Στην HONEST PARTNERS έργο της Κάριτας Ελλάς

Posted On Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 09:43 Written by
Rate this item
(0 votes)

Την Honest Partners επέλεξε η Κάριτας Ελλάς για το σχεδιασμό και υλοποίηση της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας “Platform for Employment & Training” για την εύρεση εργασίας ευάλωτου πληθυσμού.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κάριτας Ελλάς επέλεξε για τον σχεδιασμό και υλοποίηση της ψηφιακής της πλατφόρμας εύρεσης εργασίας, την εταιρία Honest Partners.

Η Κάριτας Ελλάς, σωματείο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, έχει ως σκοπό τη Φιλανθρωπία, την Αγαθοεργία και την Κοινωνική Συμπαράσταση. Δραστηριοποιείται από το 1980 στην παροχή βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος, φύλου ή γλώσσας.

Η διαδικτυακή εφαρμογή που υλοποιήθηκε και φιλοξενείται από την Honest Partners, απευθύνεται τόσο σε ευαίσθητο πληθυσμό που δεν μιλά ή δεν γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα, όσο και σε χρήστες της Κάριτας Ελλάς (εθελοντές, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α.) που δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με πληροφοριακά συστήματα.

Το έργο εμπεριέχει μια σουίτα εφαρμογών που αναπτύχθηκαν ειδικά για την Caritas και περιλαμβάνουν:

• Εύκολη εισαγωγή βιογραφικού, ευκαιριών εργασίας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το προσωπικό της Κάριτας Ελλάς

• Αυτοματοποιημένη συλλογή και κατανομή ευκαιριών εργασίας σε εργασίες από διάφορους ιστοτόπους του Ελληνικού διαδικτύου

• Αυτόματη αντιστοίχιση ευκαιριών εργασίας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τους ωφελούμενους

• Αυτόματη ενημέρωση όλων των χρηστών μέσα από διάφορα κανάλια επικοινωνίας (push, sms, email)

• Αυτόματη μετάφραση του περιεχομένου στην επιλεγμένη γλώσσα του ωφελούμενου.

• Προσωποποιημένη επικοινωνία από τους κοινωνικούς λειτουργούς

• Εφαρμογή για web και κινητά για τους ωφελούμενους.

Οι εφαρμογές που αναπτύχθηκαν συμμορφώνονται πλήρως με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Για την υλοποίηση της εφαρμογής ελήφθησαν υπόψιν και επιλύθηκαν ουσιαστικά προβλήματα όπως η δυσκολία επικοινωνίας των ευπαθών ομάδων με γλώσσες πέραν από τη μητρική τους, η μειωμένη εξοικείωση όλων των εμπλεκομένων με πληροφοριακά συστήματα και η εκπαίδευση για τη λειτουργία της εφαρμογής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ωφελούμενος με μια απλή κίνηση μπορεί να βλέπει προσφορές εργασίας, να κάνει αιτήσεις για εργασία καθώς και να επικοινωνεί με την Κάριτας απευθείας από την mobile εφαρμογή στη γλώσσα του.

 

Read 135 times

Related items

 • GoTech Electronics: Νέα διεθνής συνεργασία για τη Generation Y

  Με ισχυρή εμπορική παρουσία στη γειτονική χώρα από το 1995, με περισσότερα από 12 καταστήματα λιανικής και 1 Luxury Showroom στην πρωτεύουσα αλλά και στις μεγαλύτερες πόλεις της Αλβανίας και αποτελώντας τον μεγαλύτερο προμηθευτή και διανομέα των γνωστότερων ιταλικών brand ηλεκτρικών ειδών, η GoTech Electronics ανέθεσε στη Generation Y τη δημιουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

  Η διεξαγωγή δευτερογενούς έρευνας αγοράς, η σχεδίαση με ιδιαίτερη βαρύτητα στο UX και η υλοποίηση του έργου στην custom e-commerce πλατφόρμα Generation NEXT παρείχαν στο brand ένα νέο δυναμικό business unit που απολαμβάνει όλα τα λειτουργικά οφέλη που επιτρέπουν την διεύρυνση του κύκλου εργασιών του μέσω του ψηφιακού καναλιού και προσδίδουν προστιθέμενη εμπορική αξία στην επιχείρηση.

  Πιο συγκεκριμένα, το πρωτοπόρο design του www.gotech.al απολαμβάνει ένα πλήθος εμπορικών μηχανισμών όπως:

  • Η δυνατότητα internationalization που επιτρέπει διαφορετικές εμπορικές πολιτικές στην εγχώρια και διεθνή αγορά και ευνοεί την εξάπλωση του brand σε άλλες χώρες.

  • Η λειτουργεία product comparison η οποία προσφέρει δυνατότητα άμεσης σύγκρισης δύο ή τριών προϊόντων με σκοπό την αρτιότερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και αύξηση του engagement για την επιχείρηση.

