WebNewsTeam

WebNewsTeam

Οι διοργανωτές τής IFA Berlin, της κορυφαίας εκδήλωσης για καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν πως ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για μια πλήρη και πραγματική επιστροφή στις αίθουσες εκθέσεων μετά τη μικρής κλίμακας «ειδική έκδοση» που πραγματοποιήθηκε πέρσι, λόγω της πανδημίας.

Οι διοργανωτές βλέπουν τώρα τεράστιο ενδιαφέρον από στελέχη εταιρειών από όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, που θέλουν να παραβρεθούν στο Βερολίνο και να δουν τα προϊόντα και την καινοτομία σε δράση.

Η IFA Berlin 2021 θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ ορισμένα τμήματα της έκθεσης βλέπουν πρωτοφανή επίπεδα ενδιαφέροντος και έχουν ήδη δεσμευτεί σε ποσοστό περισσότερο από 80%.

Ακριβώς όπως και κατά τη διάρκεια της «ειδικής έκδοσης» του περασμένου έτους, η δημόσια υγεία και ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα για τους διοργανωτές της IFA Berlin 2021. Για το λόγο αυτό, έχουν συνεχή επαφή με τις αρχές δημόσιας υγείας για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των επισκεπτών και των εκθετών.

Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης κανονικής εκδήλωσης, το 2019, η IFA Berlin υποδέχθηκε 238.700 επισκέπτες, 1.930 συνεργάτες του κλάδου και 5.360 δημοσιογράφους, από περισσότερες από 130 χώρες.

Δείτε περισσότερα στο www.exposgreece.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Το e-Commerce Conference 2021, το κορυφαίο συνέδριο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 14 και 15 Απριλίου 2021, με Χρυσή Χορηγία από την ATCOM.

Στο πρόγραμμα ομιλητών του συνεδρίου συμμετείχε ο κ. Ιάσων Καταρόπουλος, Chief Commercial Officer της ATCOM, με τοποθέτηση που είχε τίτλο “Real life, real results: applied AI for conversion optimisation”.

Στην ομιλία του, ο κ. Καταρόπουλος παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή τεχνολογιών Machine Learning και Τεχνητής Νοημοσύνης στο e-commerce, παραθέτοντας απτές εφαρμογές αυτών μέσα από πραγματικά σενάρια, τα οποία είναι υλοποιήσιμα στο σήμερα.

Αναφερόμενος αρχικά στις εφαρμογές σε επίπεδο εξατομίκευσης (personalisation) και προτεινόμενων προϊόντων (product recommendation), στη συνέχεια εστίασε στη χρήση του AI για τη διασφάλιση της αποδοτικότητας του ηλεκτρονικού καταστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε μηχανισμούς που επιτρέπουν την ανίχνευση αποκλίσεων από την ομαλότητα σε όλα τα στάδια της λειτουργίας του (anomaly detection), καθώς και τη βελτιστοποίηση της τιμολογιακής στρατηγικής του (price optimisation).

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Καταρόπουλος υπογράμμισε τρόπους με τους οποίους οι retailers θα μπορούσαν να εισάγουν τέτοιες τεχνολογίες στην ευρύτερη λογική τους, ώστε να καρπωθούν σημαντικά αναδυόμενα οφέλη.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Από το eBay, ανακοίνωσαν μία νέα υπηρεσία διαφημίσεων για τους πωλητές, στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για επενδύσεις στα εργαλεία και τις τεχνολογίες που έχουν ζητηθεί.

Οι "Προωθούμενες Καταχωρίσεις" (Promoted Listings) επιτρέπουν στους πωλητές να βοηθούν τα προϊόντα τους να ξεχωρίζουν μεταξύ των "δισεκατομμυρίων καταχωρίσεων στο marketplace", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιτρέποντάς τους να πληρώνουν μόνο όταν ένα αντικείμενο πωλείται.

Τώρα, με τη νέα λειτουργία αυτόματων διαφημίσεων που προστέθηκε στο εργαλείο των προωθούμενων καταχωρίσεων, διευκολύνονται οι πωλητές στο να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε αγοραστές, αυξάνοντας την προβολή τους και βοηθώντας τις πωλήσεις τους.

