Η Amazon για πρώτη φορά αγοράζει αντί να νοικιάσει αεροσκάφη

Posted On Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 14:17 Written by

Το 2016, ο εναέριος στόλος μεταφοράς εμπορευμάτων της Amazon, γνωστός και ως Prime Air, αποτελούνταν από 11 αεροσκάφη. Μέχρι το τέλος του 2022, όπως δήλωσαν από την εταιρία στο Bloomberg αναμένεται να έχει περισσότερα από 85 αεροπλάνα που θα μεταφέρουν προϊόντα στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, χάρη στην πρόσφατη αγορά 11 αεροσκαφών Boeing 767-300.

Πέρα όμως από τον αριθμό των αεροσκαφών, είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός πως η εταιρία αγόρασε για πρώτη φορά αεροσκάφη για τη λειτουργία της Amazon Air, αντί να τα μισθώσει.

Η Amazon θα αγοράσει επτά μεταχειρισμένα αεροσκάφη από τη Delta και τέσσερα από την Καναδική WestJet. Αφού προσαρμοστούν κατάλληλα ώστε να μεταφέρουν εμπορεύματα, τα τέσσερα πρώην αεροπλάνα της WestJet θα ξεκινήσουν να πετούν φέτος. Όσον αφορά τα αεροσκάφη της Delta, αυτά θα ενταχθούν στην Amazon Air το 2022. Όπως συμβαίνει και μέχρι τώρα με τον ιπτάμενο στόλο, από την Amazon αναφέρουν ότι και τα νέα αεροσκάφη θα τα λειτουργούν εργολάβοι.

Τα επόμενα χρόνια, εκτιμάται ότι ο αεροπορικός στόλος της Amazon θα μπορούσε να αυξηθεί ώστε να έχει περισσότερα από 200 αεροσκάφη, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει στα μεγέθη της UPS.

Πηγή: insomnia

Εικόνα: Adam Moreira, Wikipedia

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!