Νέο web site για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Posted On Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 14:11 Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εμπιστεύτηκε την ομάδα Web Experts της Ελληνικής Εταιρείας Διαδικτύου για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του νέου μεγάλου δυναμικού site με πλούσιο υλικό και περιεχόμενο. Αυτή τη φορά η ΕΛΕΔ ξεπέρασε τον εαυτό της, αφού δημιούργησε ένα full custom site βασισμένο στις τελευταίες τάσεις UX/UI, που παίζει σε οποιαδήποτε συσκευή και με ταχύτητες που εκπλήσσουν!

Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε στην πλήρως διαχειρίσιμη αρχική σελίδα, είναι ένα slider με πανέμορφες φωτογραφίες από τα Ελληνικά μας νησιά που εναλλάσσονται διακριτικά κάνοντας τον χρήστη να ταξιδεύει!

Η περιήγηση είναι πολύ εύκολη προς τον επισκέπτη καθώς μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει με λίγα απλά clicks και μπορεί να αναζητήσει αγροτικά θέματα, έργα και δράσεις της Περιφέρειας αλλά και άρθρα που τον αφορούν. Επίσης, μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για διαγωνισμούς, προκηρύξεις θέσεων και ανακοινώσεις.

Με το νέο αυτό site, ο πολίτης νιώθει ακόμα πιο κοντά στην Περιφέρεια, αφού έχει διαθέσιμα τα στοιχεία όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου και μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες ανά πάσα στιγμή.

Εντυπωσιακά και πολύ χρήσιμα, είναι επίσης το custom calendar εκδηλώσεων στην αρχική σελίδα, που εμφανίζει δυναμικά τις προσεχείς εκδηλώσεις, αλλά και ένα slider με τα τελευταία videos της Περιφέρειας τα οποία ανανεώνονται αυτόματα.

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της ΕΛΕΔ.

Read 42 times Last modified on Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 14:19

Related items

 • Η φωνή των εφήβων ακούγεται στο teens4greece.com

  Η ΕΛΕΔ σχεδίασε και κατασκεύασε την ιστοσελίδα για το teens4greece (https://teens4greece.com), του πρώτου thing tank εφήβων στην Ελλάδα.

  Πρόκειται για ένα forum στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν έφηβοι που ζουν στην Ελλάδα ή Έλληνες έφηβοι του εξωτερικού, 13-18 ετών.

  Στην αρχική σελίδα βλέπουμε ένα slider με φωτογραφίες, βίντεο αλλά και link για συμμετοχή σε έρευνες που αφορούν την νέα γενιά. Μέσω του site, ο χρήστης μπορεί να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με άλλους έφηβους για τα θέματα που απασχολούν την νέα γενιά και όχι μόνο.

  Μερικά παραδείγματα είναι το μεταναστευτικό, τα προβλήματα στην παιδεία, θέματα απασχόλησης και επαγγελματικής αποκατάστασης και κοινωνικά ζητήματα.

  Επίσης, μπορεί να ανακαλύψει τους ambassadors αλλά και τους mentors που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της Ελεδ.

 • H DHL Express γίνεται GR.EC.A. partner

  Η DHL Express Ελλάδας υποστηρίζει έμπρακτα τον κλάδο του e-Commerce μέσω της συνεργασίας της με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A, ανακοινώνοντας τη στρατηγική συνεργασία τους, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας.
   
  Ο Ηγέτης των Ταχυμεταφορών παγκοσμίως έχοντας παρουσία σε περισσότερες από 220 χώρες του κόσμου & κατέχοντας υψηλή τεχνογνωσία, γίνεται πλέον αρωγός στην προσπάθεια του GR.EC.A για την επίτευξη συνεργιών μεγάλης κλίμακας προκειμένου από κοινού να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα από τις δράσεις που θα αναπτύξουν το επόμενο διάστημα.
   
  Καθώς ο τομέας των Ταχυμεταφορών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ηλεκτρονικού εμπορίου και είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης, μιας και είναι το μοναδικό σημείο επαφής με τους πελάτες των ηλεκτρονικών καταστημάτων υπό την έννοια της φυσικής εγγύτητας.
   
