H Accenture θα προσλάβει περισσότερα από 200 στελέχη στην Ελλάδα Featured

Posted On Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 13:18 Written by
Rate this item
(0 votes)

H Accenture ανακοίνωσε πως θα προσλάβει περισσότερα από 200 στελέχη στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικής και τεχνολογικής επαγγελματικής κοινότητας της χώρας. Οι προσλήψεις αφορούν στους τομείς τεχνολογίας, συμβουλευτικής και ψηφιακών λύσεων - συμπεριλαμβανομένων της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με κριτήριο το ισχυρό ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο, την εξειδίκευση και την εμπειρία τους σε:

 • Κορυφαίες πλατφόρμες τεχνολογίας όπως Microsoft, Oracle, SAP.
 • Τεχνητή νοημοσύνη, ανάλυση δεδομένων, αυτοματισμοί και μηχανική μάθηση.
 • Γλώσσες προγραμματισμού όπως Java, .Net, R, Python και Spark.
 • Διεπαφές προγραμματιστικών εφαρμογών και microservices.
 • Προηγμένες μεθοδολογίες ανάπτυξης λογισμικού όπως Agile και DevOps.
 • Ψηφιακό μάρκετινγκ και δημιουργικός σχεδιασμός, και
 • Τεχνογνωσία στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των τραπεζών, της ασφάλισης, του λιανικού εμπορίου και της ενέργειας.

 

"Έχοντας ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα για περισσότερα από 25 χρόνια, η Accenture εστιάζει στην καινοτομία και την παραγωγή αξίας για τους πελάτες της, λειτουργώντας πάντοτε στο σημείο τομής της τεχνολογίας και του επιχειρείν" δήλωσε ο Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. "Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, να μετασχηματίζονται ψηφιακά και να ξεκλειδώνουν αυτό που ονομάζουμε “παγιδευμένη αξία”. Η επένδυση που κάνουμε για την ανάπτυξη της ομάδας μας στην Ελλάδα θα διασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους και δεξιότητες για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να δημιουργήσουν, να εφαρμόσουν και να κλιμακώσουν καινοτόμες λύσεις σε όλες τις επιχειρηματικές τους λειτουργίες και δράσεις".

Ο Νικόλας Μοσχάτος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Accenture για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, δήλωσε: "Δημιουργούμε ομάδες οι οποίες στηρίζονται στη διαφορετικότητα και στην ισότητα, έχοντας ως στόχο να εξισώσουμε τον αριθμό ανδρών και γυναικών στην Accenture έως το 2025. Παρέχουμε σαφείς και ευέλικτες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε συνδυασμό με εκπαιδευτικές δράσεις παγκοσμίου βεληνεκούς - συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων όπως το MIT- καθώς και δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης στο πλαίσιο ενός διεθνούς και ηθικού οργανισμού. Προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ανταγωνιστικές αποδοχές, εκτεταμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλα οφέλη, καθώς και τη δυνατότητα αγοράς μετοχών της εταιρείας. Αναζητούμε άτομα με εμπειρία, πάθος και εσωτερική παρόρμηση να εξελιχθούν σε ένα δυναμικό και ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον".

Αναγνωρισμένη ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η Accenture απασχολεί σήμερα περισσότερα από 750 άτομα στην Ελλάδα.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Accenture ή επικοινωνήστε με την Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Παράλληλα μπορείτε να ακολουθήσετε την εταιρεία στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο LinkedIn, το Facebook και το Twitter.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Accenture αναδείχθηκε πρόσφατα στη λίστα Best Workplaces 2019, όπου και βρέθηκε 7η στην κατάταξη των επιχειρήσεων στην κατηγορία >250 εργαζομένων.

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της Accenture.

Read 78 times Last modified on Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 14:06

Related items

 • Η φωνή των εφήβων ακούγεται στο teens4greece.com

  Η ΕΛΕΔ σχεδίασε και κατασκεύασε την ιστοσελίδα για το teens4greece (https://teens4greece.com), του πρώτου thing tank εφήβων στην Ελλάδα.

  Πρόκειται για ένα forum στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν έφηβοι που ζουν στην Ελλάδα ή Έλληνες έφηβοι του εξωτερικού, 13-18 ετών.

  Στην αρχική σελίδα βλέπουμε ένα slider με φωτογραφίες, βίντεο αλλά και link για συμμετοχή σε έρευνες που αφορούν την νέα γενιά. Μέσω του site, ο χρήστης μπορεί να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με άλλους έφηβους για τα θέματα που απασχολούν την νέα γενιά και όχι μόνο.

