Σταύρος Γιαννόπουλος: Το e-commerce ενηλικιώθηκε χωρίς να περάσει εφηβεία

Posted On Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 13:15 Written by

Ο Σταύρος Γιαννόπουλος, Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ONIT!, μας μίλησε για τις σύγχρονες προκλήσεις ενός Digital Agency, την έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ψηφιακού μάρκετινγκ εξαιτίας της πανδημίας, τις προβλέψεις του για την επόμενη μέρα στο e-commerce, καθώς και τα "μυστικά της επιτυχίας" μιας εταιρείας με διαρκή ανάπτυξη και διεθνή δραστηριότητα.

 

Γιατί ONIT!; Πώς προέκυψε η ιδέα και το όνομα;

Ισως είσαι και ο πρώτος που με ρωτάει! Είναι στο DNA μας να είμαστε κοντά στον πελάτη. Μοιάζει κλίσε, αλλά αυτό είναι που πραγματικά μας χαρακτηρίζει. Σίγουρα η τεχνογνωσία και η εμπειρία παίζει σημαντικο ρόλο, η χημεία με τον πελάτη είναι, όμως, που πραγματικά θα φέρει το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα αυτών θα φέρει την απαραίτητη εμπιστοσύνη και την μακροχρόνια συνεργασία.  Πρέπει να ακούσεις τον πελάτη, να σου μιλήσει, να καταλάβεις πραγματικά τις ανάγκες του. Οι διαφημιστικές ενέργειες είναι το εκτελεστικό κομμάτι. Το σημαντικότερο όλων, είναι τα βήματα που αφορούν το σχεδιασμό και την κατανόηση των αναγκών. 

Μην ξεχνάμε, ότι υπάρχουν εταιρείες που λόγω της πανδημίας μπαίνουν τώρα στο χώρο του e-business, έχουν αξιόλογα στελέχη σε όλα τα επίπεδα, αλλά ο κόσμος του online είναι διαφορετικός και σε πολλές περιπτώσεις θέλει διαφορετική αντιμετώπιση και εμπειρία. 

"We are on it" λοιπόν, στους πελάτες μας, ή διαφορετικά, ONIT!

 

Πόσο επηρέασε η πανδημία την εταιρεία σας και τους πελάτες της; Αυξήθηκε ή μειώθηκε η πελατειακή βάση;

Θα μπορούσα να απαντήσω εύκολα ότι μας επηρέασε θετικά, είναι όμως έτσι; Οι περισσότερες εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο μεγαλώνουν με συγκεκριμένο, προϋπολογισμένο ρυθμό. Η ταχεία ανάπτυξη και η συμπυκνωμένη "υπερζήτηση", εγκυμονούν κινδύνους που δεν μπορείς να τους προβλέψεις. Το e-commerce ενηλικιώθηκε χωρίς προηγουμένως να περάσει την εφηβεία.

Σαν παράδειγμα, θα αναφέρω τα εκατοντάδες καταστήματα που δεν πρόλαβαν να στελεχωθούν για να εκτελέσουν το μεγάλο όγκο παραγγελιών, τους προμηθευτές που δεν είχαν το ανάλογο εμπόρευμα ώστε να καλύψουν τους πελάτες τους, καθώς και τις εταιρείες ταχυμεταφορών που βίωσαν αρκετά δύσκολες καταστάσεις και φάνηκαν ασυνεπείς και στους συνεργάτες τους με αυτό το πρωτοφανές κύμα παραγγελιών.

Απαντώντας στο ερώτημα, ναι, αυξήθηκε η πελατειακή βάση, αλλά σε φυσιολογικούς και διαχειρίσιμους ρυθμούς, κάτι που είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε τον έλεγχο, έτσι ώστε το αποτέλεσμα που παράγουμε για κάθε πελάτη να παραμείνει σε υψηλά στάνταρ. Για να προλάβω και την επόμενη ερώτηση, ναι, μεγάλωσε και η ομάδα μας! Ο κάθε συνάδελφος όμως θέλει το χρόνο του, προκειμένου να αντιληφθεί τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλά και το DNA της εταιρείας. 

 

Βλέποντας πίσω στο χρόνο, τί κρατάτε και τί θα αλλάζατε σχετικά με την ανάπτυξη και την ταυτότητα της εταιρείας;

Δεν θα άλλαζα πολλά, διότι μετά από αρκετά χρόνια στο χώρο, αλλά και εκ του αποτελέσματος, μπορώ να πω ότι η ONIT! έχει αποφύγει με επιτυχία τα "βασικά" λάθη που συχνά κάνει ένας νέος επιχειρηματίας.

