Η νέα γενιά Digital Thinkers απο τo ThinkDigital Group (TDG)

Posted On Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 10:43 Written by
Rate this item
(0 votes)

Ο όμιλος TDG δίνει την ευκαιρία σε 15 φιλόδοξους νέους επαγγελματίες και πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να ενταχθούν στην ομάδα του, ως “Η 5η γενιά Digital Thinkers”.

Το “Digital Thinkers” είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα αμειβόμενης μαθητείας, που ξεκίνησε το 2012. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει και αποφοιτήσει επιτυχώς 40 νέοι επαγγελματίες. Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στα γραφεία του ομίλου σε Αθήνα και Πάτρα, ξεκινώντας τον Ιούνιο και θα διαρκέσει 6 μήνες.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου σε μία από τις τέσσερις εταιρίες του oμίλου (ThinkDigital, ForestView, TailWind, Project Agora) και σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκομίσουν πολύτιμη γνώση και hands on εμπειρία, να αναπτύξουν ικανότητες απαραίτητες για να διακριθούν στον τομέα του Digital Marketing, αλλά και να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση εργασίας στις εταιρίες του ομίλου TDG μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες στην Αθήνα θα ενσωματωθούν στις ομάδες Growth, Product Management, Marketing και Creative. Οι συμμετέχοντες στην Πάτρα θα ενσωματωθούν στις ομάδες Performance Engineering, Technical Support, Publisher Success και Advertiser Success.

Η διαδικασία των αιτήσεων θα είναι ανοιχτή έως τις 19 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στη σελίδα του προγράμματος Digital Thinkers.

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου του ομίλου ΤDG.

Read 63 times Last modified on Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 11:07

Related items

 • Η eCommerce & Digital Marketing Expo 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο

  Μετά από την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας eCommerce Expo 2018, ανακοινώνεται η διευρυμένη έκθεση eCommerce & Digital Marketing Expo που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

  Με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών και τη συνολική υποστήριξη της αγοράς, έγινε μία βασική προσθήκη που αφορά στον όμορο και ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, αυτόν του Digital Marketing.

  Ως αποτέλεσμα, η διοργάνωση μετονομάστηκε σε eCommerce & Digital Marketing ExpoECDM Expo.

  Πρόκειται για μία πολυεπίπεδη διοργάνωση με πολλά παράλληλα event, που σκοπός της είναι η ανάπτυξη των συνεργασιών μεταξύ εταιρειών που ειδικεύονται στις υπηρεσίες παρουσίας και προβολής στο Ιnternet και επιχειρήσεων που είτε πωλούν ηλεκτρονικά (ηλεκτρονικά καταστήματα) είτε διαφημίζουν τα καταστήματα και τις υπηρεσίες τους στο Ιnternet.

  Σαν εκθεσιακή διοργάνωση, η ECDM Expo δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες να έρθουν σε επαφή με νέους υποψήφιους πελάτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, οι οποίοι ενδιαφέρονται για να βρουν συνεργάτη, ώστε να βελτιώσουν τη διαδικτυακή παρουσία τους. Επίσης, να συμμετέχουν σε μια διοργάνωση που δίνει υπόσταση στον ίδιο τον κλάδο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ιδιαίτερη δυναμική, εξυπηρετώντας την αυξημένη ζήτηση των επιχειρήσεων για προβολή στο Internet.

  Επιπλέον, η ECDM Expo είναι μία μοναδική ευκαιρία, ώστε οι εκθέτες να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς συνεργάτες από όμορες περιοχές επαγγελματικής δραστηριότητας και να αναπτύξουν νέες εταιρικές σχέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Παράλληλα, με τη συμμετοχή τους στην εξειδικευμένη αυτή διοργάνωση, οι συμμετέχοντες καταχωρούνται στη συνείδηση των χιλιάδων επισκεπτών σαν σημαντικές εταιρείες του κλάδου.

