Η Huawei μηνύει τις ΗΠΑ για τον αποκλεισμό της

Posted On Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 16:11 Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Huawei μηνύει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σχετικά με την απαγόρευση που της επιβλήθηκε για χρήση εξοπλισμού της στις υποδομές. Είναι η πιο πρόσφατη κλιμάκωση μιας συνεχιζόμενης διαμάχης για τη θέση της εταιρείας στην αγορά των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι πολιτικές που εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο πέρυσι, στο πλαίσιο της συζήτησης ενός πακέτου αμυντικών δαπανών, στοχοποίησαν τη Huawei με αντισυνταγματικό τρόπο. Στη σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε, συμπεριλήφθηκαν διατάξεις που εμποδίζουν τη χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε ομοσπονδιακά δίκτυα, εφόσον προέρχεται από την Κίνα. Αυτές οι διατάξεις, προφανώς εμποδίζουν τους εργολάβους να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei, όπως και της ZTE και ορισμένων άλλων κινεζικών εταιρειών, οι οποίες επίσης στοχοποιήθηκαν.

Η εταιρεία καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι παρανόμησε και επιλεκτικά επέβαλε μία πολιτική ενάντια σε μια μικρή ομάδα εταιρειών, ενώ παραβιάζει και τα δικαιώματά της για δίκαιη δίκη.

Στελέχη της Huawei ανακοίνωσαν την αγωγή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεντσέν. Τα στελέχη της Huawei υποστήριξαν ότι η απαγόρευση δεν είναι μόνο περιττή, αλλά ότι οι ΗΠΑ θα μείνουν πίσω στη δημιουργία νέων δικτύων 5G.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα χαρακτηρίσει τη Huawei ως πιθανή απειλή για την ασφάλεια, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία, μέσω των δικτύων της, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την κινεζική κυβέρνηση ως εργαλείο για κατασκοπία. Η Huawei αρνείται αυτή τη δυνατότητα, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να αποδείξουν αυτές τους τις ανησυχίες.

Η κυβέρνηση Τραμπ, εν τω μεταξύ, επεξεργάζεται έναν νέο κανονισμό, με στόχο να περιορίσει περαιτέρω την πώληση των προϊόντων της Huawei, ενώ ασκούνται πιέσεις και σε φιλικές χώρες των ΗΠΑ, ώστε να μη χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της εταιρείας.

Read 67 times Last modified on Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 15:07

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!