Mobile Commerce: Ποια λάθη οδηγούν στην εγκατάλειψη της αγοράς

Posted On Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 10:11 Written by
Rate this item
(0 votes)

Η εγκατάλειψη των αγορών είναι ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις που διαθέτουν e–shop. Σε προηγούμενο μας άρθρο αναλύσαμε τους λόγους για τους οποίους οι επισκέπτες εγκαταλείπουν την αγορά τους, δίνοντας έμφαση στις αγορές που γίνονται μέσω desktop.

Στο παρόν άρθρο θα επικεντρωθούμε στο M–Commerce ή αλλιώς στις αγορές που γίνονται μέσω mobile συσκευών. Εάν σήμερα ο μέσος όρος εγκατάλειψης του καλαθιού ενός e–shop ανέρχεται στο 68%, το 97% αυτού αφορά αποκλειστικά τις mobile αγορές.

Αυτό σημαίνει ότι από τα 100 γεμάτα καλάθια, μόνο τα τρία θα οδηγήσουν σε αγορά. Τα παραπάνω στατιστικά μας οδήγησαν για μια ακόμα φορά στην έρευνα με σκοπό να εντοπίσουμε τα λάθη που γίνονται στο m–commerce και πώς να τα αντιμετωπίσετε.

1. Εκτενής checkout διαδικασία

Ένας εξοικειωμένος mobile χρήστης πραγματοποιεί συνήθως τις αγορές του μέσω smartphone. Αυτού του τύπου οι καταναλωτές είναι και οι πιο ανυπόμονοι κατά τη διαδικασία της αγοράς. Αποφύγετε λοιπόν να ζητάτε σε κάθε βήμα του checkout πρόσθετες πληροφορίες, γιατί το μόνο που καταφέρνετε είναι να ενοχλήσετε και τελικά να χάσετε τους πιθανούς πελάτες.

Τα περισσότερα e–shops χρησιμοποιούν website templates, στα οποία η checkout διαδικασία δεν είναι φιλική προς τον mobile χρήστη. Για αυτό είναι σημαντικό να εντοπίζετε πεδία που μπορείτε να βελτιώσετε, ώστε να κάνετε πιο ομαλή τη συνολική checkout διαδικασία. Για να βελτιώσετε την εμπειρία περιήγησης ενός mobile χρήστη, μπορείτε να σχεδιάσετε την checkout διαδικασία περιορίζοντας τα βήματα ολοκλήρωσης μιας αγοράς.

Tip: Συντομεύστε την διαδικασία checkout

2. Φτωχό design

Η εμπειρία περιήγησης που έχει ένας χρήστης σε desktop είναι τελείως διαφορετική από την αντίστοιχη σε mobile περιβάλλον. Μπορεί τα pop–ups, τα προωθητικά stickers και γενικότερα τα επιπλέον χαρακτηριστικά να είναι βοηθητικά σε desktop, όταν όμως οι επισκέπτες βρίσκονται στην οθόνη των smartphones, όλα τα παραπάνω δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την ολοκλήρωση μιας αγοράς.

Αποτέλεσμα είναι οι επισκέπτες να εγκαταλείπουν το καλάθι των αγορών και να μην επιστρέφουν στο e–shop, διότι θυμούνται την αρνητική τους εμπειρία.

Εάν υπάρχουν στοιχεία στην ιστοσελίδα σας που δεν χρησιμεύουν σε κάποια λειτουργία, αφαιρέστε τα από την mobile εμφάνιση του e–shop σας.

3. Αργή ταχύτητα φόρτωσης

Οι mobile χρήστες πραγματοποιούν αγορές από όπου κι αν βρίσκονται. Για αυτόν τον λόγο, ο παράγοντας της ταχύτητας φόρτωσης είναι καταλυτικός για το αν θα ολοκληρώσουν την αγορά τους.

Ακόμα κι αν βρεθεί κάποιος υπομονετικός χρήστης που θα παραμείνει στην checkout διαδικασία, το πιθανότερο είναι αυτή να καταλήξει σε επαναλαμβανόμενες εσφαλμένες συναλλαγές.
Ήδη αναφέραμε τη σημασία της διαγραφής των περιττών στοιχείων από ένα mobile e–shop.