  Πέρα από το καθαρά εκθεσιακό μέρος, στην ECDM Expo έχει αναπτυχθεί μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά,  προσθέτοντας ουσιαστικό περιεχόμενο στη διοργάνωση και δίνοντας την ευκαιρία για εμβάθυνση των γνώσεων των επισκεπτών και για δικτύωση.

  Στις βασικές παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται:

  • Το κύριο παράλληλο διήμερο συνέδριο με δεκάδες ομιλητές υψηλού κύρους από το εξωτερικό και την Ελλάδα
  • το Keynote dinner με την παρουσία διακεκριμένου τιμώμενου ομιλητή για υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου
  • το Roundtable για την γνωριμία και συζήτηση των εταιρειών του κλάδου

   

  Επιπλέον, διοργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια που δίνουν στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει πληρέστερα, διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες και να εμβαθύνει τις γνώσεις του σε τομείς ενδιαφέροντος του, σχετικούς με το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ.

  Χώρος διεξαγωγής: Ζάππειο Μέγαρο.

  Χρόνος διεξαγωγής: 23 και 24 Νοεμβρίου 2019.

  Περισσότερες πληροφορίες: www.ecdmexpo.com

 • Όμιλος Quest: Αύξηση πωλήσεων και κερδών για το 2018

  Ο Όμιλος Quest κατά το οικονομικό έτος 2018:

  • Πέτυχε 14% αύξηση στις πωλήσεις, φτάνοντας τα €497,6 εκατ., και σημαντική αύξηση της κερδοφορίας ΕΒΤ και ΕΑΤ κατά 59% και 238% αντίστοιχα.
  • Επέστρεψε στους μετόχους του €4,5 εκατ. σε μετρητά (€0,38 /μετοχή), 12% υψηλότερα από το 2017.

   

  Τα βασικότερα Ενοποιημένα Οικονομικά Αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

  Τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα (ταμειακά διαθέσιμα μείον δάνεια και υποχρεώσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης) του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε €25,7 εκατ., έναντι -€4,5 εκατ. της προηγούμενης χρήσης. Η θετική μεταβολή (+ €30 εκατ.) οφείλεται στις θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές καθώς και στη σημαντική βελτίωση της διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης.

  *Η Μείωση στη λειτουργική κερδοφορία EBITDA του ομίλου οφείλεται κυρίως στην ανανέωση της συμφωνίας του κλάδου Ηλεκτρονικών Συναλλαγών (Cardlink) με τις τράπεζες Eurobank & Alpha Bank που αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους πελάτες της εταιρείας, για 5 επιπλέον χρόνια (2020 – 2024). Η νέα αυτή συμφωνία προβλέπει τόσο εκπτώσεις τζίρου για τα έτη 2018 – 2020, όσο και μειωμένες τιμές στη νέα διάρκεια της.
  Αυτές, αθροιστικά για το 2018, είχαν επίδραση στα έσοδα του εν λόγω κλάδου, αλλά και του ομίλου, κατά περίπου -€7,5 εκατ. και στο EBITDA κατά -€13,4 εκατ. αντίστοιχα, χωρίς ουσιαστική επίδραση στο EBT, καθώς προβλέπεται η μη καταβολή αναβαλλόμενου τιμήματος, για το οποίο είχε διενεργηθεί πρόβλεψη από την εταιρεία, ύψους 13,5 εκατ.. Η συνολική αρνητική επίδραση στο ΕΒΙΤDA του ομίλου κατά το 2018 από έκτακτες αιτίες ανέρχεται σε περίπου €9εκατ.

  ** Οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου κατά το 2018 ξεπερνούν τα €20 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού που αναλήφθηκε ύψους περί τα €12 εκατ.).

  Μητρική Εταιρεία Quest Συμμετοχών

  Τα έσοδα της μητρικής εταιρείας κατά το 2018 ανήλθαν σε €5 εκατ. αυξημένα κατά περίπου €0,5 εκατ.
  Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €3,5 εκατ. έναντι €3,3 εκατ. το 2017, τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν σε €0,5 εκατ. έναντι €2,2 εκατ. και τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε €0,4 εκατ. έναντι €2 εκατ. στο 2017.
  Τα έσοδα από μερίσματα ανήλθαν σε €3,4 εκατ. έναντι €3,3 εκατ. στο 2017.

