JoinCargo: Προσιτές μεταφορές με εμπιστοσύνη!

Posted On Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 10:43 Written by

Μια έξυπνη πλατφόρμα που «γεμίζει» τα φορτηγά και εξυπηρετεί τους επαγγελματίες

Λένε –και η εμπειρία έχει αποδείξει πόσο δίκιο έχουν- πως η αφορμή για τη «γένεση» μιας επιτυχημένης ιδέας, δεν μπορεί παρά να είναι κάποια ανάγκη που υπάρχει μεν, αλλά μένει ανικανοποίητη.

Το ίδιο «γνωμικό», όμως, έχει και δεύτερη ανάγνωση: δεν πρόκειται να πετύχει κάποια startup της οποίας η κεντρική ιδέα και η λύση που προσφέρει, δεν έρχεται να καλύψει κάποια σημαντική καθημερινή ανάγκη μας, τωρινή ή μέλλουσα.

Δεν γνωρίζω ποια από τις δυο εκδοχές ήταν αυτή που υιοθέτησαν οι ιδρυτές της JoinCargo, μιας online πλατφόρμας που (περιληπτικά να το πούμε) φέρνει σε επαφή εταιρείες οι οποίες θέλουν να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους με αξιόπιστους μεταφορείς.

Όμως, είμαι σίγουρος ότι στην πορεία αποδείχθηκαν (και συνεχίζουν να αποδεικνύονται) και οι δυο αληθινές. Να η ιστορία τους με τα δικά τους λόγια (και τις δικές μας ερωτήσεις)

Η ιδρύτρια της Join Cargo Ρωξάνη Κουτσολούκα 

Περιγράψτε μας με δυο (ή και λίγο περισσότερα...) λόγια τηνJoinCargo και τους στόχους της

Απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες που μεταφέρουν φορτία σε παλέτες και σε μεταφορείς που έχουν κενό χώρο στα δρομολόγια τα οποία ήδη κινούνται.

Ο αποστολέας κάνει δωρεάν εγγραφή, εισάγει τον προορισμό και το φορτίο που θέλει να μεταφέρει και στη συνέχεια η πλατφόρμα εμφανίζει τους διαθέσιμους μεταφορείς για το δρομολόγιο, καθώς και τις τιμές.

Ο αποστολέας επιλέγει μεταφορέα και λαμβάνει επιβεβαίωση της συμφωνίας μέσα σε 15 λεπτά. Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς, αξιολογούνται και οι δύο πλευρές για την ποιότητα της συνεργασίας.

Στόχος μαςείναι να ενισχύσουμε αποστολείς και μεταφορείς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαχειρίζονται εύκολα τις μεταφορές τους online,αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους.

Διαρκώς απλοποιούμε τη διαδικασία και δημιουργούμε νέες υπηρεσίες, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.

Ο σύγχρονος επαγγελματίας, που πλέον κλείνει τις διακοπές του ή κάνει τα ψώνια του online και βρίσκει ταξί ή παραγγέλνει το φαγητό του μέσω μιας εφαρμογής, ανακαλύπτοντας τη JoinCargo, ανακαλύπτει το επόμενο αγαπημένο του εργαλείο.

Με ποιόν τρόπο ωφελείται ο αποστολέας από την πλατφόρμα σας;

Ο αποστολέας έχει στα χέρια του ένα καινοτόμο εργαλείο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγρονης επιχείρησης, για να κλείνει τις μεταφορές τουγρήγορα και εύκολα.

Εξοικονομεί έως και 40% στις μεταφορές του, καθώς η χρέωση περιλαμβάνει μόνο το κόστος του όγκου που θέλει να μεταφέρει κι όχι το κόστος όλης τη διαδρομής.

Επιπλέον, η JoinCargo παρέχει πρόσβαση σ’ ένα ευρύ, εξειδικευμένο και αξιόπιστο δίκτυο σε πραγματικό χρόνο, αφού οι διαθεσιμότητες των μεταφορέων ανανεώνονται καθημερινά.

Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών παρέχει προσωπική και εξειδικευμένη υποστήριξη. Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία σταθερών συνεργασιών βασισμένων στην εμπιστοσύνη.

Πόσο επωφελείται ο αυτοκινητιστής από τη συμμετοχή του στη JoinCargo;

Οι συνεργαζόμενοι μεταφορείς συνδέονται μ’ ένα ευρύ δίκτυο αποστολέων και γεμίζουν τα φορτηγά τους σε διαδρομές όπου ήδη κινούνται.

Είναι σημαντικό ότι δεν υπάρχει διαδικασία δημοπράτησης, αλλά ορίζουν οι ίδιοι τις τιμές των μεταφορών και τις προτιμήσεις τους. Μ’ αυτό τον τρόπο, αυξάνουν τα κέρδη τους στα ήδη προγραμματισμένα δρομολόγια.

Απευθύνεστε μονάχα σε μεμονωμένους αυτοκινητιστές ή και σε μεταφορικές εταιρείες;

Ως ομάδα, υποστηρίζουμε και δημιουργούμε ευκαιρίες τόσο για μεμονωμένους μεταφορείς, όσο και για τις μεταφορικές εταιρείες που θέλουν να γεμίσουν τα φορτηγά τους άμεσα και αποτελεσματικά, χωρίς διαπραγματεύσεις, διατηρώντας οι ίδιοι τον έλεγχο της συμφωνίας.