  • Η δυνατότητα επιλογής γλώσσας (αλβανικά, αγγλικά), αλλά και νομίσματος (Lek, Ευρώ), η έξυπνη κατηγοριοποίηση ανά είδος προϊόντος και brand που επιτρέπει την εύκολη και στοχευμένη πλοήγηση του καταναλωτή στο ψηφιακό κατάστημα.

  Συνεχίζοντας να επενδύει στην στρατηγική επιλογή για έντονη εξαγωγική δραστηριοποίηση, η Generation Y – International eBusiness Experts υλοποίησε ακόμα ένα έργο που αποτελεί εφαλτήριο για περαιτέρω ανάπτυξη του συνεργάτη της.

 • Από την RDC Informatics το νέο site & τα mobile applications του Ομίλου EasyGroup®

  Η RDC Informatics ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπτυξη του project easyGreekTM για λογαριασμό του Ομίλου EasyGroup® και της Linguaphone Ελλάδος.

  Με το νέο brand, easyGreekTM, ο όμιλος easyGroup® σε συνεργασία με την Linguaphone Ελλάδος παρουσιάζουν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο εξοικείωσης με την ελληνική γλώσσα σε αγγλόφωνους επισκέπτες της Ελλάδος.

  H υπηρεσία απευθύνεται σε τουρίστες & business travelers που επιθυμούν να αποκτήσουν μια βασική γνώση της ελληνικής γλώσσας για τις απαραίτητες καθημερινές συνεννοήσεις στην Ελληνική γλώσσα.

  Η εκπαίδευση επιτυγχάνεται μέσα από το πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο της μεθόδου Linguaphone που μετασχηματίστηκε κατάλληλα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σύγχρονες “έξυπνες” συσκευές (smart phones & tablets) χωρίς να απαιτείται η σύνδεση στο διαδίκτυο.

  Με αυτό τον τρόπο η χρήση του εκπαιδευτικού υλικού μπορεί να γίνει οπουδήποτε ακόμα και σε περιβάλλοντα χωρίς διαδίκτυο όπως εντός μέσων μεταφοράς (αεροπλάνο, μετρό, πλοίο κλπ).

  Το έργο ανατέθηκε και υλοποιήθηκε από την RDC Informatics & αποτελείται από το δικτυακό τόπο easygreek.gr και δύο mobile applications για iOS & Android.

  Ο νέος δικτυακός τόπος υλοποιήθηκε με χρήση της πλατφόρμας nopCommerce, ενώ οι Mobile εφαρμογές αναπτύχθηκαν με χρήση εργαλείων cross platform application development.

  Το έργο easyGreekTM βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική λειτουργία και αποτελεί ένα ιδανικό case study της RDC Informatics που συνδυάζει την τεχνογνωσία των μηχανικών λογισμικού της από τους χώρους του e-business, e-learning/m-learning content authoring καθώς και του mobile applications development.

  Δείτε περισσότερα στην ηλ. διεύθυνση www.easygreek.gr

   

 • Generation Y: Νέο corporate site για την Φοβερά Προστασία Α.Ε.

  Συνεχίζοντας την επι σειρά ετών αποδοτική στρατηγική συνεργασία τους, η ομάδα της Generation Y – International eBusiness Experts λάνσαρε το ανανεωμένο corporate site της εταιρίας Φοβερά Προστασία Α.Ε., της κορυφαίας εταιρίας παροχής Λογιστικών, Οικονομικού Σχεδιασμού, Φοροτεχνικών και Μισθοδοτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

  Οι δύο εταιρίες μέσω της στρατηγικής συνεργασίας τους έχουν δημιουργήσει και παρέχουν ολιστικές υπηρεσίες και λύσεις που αφορούν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων του πελατολογίου τους.

  Η ομάδα της Generation Y επικυρώνοντας τα win-win αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής συνεργασίας ανανέωσε εξ ολοκλήρου την ψηφιακή εταιρική εικόνα της Φοβεράς Προστασίας Α.Ε. αναλαμβάνοντας την ολιστική ανακατασκευή του corporate site της.

  Το νέο https://www.foveraprostasia.gr/ αποτελεί ιστοσελίδα-πρότυπο για τις υπηρεσίες που παρέχει το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης των ιδιωτών και των επιχειρήσεων, παρέχοντας μία πλήρη γκάμα υπηρεσιών σε πλήθος διαφορετικών τομέων δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα εξειδικευμένες λογιστικές, φοροτεχνικές και μισθοδοτικές υπηρεσίες.