  Μερικά παραδείγματα είναι το μεταναστευτικό, τα προβλήματα στην παιδεία, θέματα απασχόλησης και επαγγελματικής αποκατάστασης και κοινωνικά ζητήματα.

  Επίσης, μπορεί να ανακαλύψει τους ambassadors αλλά και τους mentors που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της Ελεδ.

 • H DHL Express γίνεται GR.EC.A. partner

  Η DHL Express Ελλάδας υποστηρίζει έμπρακτα τον κλάδο του e-Commerce μέσω της συνεργασίας της με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A, ανακοινώνοντας τη στρατηγική συνεργασία τους, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας.
   
  Ο Ηγέτης των Ταχυμεταφορών παγκοσμίως έχοντας παρουσία σε περισσότερες από 220 χώρες του κόσμου & κατέχοντας υψηλή τεχνογνωσία, γίνεται πλέον αρωγός στην προσπάθεια του GR.EC.A για την επίτευξη συνεργιών μεγάλης κλίμακας προκειμένου από κοινού να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσα από τις δράσεις που θα αναπτύξουν το επόμενο διάστημα.
   
  Καθώς ο τομέας των Ταχυμεταφορών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ηλεκτρονικού εμπορίου και είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης, μιας και είναι το μοναδικό σημείο επαφής με τους πελάτες των ηλεκτρονικών καταστημάτων υπό την έννοια της φυσικής εγγύτητας.
   
  Οι δύο οργανισμοί, οδηγούμενοι από την επιθυμία για την ανάπτυξη στενών σχέσεων μεταξύ τους και έχοντας τη βεβαιότητα ότι η συνεχής και μόνιμη συνεργασία θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που απασχολούν τον χώρο, θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον και τις ενέργειές τους τόσο στην εκπαίδευση των επαγγελματιών στις νέες λύσεις, όσο και στην βέλτιστη αξιοποίησή τους, αναδεικνύοντας τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των λύσεων αυτών.
   
  Ο Μιχάλης Παγωμένος, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της DHL Express Ελλάδας δήλωσε σχετικά "Με 1,6 δισ. καταναλωτών να αγοράζουν τα αγαθά τους από το διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο, η ευκαιρία του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου είναι τεράστια. Οι Έλληνες λιανέμποροι μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στην πίτα της παγκόσμιας αγοράς. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά τους αυτή για εξωστρέφεια, με στόχο την υγιή και συνεχή ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους. Είναι μεγάλη μας τιμή που σε αυτό το δρόμο ανταμώνουμε με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και είμαι βέβαιος πως από κοινού θα καταφέρουμε πολλά για τον πολυσχιδή κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου".
   
  Η Δρ. Κατερίνα Φραϊδακη, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, δήλωσε "To ηλεκτρονικό εμπόριο εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς έχοντας ως συνέπεια την αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες ταχυμεταφοράς για τη διανομή των προϊόντων τους προς τους πελάτες. Είναι, λοιπόν, χαρά μας σαν GR.EC.A. να συνεργαστούμε με τη DHL, με στόχο να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα μέλη μας, στις νέες πρακτικές των ταχυμεταφορών."

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου του GR.EC.A.

 • SAS: Το 23,3% των ελληνικών επιχειρήσεων έχουν πέσει θύματα απάτης

  Έρευνα της SAS καταδεικνύει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις υπολείπονται στην υιοθέτηση των Advanced Analytics και της AI για την καταπολέμηση της απάτης στις προμήθειες

  Η απάτη στις διαδικασίες προμηθειών είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα, η οποία υστερεί σε σχέση με άλλες χώρες στην ανίχνευση και καταπολέμηση του συγκεκριμένου είδους απάτης, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της SAS.

  Οι ελληνικές εταιρείες- χάνουν σημαντικά ποσά χρημάτων λόγω της απάτης στις προμήθειες, ενώ - γενικώς στη χώρα χρησιμοποιούνται κατά κόρον αναποτελεσματικές και μη αυτοματοποιημένες τεχνικές ανίχνευσης.

  Προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος, η SAS διεξήγαγε μια εκτενή έρευνα μεταξύ 850 στελεχών, με καίριες θέσεις σε τομείς Οικονομικής Διεύθυνσης, Προμηθειών, και Εσωτερικού Ελέγχου.