"Με βάση τα σχόλια των πωλητών, συνεχώς καινοτομούμε για να βρούμε ακόμη περισσότερους τρόπους για να μειώσουμε τον χρόνο και τη δυσκολία στην εμπειρία των διαφημίσεων, καθώς και για να βοηθήσουμε τους πωλητές να διασφαλίσουν τη συνεχή επιτυχία με τα ποσοστά διαφημίσεών τους στη δυναμική αγορά του eBay", σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η έναρξη διαθεσιμότητας των αυτόματων διαφημιστικών εκστρατειών δίνει τη δυνατότητα στους πωλητές με επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις Προωθούμενες Καταχωρίσεις τους. Είτε πρόκειται για ένα, είτε για χιλιάδες αντικείμενα, αυτή η νέα λειτουργία προσφέρει στους πωλητές αυτοματοποιημένες εργασίες και παράλληλα μεγαλύτερο έλεγχο στις τιμές των διαφημίσεών τους.

 

Δείτε περισσότερα εδώ: https://pages.ebay.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Θετικοί απέναντι στην προοπτική εισαγωγής του ψηφιακού ευρώ, ως μιας νέας και ασφαλούς λύσης πληρωμών, είναι οι Ευρωπαίοι. Σε μια χρονική συγκυρία, όπου τα ψηφιακά νομίσματα βρίσκονται παγκοσμίως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, πολίτες και επιχειρήσεις στην Ευρώπη λένε “ναι” στο ψηφιακό ευρώ και στην ένταξη του στα υφιστάμενα μέσω πληρωμών.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ψηφιακού ευρώ, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους, είναι η ιδιωτικότητα, η ασφάλεια και η ευρεία χρήση του. Μάλιστα, ένας στους δύο Ευρωπαίους δηλώνει πρόθυμος να δοκιμάσει, να υιοθετήσει ή να συνεισφέρει στον σχεδιασμό ενός ψηφιακού ευρώ.

 

Η παραπάνω εικόνα προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης, που διενήργησε για το ψηφιακό ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Ωστόσο, η αποδοχή ενός ενιαίου ψηφιακού νομίσματος δεν γίνεται χωρίς προϋποθέσεις από τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

 

Αυτό που πολίτες και επιχειρήσεις θέλουν περισσότερο από ένα τέτοιο ψηφιακό νόμισμα είναι: η ιδιωτικότητα (43%), ακολουθούμενη από την ασφάλεια (18%), η ικανότητα πληρωμής σε όλη τη ζώνη του ευρώ (11 %), χωρίς επιπλέον κόστος (9%) και η δυνατότητα χρήσης εκτός σύνδεσης (8%).

 

“Το ψηφιακό ευρώ μπορεί να είναι επιτυχημένο μόνο εάν ικανοποιεί τις ανάγκες των Ευρωπαίων. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι το ψηφιακό ευρώ ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών”, σχολίασε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Fabio Panetta.

 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

 

Εικόνα: Alesia Kozik, Pexels

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Συμφωνία συνεργασίας με την Amazon υπέγραψαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με αντικείμενο την διανομή των προϊόντων της στο σύνολο της ελληνικής επικρατείας, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Η Amazon, θυγατρική της οποίας σε άλλη δραστηριότητα πρόσφατα προχώρησε και στην αναβάθμιση της λειτουργίας της στην Αθήνα, εδώ και ενάμιση χρόνο διευρύνει συνεχώς την παρουσία της στην Ελλάδα.

Η συμφωνία που κλείστηκε αυτή την εβδομάδα, η εφαρμογή της οποίας ξεκίνησε ήδη, αφορά στην διανομή των προϊόντων που εμπορεύεται και αποστέλλει σε τελικούς αποδέκτες στην χώρα. Πρόκειται για το επονομαζόμενο "last mile delivery", που αφορά στο τμήμα της μεταφοράς από τα αεροδρόμια, τους σταθμούς οχημάτων ή τα λιμάνια έως τον πελάτη.