4. Δεν διατηρείτε τα στοιχεία του χρήστη

Η mobile περιήγηση δεν είναι σε καμία περίπτωση συνεχόμενη. Αντίθετα, διακόπτεται από κλήσεις, μηνύματα, ανοιχτές εφαρμογές και άλλες τέτοιου είδους παρεμβάσεις που υπάρχουν σε mobile περιβάλλοντα. Εάν το καλάθι του e–shop σας δεν αποθηκεύσει τα επιλεγμένα προϊόντα, προφανώς κανένας επισκέπτης δεν θα ολοκληρώσει την αγορά του.

Από μόνο του το m–commerce είναι μία κουραστική διαδικασία γιατί απαιτεί την απόλυτη προσήλωση του χρήστη. Επομένως, εάν ο χρήστης χρειαστεί να επαναλάβει τη διαδικασία από την αρχή το πιθανότερο είναι να μην το κάνει.

Βεβαιωθείτε ότι καλάθι του e–shop σας αποθηκεύει το περιεχόμενό του. Έτσι, σε περίπτωση που ένας επισκέπτης εγκαταλείψει τη σελίδα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, θα μπορέσει να ξαναβρεί τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν και τελικά να τα αγοράσει.

Παράλληλα, θα πρέπει να σχεδιάσετε τη διαδικασία της παραγγελίας όσο πιο εύκολη και γρήγορη γίνεται. Αποθηκεύστε τα στοιχεία των επισκεπτών για τις επόμενες αγορές τους. Τέλος, θα ήταν χρήσιμο να μην δίνετε τη δυνατότητα διόρθωσης της ποσότητας των προϊόντων ή των στοιχείων αποστολής κατά την παραγγελία.

Η επιστροφή σε προηγούμενα βήματα θα κούραζε υπερβολικά τον επισκέπτη με αποτέλεσμα να μην ολοκλήρωνε τελικά την αγορά του.

Tip: Αξιοποιήστε τα cookies

5. Το πρόβλημα με τις φόρμες εγγραφής

Είναι αποδεδειγμένο πως μία φόρμα εγγραφής αποθαρρύνει τους επισκέπτες να ολοκληρώσουν μία αγορά. Οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση να συμπληρώνουν φόρμες που αφορούν τους ίδιους, αφού στην πραγματικότητα το μόνο που θέλουν είναι να αγοράσουν ένα προϊόν.

Γνωρίζουμε πως είναι σημαντικό να αποκτάτε νέους subscribers, όμως η προσθήκη μιας φόρμας εγγραφής μπορεί να απομακρύνει τους πιθανούς πελάτες σας. Ρωτήστε λοιπόν τους νέους πελάτες σας εάν θέλουν να πραγματοποιήσουν την αγορά ως επισκέπτες ή αν θέλουν να εγγραφούν στο e–shop σας.

Αυτός είναι ο πιο ομαλός τρόπος να προσθέσετε μία φόρμα εγγραφής.

Tip: Ενεργοποιήστε το guest checkout

6. Περιορισμένες επιλογές στον τρόπο πληρωμής

Ένα αξιόπιστο e–shop θα πρέπει να προσφέρει στο κοινό του όλους τους σύγχρονους τρόπους πληρωμής. Σκεφτείτε πως ένα από τα χαρακτηριστικά ενός πιθανού πελάτη είναι και ο τρόπος πληρωμής που θα επιλέξει.

Ενα e–shop το οποίο προσφέρει μόνο τη δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή, προφανώς αποκλείει ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού που προτιμά να κάνει αγορές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Tip: Προσθέστε όλους τους δυνατούς τρόπους αποστολής.

7. Δεν κάνετε A/B testing και βελτιώσεις του conversion

Έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα τη σημασία του A/B Testing, για να αντιληφθείτε τι είναι αυτό που αρέσει στο κοινό σας. Γενικά, ο πειραματισμός και ο έλεγχος της απόδοσης είναι ένας ασφαλής τρόπος για να εκτιμήσετε το traffic σας.

Η χρωματική παλέτα, το σχήμα των buttons, το background theme και γενικότερα το στήσιμο όλων των στοιχείων είναι παράγοντες που μπορείτε να ελέγξετε πως λειτουργούν σε σχέση με το κοινό σας. Όταν δεν πραγματοποιείτε συχνά A/B testing, δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε την κίνηση του κοινού σας.

Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο κοινό σας, για παράδειγμα μία περίοδο εκπτώσεων ή ένα νέο προϊόν, θα πρέπει να ελέγχετε την ανταπόκριση που είχε στους επισκέπτες της σελίδας σας.

Συμπέρασμα

Να θυμάστε να ελέγχετε τακτικά όλους αυτούς τους παράγοντες που κάνουν ένα e–shop responsive σε mobile περιβάλλοντα. Πιστεύουμε πως το m–commerce είναι το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου, για αυτό να θυμάστε πάντα να ελέγχετε εάν όλες οι αλλαγές που γίνονται στο e–shop σας είναι φιλικές για κινητά.

Εκτιμούμε πως όσο πιο φιλικό είναι ένα e–shop σε mobile συσκευές, τόσο πιο πολύ μειώνονται οι πιθανότητες εγκατάλειψης του καλαθιού

Πηγή:developgreece.com

 

Read 374 times

Related items

 • Ψηφιακή Ενιαία Αγορά: Nέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης

  Ψηφιακή Ενιαία Αγορά: Nέοι κανόνες της ΕΕ επιτρέπουν στους Ευρωπαίους να πραγματοποιούν τις αγορές τους ηλεκτρονικά χωρίς σύνορα

  Απο τις 3 Δεκεμβρίου 2018 τίθεται σε ισχύ ο νέος κανονισμός που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάιο του 2016, προκειμένου να τεθεί τέλος στον αδικαιολόγητο γεωγραφικό αποκλεισμό στο διαδίκτυο.

  Οι Ευρωπαίοι δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν μήπως τους αποκλείσει ή τους εκτρέψει κάποιος ιστότοπος, απλώς και μόνο επειδή οι ίδιοι ή η πιστωτική τους κάρτα προέρχονται από άλλη χώρα. Όπου κι αν βρίσκονται στην ΕΕ, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες μέσω διαδικτύου.

  Με την ευκαιρία αυτή, ο Αντιπρόεδρος Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς κ. Άντρους Άνσιπ, η Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ κα Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, η Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων κα Βιέρα Γιούροβα και η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κα Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσαν σχετικά:

  «Το 2015, 63% των ιστότοπων δεν επέτρεπε σε καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές από άλλη χώρα της ΕΕ. Ως εκ τούτου, τα δύο τρίτα περίπου των καταναλωτών δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές που επιθυμούσαν στο εξωτερικό.

  Στις 3Δεκεμβρίου θέτουμε τέλος στην πρακτική αυτή. Επιθυμούμε μια Ευρώπη χωρίς φραγμούς, και αυτό σημαίνει άρση των φραγμών και στις ηλεκτρονικές αγορές.

  «Ο τερματισμός του αδικαιολόγητου γεωγραφικού αποκλεισμού, σε συνδυασμό με την κατάργηση των τελών περιαγωγής, τους νέους κανόνες για την προστασία των δεδομένων και τη δυνατότητα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στο διαδικτυακό τους περιεχόμενο όταν ταξιδεύουν, αποτελεί μία ακόμη βασική πρωτοβουλία που καθιστά την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά πραγματικότητα για όλους και παρέχει απτά οφέλη στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

  Οι νέοι κανόνες θα επιτρέψουν στους καταναλωτές να έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερη επιλογή προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές και, κατά συνέπεια, καλύτερες προσφορές.

  Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις θα επεκτείνουν τη βάση πελατών τους πέραν των συνόρων και θα επωφελούνται από χαμηλότερο κόστος συναλλαγής και χαμηλότερο διοικητικό κόστος. Ο κανονισμός αποτελεί επίσης τμήμα μιας ευρύτερης προσπάθειας της ΕΕ για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς.

  Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει μέτρα για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών στο διαδίκτυο, την εξασφάλιση μιας πιο προσιτής οικονομικά διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων και την απλούστευση των κανόνων ΦΠΑ για να καταστεί ευκολότερη η αγορά και η πώληση αγαθών ηλεκτρονικά.

  Καλούμε τώρα όλα τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν την αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων αυτών και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική επιβολή του κανονισμού ήδη από την πρώτη ημέρα.

