Image
Image
Image

Δημήτρης Βουδρισλής: Στη 3ds έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και ψάχνουμε την επόμενη πρόκληση

Posted On Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 14:17 Written by

H 3ds είναι ήδη στο μισό τής δεύτερης δεκαετίας που δραστηριοποιείται στην αγορά, γνωρίζοντας διαρκή ανάπτυξη και παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού στους πελάτες της.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κ. Δημήτρη Βουδρισλή, Εμπορικό Διευθυντή τής 3ds, ο οποίος μας μετέφερε το DNA της εταιρείας, σχολίασε την ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού για τις επιχειρήσες και τις απαιτήσεις των σύγχρονων ψηφιακών project/ Επίσης, μας αποκάλυψε και τα σχέδια που υπάρχουν για το "επόμενο βήμα", όσον αφορά στις δραστηριότητες της εταιρείας, καθώς και ένα διεθνές project, το οποίο έχει φέρει και βραβεία στην εταιρεία.

 

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι της 3ds;

Η 3ds ξεκίνησε το 2007 από τρεις φίλους, τον Κώστα Γρηγοριάδη, τον Νίκο Νασιώκα και τον Δημήτρη Βουδρισλή, ανθρώπους με εμπειρία στο development, τις πωλήσεις και το marketing, που έψαχναν να δοκιμάσουν κάτι νέο. Η εταιρία έκανε τα πρώτα της βήματα στο development – τότε που το να "φτιάξεις" ένα site ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είναι σήμερα, ενώ ασχολήθηκε και με multimedia εφαρμογές. Η ανάπτυξη, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία και προέκυψε από τις ανάγκες της αγοράς για ολοκληρωμένες λύσεις στο e-business.

H 3ds απαριθμεί πλέον πολλές επιτυχίες και βραβεία, με πελάτες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, γραφεία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, καθώς και περισσότερα από 35 άτομα προσωπικό.

 

Θα χαρακτηρίζατε την εταιρεία σας ένα "360°" digital agency;

Ο όρος "360ο" είναι πραγματικά το βασικό χαρακτηριστικό μας. Ασχολούμαστε ουσιαστικά με κάθε πτυχή των projects που αναλαμβάνουμε, και μάλιστα διαθέτουμε πολύ διακριτές ομάδες που εξειδικεύονται σε κάθε κομμάτι – creatives, developers, account managers, SEO experts και digital marketers επικοινωνούν μεταξύ τους για να μεταφραστεί κάθε brief πελάτη σε ένα πετυχημένο digital project.

Στην αρχή κάθε καινούριας συνεργασίας κάνουμε μια ερώτηση: "Ποιοι είναι οι στόχοι σας"; Εκεί ξεκινάμε με το κομμάτι του consulting, για να προτείνουμε οποιαδήποτε λύση και βελτίωση χρειάζονται οι πελάτες μας. Λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελίξεις στον κλάδο που δεν σταματούν ποτέ, το consulting είναι απαραίτητο. Στο digital marketing, για παράδειγμα, χαρακτηριστικά όπως τα core web vitals, ή τα updates του iOS, αλλάζουν τα δεδομένα καθημερινά. Στο development επίσης!

Πλέον χρειάζονται εξειδικευμένες λύσεις, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι customized και personalized, για να ταιριάξουν στις ανάγκες του κάθε πελάτη.

 

Σε τί ποσοστά συμμετέχουν το consulting το development και το digital marketing στον κύκλο εργασιών της εταιρείας σας; Είναι διακριτά business units για εσάς;

Είναι διακριτά business units, αλλά πάνω απ’ όλα είναι units που αλληλοσυμπληρώνονται για να δημιουργήσουν ένα τέλειο κύκλο 360 μοιρών, με επίκεντρο τον πελάτη και τις ανάγκες του.

Ξεκινώντας από το consulting, πετυχαίνουμε το ουσιαστικό digital transformation των πελατών μας. Η πανδημία επίσπευσε κάπως τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι για να είμαστε ειλικρινείς και πλέον είναι σημαντικό να κατανοήσουν όλοι πόσο σημαντική είναι η online παρουσία.

 

 

 

Το Development ασχολείται με εκπληκτικά projects. Οι παράμετροι και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν πλέον τα site για να έχουν ελπίδες στην αγορά, είναι αμέτρητα: responsiveness, mobile-first, συνδέσεις με ERP, analytics, pixels, η λίστα δεν τελειώνει ποτέ και χρειάζεσαι δυνατές ομάδες για να υλοποιήσεις τόσο πολύπλοκα έργα.

Το design επίσης πρέπει να είναι πάντα up-to-date με τις εξελίξεις σε UX και UI, ενώ το creative κομμάτι δε σταματά ποτέ. Οι ανάγκες για περιεχόμενο υψηλών προδιαγραφών θέτουν τον πήχη ψηλά.

Η ομάδα του Marketing αναλαμβάνει από στρατηγική και branding, μέχρι SEO, content, performance. Aκόμα και offline μέσα χρησιμοποιούμε αν κριθεί απαραίτητο, όπως TV spots και radio ads. Το ραδιόφωνο είναι στην καρδιά μας εδώ και χρόνια, άλλωστε, με το looksomething.com! Ένα project που δημιουργήσαμε πολύ καιρό πριν για να παρέχουμε εφαρμογές (mobile apps) σε ραδιοφωνικούς σταθμούς παγκοσμίως.

 

Έχει παρουσία η 3ds στο εξωτερικό, δηλαδή;

Έχει και μάλιστα μεγάλη! Με το looksomething.com παρέχουμε mobile apps σε χιλιάδες media, ειδησεογραφικά sites, ραδιοφωνικούς σταθμούς και publishers σε όλο τον κόσμο, σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, παντού! Εδώ και 8 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στο συγκεκριμένο χώρο, έχουμε αποσπάσει βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουμε μεγάλα brands ως πελάτες. Είναι κάτι που εξελίσσουμε διαρκώς.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σας, όσον αφορά στα επόμενα βήματα της 3ds;

Η εξέλιξη είναι στο DNA της 3ds! Μετά το άνοιγμα των γραφείων μας στην Αθήνα πριν 2 χρόνια, αυτή τη στιγμή διπλασιάζουμε και τα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη. Διαμορφώνεται ένας νέος και μοντέρνος χώρος, αρκετά μεγάλος για να μας χωράει όλους πλέον. Αυτό που θέλαμε εδώ και πολύ καιρό να κάνουμε, λοιπόν, είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα αφιερωθεί στη συνεχή εκπαίδευση, ένα e-business center που θα μας βοηθήσει να μεταδώσουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία 15 ετών.

Μαζί με τα νέα γραφεία, δημιουργείται και ένα χώρος συνεχούς εξέλιξης, για σεμινάρια, διαλέξεις και training – θέλουμε, δηλαδή, τα επόμενα βήματα της 3ds να έχουν και πιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Πάντα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και ψάχνουμε την επόμενη πρόκληση!

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Image
Image

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Image
Image
Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!