Πηγές της «Κ» σημειώνουν πως «το πλάνο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς καθώς η συνεργασία τους με τον παγκόσμιο κολοσσό Amazon για την παράδοση δεμάτων στην Ελλάδα, με τη δυνατότητα πλήρους ιχνηλασιμότητας των παραγγελιών, αποτελεί εξέλιξη που δεν θα ήταν δυνατή μέχρι πριν κάποιους μήνες». Πηγές της αγοράς συμπληρώνουν πως καθοριστικό ρόλο στην επιλογή διαδραμάτισε και η πλήρης γεωγραφική κάλυψη που μόνο ο όμιλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων μπορεί να προσφέρει στην Amazon και στους πελάτες της.

Μέχρι πρότινος η Amazon χρησιμοποιούσε για τις παραδόσεις αυτές άλλες εταιρείες ταχυμεταφορών, συχνά πολυεθνικές, που όμως δεν κάλυπταν όλη τη χώρα. Ωστόσο η αλματώδης ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου που πυροδότησε και στην Ελλάδα η πανδημία και τα lockdown διεύρυνε το πελατολόγιο της Amazon σε ολόκληρη την χώρα, ακόμα και σε απομακρυσμένα σημεία καθιστώντας την ανάγκη μιας τέτοιας συνεργασίας αναγκαία.

Η συμφωνία με τα ΕΛΤΑ είναι μία από τις πολλές κινήσεις της Amazon το τελευταίο ενάμιση έτος στην Ελλάδα που δεν κρύβει τα σχέδιά της να αποτελέσει η Ελλάδα έδρα του κόμβου των ψηφιακών υπηρεσιών της Amazon στην ευρύτερη περιφέρεια της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τον Ιανουάριο ο αμερικανικός πολυεθνικός κολοσσός του διαδικτυακού λιανεμπορίου ανακοίνωσε το επίσημο άνοιγμα γραφείου της Amazon Web Services στην Αθήνα, έπειτα από ένα ολόκληρο χρόνο διεργασιών και προσεκτικών κινήσεων, που περιέλαβαν το άνοιγμα ενός κέντρου Amazon Cloud Front Edge τον Ιανουάριο του 2020 και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με έμφαση στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, των ψηφιακών υποδομών και της καινοτομίας. 

Το συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί από τον ίδιο τον Τζεφ Μπέζος, σημείωναν τον Ιανουάριο κυβερνητικές πηγές, θυμίζοντας πως τυπικά η Amazon «επενδύει σε διαδοχικές φάσεις, αξιολογώντας προσεκτικά τα αποτελέσματα του κάθε βήματος». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ.

Εικόνα: Amazon

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ως σχεδιαστές ιστοσελίδων, είναι πολύ διασκεδαστικό, ίσως και χρήσιμο να "παίζετε" με νέα στοιχεία, δυνατότητες και εργαλεία. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα έξτρα... μπιχλιμπίδια συχνά αποπροσανατολίζουν και επιβαρύνουν ένα website, ενώ μπορεί να αποσπάσουν και την προσοχή από την ουσία της δουλειάς, ή να επιβαρύνουν ορισμένους βασικούς τομείς λειτουργίας ενός website.

Δυστυχώς, η έλλειψη προσοχής στους σημαντικούς τομείς του σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων μπορεί να βλάψει το τελικό αποτέλεσμα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δείτε 5 από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να έχετε υπόψιν, ώστε να γνωρίζετε τί πρέπει να προσέξετε και να βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε ένα website υψηλής ποιότητας και λειτουργικότητας.

 

1. Ταχύτητα φόρτωσης σελίδων

Η ταχύτητα μιας ιστοσελίδας είναι ένας βασικός παράγοντας κατάταξης SEO. Αυτό, γιατί επηρεάζει την εμπειρία ενός χρήστη σε έναν ιστότοπο και η Google θέλει να προσφέρει αποτελέσματα αναζήτησης που προσφέρουν θετικές εμπειρίες χρήσης. Υπάρχουν διάφορα δωρεάν εργαλεία για τη μέτρηση της ταχύτητας, όπως το Google PageSpeed ​​Insights, για να σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε τις εκδόσεις ενός website σε συσκευές desktop και mobile.