  Ζητούμε επίσης να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με εναρμονισμένους κανόνες για την πώληση ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών και για τις ηλεκτρονικές αγορές. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημιουργία μιας εύρυθμα λειτουργούσας και ανταγωνιστικής ψηφιακής ενιαίας αγοράς.»

  Επόμενα βήματα

  Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την επιβολή του κανονισμού και πρέπει να δημιουργήσουν τις απαραίτητες δομές για να εξασφαλισθεί η ομαλή έναρξη της εφαρμογής του.

  Συγκεκριμένα, τα κράτη μέλη πρέπει να ορίσουν τους φορείς που θα αναλάβουν την επιβολή του κανονισμού, καθώς και τους φορείς που θα παρέχουν πρακτική βοήθεια στους καταναλωτές.

  Επιπλέον, τα κράτη μέλη πρέπει να καθορίσουν αποτελεσματικά, αναλογικά και αποτρεπτικά μέτρα τα οποία θα εφαρμόζονται σε περίπτωση παράβασης του κανονισμού. Η Επιτροπή θα διεξαγάγει μια πρώτη επανεξέταση του κανονισμού για τον γεωγραφικό αποκλεισμό έως τον Μάρτιο του 2020.

  Η αξιολόγηση αυτή θα αφορά το ενδεχόμενο να επεκταθεί η αρχή της μη διακριτικής μεταχείρισης όσον αφορά την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες σε μη οπτικοακουστικές ηλεκτρονικά παρεχόμενες υπηρεσίες με κύριο χαρακτηριστικό το περιεχόμενο που προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως ηλεκτρονικά βιβλία, μουσική, παιχνίδια και λογισμικό.

  Η Επιτροπή θα εξετάσει επίσης προσεκτικά εάν θα πρέπει να εξαλειφθούν και σε άλλους τομείς, όπως οι υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών και οι οπτικοακουστικές υπηρεσίες, τυχόν εναπομένοντες αδικαιολόγητοι περιορισμοί βάσει της ιθαγένειας, του τόπου διαμονής ή του τόπου εγκατάστασης.

  Ιστορικό

  Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, ιδίως οι ΜΜΕ, δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις διασυνοριακές αγοραπωλησίες σε ολόκληρη την ΕΕ.

  Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις προϊόντων αυξάνονται κατά 22 % ετησίως. Ωστόσο, συχνά οι εμπορευόμενοι αρνούνται να πωλήσουν σε πελάτες από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ ή να προσφέρουν εξίσου συμφέρουσες τιμές σε σύγκριση με τους τοπικούς πελάτες.

  Σκοπός του κανονισμού (ΕΕ) 2018/302 (εφεξής «κανονισμός για τον γεωγραφικό αποκλεισμό»), ο οποίος τίθεται σε ισχύ στις 3 Δεκεμβρίου, είναι η παροχή περισσότερων ευκαιριών στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις εντός της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ.

  Ειδικότερα, αντιμετωπίζει το πρόβλημα ορισμένων πελατών, οι οποίοι αδυνατούν να αγοράσουν αγαθά και υπηρεσίες από εμπορευόμενους που βρίσκονται σε διαφορετικό κράτος μέλος, ακόμη και με τους ίδιους όρους με τους κατοίκους της χώρας, απλώς και μόνο λόγω της ιθαγένειάς τους, του τόπου διαμονής ή του τόπου εγκατάστασής τους.

  Σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής το 2015, μόνο 37 % των ιστότοπων επέτρεπαν όντως στους διασυνοριακούς πελάτες να φθάσουν στο τελικό στάδιο της αγοράς, πριν την ολοκληρώσουν εισάγοντας τα στοιχεία της πληρωμής.

