WebNewsTeam

WebNewsTeam

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 14:12

Τάσεις και προτάσεις για το ‘21

Έλεγα πως, φέτος, με την πανδημία και τα μύρια όσα που μας ταλανίζουν, όλο και κάποια καθυστέρηση θα είχε η εμφάνιση της πάγιας συνήθειας, τα τελευταία χρόνια, να ξεκινούν οι στολισμοί και οι «γιορτινές ατμόσφαιρες» πριν της ώρας τους – μέσα στον Νοέμβρη, δηλαδή… Ε, λοιπόν, φέτος τα «φωτεινά μαντάτα» ήρθαν ακόμα νωρίτερα, πριν καν αγγίξουμε τη «Μαύρη Παρασκευή» του eCommerce!

Πρώτα διάβασα για κάποια καταστήματα του κέντρου που άναψαν από τις 18 Οκτωβρίου τις γιρλάντες τους και την επόμενη ημέρα είδα το πρώτο φωταγωγημένο μπαλκόνι στη γειτονιά μου! Το «κακό» τρίτωσε, όταν στις 20 έφτασε στο inbox μου και το πρώτο προεόρτιο άρθρο για τις τάσεις της επόμενης χρονιάς, ενάμιση μήνα πριν από την εθιμική μαζική εμφάνισή τους, κάπου στις αρχές Δεκεμβρίου. Ευπρόσδεκτες οι ανατροπές, αλλά εδώ βαλθήκανε πια να μας τρελάνουν!

Ποιος κάνει, λοιπόν, ποδαρικό για το νέο έτος; Η γνωστή και μη εξαιρεταία Gartner, που διαλέγει όχι μια και δυο, αλλά εννέα στρατηγικές τάσεις τις οποίες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι επιχειρήσεις σ’ όλον τον κόσμο, αν θέλουν να μείνουν μέσα στο «κάδρο» των εξελίξεων, το 2021 και τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια. Μπορεί να ακούγεται κομματάκι απειλητικό, αλλά τι δεν είναι πια, στις κατά και μετά (όταν έρθει αυτή η ώρα, με το καλό) την πανδημία μέρες, όπου σχεδόν όλοι νιώθουμε να πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά;

Κατά την Gartner -που το έψαξε πολύ, γι’ αυτό και μπορεί να σας αιφνιδιάσουν όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια- τρεις είναι οι έννοιες–κλειδιά στις οποίες εντάσσονται όλες οι νέες τάσεις: η ανθρωποκεντρική διάσταση, η ανεξαρτησία από τον χώρο και τον τόπο και η ανθεκτικότητα στις αλλαγές. Πρώτο-πρώτο, θα βρούμε το Internet of Behaviors (μην το μπερδέψετε με το ΙοΤ, είναι κάτι περισσότερο), δηλ. τον τρόπο με τον οποίο ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας αξιοποιούν την τεχνολογία για να παρακολουθούν τις αλλαγές συμπεριφοράς των πολιτών και να βελτιώνουν, με τις κατάλληλες επεμβάσεις, τις εμπειρίες τους. Από κοντά και το Cybersecurity Mesh, που θα δίνει στους πολίτες πρόσβαση στο βαθμό ασφαλείας κάθε ψηφιακού περιουσιακού τους στοιχείου, όπου κι αν βρίσκεται αυτό. Κατά την Gartner, ως το 2025 αυτό θα ισχύει για τα μισά και πλέον δεδομένα του καθενός μας.

Μια άλλη τάση, είναι οι συνολικές εμπειρίες (ΤΧ), έννοια- «ομπρέλα» που θα αξιοποιεί διάφορες τεχνολογίες και θα καλύπτει τις εμπειρίες μας ως εργαζομένων, καταναλωτών, χρηστών, πολιτών κλπ. Η μεγάλη πρόκληση, κατά την εταιρία ερευνών, είναι να πέσουν τα «σιλό» όπου σήμερα υπάρχουν όλες οι σχετικές πληροφορίες, μ’ άλλα λόγια να υπάρξει καθεστώς διαλειτουργικότητας το οποίο θα επιτρέψει τις αλληλεπιδράσεις. Η τέταρτη τάση με τη μακρόσυρτη ονομασία Intelligent Composable Business έχει να κάνει με την αξιοποίηση των APIs, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση εφαρμογών και τη διευκόλυνση λήψης αποφάσεων.

