Αύξηση 150% στην κίνηση data τα Χριστούγεννα για την COSMOTE

Posted On %AM, %05 %381 %2018 %10:%Ιαν Written by
Rate this item
(0 votes)

Στα 1,9 petabytes, η συνολική κίνηση δεδομένων από 23/12 έως 1/1-280% αύξηση στην κίνηση dataroaming

Η συνεχιζόμενη εξοικείωση των καταναλωτών – χρηστών με τη διακίνηση δεδομένων (είτε τα έχουν παράγει οι ίδιοι, όπως πχ. φωτογραφίες και βίντεο, είτε τα βρίσκουν «έτοιμα», όπως πχ. μουσικές και τραγούδια), αλλά και η απελευθέρωση από το πρόσθετο κόστος του roaming, έχουν «εκτοξεύσει» τον όγκο τους που βρίσκει ως πρόσφορο όχημα την κινητή τηλεφωνία.

Αυτό επιβεβαιώνεται, άλλωστε, κι από το νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων που κατέγραψε φέτος τις γιορτές το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE.

Με την ανταλλαγή των εορταστικών μηνυμάτων, videos και instastories, η συνολική κίνηση mobiledata το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (το δεκαήμερο 23/12-1/1) έφτασε τα 1,9 petabytes, σημειώνοντας αύξηση κατά 75%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικά μέσω δικτύου 4G, 4G+, η κίνηση δεδομένων υπερδιπλασιάστηκε (+150%), φθάνοντας τα 1,1 petabytes.

Πρωταθλητές στην αύξηση της κίνησης data, οι ορεινές περιοχές, αλλά και το Άγιο Όρος (!) Οι ορεινοί προορισμοί όπως το Πήλιο, τα Ιωάννινα, η Καλαμπάκα, η Νάουσα και το Νευροκόπι Δράμας, μεταξύ άλλων, κατέγραψαν υπερδιπλάσια κίνηση σε mobiledata, μέσω του δικτύου της COSMOTE.

Η μεγαλύτερη αύξηση φέτος στην κίνηση δεδομένων μέσω των δικτύων 4G και 4G+ καταγράφηκε στο Άγιο Όρος, την Φωκίδα (Δελφοί &Δωρίδα), την Φθιώτιδα (Στυλίδα & Αμφίκλεια / Ελάτεια), την Ολυμπία, την Δυτική Μάνη και τις Σέρρες. Στις παραπάνω περιοχές, η κίνηση υπερ-πενταπλασιάστηκε…

Και τα νησιά, όμως, δεν πήγαν πίσω, αφού σημειώθηκε φέτος τις γιορτές μεγάλη αύξηση στην κίνηση δεδομένων - ειδικότερα σε Ρόδο, Κω, Ύδρα, Σαντορίνη, Κύθνο, Σέριφο, Σίκινο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Χάλκη και Άγιο Ευστράτιο, η κίνηση υπερδιπλασιάστηκε.

280% αύξηση στην κίνηση dataroaming

Εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 280%, σημείωσε και η κίνηση dataroaming μέσω του δικτύου της COSMOTE, γεγονός που αποδίδεται στη διάθεση των υπηρεσιών roaming χωρίς επιπλέον χρέωση στις χώρες εντός του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου της Ε.Ε.

Οι roamers παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας που χρησιμοποίησαν το δίκτυο COSMOTE να φτάνουν τους 150.000 την περίοδο των Χριστουγέννων. Η ελληνική εταιρία έχει συνεργασία για LTE roaming με περισσότερα από 130 δίκτυα, παγκοσμίως.

Όσον αφορά στα κοινωνικά δίκτυα, την πρώτη θέση στην προτίμηση των Ελλήνων χρηστών σε επίπεδο κίνησης data, εξακολουθεί να καταλαμβάνει το Instagram, πουτο τελευταίο δεκαήμερο του 2017 «απορρόφησε» το 22% της συνολικής κίνησης data. Ακολουθούν το YouTube και το Facebook με ποσοστά 20% και 19%, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δίκτυα της COSMOTE έχουν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στη χώρα, με το 4G δίκτυο να καλύπτει το 97% και το 4G+, για ταχύτητες ως 500 Mbps, το 90% του πληθυσμού της χώρας.