  Ο κανονισμός για τον γεωγραφικό αποκλεισμό αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης δέσμης μέτρων που στοχεύουν στην ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς, όπως ο αναθεωρημένος κανονισμός για τη συνεργασία όσον αφορά την προστασία των καταναλωτών, οι νέοι κανόνες για τις υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων, οι νέοι κανόνες για τις ψηφιακές συμβάσεις , καθώς και οι νέοι κανόνες ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριονέοι κανόνες ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

  Περισσότερες πληροφορίες

  Ενημερωτικό δελτίο σχετικά με το πώς μπορείτε να επωφεληθείτε στο έπακρο ως καταναλωτής από το ηλεκτρονικό εμπόριο στην ΕΕ.
  Σύντομος οδηγός σχετικά με τους κανόνες για τον γεωγραφικό αποκλεισμό για τους διαδικτυακούς πωλητές
  Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον γεωγραφικό αποκλεισμό με πληροφορίες για τις εθνικές αρχές που είναι αρμόδιες για την επιβολή των νέων κανόνων και την παροχή πρακτικής βοήθειας στους καταναλωτές

  Πηγή: Ευρωπαϊκή Ένωση

 • Εντυπωσιακή αύξηση σε εκθέτες, επισκέπτες και συνέδρους για τη φετινή eCommerce Expo

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 24-25 Νοεμβρίου, στους φιλόξενους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου, η φετινή eCommerce Expo, η πιο σημαντική έκθεση & συνέδριο για το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας, αλλά και σ’ ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη.

  Περισσότερες από 100 εταιρίες – εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν από τα περίπτερα τους στους περισσότερους από 3500 επισκέπτες της έκθεσης τις πιο πρόσφατες εξελίξεις από πλευράς προϊόντων και υπηρεσιών, με κοινό στόχο τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και ιδιαίτερα την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων.

  Παράλληλα με την έκθεση, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 35 σπουδαίων ομιλητών (προερχόμενων στην πλειοψηφία τους από το εξωτερικό) και άνω των 100 συνέδρων που έφτασαν απ’ όλη την Ελλάδα, ένα σημαντικό διήμερο συνέδριο, το οποίο αφενός εστίασε στη σημερινή πραγματικότητα, στο οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αφετέρου περιέγραψε τις τάσεις, βάσει των οποίων διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα.

  Οι τίτλοι και μόνο των ενοτήτων είναι ενδεικτικοί του περιεχομένου τους:

  An international overview of eCommerce trends / Regulating the eCommerce landscape / Development & Marketing / Logistics make the world go round / Payments – I did it my way / Talking about the future / Advertising – and the living isn’t easy.

  Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στην παρουσία της Szilvia Szekely - Senior Case Handler, Digital Single Market Task Force, από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έδωσε πλήθος πληροφοριών σχετικά με τις θέσεις των Βρυξελλών σ’ αυτόν τον τομέα, αλλά και σ’ εκείνη του Γεν. Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή στο υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, Δημήτρη Αυλωνίτη, ο οποίος παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

  Στα άλλα highlights του διημέρου, θα πρέπει να αναφερθεί το Keynote Dinner, το βράδυ του Σαββάτου – μια επίσημη δεξίωση για κοινό διακεκριμένων επιχειρηματιών του χώρου, με ομιλητή τον Ilya Kretov, Γενικό Διευθυντή του eBay για τη Ρωσία και τις αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές (στις οποίες περιλαμβάνεται και η χώρα μας) – το CEO Forum - μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για κλαδικά θέματα των digital agencies και του ευρύτερου χώρου τους, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 80 κορυφαία στελέχη, με στόχο να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που τους απασχολούν- αρκετά workshop -που προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών και, μερικές φορές, το αδιαχώρητο στην αίθουσα διεξαγωγής τους- και, τέλος, η έκθεση εύρεσης εργασίας job fair, για την κάλυψη θέσεων στο χώρο του eCommerce.

  Μεγάλοι χορηγοί είναι οι εταιρείες:

  ACS Courier, Accenture, PayByBank, Lighthouse, Vendallion, PlusHost, PayPal, Viva wallet, Cardlink

  Χορηγοί είναι οι:
  Steficon, Digital4U, GenerationY, WebJar, DigitalUp, Humble, Icap, G.A.P. Vassilopoulos Group, Routee

  Και υποστηρικτές οι:
  Apifon, Retargeting, eBay, Think Open, ONIT!