Για να περάσουμε στην πέμπτη, που με τον τίτλο Hyperautomation καταλαμβάνει για δεύτερη χρονιά μια από τις κορυφαίες τάσεις στη λίστα της Gartner. Αντικείμενό της η αυξανόμενη με γεωμετρική πρόοδο αυτοματοποίηση των ως τώρα «χειροκίνητων» διαδικασιών σε πλήθος τομείς, στη βιομηχανία, αλλά και τις επιχειρήσεις. Βεβαίως, αυτοματισμοί υπήρχαν πάντοτε, όμως, τώρα μπαίνουμε στην εποχή των υπερ-αυτοματισμών. Που, μάλιστα, ως μη-εξαρτώμενες από τον ανθρώπινο παράγοντα δράσεις, μπορούν να λάβουν χώρα οπουδήποτε, με τη στήριξη της έκτης τάσης, με τίτλο Anywhere Operations. Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της, κάτι που αναμφίβολα αποδείχθηκε τους τελευταίους μήνες, όταν η πανδημία άλλαξε τα πάντα στον τρόπο εργασίας μας.

Η έβδομη τάση είναι το AI Engineering κι έχει να κάνει, βεβαίως, με την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης σ’ όλο τον κύκλο από την ιδέα, την αρχική υλοποίηση και τη δοκιμή ως τη μαζική κατασκευή κάποιου προϊόντος. Σε αγαστή, πάντα, συνεργασία με την όγδοη, το Distributed Cloud, που επιτρέπει την απρόσκοπτη διακίνηση δεδομένων και υπηρεσιών ως τον τελικό χρήστη. Ένατη και τελευταία τάση στη λίστα της Gartner, αυτή με τον τίτλο Privacy-Enhancing Computation, που καλύπτει με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, τα σημαντικά θέματα προστασίας της ιδιωτικότητας κάθε χρήστη.

Εγώ αυτά είδα κι αυτά έγραψα, ώστε να τα έχουμε υπόψιν μας, γιατί, αργά ή γρήγορα, θα έλθουν κι εδώ – ίσως όχι το ’21, αλλά τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον…

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Σχεδόν ένας στους τρεις καταναλωτές στην Ελλάδα θα σταματούσε να προτιμά μια εταιρεία μετά από μόλις μια κακή καταναλωτική εμπειρία, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα από τη SAS, τον ηγέτη στον κλάδο των analytics. Ταυτόχρονα, 6 στους 10 καταναλωτές επιτρέπουν σε μία εταιρεία να τους προσφέρουν από 2 έως 5 κακές καταναλωτικές εμπειρίες, πριν αποφασίσουν να στραφούν σε άλλα ανταγωνιστικά brands.

Η έρευνα δείχνει ότι, παρά τις δυσκολίες που έφερε ο Covid-19, η υπομονή των πελατών απέναντι σε εταιρείες που τους προσφέρουν κακή καταναλωτική εμπειρία εξαντλείται.  

 

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να αποφύγουν αυτό το σενάριο δεν μπορούν πλέον να βασίζονται μόνο στις ανταγωνιστικές τιμές, σημειώνουν οι ερωτηθέντες. Επιπλέον, η έρευνα τονίζει ότι όταν οι καταναλωτές διαλέγουν που θα διαθέσουν τα χρήματα τους, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζει η καταναλωτική εμπειρία και η εξυπηρέτηση που προσφέρει συνολικά το εκάστοτε brand, με το 64,1% των συμμετεχόντων να αναφέρει ότι προτίθεται να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για να αγοράσει προϊόντα ή υπηρεσίες από επιχειρήσεις που του προσέφεραν μία καλή εμπειρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η παραπάνω απάντηση έρχεται μαζί με την πτώση που παρατηρείται στην σημαντικότητα του παράγοντα της τιμής. Πριν την πανδημία το 60,4% των καταναλωτών τοποθετούσε την τιμή στους 3 πιο σημαντικούς παράγοντες της καλής καταναλωτικής εμπειρίας, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 59% - μια μικρή μεν μείωση, η οποία όμως συνέβη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η πρόκληση για τις επιχειρήσεις μεγαλώνει όσο η έρευνα εμβαθύνει στο τι θεωρεί ο καταναλωτής καλή καταναλωτική εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει τα πάντα, από την τιμή μέχρι τις διάφορες διευκολύνσεις.