  Επίσης, η έρευνα κάλυψε ένα πλήθος 16 χωρών στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA), ενώ οι συμμετέχοντες οργανισμοί ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριότητας, όπως Πληροφορική, Κατασκευές, Βιομηχανική Παραγωγή, Εκπαίδευση, και Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο.

  Μια δημόσια απειλή

  Η απάτη στις συμβάσεις προμηθειών συμβαίνει συνήθως όταν οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές συμπεριφέρονται με δόλο σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας προμηθειών, από την υποβολή προσφορών μέχρι και την υπογραφή της σύμβασης, την τιμολόγηση και την παράδοση προϊόντων και υπηρεσιών - για παράδειγμα, στην περίπτωση που οι προμηθευτές εκδίδουν πολλαπλά τιμολόγια για ένα μόνο προϊόν ή παρεχόμενη υπηρεσία.

  Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι πολλά προβλήματα στις διαδικασίες προμηθειών δεν οφείλονται σε κακόβουλες ενέργειες, και εξίσου σημαντικός είναι ο κίνδυνος για προβλήματα που προκύπτουν λόγω ανθρώπινου λάθους.

  Ενώ αυτές οι περιπτώσεις συνήθως δεν επιφέρουν νομικές συνέπειες, η ηθελημένη απάτη των συμβάσεων προμηθειών είναι ένα σοβαρό έγκλημα που φέρει ακόμα και ποινή φυλάκισης σε πολλές χώρες, ενώ οι “δράστες” είναι συχνά πρόθυμοι να αναλάβουν το ρίσκο για λόγους είτε προσωπικής εκδίκησης ή οικονομικού οφέλους.

  Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία δύσκολη μάχη ενάντια στην καταπολέμηση της απάτης στις συμβάσεις προμηθειών. Σχεδόν το ένα τέταρτο των επιχειρήσεων (23,3%) έχουν πέσει θύματα αθέμιτων ενεργειών, τόσο των ίδιων των προμηθευτών (όπως για παράδειγμα εταιρείες χωρίς νομική ύπαρξη/παρουσία) όσο και μεταξύ των εργαζομένων και των προμηθευτών που έχουν κοινά οικονομικά -και όχι μόνο- συμφέροντα.

  To 20% έχει εξαπατηθεί με νοθεία στην προσφορά συμβολαίου, ενώ το 6,7% έχει υποστεί απάτη μέσω διπλότυπων τιμολογήσεων.

  Η επαγγελματική απάτη, όπου ένας υπάλληλος εκμεταλλεύεται τη θέση του για παράνομο κέρδος, είναι επίσης ενδημική. Το 20% (λίγο κάτω από το μέσο όρο της ΕΜΕΑ) των επιχειρήσεων υπέστησαν απάτη σε έξοδα επαγγελματικών ταξιδιών και γενικότερες δαπάνες, ενώ το 6,7% “συνέλαβε” εργαζόμενους να διαπράττουν απάτη χρησιμοποιώντας εταιρικές πιστωτικές κάρτες.

  Το οικονομικό κόστος της απάτης στις συμβάσεις προμηθειών μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλο για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Το 30% εξ αυτών (12% περισσότερο από τις υπόλοιπες χώρες) έχουν υποστεί ζημιά μέχρι 10.000 ευρώ, ενώ το 16,7% από 10.000 μέχρι και 150.000 ευρώ ετησίως (λιγότερο πάντως από τον μέσο όρο της ΕΜΕΑ).

  Αν και το 24,3% δηλώνει ότι οι απώλειες από την απάτη είναι αμελητέες, διαπιστώνεται μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ζημίες που προκλήθηκαν από την απάτη στον τομέα των προμηθειών και ενδεχομένως να οδηγήσει σε ακόμα πιο οργανωμένες προσπάθειες καταπολέμησής της στο μέλλον.

  Ελλιπής ανίχνευση

  Οι ελληνικές εταιρείες βρίσκονται πάνω από το μέσο όρο των χωρών της ΕΜΕΑ αναφορικά με τους τακτικούς εσωτερικούς ελέγχους (auditing) που πραγματοποιούν (50%) αλλά έχουν αποτύχει σε μεγάλο βαθμό να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες -συμπεριλαμβανομένων των advanced analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI)- στην καταπολέμηση της απάτης.