  Οι δύο οργανισμοί, οδηγούμενοι από την επιθυμία για την ανάπτυξη στενών σχέσεων μεταξύ τους και έχοντας τη βεβαιότητα ότι η συνεχής και μόνιμη συνεργασία θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που απασχολούν τον χώρο, θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον και τις ενέργειές τους τόσο στην εκπαίδευση των επαγγελματιών στις νέες λύσεις, όσο και στην βέλτιστη αξιοποίησή τους, αναδεικνύοντας τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των λύσεων αυτών.
   
  Ο Μιχάλης Παγωμένος, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της DHL Express Ελλάδας δήλωσε σχετικά "Με 1,6 δισ. καταναλωτών να αγοράζουν τα αγαθά τους από το διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο, η ευκαιρία του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου είναι τεράστια. Οι Έλληνες λιανέμποροι μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στην πίτα της παγκόσμιας αγοράς. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά τους αυτή για εξωστρέφεια, με στόχο την υγιή και συνεχή ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους. Είναι μεγάλη μας τιμή που σε αυτό το δρόμο ανταμώνουμε με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και είμαι βέβαιος πως από κοινού θα καταφέρουμε πολλά για τον πολυσχιδή κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου".
   
  Η Δρ. Κατερίνα Φραϊδακη, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, δήλωσε "To ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς έχοντας ως συνέπεια την αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες ταχυμεταφοράς για τη διανομή των προϊόντων τους προς τους πελάτες. Είναι, λοιπόν, χαρά μας σαν GR.EC.A. να συνεργαστούμε με τη DHL, με στόχο να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα μέλη μας, στις νέες πρακτικές των ταχυμεταφορών."

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου του GR.EC.A.

 • Η ΜΟΔ ανέθεσε στην ATC έργο αναβάθμισης συστήματος τηλεκπαίδευσης

  H Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ανανεώνει την εμπιστοσύνη της προς την Athens Technology Center (ATC), μετά και από διαγωνισμό σχετικά με το έργο «Δράσεις αναβάθμισης λειτουργιών συστήματος τηλεκπαίδευσης», με αντικείμενο την αναβάθμιση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Ηλεκτρονικής Μάθησης (Ο.Σ.Η.Μ.).

  Η Athens Technology Center (ATC) έχει την τιμή να συνεργάζεται με τη ΜΟΔ από το 2006, παρέχοντας, μεταξύ άλλων, πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, εκπαιδευτικό περιεχόμενο που ανέπτυξε η ίδια ή προμηθεύτηκε από εξειδικευμένους συνεργάτες της, καθώς και εργαλεία για την ανάπτυξή του από τα στελέχη της ΜΟΔ.

  Η συνεργασία αυτή έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επίτευξη της αποστολής της ΜΟΔ να στηρίζει τη Δημόσια Διοίκηση στη διαχείριση αναπτυξιακών προγραμμάτων και κυρίως αυτών που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλύπτοντας ανάγκες σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, τεχνογνωσία, μεθόδους και διαδικασίες, πληροφοριακά συστήματα και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

  Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου η ATC θα αναλάβει την αναβάθμιση εφαρμογών και λειτουργιών των συστημάτων σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που παρέχονται μέσω λογισμικών της εταιρείας SABA.

  Επίσης θα αναβαθμίσει και προμηθεύσει τα λογισμικά ανάπτυξης ηλεκτρονικών μαθημάτων (authoring tools), Lectora Inspire, Adobe Captivate, Articulate Storyline και Articulate Studio, καθώς και δημιουργίας βιντεοεισηγήσεων Adobe Presenter και iSpring.

  Η ATC θα είναι επίσης υπεύθυνη για την προμήθεια αναβαθμισμένου εξοπλισμού και την παροχή υπηρεσιών για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της αίθουσας τηλεκπαίδευσης της ΜΟΔ, αλλά και για τη διαμόρφωση εργαστηρίου ανάπτυξης ηλεκτρονικών μαθημάτων.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της εταιρείας ATC.

 • HealthIT Conference 2019: Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική για την Υγεία

  Το 4ο Direct – HealthIT θα πραγματοποιηθεί στις 16 & 17 Απριλίου με θέμα Στελέχη Πληροφορικής των Νοσοκομείων & Φορείς υγείας της χώρας σε ένα στρατηγικό διάλογο με το Υπουργείο Υγείας και την αγορά.

  Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Ενεργό συμμετοχή έχει επίσης η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, αρμόδια σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ηλεκτρονικής Υγείας και το πλαισιώνουν περισσότεροι από 50 διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε ένα γόνιμο διάλογο για την διαμόρφωση Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής για την Υγεία.

  Με την παρουσία του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει κομβικό σημείο για το διάλογο, σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενώ σημείο αναφοράς θα αποτελέσει η παρουσίαση της συνολικής στρατηγικής του Υπουργείου Υγείας στον άξονα της ηλεκτρονικής υγείας.

  Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μετά τη θεσμοθέτησή του ο «Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας».

  Το HealthIT Conference 2019 είναι μία μεγάλη ευκαιρία για networking, καθώς όλοι οι stakeholders της υγείας θα βρίσκονται εκεί. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι ιδιαίτερα πλούσιο με ενδιαφέρουσες ομιλίες και workshop. Παράλληλα, στελέχη πληροφορικής των υγειονομικών περιφερειών και των νοσοκομείων θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση άμεσων ζητημάτων και μακροπρόθεσμων σχεδιασμών για την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο εθνικό σύστημα υγείας.

  Σημαντική επίσης θα είναι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα της ηλεκτρονικής υγείας στη χώρα μας και τα οφέλη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων.

  Χρυσοί χορηγοί του συνεδρίου είναι οι Cosmote και CISCO.

  Μεγάλος Χορηγός είναι η Check Point Software Technologies Ltd., ενώ χορηγοί η COMPUTER SOLUTIONS, η Dataverse, η ESET, η Icon Dynamics, η εταιρεία iKnowHow, η IQVIA, η ORCO ORGANIZATION & COMPUTING AE, η Priority, η Performance Technologies, η Roche Diagnostics, η Siemens Healthineers και η Sigmasoft.

  Υποστηρικτές του Συνεδρίου: Michalopoulou & Associates και η Philips
  Media Partners: Action Global Communications | Χορηγός Επικοινωνίας: insinder.gr

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της Action Global Communications.

 • Η Entomics εξασφαλίζει Seed επένδυση με την ηγεσία της Metavallon VC

  Η Metavallon VC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επένδυσή της στην Entomics, εταιρεία που αναπτύσσει λύσεις και τεχνολογία αιχμής στο πλαίσιο της ταχέως αναπτυσσόμενης βιομηχανίας βιομετατροπής εντόμων. Η seed χρηματοδότηση ηγείται από τη Metavallon VC και έχει στρατηγικούς συνεπενδυτές που ασχολούνται με την Πράσινη τεχνολογία και την Αγροτεχνολογία.

  Η Entomics, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα και η οποία ιδρύθηκε από τους Matt McLaren, Φώτη Φωτιάδη και Miha Pipan, είναι μια βιοτεχνολογική εταιρεία που στοχεύει στην ανάπτυξη της καλλιέργειας εντόμων σε μεγάλη κλίμακα, για την παραγωγή τροφών κατάλληλων για τον τομέα της κτηνοτροφίας και πλούσιων σε πρωτεΐνες. Η εταιρεία επιχειρεί να αντιμετωπίσει την σπατάλη φαγητού και την αυξημένη κατανάλωση τροφίμων αναπτύσσοντας προϊόντα και λύσεις φυσικών βιομετατροπών εντόμων σε ζωοτροφές. Η αγορά υπάρχει λιγότερο από μια δεκαετία, αναπτύσσεται όμως με ταχείς ρυθμούς και μέχρι το 2022 αναμένεται να φθάσει σε αξία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

  Με εστίαση στους τομείς των πουλερικών και του σολομού, η Entomics είναι η πρώτη εταιρεία που επιτρέπει τη ζωντανή παραγωγή εντόμων και την λειτουργική τροφή σε ακατέργαστα έντομα με πατενταρισμένες τεχνολογίες, επιτυγχάνοντας μειωμένο κόστος παραγωγής, βελτιωμένα ποσοστά μετατροπής τροφίμων και αυξημένη απόδοση.

  Η πρώτη λύση αφορά μια μονάδα παραγωγής εντόμων η οποία εγκαθίσταται στις κτηνοτροφικές μονάδες, και εισάγει μια κλιμακωτή, ανεξάρτητη λύση χρησιμοποιώντας μηχανική όραση για αυτόνομη λήψη αποφάσεων και συνεχή παρακολούθηση στο cloud.