Όταν ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να κατατάξουν τις 3 πιο σημαντικές ανησυχίες τους γύρω από την καταναλωτική εμπειρία, οι απαντήσεις τους ήταν αρκετά διευρυμένες και οδήγησαν στα εξής συμπεράσματα:

 • Το 26,4% θεωρεί σημαντικές τις ευέλικτες επιστροφές προϊόντων ή τις αποζημιώσεις
 • Το 25% τονίζει πως είναι αναγκαία η γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Το 40% ανέδειξε ως πιο σημαντική την καταναλωτική εμπειρία από τις μειωμένες τιμές και τις προσφορές
 • 1 στους 3 (33,2%) θεωρεί σημαντικό μία εταιρεία να συμπεριφέρεται υπεύθυνα
 • Τέλος, το 36,4% πιστεύει ότι οι διάφορες διευκολύνσεις είναι πολύ σημαντικές

 

Τα ευρήματα που προέκυψαν από την περσινή έρευνα σχετικά με την καταναλωτική εμπειρία του 2030 έδειξαν ότι οι εταιρείες δεν είναι συγχρονισμένες με τις ανάγκες των καταναλωτών. Για παράδειγμα, περισσότερες από τις μισές εταιρείες θεώρησαν πως το πιο σημαντικό είναι η υψηλή ποιότητα (58%), πεποίθηση που μοιράζεται μόνο το 35% των καταναλωτών.

Ο Andreas Heiz, EMEA Director του Customer Intelligence της SAS, δήλωσε: "Οι επιχειρήσεις μπορεί να πιστεύουν πως τα χειρότερα έχουν περάσει και ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν αρχίσει να εξομαλύνονται. Ωστόσο, μετά από αυτήν την κρίση βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο πρόβλημα: τις αυξημένες ανάγκες και τις απρόβλεπτες απαιτήσεις γύρω από την καταναλωτική εμπειρία. Αν οι εταιρείες δεν υιοθετήσουν άμεσα τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και analytics, ώστε να προσφέρουν πιο εξατομικευμένη και real-time καταναλωτική εμπειρία, οι πελάτες ενδέχεται να εγκαταλείψουν τις εταιρείες μαζικά, και σε περίοδο ύφεσης, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή."

Η έρευνα έδειξε και κάποια θετικά σημάδια τους τελευταίους μήνες, παρά τις επιπτώσεις του COVID-19, με περίπου 3 στους 10 καταναλωτές να παρατηρούν βελτίωση της καταναλωτικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια του lockdown. Επιπλέον, τα καλά νέα για τις επιχειρήσεις είναι ότι ένα 11,4% των καταναλωτών άρχισε να χρησιμοποιεί digital υπηρεσίες ή εφαρμογές για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του lockdown, με το 75% αυτών να δηλώνει ότι θα συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί και μετά. Σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική νέα πηγή digital καταναλωτών για τις επιχειρήσεις, είναι ωστόσο κρίσιμο για αυτές να μπορούν να αναλύσουν τα νέα online δεδομένα για να εφαρμόσουν αποτελεσματικά marketing analytics και να βελτιώσουν την καταναλωτική εμπειρία.      

Παρά αυτές τις βελτιώσεις και νέες ευκαιρίες, οι καταναλωτές πιστεύουν πως τα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης είναι ακόμη μεγάλα. Περίπου το 13% των καταναλωτών συνεχίζει να αισθάνεται πως η καταναλωτική εμπειρία περιορίστηκε στη διάρκεια του lockdown, με συνέπεια η πλειοψηφία των καταναλωτών να παραμένει αναποφάσιστη απέναντι στην καταναλωτική εμπειρία. Εδώ λοιπόν παρουσιάζεται μια άριστη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν βαθύτερα τις συμπεριφορές και προτιμήσεις των καταναλωτών αξιοποιώντας τα analytics και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που αυτά προσφέρουν.

Εικόνα: Gerd Altmann, Pixabay

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε την Τρίτη το βράδυ υπέρ μιας αυστηρής ρύθμισης για τους γίγαντες της ψηφιακής τεχνολογίας, όπως η Google και το Facebook, παροτρύνοντας την εκτελεστική εξουσία της ΕΕ να επιδείξει αυστηρότητα στην κατάρτιση νέας νομοθεσίας, η οποία προβλέπεται για τον Δεκέμβριο.