 

Read 76 times Last modified on %AM, %05 %402 %2018 %10:%Ιαν

Related items

 • Οι συνήθειες των Αμερικανών στο mobile e-commerce το 2017

  Το 2017 η καταναλωτική έρευνα των Αμερικανών επικεντρώθηκε σε ποσοστό 88% στο διαδίκτυο πριν επισκεφτούν το φυσικό κατάστημα, ενώ κατά την εορταστική περίοδο είδε το 72% να ψωνίζει στο Amazon και το 60% στο φυσικό κατάστημα.

  Σύμφωνα με έρευνες από το eCommerce Foundation, το 2017 είδε περίπου το 75% των χρηστών του διαδικτύου να χρησιμοποιούν κάθε συσκευή για την αγορά προϊόντων μέσω διαδικτύου.

  Παρόλα αυτά, οι καταναλωτές προτιμούν να χρησιμοποιούν για on-line αγορές, συσκευές όπως επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, χρησιμοποιώντας κινητές συσκευές όταν γνωρίζουν τι θέλουν ακριβώς αποφεύγοντας να τις χρησιμοποιούν για περιήγηση.

  Το 76% των καταναλωτών χρησιμοποιούν τα smartphones, επειδή εξοικονομούν έτσι χρόνο παρόλο που το 67% βρίσκει τις αγορές μέσω κινητών συσκευών πιο δύσκολες λόγω των περιορισμών που έχει το mobile shopping. 

  Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι ηλεκτρονικοί καταναλωτές βρίσκουν τη διαδικασία του check out το πιο απογοητευτικό μέρος του online shopping αναγκαζόμενοι να συμπληρώνουν επανειλημμένα τις ίδιες πληροφορίες, με το 74% των καταναλωτών να προτιμούν τις καλύτερες λειτουργίες «easy checkout». Επίσης, οι απρόβλεπτες χρεώσεις αποστολής είναι μια από τις αιτίες που οι on line καταναλωτές εγκαταλείπουν το καλάθι αγορών τους.

  Επιπλέον, οι αμερικανοί καταναλωτές πιστεύουν ότι οι ξένες ιστοσελίδες είναι λιγότερο κατάλληλες σε σύγκριση με τις εγχώριες ιστοσελίδες, γεγονός που επιβραδύνει το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο.

  Πηγή:mobilemarketingmagazine

 • Έσο έτοιμος για το 5G….Το γοργόν και χάριν έχει!

  Πολλά λέγονται και ακόμα περισσότερα αναμένουμε από αυτό, αλλά συνηθίζουμε να φανταζόμαστε πως «κάποια στιγμή, στο απώτερο μέλλον» θα γίνει πραγματικότητα – για την ώρα όλα είναι σχέδια και όνειρα…

  Η ετήσια Έκθεση Ετοιμότητας για το 5G (5G Readiness Survey 2017) της Ericsson αποδεικνύει με στοιχεία και αριθμούς –που συγκεντρώθηκαν από τους παρόχους και, γενικότερα, τα εμπλεκόμενα μέρη σ’ αυτή την τεχνολογική επανάσταση εν τη γενέσει) πως το μέλλον είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι πιστεύουμε!

  Η Έκθεση αναφέρει πως όλο και περισσότεροι πάροχοι πραγματοποιούν δοκιμές και προετοιμασίες – συγκεκριμένα, το 78% των ερωτηθέντων, με το 28% εξ αυτών να δηλώνουν έτοιμοι για ανάπτυξη δικτύων (πιλοτική, προφανώς, καθώς δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί πλήρως τα standards αυτής της τεχνολογίας…) ακόμα και μέσα στον επόμενο χρόνο.

  Η ετοιμότητα συνοδεύεται (επίσης, προφανώς) από ανάλογες επιχειρηματικές κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα,

  που επεκτείνονται πέραν της προσφοράς υπηρεσιών προς τους απλούς καταναλωτές (B2C)με στόχο την αξιοποίηση των πολλών δυνατοτήτων του 5G στον χώρο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, όπου οι ανάγκες δείχνουν να είναι μεγαλύτερες,επομένως και τα κέρδη περισσότερα…

  Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Έκθεσης, από πλευράς Ericsson, ο υπεύθυνος Εμπορικής Εκμετάλλευσης του 5G, Τόμας Νόρεν, υπενθύμισε ότι «στην περσινή αντίστοιχη έρευνα, το 90% των ερωτηθέντων όρισε τους καταναλωτές ως κύριο στόχο του επιχειρηματικού σχεδιασμού τους για το 5G.