Αλλάζει κάτι σχετικά με τους όρους συνεργασίας στη μια και την άλλη περίπτωση;

Οι όροι παραμένουν οι ίδιοι και στις δύο περιπτώσεις, καθώς στόχος μας είναι η διασφάλιση της ποιότητας και η δημιουργία εμπιστοσύνης για όλες τις πλευρές.

Όλοι οι μεταφορείς περνούν διαδικασία ελέγχου και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις συνεργασίας με την JoinCargο.

Πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί κίνδυνο για τις μεταφορικές εταιρείες,αφού φέρνεισε απευθείας επαφή αποστολείς με παραλήπτες, παρακάμπτοντας τις ενδιάμεσες μεταφορικές;

Η πλατφόρμα δεν παρακάμπτει τις μεταφορικές εταιρείες. Φέρνει σε επαφή αποστολείς με μεταφορείς κι όχι απευθείας με παραλήπτες.

Οι μεταφορείς και οι αποστολείς παραμένουν συνεργάτες, καθώς η online πλατφόρμα μας απλά τους συνδέει, χωρίς να παρεμβαίνει στις μεταξύ τους σχέσεις.

Πώς προωθείτε την πλατφόρμα σας στην αγορά; Πώς μαθαίνουν για εσάς, αποστολείς και αυτοκινητιστές, ώστε να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες σας;

Το αρχικό μας δίκτυο ξεκίνησε μέσω συστάσεων. Οι αποστολείς και μεταφορείς που επωφελήθηκαν από την υπηρεσία ήταν αυτοί που διέδωσαν τη χρήση της πλατφόρμας.

Η συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις, αλλά και η διοργάνωση events είναι ένας ακόμα τρόπος για να ερχόμαστε σε επαφή με τους μεταφορείς και τις εταιρείες που μας εμπιστεύονται .

Πολλοί από τους συνεργάτες μας, ανακάλυψαν τη JoinCargo μέσα από άρθρα σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και αναφορές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Καθώς απευθυνόμαστε σε σύγχρονους επαγγελματίες, εξασφαλίζουμε την παρουσία της JoinCargo σε ψηφιακά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πλατφόρμα σας λειτουργεί και με κινητά τηλέφωνα ή μονάχα από PC;

Η απλότηταστη χρήση είναι βασικό μέλημά μας και συνεχίζουμε να βελτιστοποιούμε τις υπηρεσίες μας, σύμφωνα με τις ανάγκες των συνεργατών μας.

Γι’αυτό, εκτός απόχρήση στο PC, οι μεταφορείς μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή JoinCargo στο Android κινητό τους, για να αποδεχτούν αιτήματα, ακόμα κι αν βρίσκονται στο δρόμο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και η εφαρμογή για αποστολείς που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα από PC, καθώς λειτουργεί με ιστορικό μεταφορών, κάτι το οποίο απλοποιεί δραστικά τη διαδικασία.

Υπάρχει σκέψη για επέκταση της JoinCargoσε υπηρεσίες 3PL όπως και σε άλλα συστήματα μεταφοράς;

Προς το παρόν δραστηριοποιούμαστεσε Αττικής και Βοιωτία, εξυπηρετώνταςαπλές διαδρομές και διανομές.

Επόμενος στόχος είναι η ανάπτυξη online υπηρεσίας για αυθημερόν μεταφορές. Στα άμεσα σχεδιά μας είναι η εξάπλωση του δικτύου στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, ξεκινώντας από την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Για την ώρα δεν υπάρχει σκέψη για επέκταση της δραστηριότητάς μας σε υπηρεσίες 3PL ή άλλα συστήματα μεταφοράς, είναι όμως πιθανό αυτό να γίνει στο μέλλον, εφόσον διαπιστώσουμε ότι αποτελεί ανάγκη για την αγορά.

Πιστεύετε ότι η καινοτομία είναι η μοναδική απάντηση για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση;
Θεωρούμε ότι η καινοτομία έρχεται μέσα από την κρίση και σαφώς είναι ζητούμενο αυτή την περίοδο. Η κρίση ήταν και ο λόγος που γεννήθηκε η ιδέα της JoinCargo.

H Ρωξάνη, ιδρύτρια της εταιρείας, ερχόμενη στην Ελλάδα από την Ολλανδία να γνωρίσει τις ρίζες της, και δουλεύοντας ως Supply Chain Manager, εντόπισε ένα σαφές πρόβλημα και εμπνεύστηκε τη Join Cargo.

Η υποστήριξη που λαμβάνουμε, είναι τεράστια. Υπάρχουν τόσοι μέντορες που προσφέρουν απλόχερα τις συμβουλές τους και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι είναι σήμερα πρόθυμοι να βοηθήσουν,ως απόρροια της κρίσης.

Μάθετε περισσότερα για την online πλατφόρμα μεταφορών JoinCargo εδώ.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!