Τρία κείμενα για την καλύτερη επιτήρηση των μεγάλων πλατφορμών συγκέντρωσαν την πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών. Η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο έγινε την ώρα που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διάδοση μηνυμάτων μίσους, κατηγορούνται στη Γαλλία για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην δολοφονία του καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί.

Οι αρχές των ΗΠΑ προσέφυγαν κατά της Google, κατηγορώντας την για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, σε μια κίνηση που δείχνει αυξανόμενη δυσπιστία απέναντι στους γίγαντες της ψηφιακής τεχνολογίας. «Η Ευρώπη έχει κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ήπειρο για τη ρύθμιση του ψηφιακού κόσμου. Ωστόσο κι εδώ βρισκόμαστε ακόμη στην άγρια Δύση. Δεν πολεμάμε τις παράνομες δραστηριότητες στο διαδίκτυο με την ίδια αυστηρότητα που το κάνουμε στον πραγματικό κόσμο», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Κρις Πέτερς, (χριστιανοδημοκράτης, ΕΛΚ)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται νέα νομοθεσία («Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών» και «Πράξη Ψηφιακής Αγοράς»), που αποσκοπεί στην ταυτόχρονη απάλειψη των εκφράσεων μίσους και της παραπληροφόρησης στο ίντερνετ, στην επιβολή κανόνων διαφάνειας και υπευθυνότητας στις μεγάλες διαρθρωτικές πλατφόρμες και στην υιοθέτηση στην Ευρώπη νέων εργαλείων ανταγωνισμού για να αποφευχθεί η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην ψηφιακή οικονομία.

Σύμφωνα με κείμενα που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει κυρίως να περιορίσει την ισχύ των εταιρειών που είναι γνωστές με το ακρώνυμο GAFA (από τα αρχικά των ονομασιών των εταιρειών Google, Amazon, Facebook και Apple) και μερικών άλλων μεγάλων ομίλων κυρίως αμερικανικών. Οι Βρυξέλλες έχουν καταρτίσει μια «μαύρη λίστα» επιβλαβών πολιτικών, που θα μπορούσαν να περιοριστούν αυστηρά, ακόμη και να απαγορευτούν.

Η Κομισιόν θα εξετάσει κυρίως το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την υποχρεωτική προεγκατάσταση εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές, την προώθηση από τις εταιρείες προϊόντων του δικού τους ομίλου στα αποτελέσματα της αναζήτησης στο ίντερνετ ή ακόμη τα ηλεκτρονικά καταστήματα που επιβάλλονται αυτομάτως, όπως είναι το Apple Store ή το Google Play.

Δείτε περισσότερα στο naftemporiki.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

H Athens Technology Center (ATC) επιβεβαιώνει εκ νέου την ηγετική της θέση στο σχεδιασμό και παροχή λύσεων πληροφορικής για την αγορά των media παγκοσμίως, συμμετέχοντας ενεργά ως ειδικός σύμβουλος νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης μέσω του προγράμματος MediaMotorEurope (ΜΜΕ).

Το MediaMotorEurope (MME) αποτελεί ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής (mentoring), που υποστηρίζει ο φορέας Startup Europe και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Horizon 2020), και αναζητά ευρωπαϊκές start up εταιρείες που επιθυμούν να αναμετρηθούν με τις σύγχρονες προκλήσεις του τομέα των μέσων ενημέρωσης και της ειδησεογραφίας!

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει νεοφυείς επιχειρήσεις ή ενεργούς media οργανισμούς που με όχημα την τεχνολογική καινοτομία, επιθυμούν να προσφέρουν εναλλακτικές σε κύρια προβλήματα του τομέα των ΜΜΜ, όπως  ενδεικτικά, η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, η βελτιστοποιημένη πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες σε υπηρεσίες ενημέρωσης, η ανεπτυγμένη διάδραση «ανθρώπου – μηχανής» (human-machine interaction), η προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά και η μετάβαση στην media 4.0 εποχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν online αίτηση συμμετοχής έως τις 30 Οκτώβρη 2020 (17:00 CET) στο www.f6s.com/mediamotoreurope2/apply.

Τι προσφέρει το MediaMotorEurope;

Μέσα σε ένα εντατικό πρόγραμμα εξάμηνης (6μηνης) διάρκειας, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι θα επιδιώξουν να βοηθήσουν καινοτόμες εταιρείες στην μετάβασή τους από το στάδιο του “minimum viable product” (MVP) στη φάση της ανάπτυξης, με δυνητικό πελατολόγιο και πιθανούς επενδυτές.