  Φέτος, έχουμε μοιρασιά σε τρία ίσα μερίδια: ευκαιρίες υπάρχουν πλέον –εκτός από τους απλούς καταναλωτές- και στις επιχειρήσεις και στους εξειδικευμένους βιομηχανικούς χρήστες».

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πάροχοι θεωρούν ότι το μερίδιο των καταναλωτών δεν μπορεί να αυξηθεί περισσότερο, για την ώρα…

  Οι τρεις τομείς της βιομηχανίας που θεωρούν ότι έχουν τις μεγαλύτερες προοπτικές είναι τα media και η ψυχαγωγία, με την αυτοκινητοβιομηχανία και τις δημόσιες μεταφορές να ακολουθούν, όμως αρκετοί από τους ερωτηθέντες «ψήφισαν» υγεία, ενέργεια και ΔΕΚΟ, ως χώρους με καλές προοπτικές…

  Στην πλειοψηφία τους, επίσης, θεωρούν ότι σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του 5Gθα παίξει το ΙοΤ, με τις συνέργειες που αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν εκεί…

  Σ’ ό,τι αφορά στο εμπορικό σκέλος, οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι πρόσθετες χρηματοροές θα προέλθουν κυρίως από την αύξηση των μεριδίων τους στην αγορά,

  τη μετάβαση των συνδρομητών του 4G στο 5G, τις υψηλότερες τιμές των νέων υπηρεσιών που θα κάνουν την εμφάνισή τους κι από την επέκταση σε νέους επιχειρηματικούς και βιομηχανικούς χώρους.

  Τέλος, για να μη μείνετε με την απορία, ποιοι είναι αυτοί που ρωτήθηκαν, για να βγουν τα αποτελέσματα της 5G Readiness Survey 2017 της Ericsson, σας λέμε ότι πρόκειται για 50 ανώτατα στελέχη (σε διοικητικά και τεχνικά πόστα) από 37 παρόχους σ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει δημόσια την εμπλοκή τους στο 5G.

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, στη διάρκεια του Ιουλίου.

 • Το e-satisfaction.com συνδυάζει Viber & SMS στη λύση για φυσικά καταστήματα

  Μετά το λανσάρισμα της omnichannel λύσης για φυσικά καταστήματα, το e-satisfaction.com συνεχίζει να παρέχει νέα εργαλεία συλλογής και αξιοποίησης feedback από καταναλωτές.

  Με τη προσθήκη του Viber ως μέσο επικοινωνίας με τους καταναλωτές το e-satisfaction.com γίνεται ακόμα πιο realtime και κάνει τη διαδικασία συλλογής feedback ακόμα πιο φιλική στο καταναλωτή που μόλις ολοκλήρωσε την αγορά του σε ένα φυσικό κατάστημα και συνδυάζοντας το με τα Humanized Marketing Automations, οδηγεί σε αύξηση του θετικού word of mouth κάθε φυσικού καταστήματος.

 • Ξεκινά αυτή την Παρασκευή η διάθεση της νέας γενιά iPhone 8

  Η iSquare ανακοινώνει ότι ξεκινά αυτή την Παρασκευή η διάθεση της νέας γενιά iPhone 8 και τα νέα Apple Watch Series 3 από το επίσημο δίκτυο μεταπωλητών της

  Η iSquare, o επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus καθώς και η ολοκαίνουρια σειρά Apple Watch Series 3 θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα του επίσημου δικτύου μεταπωλητών της αυτή την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

  Το iPhone 8 και iPhone 8 Plus αποτελούν τη νέα γενιά iPhone. Ο ασυναγώνιστος σχεδιασμός τους περιλαμβάνει και στις δύο πλευρές της συσκευής το πιο ανθεκτικό γυαλί που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε smartphone και ένα ασύλληπτα ισχυρό αλουμίνιο.

  Τα νέα iPhone είναι ανθεκτικά σε νερό και σκόνη και υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Η οθόνη τους είναι Retina HD 4,7 ιντσών και 5,5 ιντσών αντίστοιχα με τεχνολογία TrueTone.

  Διαθέτουν κάμερες 12MP με νέο αισθητήρα, προηγμένο επεξεργαστή σήματος εικόνας, διπλή κάμερα 12MP στο iPhone 8 Plus με βελτιωμένη λειτουργία Portrait Mode και νέα λειτουργία Portrait Lighting.

