Τα δίκτυα 5G εργαλεία στη μάχη για την καταπολέμηση του COVID-19

Posted On Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 15:03 Written by

Εργαλείο για τη βελτίωση των συστημάτων δημόσιας υγείας και την ενίσχυσή τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα δίκτυα επόμενης γενιάς κινητών επικοινωνιών, 5G. Δυνατότητες της τεχνολογίας 5G, όπως οι υψηλές ταχύτητες και η γρήγορη απόκριση, θα μπορούσαν - σύμφωνα με τους αναλυτές - να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της πρόληψης και της θεραπείας της πανδημίας και να στηρίξουν τα συστήματα περίθαλψης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο μέλλον.

Τη δυναμική της τεχνολογίας 5G να εξελιχθεί σε εργαλείο κατά του κορωνοϊού μελετά η έρευνα “Καταπολεμώντας το COVID-19 με το 5G: Ευκαιρίες βελτίωσης των συστημάτων Δημόσιας Υγείας”. Στη μελέτη, την οποία  δημοσίευσαν η Huawei και η Deloitte, αναλύονται παραδείγματα ελέγχου και θεραπείας του COVID-19 στην Κίνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι απαιτήσεις των διαφόρων φορέων κατά τη διάρκεια καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η μελέτη σημειώνει ότι η τεράστια έκταση, η μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού και η ποικιλότροπη απαίτηση δικτυακών πόρων, καθιστούν την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας και της ανταλλαγής δεδομένων ακόμη πιο σημαντική για τα άτομα που έχουν προσβληθεί, καθώς και για τον έλεγχο της επιδημίας. “Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης επωφελείται από τους βελτιωμένους χρόνους απόκρισης, την παρακολούθηση ασθενών, τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων, την εξ αποστάσεως συνεργασία και την κατανομή των πόρων”, αναφέρει η μελέτη.  

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!