Οι startups και scaleups που θα επιλεχθούν θα έχουν πρόσβαση σε:

 • εξειδικευμένο coaching για την υποστήριξη της επέκτασης της επιχείρησής τους και την ομαλή τους είσοδο σε νέες αγορές
 • ειδικά διαμορφωμένη καθοδήγηση για την αντιμετώπιση καθημερινών προκλήσεων, όπως ο σχεδιασμός καθετοποιημένων λύσεων, νομικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις, επαφή με επενδυτές (pitching &fundraising), στρατηγικό management, διεθνοποίηση, UX καιDesign, κλπ
 • επαφές με οργανισμούς της media & creative αγοράς (matchmaking)
 • συναντήσεις με επενδυτές (networking)
 • ευκαιρίες επίδειξης της λύσης που προτείνουν σε media events

Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικά διεθνή συνέδρια, με ταυτόχρονη κάλυψη ταξιδιωτικών εξόδων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Με οδηγό την καινοτομία και το επόμενο επιχειρηματικό βήμα, τόσο της εταιρείας όσο και του πελάτη, η Eurosupplies συστήνεται ξανά μέσω του νέου logo της που προβάλει όσα αντιπροσωπεύει η ίδια η επιχείρηση.

Το νέο λογότυπο εκφράζει την εξέλιξη της Eurosupplies στο 2020 με μια καθαρή και επαγγελματική γραμματοσειρά, στην οποία περικλείεται η μακρόχρονη εμπειρία και κληρονομιά της επιχείρησης. Ένα logo με ισχυρό και κομψό χαρακτήρα, ευανάγνωστο και ευκολότερα αναγνωρίσιμο από το αγοραστικό κοινό. Χαρακτηριστικά είναι και τα συμμετρικά σχέδια που αντιπροσωπεύουν το μέλλον της εταιρείας σε συνεργασία με το επιτυχημένο μέλλον του πελάτη.

Λίγα λόγια για την Eurosupplies

Η Eurosupplies αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές εταιρείες με σταθερή ανάπτυξη στην Ελλάδα στο χώρο της παροχής ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών  εκτύπωσης και τεχνολογίας. Με μακρόχρονη εμπειρία από το 1995, απευθύνεται σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας της ελληνικής αγοράς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, ενώ έχει καταφέρει να συνάψει συνεργασίες με κορυφαίους κατασκευαστές και προμηθευτές. Η προσήλωση και συνέπεια στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής την οδήγησαν σε αρκετές πιστοποιήσεις, όπως HP Platinum Partner, Canon Gold Partner, Epson Gold Partner, HP & Samsung Service Center και Canon Authorized Service Center.

Για άλλη μια φορά η 3ds Digital Agency ανταποκρίθηκε απόλυτα στο όραμα του πελάτη, δημιουργώντας ένα καινοτόμο logo με υψηλή εμπορική αξία και συμβάλλοντας καθοριστικά στο rebranding της Eurosupplies.

Μάθετε περισσότερα για τη Eurosupplies και τα προϊόντα της μέσα από το eurosupplies.com.gr και για την 3ds στο 3ds.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

 

Το Λαύριο είναι η πόλη που κέρδισε στην "κούρσα" αξιολόγησης για την εγκατάσταση τoυ Data Center της Microsoft για την υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της εταιρείας Μπραντ Σμιθ.

Όπως αναφέρει το Ictplus.gr η έκταση του παλιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και επί του λιμένος της πόλης, είναι η προτιμώμενη περιοχή στην οποία η Microsoft θα εγκαταστήσει την «συστοιχία» των τριών Data Centers, αρχικής επένδυσης 450 εκατ. ευρώ.

Το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της πάλαι ποτέ ισχυρής οικογένειας Λαναρά έχει έκταση άνω των 100 στρεμμάτων και γειτνιάζει με ελεύθερα οικόπεδα ανάλογης έκτασης, τα οποία φέρεται ότι θα αξιοποιηθούν με την κλιμάκωση της κατασκευής των Data Centers, καθώς θα απαιτείται η ανέγερση κτηριακών μονάδων που θα υποστηρίξουν την λειτουργία τους, όπως π.χ αποθήκες αλλά και κατοικίες των 200 και πλέον εργαζομένων που απαιτούνται αρχικά για την 24ωρη λειτουργία και τεχνική υποστήριξη των υποδομών.

