Η ApcoPay απλοποιεί το Payment Journey καταναλωτών και επιχειρήσεων Featured

Posted On Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 10:21 Written by

Ο Γιώργος Κακούρας, Γενικός Διευθυντής της Apco Systems και ο Πάρης Κορωναίος, Country Manager Ελλάδας, μας μιλούν για τις ηλεκτρονικές πληρωμές στο business, καθώς και τα οφέλη που προσφέρει σε καταναλωτές και επιχειρήσεις η -νεοσύστατη στην Ελλάδα- πλατφόρμα της ApcoPay.

 

Πως γεννήθηκε η ApcoPay;

George KakourasΓιώργος Κακούρας: Η ApcoPay είναι το διεθνές brand πληρωμών της Apco Systems και γεννήθηκε μέσα από τη διορατικότητα των ανθρώπων της εταιρείας αναφορικά με το μέλλον του ψηφιακού επιχειρείν και της αυξανόμενης ανάγκης των εταιρειών, για απρόσκοπτες, άμεσες και ασφαλείς διαδικασίες ηλεκτρονικών πληρωμών. Επί 15 συναπτά έτη, η Apcopay αναπτύσσει τεχνολογία αποκλειστικά και μόνο για e-payments. Η εξειδίκευση της εταιρείας στον εν λόγω κλάδο επιβεβαιώνεται από τους 25.000 πελάτες σε 30 χώρες που έχουν ήδη κάνει integration στην πλατφόρμα μας, καθώς και τις 10 εκ. συναλλαγές που εξυπηρετούμε κάθε μήνα. 

Η Apco Systems είναι μέλος του Harvest, του ομίλου τεχνολογικών επιχειρήσεων της Hili Ventures με έδρα τη Μάλτα. Η Hili Ventures έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά μέσω της εταιρείας Premier Capital, του αναπτυξιακού δικαιούχου των McDonalds στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν πολύ-θεματικό όμιλο που διαθέτει συνεργασίες με την Apple, εταιρείες logistics, ναυτιλίας & μηχανικής, τεχνολογίας, real estate, ξενοδοχειακές και leasing σε 10 χώρες, από τη Μεσόγειο ως τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με μία ομάδα 9.400 ανθρώπων.

 

Τί μοναδικό προσφέρει η ApcoPay σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Γιώργος Κακούρας: Η ApcoPay παρέχει σε εταιρείες όλων των μεγεθών και επιχειρηματικών μοντέλων, οτιδήποτε χρειάζονται για να αποδέχονται πληρωμές όλων των ειδών από οπουδήποτε στον κόσμο. Η εταιρεία έχει παρουσία στις Η.Π.Α., τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τις χώρες της Άπω Ανατολής.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση διεθνών πληρωμών με δυνατότητες ανάπτυξης customized & localised λύσεων, καθώς και επιλογές εξυπηρέτησης σε πολλαπλά συναλλάγματα και πλήθος διαφορετικών καναλιών. Υποστηρίζει περισσότερες από 240 εναλλακτικές λύσεις πληρωμών, 35 γλώσσες, 100 συναλλάγματα και 40 συνεργαζόμενες τράπεζες (και στην Ελλάδα φυσικά) για αποδοχή πληρωμών με κάρτες.

Μέσω της πλατφόρμας, ο έμπορος και η επιχείρηση αποκτά μέγιστη ευελιξία, αφού υλοποιεί -μόλις μία φορά- integration και αποκτά πρόσβαση σε πλήθος διαφορετικών μεθόδων πληρωμών σε όλο τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο, η επιχείρηση κεντρικοποιεί τη διαχείριση όλων των πληρωμών σε μία πλατφόρμα, μειώνοντας σημαντικά τα λειτουργικά κόστη και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο που δαπανάται σε τέτοιου είδους διαδικασίες, ώστε να τον αξιοποιήσει στην ανάπτυξη του business.

Paris KoronaiosΠάρης Κορωναίος: Δεν υπάρχουν ξεχωριστές χρεώσεις υλοποίησης, ανεξάρτητα από τον αριθμό και το είδος των μεθόδων πληρωμών που θα επιλέξει ο πελάτης. Όλες οι λύσεις έχουν ήδη ενοποιηθεί στην πλατφόρμα, οπότε η υλοποίηση είναι ζήτημα λίγων ωρών.

Η γκάμα των πληρωμών είναι πραγματικά τεράστια και ενδεικτικά αναφέρω ορισμένες εξ αυτών, όπως τους κλασικούς τρόπους μέσω πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, μεταφορές σε τραπεζικούς λογαριασμούς, virtual cards, e-wallets, πληρωμές μέσω QR codes, physical POS, καθώς και τους εναλλακτικούς τρόπους (Apple Pay, Stripe, Trustly, Entercash, Neteller, Skrill, Paysafe, Google Pay, AliPay, UnionPay, iDEAL, Sofort κ.α.).

Επιπρόσθετα, η ApcoPay είναι Mobile Ready και PCI Level 1 Certified, ενώ προσφέρει προχωρημένη προστασία κατά της απάτης, 3D Secure 2.0 και υπηρεσία επαναλαμβανόμενων χρεώσεων. Οι smart hosted σελίδες checkout προσφέρουν ένα ξεκάθαρο και unified σύστημα, σχεδιασμένο για να διαχειρίζεται και να εκτελεί πολυκαναλικές πληρωμές σε B2B, B2C και G2C περιβάλλοντα.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως η λύση της Apcopay είναι πλήρως customized στις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Η πελατοκεντρική κουλτούρα της εταιρείας, επιτρέπει στην καταρτισμένη ομάδα ανθρώπων μας να είναι πάντα στη διάθεση του πελάτη, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή επιλογή τόσο σε εμπορικό όσο και τεχνολογικό επίπεδο. Το onboarding, επίσης, είναι απλό, εύκολο και γρήγορο, δίνοντας στην επιχείρηση μεγάλο βαθμό ελευθερίας.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι του ελληνικού γραφείου;

Γιώργος Κακούρας: Η ApcoPay κάνει δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη σε καταναλωτές, εμπόρους και επιχειρήσεις. Ο κλάδος των πληρωμών στην Ελλάδα βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και πιστεύουμε πως υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά. Η επένδυσή μας στην Ελλάδα σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στην τοπική αγορά και τον σταθερό, διεθνή προσανατολισμό της εταιρείας μας.

Πάρης Κορωναίος: Σκοπός της Apcopay είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις ηλεκτρονικές πληρωμές και για αυτό το λόγο έχει θέσει ως στόχο την απλοποίηση του payment journey καταναλωτών και επιχειρήσεων, προσφέροντας convenience, ασφάλεια και μία απρόσκοπτη εμπειρία πελάτη, ανεξάρτητα από τον τρόπο και το κανάλι που θα επιλέξει. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος μας για την ελληνική αγορά, η οποία έχει ακόμα μεγάλες προοπτικές στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Θέλουμε να διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά στη διαχείριση των πληρωμών τους, ώστε να μειώσουν τα κόστη, να αφοσιωθούν 100% στο business τους και να προσελκύσουν πελάτες και τζίρους από αγορές εκτός της Ελλάδας.

Για παράδειγμα, ο Ολλανδός καταναλωτής θα εμπιστευθεί ευκολότερα ένα ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτει το iDEAL ως τρόπο πληρωμής, ο οποίος έρχεται πρώτος σε προτίμηση στην Ολλανδία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την ApcoPay, επικοινωνήστε με τον Πάρη Κορωναίο, Country Manager Ελλάδας.
T: +30 210 300 6852
M: +30 698 034 1887
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!