Η Oracle είναι έτοιμη να εξαγοράσει το TikTok

Posted On Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 14:26 Written by

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Oracle φέρεται να εξαγοράζει τις δραστηριότητες του TikTok στις ΗΠΑ, μετά το "μπλόκο" και τη διορία που έχει τεθεί από την αμερικάνικη κυβέρνηση, για πώληση των δραστηριοτήτων του κινέζικου κοινωνικού δικτύου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο του εμπορικού (και πολιτικού) πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, το TikTok θεωρήθηκε "κόκκινο πανί" στις ΗΠΑ, για λόγους εθνικής ασφαλείας και στην κινέζικη εταιρεία τέθηκε διορία πώλησης των δραστηριοτήτων του στις ΗΠΑ.

Το πιο πιθανό σενάριο μέχρι πρόσφατα, ήταν η εξαγορά τού ανταγωνιστή τού Instagram να πραγματοποιηθεί από τις Walmart και Microsoft, αφού η πρώτη θέλει να αναπτύξει τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου της και χρειάζονται κανάλια κοινωνικών μέσων (και πωλήσεων) ενώ η δεύτερη έχει την τεχνογνωσία. Όμως, φαίνεται πως η Oracle θα είναι αυτή που θα προχωρήσει στην εξαγορά, έστω και εάν αυτό αποτελεί μεγάλη έκπληξη, αφού η εταιρεία ουσιαστικά δεν έχει καμμία σχέση και επαφή με τελικούς καταναλωτές...

Το δημοσίευμα είναι από πολύ έγκυρη πηγή για να μη θεωρηθεί έγκυρο και μένει να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, αφού η προθεσμία εκπνέει σύντομα και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τονιστεί ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Όπως σημειώνουν δημοσιεύματα, οι πολύ καλές σχέσεις του Προέδρου των ΗΠΑ και στελεχών τής Oracle μάλλον έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συμφωνία, εφόσον τελικά ολοκληρωθεί.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, δημοσίευμα του Reuters ανέφερε πως από την κυβέρνηση της Κίνας, δήλωναν πως προτιμούν να μην έχουν δραστηριότητα στις ΗΠΑ, παρά να προχωρήσει η πώληση του TikTok.

Εκ μέρους της Oracle επιβεβαιώθηκε η καταρχήν συμφωνία και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε στο CNBC ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να επανεξετάσει τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!