν και να επιλύσουν τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που σχετίζονται με την παράδοση προϊόντων, ενώ το 49% έχει περιορίσει τις αγορές (έναντι αποταμίευσης) λόγω της αβεβαιότητας και της αναστολής εργασίας που ισχύει σε πολλές χώρες.

 

Στην Ελλάδα, σχεδόν το 85% των καταναλωτών θεωρεί ότι ο τρόπος και η ευκολία παράδοσης των προϊόντων, όταν η αγορά γίνεται ηλεκτρονικά, παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμπειρία του. Επίσης, οι Έλληνες περιμένουν πλέον περισσότερα από τις επιχειρήσεις με τις οποίες αλληλεπιδρούν. Εξατομικευμένες υπηρεσίες, απλότητα και αβίαστες εμπειρίες αγορών βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεών τους, έναντι της αφοσίωσης σε μία μάρκα ή την τιμή των προϊόντων. ιεράρχηση της ευκολίας έναντι της αφοσίωσης και της τιμής της επωνυμίας.ιεράρχηση της ευκολίας έναντι της αφοσίωσης και της τιμής της επωνυμίας.ιεράρχηση της ευκολίας έναντι της αφοσίωσης και της τιμής της επωνυμίας.ιεράρχηση της ευκολίας έναντι της αφοσίωσης και της τιμής της επωνυμίας.ιεράρχηση της ευκολίας έναντι της αφοσίωσης και της τιμής της επωνυμίας.ιεράρχηση της ευκολίας έναντι της αφοσίωσης και της τιμής της επωνυμίας.ιεράρχηση της ευκολίας έναντι της αφοσίωσης και της τιμής της επωνυμίας. ιεράρχηση της ευκολίας έναντι της αφοσίωσης και της τιμής της επωνυμίας.εεφε

 

Το 80% των καταναλωτών διεθνώς προτιμά να αγοράζει από εταιρείες των οποίων οι δράσεις συμπίπτουν με τις απόψεις και τις αξίες τους και προάγουν την εταιρική υπευθυνότητα. Ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι το 90% των καταναλωτών είναι πρόθυμο να αγοράσει ακριβότερα το ίδιο προϊόν από εταιρείες που συνεισφέρουν στην κοινωνία.

 

"Η σε βάθος γνώση των πελατών και των αναγκών τους θα είναι κρίσιμης σημασίας για τις επιχειρήσεις σε αυτή τη νέα εποχή προκειμένου να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα δεδομένα, να επιβιώσουν σήμερα και να αναπτυχθούν αύριο", αναφέρει ο Τάσος Πάντος, Senior Manager και Management Consulting της KPMG στην Ελλάδα.

 

Δείτε περισσότερα και κατεβάστε την έρευνα από το home.kpmg/gr

Εικόνα: Pavel Danilyuk, Pexels
 
 
Μοιραστείτε το άρθρο
 
 
 
 

Η Ελληνική Κοινότητα WordPress διοργανώνει το πρώτο Online WordCamp σε μία ψηφιακή συνάντηση στις 16-18 Απριλίου, το WordCamp Greece 2021!

Σε αυτό το online συνέδριο, όλοι όσοι θα συμμετάσχουν μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν όλες τις ομιλίες και τα εργαστήρια, να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες και να εξασκηθούν στην ψηφιακή επικοινωνία με άλλους λάτρεις του WordPress και ειδικούς από πολλούς επαγγελματικούς τομείς.

Η διοργάνωση του συνεδρίου, όπως συμβαίνει πάντοτε με τις δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress, γίνεται εθελοντικά, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του χώρου αλλά και σε ερασιτέχνες χρήστες να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινότητα του WordPress.

Οι φίλοι και φίλες του WordPress που επιθυμούν να υποστηρίξουν ενεργά το WordCamp Greece 2021 θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τα ακόλουθα καλέσματα: 

 

Κάλεσμα για ομιλητές και ομιλήτριες

Η ελληνική κοινότητα του WordPress σας προσκαλεί να μοιραστείτε τις εμπειρίες, τις ιδέες, και τις καινοτομίες σας σε αυτό το μεγάλο ψηφιακό συνέδριο. Αν σας ενδιαφέρει να παρουσιάσετε μια ομιλία ή να οργανώσετε ένα workshop στο επερχόμενο WordCamp Greece, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην σελίδα υποβολής των προτάσεών σας.

 

Κάλεσμα για Χορηγούς

Υποστηρίζοντας το συνέδριο ως χορηγός αποκτάτε μια σημαντική αναγνώριση μέσα στην παγκόσμια κοινότητα WordPress. Έχουμε δημιουργηθεί χορηγικά πακέτα τα οποία απευθύνονται σε εταιρείες, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες ή μεμονωμένους χορηγούς που ενδιαφέρονται να προβληθούν μέσα από το συνέδριο, γιατί πρέπει να είστε όλοι εκεί! Το κάλεσμα για χορηγούς θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων χορηγικών πακέτων.

 

Tα WordCamps, διεξάγονται σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου και υποστηρίζονται από το WordPress Foundation, το επίσημο και κοινωφελές ίδρυμα, που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress, και του σχετικού του trademark. To WordCamp Greece είναι εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο από το WordCamp Central και το WordPress Foundation.

Ένα WordCamp αφορά όλους όσους ασχολούνται με το WordPress, σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις βαθμίδες γνώσης, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, τη θρησκεία, το ύψος, το βάρος ή οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη ιδιότητα.

Απευθύνεται σε κάθε χρήστη ή επαγγελματία που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από το WordPress και τις τεχνολογίες του διαδικτύου: Web Developers, Web Designers, bloggers, δημοσιογράφοι, Content Editors, Web Editors, Social Media managers, store owners, SEO experts, Digital Marketing Experts, φοιτητές/τριες και πολλές άλλες ειδικότητες.

 

Παρακολουθήστε όλα τα #WCGR2021 νέα στα social media:

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Σελίδα 1 από 107

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!