Το PageSpeed ​​Insights θα σας δώσει προτάσεις για την επιτάχυνση των ιστοσελίδων. Ορισμένες κοινές βελτιώσεις που μπορείτε να κάνετε είναι:

-  Βελτιστοποίηση εικόνων για μικρότερο μέγεθος αρχείου και χρήση εικόνων JPEG αντί PNG όπου είναι δυνατόν.
-  Ενεργοποίηση συμπίεσης για μείωση του μεγέθους των αρχείων CSS, HTML και JavaScript.
-  Μείωση του αριθμού των ανακατευθύνσεων που χρησιμοποιούνται.
-  Χρήση browser caching.
-  Καθαρισμός της βάσης δεδομένων, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά και να μην αποθηκεύει περιττά δεδομένα.

 

2. Ασφάλεια του website

Είναι προφανές το ποσό σημαντικό ζήτημα είναι η ασφάλεια ενός website. Κι όμως, πολλοί web designers δεν τη λαμβάνουν υπόψιν. Αν και δεν είναι μέρος του σχεδιασμού, είναι σαν να αγοράσετε ένα ακριβό αυτοκίνητο και να μην το ασφαλίσετε, οπότε μην την παραμελείτε.

Σύμφωνα με το Internet Live Stats, hackers εισβάλουν σε πάνω από 100.000 websites κάθε ημέρα, αφού εκμεταλλεύονται διάφορες αδυναμίες που ανακαλύπτονται συνεχώς και προσθέτουν κακόβουλα προγράμματα, κλέβουν δεδομένα ή ακόμα "κατεβάζουν" και εντελώς κάποια websites.

Κάθε πλατφόρμα έχει τις ευπάθειές της, όμως υπάρχουν μια σειρά από ενέργεις που μπορείτε να κάνετε για να "θωρακίσετε" όσο το δυνατόν έναν ιστότοπο.

Ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε:

-  Διατηρήστε ενημερωμένη την πλατφόρμα, τα themes και τα πρόσθετα στην πιο πρόσφατη έκδοσή τους 
-  Χρησιμοποιήστε μοναδικά και δύσκολα ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης
-  Χρησιμοποιήστε ασφαλή φιλοξενία σε
-  Χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο ασφαλείας
-  Ασφαλίστε τη βάση δεδομένων
-  Φροντίστε να λαμβάνετε αντίγραφα ασφαλείας σε τακτικά διαστήματα

 

3. Χρήση μεγάλου αριθμού plugins

Στους παραπάνω τομείς τής ταχύτητας και της ασφάλειας ένας μεγάλος αριθμός από plugins σε ένα website αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Η χρήση των plugins πρέπει να γίνεται με μεγάλη φειδώ, αφενός γιατί συχνά είναι κερκόπορτες για την ασφάλεια ενός website και αφετέρου επιβραδύνουν την απόδοσή του. Τουλάχιστον όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας, η ενημέρωσή τους θα πρέπει να γίνεται διαρκώς, αμέσως μόλις κάποια νέα έκδοσή τους διατεθεί.
 
Ελέγξτε πόσα plugins έχουν τα website σας και απεγκαταστήστε όποιο δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Επίσης, όποιο έχει εγκατασταθεί και δεν χρησιμοποιείται, ξεφορτωθείτε το άμεσα!

 

4. Στρατηγικές SEO

Ως καλός σχεδιαστής ιστοσελίδων θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζετε τί ειναι SEO και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για SEO.

Μερικές από τις σημαντικότερες, αλλά ευκολότερες εργασίες SEO που μπορείτε να προγραμματίσετε είναι:

-  Ρυθμίστε τη Google Search Console
-  Δημιουργήστε χάρτη ιστοτόπου XML
-  Χρησιμοποιήστε ένα SEO plugin
-  Κάντε τις εικόνες SEO friendly
-  Χρησιμοποιήστε διευθύνσεις URL φιλικές για SEO

 

5. Μελέτη των analytics

Ο σχεδιασμός ενός website πρέπει πάντα να γίνεται με προγραμματισμό και κυρίως, με κάποιο στόχο. Ξέρετε τι θέλει να επιτύχει η επιχείρηση με τον ιστότοπό της; Πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες τον ιστότοπο αυτήν τη στιγμή; Πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι τρέχουσες μετρήσεις όπως ο αριθμός επισκέψεων σελίδων ανά session, ο χρόνος παραμονής, τα βασικά κανάλια εισερχόμενης κίνησης κ.λπ.