  Την τεχνολογική τους υπεροχή συμπληρώνει ο νέος επεξεργαστής A11 Bionic, που αποτελεί τον πιο ισχυρό και έξυπνο επεξεργαστή που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε smartphone.

  Υποστηρίζουν εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας σε παιχνίδια και εφαρμογές. Με το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus,η ευφυΐα αποκτά στυλ.

  Επιπρόσθετα, το νέο Apple Watch Series 3 είναι η νέα γενιά του πιο δημοφιλούς smartwatch στον κόσμο.

  Διαθέτει ισχυρό διπύρηνο επεξεργαστή που έχει 70% βελτιωμένη απόδοση, GPS και βαρομετρικό υψομετρητή, καθώς και επανασχεδιαμένη εφαρμογή «Καρδιακών παλμών», ενώ επιτρέπει στο χρήστη να έχει τις λίστες με τα αγαπημένα του τραγούδια απευθείας στον καρπό του.

  Σε συνδυασμό με τις μοναδικές δυνατότητες που του παρέχει το νέο λειτουργικό σύστημα watch OS 4,το Apple Watch Series 3είναι ο τέλειος «σύντροφος» ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

  Tα νέα iPhone 8, iPhone 8 Plus και Apple Watch Series 3 θα είναι διαθέσιμα από αυτή την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου μέσα από το επίσημο δίκτυο μεταπωλητών Apple της iSquare στην Ελλάδα:

  iStorm, Κωτσόβολος, MediaMarkt, Πλαίσιο, Public, You.gr, Document, iSystem (Δείτε το πλήρες δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων στο www.isquare.gr/shops).

  Μπορείτε να κατεβάστε φωτογραφίες των νέων προϊόντων από το παρακάτω link: http://www.isquare.gr/sites/downloads/new_appleproducts.zip

 • Ατελείωτη» επικοινωνία χωρίς τέλη (περιαγωγής)

  Oι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν τα οφέλη των νέων κανόνων

  Το πρώτο καλοκαίρι χωρίς τέλη περιαγωγής δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι έμαθαν πλέον τους νέους κανόνες κι αλλάζουν τις συνήθειές τους, όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ

  Σύμφωνα με την έρευνα του Έκτακτου Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίουστις Βρυξέλλες, η μεγάλη πλειονότητα των Ευρωπαίων χαίρονται που αξιοποιούν τα οφέλη της περιαγωγής, χωρίς επιπλέον χρέωση.

  Χάρη στους νέους κανόνες της ΕΕ που ισχύουν από τις 15 Ιουνίου 2017, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους όταν ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ με τον ίδιο τρόπο όπως και στη χώρα τους, χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση.

  Από την έρευνα προκύπτει ότι το 71 % των Ευρωπαίων γνωρίζουν πλέον ότι καταργήθηκαν τα τέλη περιαγωγής και το 72 % πιστεύουν ότι οι ίδιοι ή κάποιος γνωστός τους θα επωφεληθούν από την εξέλιξη αυτή.

  Η γνώση των νέων κανόνων ανέρχεται στο 86 % μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη ταξιδέψει από τις 15 Ιουνίου και μετά.

  Ο Andrus Ansip, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά, δήλωσε σχετικά:

  «Βλέπουμε ότι οι χρήστες επιθυμούν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους όταν ταξιδεύουν εντός της ΕΕ όπως και στη χώρα τους, χωρίς τον φόβο αστρονομικών λογαριασμών και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας επενδύουν σε δίκτυα για να ανταποκριθούν στην αύξηση της ζήτησης.

  Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες, που αναμένεται να εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών το συντομότερο δυνατό,θα ενθαρρύνουν τις επενδύσεις αυτές»

  Η Mariya Gabriel, επίτροπος -αρμόδια για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, δήλωσε από την πλευρά της ότι «Τα μέτρα αυτά δείχνουν πως η ΕΕ βελτιώνει στην πράξη τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών.

  Η ‘περιαγωγή σαν στο σπίτι σας' (με χρέωση εσωτερικού) αποφέρει καρπούς: οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι, η κατανάλωση έχει αυξηθεί και η ζήτηση για κινητές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών εντός ΕΕ είναι πολύ υψηλή, εξέλιξη που ωφελεί τόσο τους καταναλωτές, όσο και τις εταιρείες».