Το οικόπεδο της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» έχει μοναδικά πλεονεκτήματα, σε σχέση με άλλες εκτάσεις που εξετάσθηκαν εντός Αττικής.

Είναι ενιαία έκταση, εντός πόλεως και δίπλα στο λιμάνι. Εχει καλές συνθήκες απαγωγής της θερμότητας που δημιουργείται από τη λειτουργία των υποδομών μεγάλης υπολογιστικής ισχύος. Υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο υψηλής τάσης. Υπό υλοποίηση σύνδεση με οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια δίκτυα, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βρίσκεται κοντά στην Αθήνα.

Οι παλιές κτηριακές εγκαταστάσεις θα κατεδαφιστούν, καθώς δεν πληρούν πλέον καμία προϋπόθεση σύγχρονης κατασκευής. Στη θέση τους, ελληνικές και διεθνείς εξειδικευμένες κατασκευαστικές εταιρείες θα αναγείρουν σε χρόνο ρεκόρ κτηριακές υποδομές «βαρέων» απαιτήσεων.

Εντός διετίας από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, ακολουθεί η εγκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών και υπολογιστικών συστημάτων, ώστε η «συστοιχία» των DataCenters να λειτουργήσει εντός των καθορισμένων προθεσμιών.

Δείτε περισσότερα στο ictplus.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

 

Τον Μάιο 2018, η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες ένωσε τις δυνάμεις της με το GIVMED, την μη κερδοσκοπική οργάνωση που εξασφαλίζει την πρόσβαση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε φάρμακα.

Μέχρι σήμερα χιλιάδες κουτιά περισσευούμενων φαρμάκων έχουν φτάσει στους κοινωφελείς του δικτύου GIVMED με την αξιοπιστία της ACS. Κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, δομές για παιδιά και άλλοι μη κερδοσκοπικοί φορείς έχουν παραλάβει τα απαραίτητα φάρμακα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ωφελουμένων τους.

Στο ίδιο πλαίσιο στήριξης των ευπαθών ομάδων, βάσει της μακρόχρονης στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ACS, καλούμε τους πολίτες στον Νομό Αττικής να συγκεντρώσουν φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν πια και να τα παραδώσουν στα καταστήματα Αττικής από τις 15 Οκτώβρη έως και 15 Νοέμβρη 2020.

Αν θες να στηρίξεις και εσύ τη δράση μας, ακολούθησε τα 3 απλά βήματα:

 • Έλεγξε το οικιακό σου φαρμακείο! Έχεις φάρμακα που δε χρειάζεσαι;
 • Τοποθέτησέ τα σε ένα κλειστό χαρτοκιβώτιο, γράφοντας «Φάρμακα για GIVMED» πάνω στο κουτί.
 • Βρες εδώ το πλησιέστερο κατάστημα ACS στην Αττική και παράδωσε το κουτί που ετοίμασες.

Αυτό ήταν! Η ACS και το GIVMED θα αναλάβουν τα φάρμακα που δε χρειάζεσαι πια να φτάσουν ακριβώς εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Προσοχή: Ληγμένα φάρμακα, φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο, δίγραμμα φάρμακα, ανοιχτά σιρόπια, αλοιφές, εισπνεόμενα ΔΕΝ μπορούν να δωρηθούν.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα τουλάχιστον 34.000.000 κουτιά φαρμάκων λήγουν και πετάγονται στα σκουπίδια, ενώ την ίδια στιγμή περίπου 2.300.000 άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δηλαδή δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως η πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται. Το GIVMED | Share medicine Share life είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση, που εξασφαλίζει την πρόσβαση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε φάρμακα (ηλικιωμένους, παιδιά, άπορους, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς). Ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2016 και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει συνολικά 100.521 κουτιά φαρμάκων και 184.000 κουτιά υγειονομικού και παραφαρμακευτικού υλικού, αξίας 1.321.265 ευρώ μέσω ενός δικτύου 149 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Kατά την περίοδο του lockdown της άνοιξης, σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο e-commerce σημείωσαν αύξηση τζίρου με μεγάλο όγκο παραγγελιών, που όμως συνοδεύτηκε από σειρά μεγάλων δυσκολιών στη διεκπεραίωσή τους.

