Προβλήματα στο indexing της Google

Posted On Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 16:05 Written by

Η Google αντιμετώπισε ένα τεχνικό ζήτημα μεγάλης έκτασης, που είχε σαν αποτέλεσμα να αφαιρεθούν ιστοσελίδες από το ευρετήριό της σε ποσοστό 4% του συνόλου. Το πρόβλημα προέκυψε στα τέλη της προηγούμενης εβδομαδας, όμως από την εταιρεία δεν παραδέχονταν την ύπαρξή του μέχρι και το Σάββατο, όταν και αρχικά ανέφεραν λανθασμένα ότι προέκυψε ένα πρόβλημα που διορθώθηκε.

Μια μέρα αργότερα, την Κυριακή, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε σε ένα tweet ότι τα προβλήματα στο indexing ως επί το πλείστο λύθηκαν και βρίσκονται στο στάδιο της πλήρους επίλυσης. Επίσης, ανέφερε πως δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων για να επιλύσουν το πρόβλημα, το οποίο είναι όλο στην πλευρά τής Google.

Από την εταιρεία σημείωσαν, πάντως, ότι ακόμα και όταν το πρόβλημα επιλυθεί πλήρως, κάτι που συνέβει την Τετάρτη 10/4, δεν θα γίνει index σε όλες τις διευθύνσεις URL σε κάθε web site, οπότε, ούτως ή άλλως θα χρειαστεί ένας έλεγχος στο site σας.

Βεβαίως, για να είστε σίγουροι πως το web site σας βρίσκεται κανονικά στο ευρετήριο, μπορείτε να τρέξετε το URL Inspection tool.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο, μπορείτε να καλέσετε τα ρομπότ της Google για ανασκόπηση και επανεπεξεργασία συγκεκριμένων σελίδων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για εσάς. Δυστυχώς, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι θα μπορείτε να επεξεργαστείτε μόνο μία διεύθυνση URL τη φορά, οπότε και δεν αποτελεί ιδανική λύση για την ανάκτηση μεγάλου αριθμού σελίδων.

Τέλος, σημειώνεται πως δεν θα επηρεαστούν οι κατατάξεις των web sites, οπότε και δε θα χρειαστούν επιπλέον ενέργειες στο SEO ή σε τεχνικά θέματα.

Η Google δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με την αιτία που προκάλεσε το πρόβλημα.

 

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!