Η γνώση αυτού του τύπου πληροφοριών θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε έναν ιστότοπο που να είναι χρήσιμος στο σωστό κοινό, να κάνει τις σωστές μετατροπές καλά και να βοηθήσει την επιχείρηση να επιτύχει τον κύριο στόχο της. Μην εγκαταστήσετε απλώς analytics, φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τα δεδομένα και να κάνετε αλλαγές όπου και όταν χρειάζεται.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Αύξηση της τάξης του 40% στα σημεία παράδοσης / παραλαβής δεμάτων σημειώθηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα του 2019. Ειδικά στην Πολωνία, σημειώθηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των σημείων PUDO (Pick-Up/Drop-Off), όπου από τα μέσα του 2019, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί πάνω από 70%. Ωστόσο, η χώρα στην Ευρώπη με τα περισσότερα σημεία PUDO είναι η Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, οι χώρες με τα περισσότερα σημεία pick-up/drop-off είναι η Γερμανία με 57.000, η Γαλλία με 45.000, το Ηνωμένο Βασίλειο με 38.000 και η Ιταλία με 36.000.

Σύμφωνα με τους Last Mile Experts, οι οποίοι, μαζί με την Upido, ολοκλήρωσαν μια σημαντική έρευνα για δίκτυα παραλαβής / παράδοσης και αυτοματοποιημένων μηχανημάτων δεμάτων σε 27 χώρες της ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτιμάται ότι υπάρχουν πλέον περισσότερα από 336.000 σημεία PUDO σε όλη την Ευρώπη.

Όσον αφορά στις αυτόματες μηχανές παράδοσης και παραλαβής δεμάτων, η Πολωνία διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό με 11.000 και ακολουθούν η Ισπανία με 10.000 και η Γερμανία με 7.000. Όσον αφορά στο πυκνότερο δίκτυο, αυτό βρίσκεται στη Φινλανδία, όπου και πραγματοποιούνται οι περισσότερες παραδόσεις δεμάτων εκτός του χώρου του πελάτη, σε pick-up points.

Η έρευνα αποκάλυψε και τις ιδιαιτερότητες ανά χώρα σχετικά με τους συνήθεις τόπους παράδοσης. Σε πολλές χώρες, η σημαντική πλειοψηφία των δεμάτων παραδίδονται στο χώρο του πελάτη, με πρώτη την Κροατία, όπου το 91% των δεμάτων παραδίδονται επιτόπου και ακολουθούν η Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο με 90%. Στον αντίποδα βρίσκεται η Λετονία, όπου μόνο το 56% των αποστολών παραδίδεται επιτόπου, καθώς και η Εσθονία με 58%.

Στοιχεία για την Ελλάδα δεν υπάρχουν, όμως πιστεύουμε πως θα βρισκόμαστε μεταξύ των πρώτων θέσεων, αν όχι στην πρώτη, αφού η κουλτούρα και τα δίκτυα των σημείων παραλαβής, ουσιαστικά τώρα αναπτύσσονται.


Πηγή: ecommercenews

Εικόνα: Artem Podrez, Pexels

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Η κ. Κατερίνα Τσεβά αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού στην Convert Group. Στις βασικές προτεραιότητές της θα είναι η εργασιακή ικανοποίηση και ανάπτυξη των στελεχών της και η ανεύρεση κορυφαίων ταλέντων από Ελλάδα και εξωτερικό για την περαιτέρω εξάπλωση της Convert Group στις αγορές που στοχεύει.

Στα 19 χρόνια της επαγγελματικής της πορείας, η Κατερίνα ανέλαβε επιτελικούς ρόλους σε κλάδους τεχνολογίας, φαρμάκων, τραπεζικής και εξεύρεσης στελεχών. Τελευταία της θέση ήταν ως HR Business Partner στην πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim ενώ έχει δραστηριοποιηθεί κυρίως σε ρόλους Talent Acquisition & Development στις εταιρείες Upstream, Eurobank, Microsoft και Adecco Group.