Τελικά τι μάθαμε από όλη αυτή τη δοκιμασία και πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση "Black Friday 2020" που πλησιάζει και μάλιστα εν μέσω covid19 περιορισμών;

Τι λένε οι μέχρι σήμερα έρευνες για τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών το τελευταίο 7μηνο;

Πως θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση που φέτος αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη από την περσινή;

Με προτάσεις και πρακτικές για όλα τα ανωτέρω ζητήματα, ο GR.EC.A σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο 2ήμερο Webinar με τίτλο "Black Friday εν μέσω Covid".   

Στελέχη των κορυφαίων εταιρειών του χώρου όπως οι Google, Facebook, i-Prospect, Best Price, Skroutz, The Jones, Ira Media, Verizon Media, Reprise, Project Agora, Logika, Socital, θα μοιραστούν μαζί μας την πολύτιμη γνώση και εμπειρία τους σε θέματα όπως:

 • Καταναλωτικές τάσεις στην εποχή του COVID-19
 • Ποιες συμπεριφορές καταναλωτών φαίνεται να έχουν έρθει για να μείνουν
 • Τι σημαίνει αυτό για τις μάρκες και τους online merchants
 • Χρήσιμα insights & metrics μέσα απο διαφορετικά κανάλια πώλησης & επικοινωνίας
 • Εφαρμογή καλών πρακτικών για αυτή την περίοδο

 

Το webinar θα ολοκληρωθεί με την φιλοξενία ενός round table που αφορά τα Operations και θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από εταιρείες logistics και ταχυμεταφορών, με στόχο να ενημερωθούμε γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις του χώρου και να αναδειχθούν πρακτικές &  λύσεις στο κρίσιμο θέμα των παραδόσεων των προϊόντων.

Το Webinar θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/10/2020 στις 14:00μ.μ.-18:00 μ.μ. & την Παρασκευή 06/11/2020 στις 14:00μ.μ.-18:00 μ.μ. 

Συμμετοχές

Τα στελέχη των ηλεκτρονικών καταστημάτων και τα ταμειακά ενήμερα μέλη του GR.EC.A έχουν δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής (έως 3 ανά εταιρεία).
Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη του GR.EC.A. είναι 99 ευρώ και για τις 2 ημέρες.

Μπορείτε να γίνετε μέλη και να έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε Δωρεάν το Webinar αλλά και να επωφεληθείτε από όλα τα μελλοντικά σεμινάρια, συνέδρια αλλά και παροχές του Συνδέσμου ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο.

Εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε το webinar ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο.

Εικόνα febrian eka saputra, Pixabay

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

H UPCOM, η καινοτόμα και σύγχρονη εταιρεία πληροφορικής ανακοινώνει τη στρατηγική της συνεργασία με την εταιρεία COUCHBASE Inc. με στόχο την προώθηση και την υποστήριξη στην Ελλάδα και Κύπρο της μη σχεσιακής βάσης δεδομένων (NoSQL) που η COUCHBASE έχει αναπτύξει.

Η COUCHBASE αποτελεί μία από τις δυναμικότερες εταιρείες στον τομέα των μη σχεσιακών βάσεων δεδομένων με εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Με έδρα την Καλιφόρνια, έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις για την καινοτόμα τεχνολογία της.

Στο πελατολόγιο της COUCHBASE περιλαμβάνονται ενδεικτικά εταιρείες όπως BP, CENTRICA, PG&E, PROXIMUS, ORANGE, PVH, TOMMY HILFIGER, TESCO, EBAY, LINKEDIN, CARREFOUR και REVOLUT καλύπτοντας κλάδους εφαρμογής όπως τηλεπικοινωνίες, ΜΜΕ, υγεία, χρηματοπιστωτικό, τουρισμό, λιανική, «έξυπνων ενεργειακών δικτύων», κλπ

Όπως δήλωσε ο CEO της UPCOM κ. Κ. Φλωκος, «Η απόφαση της COUCHBASE να επιλέξει σαν συνεργάτη UPCOM για την Ελληνική και Κυπριακή αγορά καθώς και να εμπιστευτεί τις υπηρεσίες μας, μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει την δυναμική της UPCOM και την ποιότητα των υπηρεσιών μας».

Από την πλευρά του ο κ. Xavier Chabannes, Alliance & ISV Director Southern Europe της COUCHBASE, δήλωσε, «Βλέπουμε σημαντική ζήτηση σε όλο τον κόσμο για τη βάση δεδομένων μας NoSQL αυτή τη στιγμή και είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με την Upcom για την υποστήριξη της ελληνικής και της κυπριακής αγοράς. Οι μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιών και μέσων χρησιμοποιούν τη NoSQL της Couchbase και προσβλέπω στη χρήση της και εδώ στη περιοχή».