  Τις ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους

  Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με την eCommerce Expo, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της, καλέστε στο 210.924.5577 ή επικοινωνήστε με τους οργανωτές, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Με εκτίμηση,
  Vertical Communications

 • Η επιχειρηματικότητα αποκτά υλική υπόσταση: Κατάστημα pop-up του Instagram

  Οι μικρές επιχειρήσεις με διαδικτυακή μόνο παρουσία παρουσιάζουν εξαιρετικές επιδόσεις στο Instagram. Πώς θα ήταν, όμως, αν οι επωνυμίες αυτές αποκτούσαν και μια φυσική παρουσία μέσω ενός παραδοσιακού καταστήματος;

  Αυτό ακριβώς ανακαλύψαμε τον προηγούμενο μήνα, όταν προσκαλέσαμε 6 δημοφιλείς μικρές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να φέρουν τα προϊόντα τους στο κατάστημα pop-up του Instagram, στο Govent Garden του Λονδίνου. Όσοι δεν μπορέσατε να μας συναντήσετε εκεί, μπορείτε να δείτε παρακάτω μερικά από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα των 2 αυτών ημερών.

  Αναζωογονητική αρχή

  Το κατάστημα pop-up του Instagram ξεκίνησε, ως ιδέα, μέσα από μια συζήτηση με συντονιστή τον επιχειρηματία και άτομο με μεγάλη επιρροή Freddie Harrel, στην οποία συμμετείχαν οι ιδρυτές των εταιρειών RIXO, Scamp & Dude και Never Fully Dressed.

  Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στη στιγμή "επιφάνειας" που βίωσε ο καθένας ξεχωριστά και η οποία τον οδήγησε στην επιτυχία στο Instagram, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν με το κοινό τους αλλά και τι χρειάζεται για να μπορεί κανείς να συμβαδίζει με τις συνήθειες των σύγχρονων καταναλωτών, οι οποίες αλλάζουν συνεχώς.

  Οι διάφορες πλατφόρμες των μέσων έχουν αλλάξει ριζικά και συνεχίζουν να μεταβάλλουν την αγοραστική εμπειρία. Στις αρχές, μπορεί να παραπέμπαμε τους χρήστες να πατήσουν το σύνδεσμο στην ενότητα βιογραφικού. Τώρα έχουμε τις ετικέτες αγορών του Instagram, που είναι εκπληκτικές!  Ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν από όλα τα υπόλοιπα σε ότι αφορά αυτούς τους επιτυχημένους επιχειρηματίες ήταν ο ενθουσιασμός τους για τις αγορές στο Instagram και τις ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει αυτή η νέα λειτουργία: από το πόσο εύχρηστη είναι μέχρι το πόσο αποτελεσματικά φέρνει τους πελάτες τους σε επαφή με το κατάλληλο περιεχόμενο.

  Προσθέτουμε το καλάθι αγορών σχεδόν σε όλες τις δημοσιεύσεις μας. Είναι εντυπωσιακό ότι πλέον οι χρήστες μπορούν να δουν όλες τις εικόνες του ιστότοπου σου. Είναι τόσο απλό και διευκολύνει τόσο πολύ την όλη διαδικασία.

  Τα "μαθήματα" έχουν ξεκινήσει
  Οι ιστορίες στο Instagram έχουν αναδειχτεί σε ένα πανίσχυρο και αποτελεσματικό μέσο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μοιράζονται αποκλειστικό "παρασκηνιακό" περιεχόμενο με το κοινό τους, δημιουργώντας έτσι πιο στενές σχέσεις με τους πελάτες τους:

  Οι ιστορίες έχουν πιο προσωπική αίσθηση και βοηθάνε το κοινό μας να αισθάνεται ότι συμμετέχει. Είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να αναπτύξει κανείς την κοινότητά του.

  Χάρη στη σύντομη διάρκεια ζωής των ιστοριών που φτάνει τις 24 ώρες και τον κάθετο προσανατολισμό του περιεχομένου που είναι ιδανικός για προβολή σε κινητά, το Instagram Stories ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να σκέφτονται και να δρουν δημιουργικά, δοκιμάζοντας νέα πράγματα.

  Έχουμε δημιουργήσει ένα διαδραστικό σεμινάριο που μπορεί να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία των ιστοριών και να αντλήσουν έμπνευση για τις δικές τους ιστορίες.

  Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Story School.

  Πηγή: Ιnstagram.com/blog/business

 • Black Friday "Μανία" και στα Online Φαρμακεία σύμφωνα με έρευνα της Convert Group

  Αύξηση Τζίρου 153% με συμμετοχή πάνω από 120 ηλ. φαρμακείων

  Η καταναλωτική μανία της Black Friday οδήγησε τους Έλληνες καταναλωτές στα online φαρμακεία όπου τους υποδέχτηκαν προσφορές προϊόντων έως και 70% σε καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής και άλλα παραφάρμακα.

