Σε πάνω από 2,5 δισ. συσκευές παγκοσμίως το Android

Posted On Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 15:54 Written by

Δέκα χρόνια πέρασαν μετά την πρώτη κυκλοφορία του Android και στο Ι/Ο, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, είχαν μια σημαντική ανακοίνωση. Ο Stephanie Cuthbertson, senior Director του λειτουργικού, με αφορμή την ανακοίνωση της έκδοσης beta 3 του Android Q, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές με Android. Είναι ένας ιδιαίτερα εντυπωσιακός αριθμός και ένα σημάδι του πόσο επιτυχημένη αποδείχτηκε η προσέγγιση της Google, όσον αφορά στην αγορά των mobile συσκευών.

Δεδομένου ότι ο αριθμός βασίζεται μόνο στα στατιστικά στοιχεία του Play Store της εταιρείας, δεν περιλαμβάνει εκατομμύρια συσκευών που υπάρχουν σε εναλλακτικά stores, στα οποία, για παράδειγμα, έχουν ενεργοποιηθεί οι περισσότερες συσκευές Android στην Κίνα, ειδικά πολύ μικρών κατασκευαστών...

Για την ιστορία, η Google είχε φτάσει το ορόσημο των 2 δισ. ενεργών συσκευών το 2017, γεγονός που είχε ανακοινωθεί στο συνέδριο I/O εκείνης της χρονιάς.

Από την άλλη, αυτή η τεράστια εγκατεστημένη βάση, έχει δημιουργήσει πονοκεφάλους στην εταιρεία και μια τεράστια πρόκληση όσον αφορά στις ενημερώσεις ασφαλείας, εξαιτίας του κατακερματισμού των εκδόσων και την πληθώρα των κατασκευαστών συσκευών. 

Σύμφωνα με το report της Google για τις διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο πριν την κυκλοφορία της έκδοσης Pie (9.0) μόλις οι μισές συσκευές Android έτρεχαν Oreo (8.0/8.1) ή Nougat (7.0/7.1). Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική σελίδα αναφοράς, η έκδοση Pie βρίσκεται πλέον στο 10,4% της εγκατεστημένης βάσης.

 

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!