Κρατάω την επένδυση στην ποιότητα των συναδέλφων και του χώρου εργασίας, διότι είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία μια εταιρείας. Επίσης, το οικογενειακό κλίμα που πάντα μας συνοδεύει και τις συνεργασίες με άλλες εταιρείες στις οποίες μπορείς να βασιστείς, ώστε να πας ένα βήμα παρακάτω. Βεβαίως, ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο σεβασμός στον προσωπικό χρόνο του κάθε συναδέλφου. Τέλος, πρέπει να σημειώσω και τον τρόπο της επικοινωνίας μας με τους πελάτες, ο οποίος όχι μόνο δεν είναι ξύλινος, αλλά αντιθέτως, πολύ φιλικός. Στο τέλος της ημέρας φοράμε την ίδια φανέλα και ο στόχος είναι κοινός.

 

Εάν θα έπρεπε να κρατήσετε έναν μόνο τομέα δραστηριότητας της εταιρείας σας για να εργαστείτε τον επόμενο χρόνο, ποιος θα ήταν;

Θα ξεκινούσα λέγοντας ότι μπορεί να φαίνεται ότι κάνουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα, αλλά έχουν κοινή συνισταμένη. Στόχος μας, είναι να βοηθήσουμε τους συνεργάτες μας να έχουν σωστή online παρουσία και πωλήσεις. Βασική μας αρχή είναι πως ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε σωστά και να είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό. Οπότε, θα κρατούσα αυτό που κάνουμε και τώρα με απόλυτη επιτυχία! Παρέχουμε συμβουλευτική σε επίπεδο e-commerce που περιλαμβάνει εμπορικά και οικονομικά θέματα, performance marketing σε Google & Social media και όλα τα υπάρχοντα κανάλια, Programmatic advertising με συνεργάτες του εξωτερικού, influencer marketing και γενικότερα υπηρεσίες που αφορούν στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών καταστημάτων, ή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. 

Σίγουρα θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον τομέα του Marketing Automation, διότι θα μεγαλώσει και άλλο το κομμάτι που έχει στην πίτα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ειδικότερα, αναφέρομαι στην πολυετή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τη Retargeting.biz αποκτώντας την αποκλειστικότητα για Ελλάδα και Κύπρο.

 

Πώς βλέπετε το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας;

Όπως προαναφέρα το ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίχθηκε αρκετά πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, η πανδημία δημιούργησε νέο αγοραστικό κοινό, είτε δίνοντάς του την ευκαιρία να δοκιμάσει κάτι στο οποίο προηγουμένως δεν υπήρχε εμπιστοσύνη, είτε ωθώντας το να προβεί σε διαδικασίες ηλεκτρονικά που ποτέ δε θα έκανε αν υπήρχε εναλλακτική επιλογή. Είναι παράδοξο, αλλά το ηλικιακό κοινό που προστέθηκε δεν ειναι η νέα γενιά, αλλά οι παλαιότερες. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τις νέες γενιές που από πολύ μικρές ηλικίες είναι εξοικειωμένες με το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις προηγούμενες γενιές που προστέθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξο

Μην ξεχνάμε πως πριν από περίπου 12-15 χρόνια το ηλεκτρονικό κατάστημα για μία επιχείρηση έμοιαζε περισσότερο σαν... χόμπι και λιγότερο σαν επενδυτική κίνηση. Λίγα χρόνια αργότερα οι επιχειρηματίες κατάλαβαν ότι όντως μπορούν να δημιουργήσουν τζίρο και πως υπάρχει δυναμική. Σήμερα, μετά την απρόσμενη έκρηξη του e-commerce εξατίας της πανδημίας, συζητάμε για μία ανάγκη ή για ένα trend που δεν υπάρχει η επιλογή να απέχει κανείς.

 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις για την ΟΝΙΤ! στο άμεσο μέλλον;

Αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ανάπτυξη της εταιρείας με υγιείς ρυθμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, διατηρώντας παράλληλα την προσωποποιημένη και άμεση σχέση με τον πελάτη. Άλλωστε, αυτό σημαίνει ΟΝΙΤ

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!