Αύξηση των γυναικών που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια

Posted On Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 14:05 Written by

Η τεχνολογική βιομηχανία παραδοσιακά ήταν ανδροκρατούμενη σε όλες τις βαθμίδες των χώρων εργασίας. Όμως, μία νέα έρευνα δείχνει ότι αυτό αλλάζει διεθνώς και με μάλλον γρήγορο ρυθμό.

Οι γυναίκες, όχι μόνο αντιπροσωπεύουν πλέον ένα σημαντικό τμήμα του εργατικού δυναμικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αλλά έχουν και σημαντικά επιτεύγματα σε ηγετικούς ρόλους.

Η σχετική έρευνα, Women in Cybersecurity δείχνει ότι οι γυναίκες αποτελούν το 24% του εργατικού δυναμικού στην κυβερνοασφάλεια, δείχνοντας μια ανοδική τάση για την ένταξη περισσότερων στον χώρο. Συγκριτικά, το 2017 οι γυναίκες αποτελούσαν μόλις το 11% του εργατικού δυναμικού στον κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε αυτή τη μελέτη, έχουν αλλάξει σημαντικά οι παράμετροι όσον αφορά στο ποιοι συμπεριλαμβάνεται στο δείγμα, διευρύνοντας έτσι τις ειδικότητες που τελικά είναι επιλέξιμες. Στην προηγούμενη μελέτη, συμπεριλαμβάνονταν αποκλειστικά όσοι εργάζονταν σε επαγγέλματα στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Στο πιο πρόσφατο δείγμα της έρευνας, το οποίο σχολιάζουμε, περιλαμβάνονται και άλλοι εργαζόμενους στον τομέα της πληροφορικής, οι οποίοι ασχολούνται τουλάχιστον το ένα τέταρτο του χρόνου εργασίας τους με θέματα ασφάλειας, δηλαδή, ακόμη κι αν δεν είναι η κύρια ασχολία τους. Επομένως, το δείγμα έχει διευρυνθεί αισθητά.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεθοδολογία της πρόσφατης έρευνας δημιούργησε και κάποια σχόλια σχετικά με τη δυσκολία του να αποτυπωθεί ο πραγματικός αριθμός των γυναικών στο χώρο. Πάντως, το σίγουρο είναι πως οι γυναίκες επαγγελματίες πληροφορικής ασχολούνται πολύ περισσότερο και πολύ πιο συχνά με θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, από ότι στο παρελθόν, είτε είναι η κύρια ενασχόλησή τους, είτε όχι.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!