Ματαιώθηκε το Mobile World Congress 2020 λόγω του κοροναϊού

Posted On Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 14:25 Written by

Το Mobile World Congress, η ετήσια έκθεση της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών, ματαιώθηκε μετά από μαζική απόσυρση εκθετών, λόγω φόβων για εξάπλωση του κοροναϊού.

Η LG ήταν η πρώτη που αποφάσισε να μη συμμετέχει στο MWC 2020, ενώ την ακολούθησε η Ericsson την περασμένη Παρασκευή. Ακολούθησε ντόμινο ακυρώσεων συμμετοχών, από ηχηρά ονόματα όπως Amazon, Sony, Cisco, Intel, Nvidia, Deutsche Telekom, Vodafone και Nokia, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές κάτω από αφόρητες πιέσεις να αποφασίσουν τη ματαίωση της έκθεσης, παρά τις διαβεβαιώσεις των Αρχών πως θα ήταν ασφαλής η πραγματοποίησή της. Την απόσυρσή της από την έκθεση, είχε ανακοινώσει και η Intracom Telecom.

Η διοργανώτρια Αρχή, η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (GSMA) μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου της ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ πως "Η GSMA ακύρωσε το MWC Barcelona 2020, επειδή ο διεθνής προβληματισμός σχετικά με το ξέσπασμα του κοροναϊού, οι ανησυχίες για τα ταξίδια και άλλες συνθήκες καθιστούν αδύνατον να πραγματοποιήσει το event".

Η GSMA είχε προγραμματίσει να συνεδριάσει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου για να αξιολογήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις, όμως η πίεση που υπήρξε από τη μαζική απόσυρση των εταιρειών, τούς υποχρέωσαν να επισπεύσουν τη συνεδρίαση και την απόφασή τους.

Η έκθεση, που είναι το παγκόσμιο γεγονός τής χρονιάς για τη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών και προσελκύει πάνω από 100.000 επισκέπτες στη Βαρκελώνη, ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από τις 24 ως τις 27 Φεβρουαρίου. 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!