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Το Papaki, ο κορυφαίος καταχωρητής domain και digital enabler στην Ελλάδα, γιόρτασε για 4η συνεχή χρονιά την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών. Με κεντρικό μήνυμα: “Be our superhero”, το Papaki θέλησε να φέρει και πάλι τους ανθρώπους του κοντά: να τους υπενθυμίσει ότι τα μέλη της ομάδας εξυπηρέτησης είναι πραγματικά οι superheroes της εταιρίας και να τους πει ένα μεγάλο ευχαριστώ για την απαιτητική δουλειά τους. 

Φέτος οι συνθήκες ήταν λίγο διαφορετικές εξαιτίας της εξ αποστάσεως εργασίας. Η εταιρία  όμως βρήκε δημιουργικούς τρόπους για να επιβραβεύσει και να διασκεδάσει τους εργαζομένους της που έχουν αναδείξει το Κέντρο Υποστήριξης πελατών του Papaki ως ένα από τα πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά του κλάδου.

Έτσι λοιπόν διοργανώθηκαν διάφορες δράσεις από μακριά και όλη η ομάδα γιόρτασε από το σπίτι! To Papaki τονίζοντας για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η καλή ψυχολογία και η ευεξία, ειδικά στο μοντέλο της τηλεργασίας, προσέφερε σε όλη την ομάδα ένα εξαιρετικό webinar με θέμα "Ψυχική Υγεία και Διατροφή" από το HR PSYCHOLOGY TODAY. 

Άλλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα 5-10 Οκτωβρίου:

 • Η εταιρεία έστειλε στα σπίτια όλων των superheroes της εξυπηρέτησης πελατών κούπες-έκπληξη και χαλαρωτικές μάσκες λεβάντας.
 • Όλα τα μέλη της υπολοιπης εταιρείας ζωγράφισαν και έστειλαν ευχές οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε μια ευχαριστήρια κάρτα για όσους “γιόρταζαν”.
 • Διοργανώθηκε online τουρνουά παιχνιδιών όπου όλα τα μέλη της εταιρείας έπαιξαν σε ζευγάρια μέχρι που αναδείχθηκε ένας νικητής.
 • “Γνωριζόμαστε από κάπου;” - Φτιάχτηκε ένα κουίζ με fun facts εργαζομένων όπου συμμετείχε όλη η εταιρεία.
 • Έγινε ψηφοφορία και όλοι ψήφισαν και ανέδειξαν τον αγαπημένο τους superhero από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.
 • Οι νικητές από όλες τις παραπάνω δράσεις έλαβαν δωροεπιταγές.
 • Όλη η εταιρία κλήθηκε σε online συνάντηση όπου χειροκροτήθηκε η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών.

 

Η Στέλλα Πάνου, Head of Sales, ηγήθηκε της ομάδας διοργάνωσης των δράσεων και σχολιάζει: "Η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία να τονώσουμε το ηθικό των εργαζομένων και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρώτη γραμμή της εταιρείας που εργάζεται αδιάκοπα για την εξυπηρέτηση όλων των φίλων του Papaki. Ειδικά φέτος που εργαζόμαστε όλοι από το σπίτι διοργανώσαμε δράσεις που υπενθύμισαν στην ομάδα πόσο δυνατή είναι και πόσο κοντά πραγματικά είμαστε. Δίνουμε επίσης κι ένα μήνυμα στους πελάτες μας αλλά και σε άλλες ελληνικές εταιρείες ότι η εξυπηρέτηση μπορεί και λειτουργεί άψογα ακόμη και από το σπίτι!”.

Η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών είναι ένας διεθνής θεσμός, που λαμβάνει χώρα σε περισσότερες από 60 χώρες και έχει ως στόχο την ανάδειξη του ρόλου της εξυπηρέτησης πελατών. Οι δράσεις που αναπτύσσονται αυτήν την εβδομάδα υποστηρίζονται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) και σκοπεύουν στην επιβράβευση των ανθρώπων που εργάζονται καθημερινά για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πελάτη, στην πρώτη γραμμή.

Για να μάθετε περισσότερα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα papaki.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Σελίδα 1 από 92

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!