  Προκειμένου να αναδειχθεί το πλήθος των υπηρεσιών της Φοβεράς Προστασίας Α.Ε., η Generation Y προχώρησε σε UI/UX μελέτη και σχεδίασε ένα σύγχρονο responsive design με extra tools: εξειδικευμένο σύστημα προβολής ενημερωτικών κειμένων και blog με συμβουλές και γνώμες ειδικών συνεργατών, πλήρης κατηγοριοποίηση υπηρεσιών ανά τομέα δραστηριοποίησης και οδηγίες-συμβουλές προς τις επιχειρήσεις, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά εκείνα που επιτρέπουν στον χρήστη να έχει άμεσα και εύκολα την πληροφορία που χρειάζεται

 • Νέα προσωπική ιστοσελίδα για τον οδοντίατρο Κώστα Καρβούνη από τη Generation Y

  To ανανεωμένο http://dentalstudio.gr/, η προσωπική ιστοσελίδα του εξιδεικευμένου στα οδοντικά εμφυτεύματα και στην ανώδυνη οδοντιατρική ιατρού, Κώστα Καρβούνη είναι live από τη Generation Y – International eBusiness Experts.

  Με βάση την τεράστια εμπειρία της από τον χώρο της Υγείας (φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, φαρμακευτικές εταιρίες, ιατρεία), η ομάδα της Generation Y ανέλαβε και υλοποίησε το πλήρες redesign της ιστοσελίδας του ιατρού, λανσάροντας ένα χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης των ασθενών, παρέχοντας εξειδικευμένο περιεχόμενο για οδοντιατρικά και γναθοχειρουργικά θέματα, αλλά και αξιόπιστες ιατρικές υπηρεσίες.

  Τα έξυπνα widgets που προβλέφθηκαν στην UX σχεδίαση του site δίνουν τη δυνατότητα άμεσου προγραμματισμού ραντεβού και επικοινωνίας με τον ιατρό μέσω ειδικής φόρμας επικοινωνίας.

  Αξίζει να αναφερθεί η δυνατότητα υπενθύμισης ραντεβού που δίνεται στους ασθενείς μέσω του νέου online περιβάλλοντος όπου συμπληρώνοντας στην ειδική φόρμα την ανάγκη που έχουν, ο ίδιος ο ιατρός επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί τους για πιο άμεση και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση.

  Η πλήρης κατηγοριοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η user friendly αρχιτεκτονική του site επιτρέπουν στον ασθενή ανεμπόδιστη πρόσβαση στην πληροφόρηση για το ζήτημα που τον απασχολεί, επιτρέποντας την παράλληλη διεύρυνση του πελατολογίου του ιατρείου.

  Τo http://dentalstudio.gr/ μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες, στοχευμένα ενημερωτικά άρθρα καθώς και απαντήσεις στις δικές σας ερωτήσεις, είναι η πρώτη σκέψη όταν παρουσιάζονται προβλήματα οδοντιατρικής φύσης.

 • Η ATC παρουσιάζει τις πλατφόρμες Truly Media και TruthΝest

  H Athens Technology Center (ATC), με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του Διεθνούς Συμβούλιου Τύπου και Τηλεπικοινωνιών (IPTC, International Press Telecommunications Council), να παρουσιάσει τα εργαλεία που έχει αναπτύξει για την αντιμέτωπιση του φαινομένου των ψευδών ειδήσεων στην συνάντηση των μελών του οργανισμού που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, 23-26 Απριλίου.

  Ως φορέας, το IPTC θέτει τα διεθνή πρότυπα των τεχνολογικών συστημάτων και υποδομών για τα Μέσα Ενημέρωσης και η ATC αποτελεί ενεργό μέλος του από το 2005, στο πλαίσιο της στρατηγικής της στόχευσης για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στην εν λόγω αγορά.

  Αναλυτικότερα, εκπρόσωποι οργανισμών-ηγετών από το χώρο των media, όπως ενδεικτικά το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), το Associated Press (AP), το Bloomberg, οι New York Times, το BBC News, το Getty Images και οι Thomson Reuters, θα ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για τις πλατφόρμες Truly Media και TruthNest που έχει αναπτύξει η ATC.

  Η πλατφόρμα Truly Μedia, την οποία χρησιμοποιεί ήδη η Διεθνής Αμνηστία για την επιβεβαίωση αναφορών σχετικών με περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελεί μία εφαρμογή συλλογής, οργάνωσης και εκτίμησης της αξιοπιστίας πληροφοριών που βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Αντίστοιχα, το TruthNest είναι μία εφαρμογή ανάλυσης περιεχομένου που προέρχεται από το Twitter και προσφέρει στους χρήστες χρήσιμα στοιχεία που μπορούν να τους βοηθήσουν στην εκτίμηση της αξιοπιστίας πληροφοριών και πηγών.

  Όλες αυτές οι λειτουργικότητες έχουν με επιτυχία ενσωματωθεί στην ολοκληρωμένη πλατφόρμα newsasset που διαθέτει για 15 και πλέον χρόνια η ATC, για την αποθήκευση, διαχείριση, δημιουργία και διανομή ειδησεογραφικού περιεχομένου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!