  Η δεύτερη λύση της εταιρείας επικεντρώνεται στη βιολογική επεξεργασία μικροβίων για να προσθέσει λειτουργική αξία στα έντομα που μετατρέπουν βιομάζα χαμηλής αξίας σε μάζα εντόμων υψηλότερης αξίας, πλούσια σε πρωτεΐνες, λίπη και χιτίνη.

  Αυτά μπορούν με τη σειρά τους να χρησιμοποιηθούν ως βιώσιμες εισροές για διάφορους τομείς, και κυρίως για ζωοτροφές υψηλής ποιότητας που απαιτούνται από τις αγορές υδατοκαλλιέργειας και premium ζωοτροφών.

  Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί από την Entomics για την επέκταση της υφιστάμενης ομάδας και για την επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης των λύσεων της εταιρείας.

  Το πρωτότυπο σύστημα είναι υπό ανάπτυξη και αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα με έναν συνεργάτη πεδίου, ενώ οι δοκιμές μεγάλης κλίμακας σε επίπεδο εργαστηρίου για τη βελτιστοποίηση των θρεπτικών ιδιοτήτων των εντόμων αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2019.

  Η εταιρεία επεκτείνει την ομάδα της στην Ελλάδα με πρόσθετες προσλήψεις, αναζητώντας κατασκευαστές για τις μονάδες της καθώς και παραγωγούς που ενδιαφέρονται για τις δοκιμές των λύσεων της.

  "Η επένδυση αυτή είναι μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία καθώς η Entomics αλλάζει τον κλάδο των τροφών ζώων που προορίζονται για κατανάλωση, εισάγοντας θετική αλλαγή σε όλους τους ενδιαφερόμενους καθώς και στα ζώα μέσω μιας πιο θρεπτικής, φυσικής και βιολογικής διατροφής. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με πιο βιώσιμο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο σύμφωνα με τα ισχύοντα βιομηχανικά πρότυπα. Μετά από μια μακρά περίοδο έρευνας και δοκιμών, μπαίνουμε τώρα σε μια επιθετική φάση εμπορικής επέκτασης, βελτιώνοντας παράλληλα τα προϊόντα μας και τις ιδιότητές τους. Η πρώτη μας εγκατάσταση σε αγρόκτημα θα βρίσκεται στην αγορά αυτή τη χρονιά, ενώ έχουμε ήδη σημαντικές συνεργασίες με την Stonegate και το Πανεπιστήμιο του Sterling", αναφέρει ο συνιδρυτής της Entomics Φώτης Φωτιάδης.

  "Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση σημαντικών στόχων βιωσιμότητας μπορεί να συμβαδίζει με τη δημιουργία σημαντικής υπεραξίας και είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε στην Entomics. Οι εταιρείες της κεντρικής Ευρώπης είναι πρωτοπόρες αυτή τη στιγμή σε μια συναρπαστική, αναπτυσσόμενη αγορά, με λύσεις και τεχνολογία που θέτουν τα θεμέλια για την κλιμάκωση της βιομηχανικής και εμπορικής τους δραστηριότητας. Οι μετατοπίσεις στο ρυθμιστικό περιβάλλον από το 2018 και μετά καθιστούν τη χρονική στιγμή ιδανική για την εμπορική εφαρμογή των τεχνολογιών της Entomics. Πιστεύουμε ότι η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει την εξαιρετικά ολοκληρωμένη ομάδα της, την μακρά τεχνογνωσία της σε βιοτεχνολογία, μηχανική, δεδομένα και αυτοματισμούς που αναπτύσσονται για να ολοκληρώσει και να προτείνει στην αγορά λύσεις κλίμακας που αντιμετωπίζουν βέλτιστα τις βιοχημικές, υλικοτεχνικές και μηχανικές προκλήσεις. Η επένδυσή μας θα επιτρέψει την υλοποίηση της λύσης σε πρωτότυπο επίπεδο και στην καθιέρωση σχέσεων αγοράς για λύσεις μεγάλης κλίμακας τα επόμενα χρόνια", προσθέτει η Μυρτώ Παπαθάνου Partner της Metavallon VC.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της Metavallon VC.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!