  Ενδεικτικά, το 13,3% επεξεργάζεται χειροκίνητα τις αιτήσεις προμηθειών προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τα λάθη, ενώ το 23,3% βασίζεται στο προσωπικό για αναφορές σε τυχόν παρατυπίες.

  Οι πιο συνηθισμένες τεχνικές ανίχνευσης περιλαμβάνουν τον έλεγχο πρόσβασης των χρηστών (40%), τους χειρωνακτικούς ελέγχους (20%), την rules-based ανίχνευση λογισμικού (20%) και την ανίχνευση ανωμαλιών (20%).

  Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι είναι πολύ περιορισμένες λόγω της μικρής ποσότητας των δεδομένων που μπορούν να επεξεργαστούν και του αριθμού εσφαλμένων περιπτώσεων έρευνας που παράγουν.

  Στα σημεία του ελέγχου όπου οι εργαζόμενοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος δόλιας ενέργειας ή απόκρυψης της απάτης λόγω σφάλματος ή έλλειψης πόρων. Τα advanced analytics και οι λύσεις AI παρέχουν στις επιχειρήσεις την καλύτερη ευκαιρία τόσο ανίχνευσης της απάτης στις συμβάσεις προμηθειών όσο και πρόληψής της πριν συμβεί οποιαδήποτε ζημιά.

  Ωστόσο, η υιοθέτησή τους από τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι ακόμα πολύ μικρή. Μόλις το 6,7% των εταιρειών αξιοποιούν τις τεχνολογίες των advanced analytics -όπως το λογισμικό βασισμένο σε αλγόριθμους και τις δυνατότητες του Machine Learning- σε αντίθεση με τον μέσο όρο του 14,5%. Η υιοθέτηση του AI είναι, επίσης, μικρότερη από τις υπόλοιπες χώρες αγγίζοντας το 6,7%.

  Αρκετές χώρες πιστεύουν ότι δεν διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες και τους απαραίτητους πόρους για την ορθή εφαρμογή των advanced analytics και του AI σε διαδικασίες ανίχνευσης της απάτης.

  Στην Ελλάδα, η έλλειψη δεξιοτήτων αποτελεί μικρότερο πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες χώρες αφού τόσο στα analytics (23,3%) όσο και στην Τεχνητή Νοημοσύνη (26,7%) τα ποσοστά είναι μικρότερα από τον μέσο όρο της ΕΜΕΑ. Επιπρόσθετα, οι ελληνικές επιχειρήσεις δείχνουν να εμπιστεύονται τις νέες τεχνολογίες αφού η προτίμησή τους στον χειροκίνητο έλεγχο έναντι της χρήσης των advanced analytics και της AI είναι μικρότερη κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την ΕΜΕΑ.

  Εκεί που τα ποσοστά είναι υψηλότερα του μέσου όρου, αφορούν στο κόστος υλοποίησης των συγκεκριμένων τεχνολογιών, αφού οι ελληνικές επιχειρήσεις θεωρούν πως είναι ακριβές λύσεις για να προχωρήσουν στην υιοθέτησή τους.

  «Τα συγκεκριμένα ευρήματα της έρευνας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Laurent Colombant, Continuous Compliance and Fraud Manager στην SAS. «Η απάτη στις συμβάσεις προμηθειών είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να μετρηθεί. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη ετοιμότητας και ευαισθητοποίησης, καθώς και στην έλλειψη γνώσης, μεταξύ των επιχειρήσεων. Ως αποτέλεσμα, η πραγματική κλίμακα της πρόκλησης είναι σχεδόν σίγουρα υποτιμημένη. Ένα θετικό συμπέρασμα που απορρέει από τα στοιχεία της Ελλάδας είναι ότι οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν τον κίνδυνο και γνωρίζουν τι συμβαίνει γύρω τους. Ωστόσο, η ειλικρίνεια είναι μόλις το πρώτο βήμα. Μέχρις ότου οι ελληνικές επιχειρήσεις αναθεωρήσουν τις δυνατότητες ανίχνευσης της απάτης και εκσυγχρονίσουν τις διαδικασίες τους, είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουν να υπολείπονται σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΜΕΑ

  Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε την έρευνα από εδώ: Unmasking the enemy within: how smart analytics can stop procurement fraud

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της SAS.

 • Η ΜΟΔ ανέθεσε στην ATC έργο αναβάθμισης συστήματος τηλεκπαίδευσης

  H Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ανανεώνει την εμπιστοσύνη της προς την Athens Technology Center (ATC), μετά και από διαγωνισμό σχετικά με το έργο «Δράσεις αναβάθμισης λειτουργιών συστήματος τηλεκπαίδευσης», με αντικείμενο την αναβάθμιση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Ηλεκτρονικής Μάθησης (Ο.Σ.Η.Μ.).

