Επενδύσεις σχεδόν 39 δισ. ευρώ στα logistics στην Ευρώπη το 2020

Posted On Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 01:00 Written by

Οι επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα στην Ευρώπη αυξήθηκαν στα 38,64 δισ. ευρώ το 2020, ποσό που είναι το υψηλότερο από το 2013. Φυσικά, αυτό οφείλεται στην εκρηκτική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου εξαιτίας της πανδημίας.

Τα μέτρα περιορισμού εξαιτίας του νέου κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη έχουν οδηγήσει σε αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών και αυτό οδήγησε σε ρεκόρ απορρόφησης αποθηκών στη Γηραιά Ήπειρο.

Τα δεδομένα σχετικής έρευνας, τα οποία συγκεντρώθηκαν, αναλύθηκαν και δημοσιεύθηκαν από την Comprar Acciones, δείχνουν ότι πέρυσι δαπανήθηκαν 38,64 δισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις σε logistics σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η χρηματοδοτική μίσθωση αυξήθηκε κατά 69% πέρυσι, καλύπτοντας συμφωνίες συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων. Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν μισθώσεις το 2020 ήταν οι Amazon, DHL, SF Express και XPO Logistics.

 

Όπως αναφέρει και το ecommercenews.eu τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, το ποσοστό κενών χώρων όσον αφορά σε αποθήκες στην Ευρώπη μειώθηκε και βρέθηκε σε ποσοστό ρεκόρ, μόλις στο 5%.

Σημαντικές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Alibaba και η Amazon, αλλά και πολλοί τρίτοι πάροχοι logistics ήταν μεταξύ των εταιρειών που αύξησαν τη ζήτηση για αποθηκευτικούς χώρους και κέντρα διαχείρισης παραγγελιών που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη.

Εικόνα: Cleyder Duque, Pexels
 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!