Γιάννης Καραλής: Η δύναμη της NetSteps είναι οι άνθρωποί της Featured

Posted On Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 17:26 Written by

Ο Γιάννης Καραλής, Founder & CEO της NetSteps, μας μίλησε για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και τo δίλημμα "Digital Marketing in house ή ανάθεση σε Agency", που αντιμετωπίζουν πολλές εταιρίες.

 

Η πλατφόρμα του Magento είναι μία πολύ γνωστή πλατφόρμα ανοιχτού τύπου για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ταυτόχρονα, βλέπουμε και άλλες παρόμοιες, ενώ παράλληλα υπάρχουν και αυτές τού κλειστού τύπου. Έχοντας υλοποιήσει δεκάδες έργα ηλεκτρονικού εμπορίου, ποια θα ήταν η συμβουλή σας για την επιλογή πλατφόρμας;

Σήμερα, το ηλεκτρονικό εμπόριο τρέχει με πολύ γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης και αυτό συμπαρασύρει και την τεχνολογία που το υπηρετεί. Συνεχώς βγαίνουν νέες τεχνολογίες, νέες πλατφόρμες, νέες διασυνδέσεις. Το Magento σήμερα έχει τη μεγαλύτερη ομάδα προγραμματιστών, καθώς υποστηρίζεται από 250 εταιρείες/Partners παγκοσμίως, ενώ περισσότεροι από 100.000 προγραμματιστές ασχολούνται σήμερα με αυτό. Επιπλέον, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, με το 25% των eshop σήμερα να είναι Magento, διακινώντας έτσι €155 δισ. παγκοσμίου τζίρου. Είναι εύκολα αντιληπτό, ότι πρόκειται για το «πιο γρήγορο όχημα».

Αν θέλει κάποιος να είναι μέσα στα πράγματα, να έχει γρήγορες αναπτύξεις, να έχει τις τελευταίες τεχνολογίες και να είναι συνεχώς ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό του, πρέπει να είναι μαζί με το Magento. H εξαγορά του Magento από την Adobe έρχεται να επιβεβαιώσει και να επισφραγίσει την αξία της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα βάζει εγγυήσεις για το μέλλον και την περαιτέρω ανάπτυξή της. Εδώ, πρέπει να πω ότι υπάρχει και η κατηγορία πελατών που θέλει απλά να δοκιμάσει το ηλεκτρονικό εμπόριο για να δει τις δυνάμεις του.

Σε αυτή την περίπτωση, η πρότασή μας είναι να δοκιμάσει σε μια πιο απλή, περιορισμένων δυνατοτήτων λύση, όπως shopify ή woocommerce και όταν με το καλό ξεπεράσει κάποιο τζίρο να προχωρήσει σε μια premium πλατφόρμα, όπως το Μagento. Όσον αφορά τις κλειστές πλατφόρμες, θεωρώ ότι δεν ενδείκνυνται, εκτός από πολύ εξεζητημένα cases, αφού μία custom πλατφόρμα κρατά δέσμιους τους πελάτες στους developers και κάθε αναβάθμιση ή αλλαγή στο eshop, είναι εξαιρετικά περίπλοκη και κοστοβόρα.

 

Ioannis KaralisΤι θα κερδίσει ένα brand από τη συνεργασία του με ένα agency που θα του προσφέρει υπηρεσίες Digital Marketing;

Όταν κάποιος συνεργαστεί με ένα premium agency στο επίπεδο του Digital Marketing, δεν έχει να κερδίσει μόνο awareness και πωλήσεις, αλλά κυρίως έναν πολύτιμο συνεργάτη. Ο κάθε πελάτης για εμάς είναι μια μοναδική περίπτωση, γι΄αυτό και μελέταμε το case του εις βάθος από τη στιγμή ίδρυσης της εταιρείας. Μελετάμε κάθε λεπτομέρεια και έπειτα την παντρεύουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας. Όλα τα στοιχεία έχουν σημασία στην ανάπτυξη μίας στρατηγικής marketing - ακόμα και τα μειονεκτήματα, ακολουθώντας σωστές τακτικές, μετατρέπονται σε έξυπνα πλεονεκτήματα.

Σε τεχνικό επίπεδο, εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους Digital Marketing, έχοντας στο δυναμικό της εταιρείας εκπαιδευμένους certified performance agents που πιστοποιούνται από τη Google κάθε χρόνο, για να εξασφαλίζουμε κορυφαία αποτελέσματα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα Digital Marketing.

 

Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει μία εταιρεία που εξειδικεύεται στο Digital Marketing από μία ομάδα Digital Marketing in house;

Το πλεονέκτημα μια εταιρείας Digital Marketing είναι η εμπειρία που έχει αποκομίσει από τη συνεργασία της με επιχειρήσεις από πολλά business industries και η επαφή της με κάθε νέο feature στον χώρο, γεγονός που πολλαπλασιάζει την αξία της σε σχέση με μία ομάδα Digital Marketing in house. Η συνεχόμενη επαφή με πολλά διαφορετικά είδη επιχειρήσεων, επιτρέπουν την απόκτηση ενός experience που αποτελεί παρεχόμενη υπηρεσία μόνο από ένα agency.


Ποιο ήταν το μεγαλύτερο επιτυχημένο challenge για τη NetSteps;

Δεχόμαστε εκατοντάδες requests από εταιρείες για την κατασκευή eshop και υπηρεσίες Digital Marketing πανελλαδικά αλλά και από το εξωτερικό. Το μεγαλύτερο challenge της NetSteps ήταν η συγκρότηση της κορυφαίας ομάδας ανθρώπινου δυναμικού που αποτέλεσε το λόγο που το Magento μας πιστοποίησε σαν τον μοναδικό official partner του Magento σε Ελλάδα και Κύπρο. Η δύναμη είναι η ομάδα, είναι οι άνθρωποί μας που είναι ικανοί να ανταποκριθούν σε ολοένα μεγαλύτερα challenges κάθε φορά.


Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της δουλειάς ενός Digital Marketing agency είναι η επικοινωνία με τους πελάτες. Είναι κάτι που... "αγαπάτε να μισείτε";

Η σύναψη κάθε συνεργασίας αποτελεί την αρχή μιας «σχέσης», η οποία συνοδεύεται από τον επιθετικό προσδιορισμό επαγγελματική. Ωστόσο, το επίκεντρο είναι πάντα ο άνθρωπος και ο τρόπος που η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά του, τη δουλειά του, το τζίρο του. Όμως, όπως κάθε σχέση, έτσι και οι δικές μας έχουν πάντα τα πάνω και τα κάτω τους… Αυτή η διαρκής επαφή είναι το αλατοπίπερο της καθημερινότητάς μας. Οπότε, η απάντησή μου είναι ότι «αγαπάμε να φτιάχνουμε νέες σχέσεις», οι οποίες διαρκούν μέσα στο χρόνο και μας εξελίσσουν σαν ανθρώπους και επαγγελματίες.

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!