  Η Athens Technology Center (ATC) έχει την τιμή να συνεργάζεται με τη ΜΟΔ από το 2006, παρέχοντας, μεταξύ άλλων, πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, εκπαιδευτικό περιεχόμενο που ανέπτυξε η ίδια ή προμηθεύτηκε από εξειδικευμένους συνεργάτες της, καθώς και εργαλεία για την ανάπτυξή του από τα στελέχη της ΜΟΔ.

  Η συνεργασία αυτή έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επίτευξη της αποστολής της ΜΟΔ να στηρίζει τη Δημόσια Διοίκηση στη διαχείριση αναπτυξιακών προγραμμάτων και κυρίως αυτών που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλύπτοντας ανάγκες σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, τεχνογνωσία, μεθόδους και διαδικασίες, πληροφοριακά συστήματα και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

  Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου η ATC θα αναλάβει την αναβάθμιση εφαρμογών και λειτουργιών των συστημάτων σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που παρέχονται μέσω λογισμικών της εταιρείας SABA.

  Επίσης θα αναβαθμίσει και προμηθεύσει τα λογισμικά ανάπτυξης ηλεκτρονικών μαθημάτων (authoring tools), Lectora Inspire, Adobe Captivate, Articulate Storyline και Articulate Studio, καθώς και δημιουργίας βιντεοεισηγήσεων Adobe Presenter και iSpring.

  Η ATC θα είναι επίσης υπεύθυνη για την προμήθεια αναβαθμισμένου εξοπλισμού και την παροχή υπηρεσιών για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της αίθουσας τηλεκπαίδευσης της ΜΟΔ, αλλά και για τη διαμόρφωση εργαστηρίου ανάπτυξης ηλεκτρονικών μαθημάτων.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της εταιρείας ATC.

 • HealthIT Conference 2019: Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική για την Υγεία

  Το 4ο Direct – HealthIT θα πραγματοποιηθεί στις 16 & 17 Απριλίου με θέμα Στελέχη Πληροφορικής των Νοσοκομείων & Φορείς υγείας της χώρας σε ένα στρατηγικό διάλογο με το Υπουργείο Υγείας και την αγορά.

  Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Ενεργό συμμετοχή έχει επίσης η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, αρμόδια σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ηλεκτρονικής Υγείας και το πλαισιώνουν περισσότεροι από 50 διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε ένα γόνιμο διάλογο για την διαμόρφωση Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής για την Υγεία.

  Με την παρουσία του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει κομβικό σημείο για το διάλογο, σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενώ σημείο αναφοράς θα αποτελέσει η παρουσίαση της συνολικής στρατηγικής του Υπουργείου Υγείας στον άξονα της ηλεκτρονικής υγείας.

  Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μετά τη θεσμοθέτησή του ο «Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας».

  Το HealthIT Conference 2019 είναι μία μεγάλη ευκαιρία για networking, καθώς όλοι οι stakeholders της υγείας θα βρίσκονται εκεί. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι ιδιαίτερα πλούσιο με ενδιαφέρουσες ομιλίες και workshop. Παράλληλα, στελέχη πληροφορικής των υγειονομικών περιφερειών και των νοσοκομείων θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση άμεσων ζητημάτων και μακροπρόθεσμων σχεδιασμών για την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο εθνικό σύστημα υγείας.

  Σημαντική επίσης θα είναι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα της ηλεκτρονικής υγείας στη χώρα μας και τα οφέλη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων.

  Χρυσοί χορηγοί του συνεδρίου είναι οι Cosmote και CISCO.

  Μεγάλος Χορηγός είναι η Check Point Software Technologies Ltd., ενώ χορηγοί η COMPUTER SOLUTIONS, η Dataverse, η ESET, η Icon Dynamics, η εταιρεία iKnowHow, η IQVIA, η ORCO ORGANIZATION & COMPUTING AE, η Priority, η Performance Technologies, η Roche Diagnostics, η Siemens Healthineers και η Sigmasoft.

  Υποστηρικτές του Συνεδρίου: Michalopoulou & Associates και η Philips
  Media Partners: Action Global Communications | Χορηγός Επικοινωνίας: insinder.gr

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της Action Global Communications.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!