Image

BOX ΝΟW: Παραδόσεις δεμάτων με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον

Posted On Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 12:12 Written by

Είναι γεγονός ότι μετά την πανδημία μάθαμε να αγοράζουμε ό,τι θέλουμε, όποτε θέλουμε και κυρίως, στην τιμή που θέλουμε. Ενώ όμως «έχει φύγει το παιδί», το δέμα δεν έρχεται ποτέ στην ώρα του. Άλλες φορές χάνεται, άλλες φορές έρχεται σε άθλια κατάσταση. Και όλοι λένε «δε φταίω εγώ». Τώρα, με τη BOX NOW όλα αυτά αλλάζουν!

Η BOX NOW είναι η νέα πρωτοπόρα start up, η οποία αποτελεί την εξέλιξη των εταιρειών παράδοσης δεμάτων και αξιοποιώντας την καινοτόμο ψηφιακή τεχνολογία προσφέρει σύγχρονες, αυτοματοποιημένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες. Απευθύνεται και στο ευρύ κοινό (Β2C) αλλά και στις επιχειρήσεις (Β2Β) που διατηρούν ηλεκτρονικά καταστήματα, αλλά και κάθε επιχείρηση η οποία χρησιμοποιεί υπηρεσίες αποστολής δεμάτων, γενικότερα. Παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες παράδοσης και παραλαβής, αναπτύσσοντας το μεγαλύτερο δίκτυο Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής Δεμάτων στην Ελλάδα.

 

Τι άλλαξε;

Αδιαμφισβήτητα, τα μακροοικονομικά νούμερα εν μέσω πανηδημίας COVID-19 στον τομέα του last-mile και των ταχυμεταφορών σημείωσαν εκτόξευση. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας με τίτλο Τhe Future of Last-Mile Ecosystem του World Economic Forum, αίσθηση προκαλεί πως οι καταναλωτές για πολλές κατηγορίες προϊόντων, όπως ρουχισμός, παιχνίδια και ηλεκτρονικά είδη, ακόμα και το έτος πριν την πανδημία, είχαν ήδη στρέψει κατά πολύ τις αγοραστικές τους συνήθειες προς το ηλεκτρονικό εμπόριο, έναντι του λιανικού δικτύου.

Η έντονη ζήτηση για online παραγγελίες τα τελευταία 3 χρόνια, έχει δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, με ιδιαίτερες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλες οι εταιρείες στον τομέα των ταχυμεταφορών.

Μια ακόμα σημαντική πρόκληση για τις εταιρείες ταχυμεταφορών είναι η αυξανόμενη ζήτηση για παράδοση την ίδια ή την επόμενη ημέρα. To Same-Day delivery με βάση την έρευνα του World Economic Forum είναι η πιο δημοφιλής τάση στο Last-mile, η οποία ετησίως σημειώνει αυξήσεις άνω του 36%.

 

Είμαστε πράσινοι!

Μία από τις σημαντικότερες ανησυχίες παγκοσμίως και τις σημαντικότερες προκλήσεις για τις εταιρείες ταχυμεταφορών, αφορά στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που φέρνει το αυξανόμενο κύμα παραδόσεων. Η ίδια έρευνα, μας αποκαλύπτει πως μέχρι το 2030 περίπου το 60% του πλανήτη θα ζει σε μεγάλες πόλεις, πρόβλεψη που υποστηρίζεται και από την αύξηση της τάξης του 35% που έχει σημειωθεί από το 2010 στην κυκλοφοριακή συμφόρηση εντός πόλεων. Oι παραδόσεις δεμάτων με κλασικά μέσα, όπως φορτηγά οχήματα και van, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, επιβαρύνουν με υψηλά ποσοστά τις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εταιρείες στον τομέα του last-mile καλούνται να βρούν συνολικές λύσεις, για να ελαχιστοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη συνδρομή τους στην κλιματική κρίση. Η στροφή προς πιο μαζικοποιημένα μοντέλα παράδοσης δεμάτων, όπως αυτό των Parcel Lockers, δηλαδή των Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής (τα οποία εξυπηρετούν ταυτόχρονα παραλαβές πολλών καταναλωτών), τονίζονται ως μια πολύ καλή πρακτική, η οποία μειώνει την κυκλοφορία οχημάτων, άρα και τις εκπομπές ρύπων.

 

Εμείς, στη BOX NOW, το κάναμε κομμάτι του εταιρικού μας DNA. Με βασικό άξονα της φιλοσοφίας, αλλά και της καθημερινής της λειτουργίας, τη βιώσιμη, πράσινη ανάπτυξη, τα Αυτόματα Μηχανήματα Παραλαβής Δεμάτων της BOX NOW είναι απολύτως αυτόνομα και λειτουργούν αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, προσφέροντας έναν νέο, καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παράδοσης και παραλαβής παραγγελιών. 

 

Γιατί BOX NOW;

Γιατί είμαστε παντού, πάντα για σένα! Τα BOX NOW lockers τοποθετούνται σε κομβικά σημεία της πόλης, ώστε ο καταναλωτής να έχει ο ίδιος πρόσβαση 24/7 στο Αυτόματο Μηχάνημα Παραλαβής και στο δέμα του, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί, εύκολα και απλά.

Με άλλα λόγια, προσφέρει ασφάλεια, ανεξαρτησία και ελευθερία στη διακίνηση και παράδοση δεμάτων παντού και πάντα, όπου και όταν θέλει ο καταναλωτής!

Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και έναν πολύτιμο σύμμαχο, έναν business partner για κάθε e-shop και κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, προσφέροντας σύγχρονες, προηγμένες υπηρεσίες, εξοικονόμηση και αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά και ενισχύοντας την εξυπηρέτηση των πελάτων τους.

Εσύ τί περιμένεις; Επικοινώνησε τώρα μαζί μας

 

-Advertorial-

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

 

Image
Image
Image

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Image
Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!