Το 5G θα προσθέσει $12,3 τρισ. στην παγκόσμια οικονομία έως το 2035

Posted On Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 10:19 Written by

Δυναμική, ικανή να μετασχηματίσει ριζικά την παγκόσμια οικονομία, διαθέτει η τεχνολογία δικτύων επόμενης, 5ης γενιάς, στην κινητή τηλεφωνία. Η καταλυτική επίδραση του 5G γίνεται εμφανής στην πράξη, αν ληφθεί υπόψη ότι το 2035 η ανάπτυξη του δικτύου 5G θα έχει συμβάλει σωρευτικά στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά $12,3 τρισ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται σε μελέτη του ΙΟΒΕ, το 2023 τα κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία 4G θα είναι λιγότερα από τα κινητά τηλέφωνα, που θα μπορούν να συνδέονται με τα δίκτυα 5ης γενιάς.

“Η νέα γενιά ασύρματων δικτύων 5G και το πλέγμα δραστηριοτήτων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά, έχουν τη δυνατότητα να τονώσουν την καινοτομία και να ανταποκριθούν στις ολοένα και πιο αυξημένες απαιτήσεις της ψηφιακής οικονομίας. Το 5G δεν είναι μόνο η επόμενη κινητή τεχνολογία, αλλά μια νέα προσέγγιση για σύνθετα συστήματα επικοινωνιών, που θα κάνουν πιο αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων, ενεργοποιώντας νέες και βελτιωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές”, αναφέρει η μελέτη του ΙΟΒΕ.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του αναδυόμενου αυτού κλάδου, αξίζει να αναφερθεί ότι - σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το ΙΟΒΕ - τα έσοδα από το 5G ενδέχεται να φθάσουν παγκοσμίως τα $250 δισ. το 2025, με τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και τη Δυτική Ευρώπη να είναι οι κορυφαίες αγορές. 

Συνδρομητές
Τα δίκτυα 5G, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα αντιπροσωπεύουν, ήδη, πάνω από 150 εκατομμύρια συνδέσεις το 2021 παγκοσμίως, ξεπερνώντας τον αριθμό των σημερινών 4G/LTE συνδρομών στην Ευρώπη (147 εκατ.). Σε πρακτικό επίπεδο, το 5G θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε πολλούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Οι τρέχουσες δοκιμές επικεντρώνονται στην ενέργεια, τις μεταφορές και την κινητικότητα, την υγειονομική περίθαλψη, τη γεωργία, τη βιομηχανία, τη δημόσια ασφάλεια, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Ωστόσο, αυτή η λίστα δεν είναι πλήρης και ο αντίκτυπος μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς. 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!