Η Κατερίνα Τσεβά δήλωσε σχετικά: "Έχω ιδιαίτερη χαρά που μπαίνω και εγώ στην οικογένεια της Convert Group, μια εξαιρετική ομάδα με όραμα, στόχους και πολύ ταλαντούχα μέλη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Converters και να γνωρίσω όλα αυτά που καθιστούν την εταιρεία κάθε χρόνο ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της χώρας. Στόχος μας είναι η πολυπολιτισμικότητα να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων μας των πράξεων καθώς επεκτεινόμαστε σε ακόμα περισσότερες χώρες."

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος, Chief Revenue Officer & COO της Convert Group σχολίασε από την πλευρά του: "Με την Κατερίνα έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και αποτελεί μια επαγγελματία που σέβομαι και εμπιστεύομαι βαθιά. Μέσα από την πολύτιμη και εκτενή γνώση και εμπειρία της, και αξιοποιώντας την κουλτούρα της Convert Group, είμαι σίγουρος ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των ομάδων μας και θα προσελκύσει κορυφαία ταλέντα στο δυναμικό μας."

Η Κατερίνα είναι 43 ετών και κατέχει πτυχίο Οικονομικών και μεταπτυχιακό στην Οργανωσιακή και Οικονομική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Καθώς η πανδημία κράτησε τους καταναλωτές σε όλο τον πλανήτη στα σπίτια τους, σχεδόν τα πάντα, από είδη παντοπωλείου έως προμήθειες κηπουρικής αγοράστηκαν στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση "Recovery Insights" της Mastercard, το αποτέλεσμα ήταν να δαπανηθούν επιπλέον 900 δισεκατομμύρια δολάρια στο λιανικό εμπόριο online σε όλο τον κόσμο το 2020. Με άλλα λόγια, το 2020, στο ηλεκτρονικό εμπόριο αντιστοιχούσε περίπου 1 δολάριο στα 5 που δαπανήθηκαν στη λιανική, από περίπου $1 στα $7 που ήταν η αντίστοιχη αναλογία για το 2019.

Όπως σημειώνει η Mastercard, υπολογίζεται πως περίπου το 20-30% της μετακίνησης των καταναλωτών που σχετίζεται με την πανδημία παγκοσμίως αναμένεται να είναι μόνιμη.

Η έκθεση βασίζεται σε ανώνυμη και συγκεντρωτική δραστηριότητα πωλήσεων στο δίκτυο Mastercard και ανάλυση από το Mastercard Economics Institute. Η ανάλυση εμβαθύνει στο τι σημαίνει αυτό ανά χώρα και ανά τομέα, για αγαθά και υπηρεσίες, για εθνικές αγορές και διασυνοριακό εμπόριο.

 

Ενώ ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν ήταν ούτε καθολικός ούτε συνεπής, λόγω γεωγραφικών, οικονομικών και διαφορών στα νοικοκυριά, η έκθεση αποκαλύπτει πολλές γενικές τάσεις:

Οι πιο ώριμες αγορές βελτιώθηκαν περεταίρω: Οι οικονομίες που ήταν "πιο ψηφιακές" πριν από την κρίση, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, είδαν μεγαλύτερα κέρδη στην εγχώρια μετατόπιση στις ψηφιακές αγορές που φαίνεται πιο μόνιμη από ό,τι οι χώρες που είχαν μικρότερο μερίδιο στο ηλεκτρονικό εμπόριο πριν από την κρίση, όπως η Αργεντινή και το Μεξικό. Οι περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη ήταν οι περιοχές που είχαν την ισχυρότερη υιοθέτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα ψηφιακά κέρδη των παντοπωλείων φαίνονται μόνιμα: Οι βασικοί τομείς λιανικής, οι οποίοι είχαν το μικρότερο ψηφιακό μερίδιο πριν από την κρίση, είχαν υψηλά κέρδη. Με τη διαμόρφωση νέων καταναλωτικών συνηθειών και δεδομένης της χαμηλής βάσης χρηστών πριν από την πανδημία, αναμένεται ότι το 70-80% της αύξησης των ηλεκτρονικών αγορών θα παραμείνει.

