Ξενοδοχεία & εφαρμογές για κινητές συσκευές που διευκολύνουν τους πελάτες

Posted On Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 17:52 Written by
Rate this item
(0 votes)

Τα ξενοδοχεία που διαθέτουν εφαρμογή για κινητές συσκευές έχουν πιο ικανοποιημένους πελάτες

Τα ξενοδοχεία που διαθέτουν εφαρμογή για κινητές συσκευές αποκτούν υψηλότερη βαθμολογία στην ικανοποίηση πελατών από τους πελάτες τους, καθιστώντας την τεχνολογία smartphone βασικό μέρος της παροχής καλών υπηρεσιών, σύμφωνα με μελέτη του ερευνητή της αγοράς J.D. Power.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας για κινητές συσκευές κάνει τους επισκέπτες να είναι πιο πρόθυμοι να μοιραστούν τις θετικές εμπειρίες τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Το ποσοστό των online κρατήσεων σε κινητές συσκευές αυξήθηκε φέτος στο 25% από 14% το 2014, σύμφωνα με την έρευνα. Τα άτομα που πραγματοποιούν κρατήσεις μέσω κινητών συσκευών είναι πιο πιθανό να είναι ταξιδιώτες επαγγελματίες ή νεότεροι καταναλωτές.

Μεταξύ των επισκεπτών που έχουν την εφαρμογή του ξενοδοχείου στην κινητή συσκευή τους, το 38% δεν το χρησιμοποιούν ποτέ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

Μόνο το 4% των check-in και το 1% των checkout πραγματοποιούνται μέσω εφαρμογών για κινητά, αλλά όταν χρησιμοποιούνται, συνδέονται με υψηλότερη ικανοποίηση επισκεπτών.

Οι επισκέπτες που κάνουν λήψη και χρήση της εφαρμογής για κινητές συσκευές του ξενοδοχείου είναι πιο ικανοποιημένοι και έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο εμπορικό σήμα.

Ενώ μόνο το 19% όλων των επισκεπτών έχουν κατεβάσει μια εφαρμογή στο ξενοδοχείο, το 70% έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ανταμοιβής, προέκυψε από την έρευνα.

Το μήνυμα από την έρευνα ικανοποίησης πελατών της J.D. Power για τα ξενοδοχεία είναι ότι πρέπει να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να κατεβάζουν και να χρησιμοποιούν τις δικές τους επώνυμες εφαρμογές για κινητές συσκευές για τις κρατήσεις τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όταν οι επισκέπτες κάνουν κράτηση μέσω ενός ανεξάρτητου ιστότοπου ταξιδιών ή μιας εφαρμογής όπως η Expedia ή το Travelocity αντί απευθείας απο το ξενοδοχείο, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα και να είναι λιγότερο ικανοποιημένοι με την παραμονή τους, αναφέρει η έρευνα.

Οι επισκέπτες που περιγράφουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι γενικά πιο ικανοποιημένοι με το ξενοδοχείο τους, αλλά το 86% των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα είναι πιθανό να διαμαρτυρηθούν στα κοινωνικά δίκτυα τους.
Μία δυσκολία να κάνουμε τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές των ξενοδοχείων είναι η μη χρήση της εφαρμογής για όσους δεν ταξιδεύουν σε μηνιαία ή εβδομαδιαία βάση. Αν μια εφαρμογή δεν χρειάζεται συχνά, ορισμένοι καταναλωτές ίσως να μην αισθάνονται την ανάγκη να την κατεβάσουν.

Τα ευρήματα του J.D. Power επιβεβαιώνουν ότι το κινητό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κανάλι για προγράμματα αφοσίωσης σε ξενοδοχεία.

Τρία από τα τέσσερα μέλη των προγραμμάτων ξενοδοχειακών ανταμοιβών είναι πιθανό να κάνουν κράτηση απευθείας με ένα ξενοδοχείο ή σε έναν ιστότοπο , σε σύγκριση με μόνο το 47% αυτών που δεν είναι μέλη - και η ικανοποίησή τους είναι γενικά υψηλότερη.

Μια βασική πρόκληση είναι να πεισθούν χιλιάδες χρήστες κινητών συσκευών που έχουν γενικά λιγότερη εμπειρία με τα προγράμματα ανταμοιβών πελατών από ό, τι οι ηλικιωμένοι καταναλωτές για να εγγραφούν.

Περίπου το 86% των χρηστών κάτω από την ηλικία των 20 δεν συμμετέχουν σε κανένα πρόγραμμα ανταμοιβών για ξενοδοχεία, σύμφωνα με έρευνα της Software Advice, μια οργάνωση που αξιολογεί τα συστήματα διαχείρισης ξενοδοχείων.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η κοινή αντίληψη ότι οι χρήστες κάτω από την ηλικία των 20 που ταξιδεύουν είναι λιγότερο πιστοί σε μάρκες δεν είναι απολύτως αληθές. Είναι γενικά πιο απαιτητικοί, παρόμοιοι με τους Gen Xers και τους baby boomers, λόγω της εύκολης προσβασιμότητας των online ταξιδιωτικών πληροφοριών και της γρήγορης σύγκρισης κόστους.

Οι πωλήσεις υπηρεσιών ταξιδιών για κινητές συσκευές στις Η.Π.Α. θα αυξηθούν κατά περίπου 17% φέτος από το 2016 σε περίπου 76 δισεκατομμύρια δολάρια, που αποτελούν το 40% όλων των πωλήσεων ταξιδιών από ψηφιακών κανάλια, σύμφωνα με μελέτη του eMarketer που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο.

Πηγή: mobile marketer

Read 277 times Last modified on Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 21:07

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Αρθρογράφοι

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!