  Οι ταξιδιώτες αλλάζουν συνήθειες

  Η έρευνα του Έκτακτου Ευρωβαρομέτρου με αντικείμενο την περιαγωγή πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου, μετά την κύρια περίοδο διακοπών.

  Τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι χωρίς επιπλέον χρεώσεις περιαγωγής-για όσους ταξιδεύουν εντός της ΕΕ – οι χρήστες άρχισαν να αλλάζουν συνήθειες, όσον αφορά στη χρήση των κινητών τους, στο εξωτερικό. Έτσι:

  • το ποσοστό εκείνων που χρησιμοποίησαν κινητά δεδομένα με περιαγωγή τόσο συχνά όσο και στη χώρα τους διπλασιάστηκε μεταξύ εκείνων που ταξίδεψαν από τις 15 Ιουνίου και μετά (φτάνοντας στο 31%) σε σύγκριση με εκείνους που είχαν ταξιδέψει τους προηγούμενους μήνες (15%)

  • το ποσοστό των ταξιδιωτών που δεν χρησιμοποιούσε ποτέ κινητά δεδομένα στο εξωτερικό μειώθηκε στο μισό μετά τις 15 Ιουνίου (21%) σε σύγκριση με τους μήνες που προηγήθηκαν της ημερομηνίας αυτής (42%).

  • Σε γενικές γραμμές, ο αυτό-περιορισμός της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό μειώνεται, καθώς λιγότεροι ταξιδιώτες απενεργοποιούν το τηλέφωνό τους όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ από τις 15 Ιουνίου και μετά.

  • Ωστόσο, το 60% των ταξιδιωτών συνέχισαν να περιορίζουν τη χρήση κινητού, όταν ταξίδευαν σε άλλη χώρα της ΕΕ και μετά τις 15 Ιουνίου, σε σύγκριση με τη χρήση που έκαναν στη χώρα τους.

  Ο αντίκτυπος από την κατάργηση των τελών περιαγωγής στη χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια των ταξιδιών στο εξωτερικό επιβεβαιώνεται κι από τη σύγκριση με έρευνα του με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου του 2014, η οποία είχε δείξει ότι η χρήση ήταν ακόμα πιο περιορισμένη σε σχέση με τους μήνες που προηγήθηκαν της 15ης Ιουνίου 2017.

  Οι πάροχοι βλέπουν αύξηση περιαγωγής δεδομένων και κλήσεων

  Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ήδη διαπιστώνουν σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών στα δίκτυά τους.

  Πολλές ανέφεραν σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας δεδομένων από τους ταξιδιώτες, η οποία πολλαπλασιάστηκε (από 3 ως 6 φορές, ενίοτε περισσότερο) αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το περσινό.

  Αν και μέρος της αύξησης αυτής οφείλεται γενικά στην αύξηση της κατανάλωσης δεδομένων, χρόνο με το χρόνο στις εγχώριες αγορές, σημαντικό ποσοστό της μπορεί να αποδοθεί στους νέους κανόνες για την κατάργηση των τελών περιαγωγής.

  Η αύξηση των κλήσεων με περιαγωγή, αν και λιγότερο έντονη, είναι επίσης σημαντική.

  Λόγω αυτής της εξέλιξης, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν σημαντικές επενδύσεις στα δίκτυά τους σε τουριστικές περιοχές προκειμένου να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που παρουσιάζει η αυξημένη ζήτηση από ταξιδιώτες.

  Η Επιτροπή συνεχίζει να παρακολουθεί την εφαρμογή

  Μετά το πρώτο καλοκαίρι χωρίς επιπλέον χρεώσεις περιαγωγής, είναι σαφές ότι, σε γενικές γραμμές, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες.

  Η Επιτροπή, σε στενή συνεργασία με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες είναι άμεσα αρμόδιες για τη διασφάλιση της εφαρμογής, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στις αγορές κινητής τηλεφωνίας των κρατών - μελών,

  για να εξασφαλίσει ότι οι εταιρίες συνεχίζουν να συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες κι ότι οι καταναλωτές αποκομίζουν τα οφέλη της κατάργησης των τελών περιαγωγής.

  Για περισσότερες πληροφορίες…

  Η περιαγωγή σε απευθείας σύνδεση (Roaming on line)

  Κοινή δήλωση 3 ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων

  Συχνές ερωτήσεις

  Λεπτομερές ενημερωτικό δελτίο:Πως λειτουργεί

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!