  Η αύξηση τζίρου στην Black Friday ήταν 153% σε σχέση με τις προηγούμενες 3 Παρασκευές του Νοεμβρίου, ενώ καταγράφηκαν πάνω από 120 ηλεκτρονικά φαρμακεία που πραγματοποίησαν προωθητική ενέργεια στην ημέρα αυτή, από τα 297 που λειτουργούν στην Ελλάδα.

  Τα στοιχεία αυτά αποτυπώθηκαν σε πραγματικό χρόνο από την υπηρεσία eRetail Audit της Convert Group, βάσει της οποίας brands και online φαρμακεία αξιολογούν τα μερίδια αγοράς τους και τις επιδόσεις τους στο ηλεκτρονικό φαρμακείο και το ηλεκτρονικό super market.

  Σύμφωνα με την ομάδα της Convert Group, η μέση παραγγελία που έκαναν οι καταναλωτές στα online φαρμακεία της χώρας μας ήταν αξίας 45,20 Ευρώ με το ΦΠΑ, αυξημένη κατά 4,40 Ευρώ σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες του 2018.

  Τα προϊόντα που ήταν τα πλέον δημοφιλή για τα νοικοκυριά ήταν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+371%), ενώ πολύ μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε και στα σετ περιποίησης προσώπου (+358%), στα προϊόντα αντιγήρανσης (+274%) και στις πάνες (+214%).

  Όπως αποδεικνύεται, ο θεσμός της Black Friday παραμένει ορόσημο για τα online φαρμακεία της χώρας καθώς αντίστοιχη ήταν η αύξηση που καταγράφηκε και πέρσι.

  Τέλος, η Convert Group ανακοίνωσε ότι θα μπορέσει να δώσει δωρεάν πληροφορίες σε online φαρμακεία και εταιρίες παραφαρμάκων για τις δικές τους επιδόσεις στην Black Friday (σε επίπεδο κατηγορίας, Brand ή προϊόντος) μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

 • The Complete VoIP Book: Ένα eBook - Βίβλος για την τηλεφωνία του μέλλοντος!

  Η Yuboto-Telephony παρουσιάζει τον απόλυτο οδηγό του Voice over IP, δηλαδή της “ιντερνετικής τηλεφωνίας”. Σε 43 σελίδες έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μία από τις πιο επιτυχημένες τεχνολογίες της τελευταίας δεκαετίας, που σταδιακά καθιερώνεται ως η νέα, σύγχρονη και ολοκληρωμένη μέθοδος τηλεφωνικής επικοινωνίας για επιχειρήσεις.

  Ανακαλύψτε τις απεριόριστες δυνατότητες και τα πολλαπλά οφέλη της νέας υβριδικής τηλεφωνίας, η οποία συνδυάζει την ευελιξία του Internet με την αξιοπιστία των παραδοσιακών αναλογικών τηλεφωνικών γραμμών και χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά οικονομικές χρεώσεις.

  Το eBook απευθύνεται σε όλους, καθώς η απουσία εξειδικευμένων τεχνικών όρων, η χρήση συγκεκριμένων απτών παραδειγμάτων και ένα πλήθος κατανοητών περιπτώσεων χρήσης και εφαρμογής των υπηρεσιών VoIP κάνουν την ανάγνωσή του μία ευχάριστη, εκπαιδευτική εμπειρία.

  4 Λόγοι για να κατεβάσετε το eBook

  1. Θα γνωρίσετε μια συναρπαστική τεχνολογική λύση

  2. Θα βρείτε τρόπους να βελτιώσετε την ενδοεταιρική επικοινωνία

  3. Θα μάθετε πώς να εκτοξεύσετε το customer service & support

  4. Θα δείτε πώς να μειώσετε το κόστος τηλεπικοινωνιών έως 70%

  Μάθετε τα πάντα για το VoIP, γιατί η επικοινωνία της επιχείρησης σας χρειάζεται απεριόριστη ευελιξία και πραγματική οικονομία.

  Κατεβάστε Δωρεάν το The Complete VoIP Book εδώ 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!