Το διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 25-30%: Το διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο σημείωσε αύξηση τόσο στον όγκο των πωλήσεων όσο και στον αριθμό διαφορετικών χωρών όπου οι αγοραστές έκαναν παραγγελίες. Με απείρως περισσότερες επιλογές στα χέρια τους, οι καταναλωτικές δαπάνες στο διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκαν περίπου 25-30% σε ετήσια βάση από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι καταναλωτές αυξάνουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα αγοράζοντας από έως και 30% περισσότερα e-shop: Αποτυπώνοντας τις εκτεταμένες επιλογές που έχουν οι καταναλωτές, η ανάλυση της Mastercard δείχνει ότι οι καταναλωτές παγκοσμίως πραγματοποιούν αγορές σε μεγαλύτερο αριθμό e-shop και marketplaces από ό, τι στο παρελθόν. Οι κάτοικοι σε χώρες όπως η Ιταλία και η Σαουδική Αραβία αγοράζουν από 33% περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα, κατά μέσο όρο, ακολουθούμενoi από αυτούς στη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιταχύνθηκε η μετάβαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές στις ΗΠΑ: Ακόμη και στα φυσικά καταστήματα, η πανδημία επιτάχυνε τη μετάβαση στις ψηφιακές πληρωμές, αφού περισσότεροι καταναλωτές προτίμησαν τις ανέπαφες πληρωμές έναντι των μετρητών. Σύμφωνα με δεδομένα εντύπων πληρωμής σε καταστήματα λιανικής και εστιατορίων, διαπιστώθηκε ότι οι πληρωμές χωρίς μετρητά αυξήθηκαν κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω ​​από τη αυξητική τάση. Αυτό οδήγησε σε επιτάχυνση της μετάβασης από μετρητά σε ηλεκτρονικές πληρωμές κατά ένα ολόκληρο έτος.

Μπορείτε να βρείτε την έκθεση της Mastercard εδώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Παρά τη διψήφια ανάπτυξή του τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίζει να μεταμορφώνει τον τομέα λιανικής και να αναδιαμορφώνει την ευρωπαϊκή οικονομία. Η κρίση της COVID-19 επιτάχυνε μερικές από αυτές τις αλλαγές, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο επέτρεψε τη συνέχιση των οικονομικών δραστηριοτήτων στην Ευρώπη.

Ο επιταχυνόμενος ψηφιακός μετασχηματισμός οδήγησε σε αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και στην ανάπτυξη ή την επέκταση λύσεων για την απρόσκοπτη συνέχιση της εμπορικής δραστηριότητας: από τις πληρωμές και τις ominchannel λύσεις logistics, έως τις ανέπαφες αγορές.

Είναι επομένως πιο σημαντικό από ποτέ, να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον αντίκτυπο του ηλεκτρονικού εμπορίου στην οικονομία, ιδιαίτερα δε στο περιβάλλον και να οργανώσουμε τη μετάβασή μας σε πιο βιώσιμα μοντέλα. Σε μια ανεξάρτητη μελέτη που πραγματοποίησε η Oliver Wyman και το Πανεπιστήμιο St Gallen, η οποία ανατέθηκε από την Amazon, οι οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου αναλύονται διεξοδικά, προτείνοντας νέες γραμμές προσέγγισης.

Η μελέτη συλλέγει και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό δημόσιων δεδομένων και γεφυρώνει ένα μέρος του χάσματος γνώσης μέσω αρκετών νέων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν. Επίσης, εισαγάγει και νέα μοντέλα υπολογισμού ισοδύναμου του CO2 (CO2e), φέρνοντας ένα νέο φως σε θέματα για τα οποία μέχρι τώρα δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μια γέφυρα μεταξύ της ψηφιοποίησης της κοινωνίας μας και της μετάβασης σε μια πιο βιώσιμη οικονομία. Προκειμένου να γίνουν οι σωστές επιλογές και να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που προσφέρει ο τομέας, αυτά πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη.

Ο Ecommerce Europe πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών είναι να κοιτάξουμε το λιανικό εμπόριο στο σύνολό του, όπου το διαδικτυακό και το offline εμπόριο αλληλοσυμπληρώνονται. Η διάκριση έχει εξασθενίσει στην πράξη, με το "απρόσκοπτο εμπόριο" να γίνεται ο κανόνας σε όλο τον κόσμο.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε την έκθεση δωρεάν από εδώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

 

 
Σελίδα 1 από 113

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!