   

  Αποτελέσματα 2018 & Προοπτικές για το 2019 ανά δραστηριότητα


  Προϊόντα Πληροφορικής (Info Quest Technologies, Quest on Line (you.gr), iSquare, iStorm).

  • Κατά το 2018 υπήρξε αύξηση 25,6% στις πωλήσεις. Τα κέρδη προ φόρων επηρεάστηκαν αρνητικά κατά €1,4 εκατ. λόγω έκτακτων προβλέψεων για την ενδεχόμενη αναδρομική καταβολή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που θεσπίσθηκε στα τέλη Μαΐου 2018 με διάταξη του Ν. 4540/2018.
  • Η νέα νομοθετική ρύθμιση κατήργησε την ανωτέρω παράλογη διάταξη, βάσει του άρ.104 του ν. 4605/2019 και οι εν λόγω προβλέψεις θα αντιστραφούν στην χρήση του 2019 με ισόποση θετική επίδραση.
  • Κατά το 2019 εκτιμάται μικρή αύξηση εσόδων που θα προέλθει κυρίως από νέες κατηγορίες προϊόντων και την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) καθώς και βελτίωση της κερδοφορίας.

   

  Υπηρεσίες Πληροφορικής (όμιλος Unisystems)

  • Κατά το 2018 υπήρξε μικρή αύξηση των πωλήσεων, που προήλθε κυρίως από το εξωτερικό (έργα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που πλέον αποτελούν περίπου το 40% των συνολικών εσόδων), ενώ υπήρξε επιδείνωση των κερδών που προήλθε κυρίως από την καθυστέρηση δύο σημαντικών έργων software.. Τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) του 2018 επηρεάστηκαν επίσης αρνητικά κατά €0,75 εκατ. λόγω απομείωσης αξίας ακινήτων.
  • Για το 2019 εκτιμάται μικρή αύξηση των εσόδων προερχόμενη κυρίως από το εξωτερικό και βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας, λόγω της επίλυσης των προβλημάτων στα έργα software που έχουν καθυστερήσει.

   

  Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ACS Courier)

  • Στο 2018 υπήρξε αύξηση περίπου 4% στα έσοδα, προερχομένη από τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών, αλλά και μείωση στις υπηρεσίες απλού ταχυδρομείου. Παράλληλα επιτεύχθηκε αύξηση της κερδοφορίας .
  • Στο 2019 εκτιμάται ότι θα υπάρχει μικρή ανάπτυξη προερχόμενη κυρίως από τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών (λόγω του e-commerce).

   

  Ηλεκτρονικές Συναλλαγές (Cardlink)

  • Κατά το 2018 η εν λόγω δραστηριότητα (μετά την σημαντική ανάπτυξη του 2017) παρουσίασε ωρίμανση στα μέσα του έτους και κάμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο. Παράλληλα η νέα συμφωνία με τις τράπεζες είχε αρνητική επίδραση τόσο στα έσοδα κατά €7,5 εκατ., όσο και στο EBITDA κατά περίπου €13,4 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων (EBT) δεν επηρεάστηκα καθώς περιλαμβάνουν θετικές προβλέψεις συνολικού ύψους €13,5 εκατ. που αφορούν στην αντιστροφή παλαιότερης πρόβλεψης για το μεταβλητό τίμημα εξαγοράς της εταιρείας, που καταργήθηκε.
  • Η εν λόγω συμφωνία παρότι οδηγεί σε χαμηλότερα μεγέθη εσόδων και κερδών, ήταν απολύτως απαραίτητη, αφού διασφαλίζει προοπτική πρόσθετης 6ετούς συνεργασίας της εταιρείας με τους βασικούς της πελάτες και της επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξή της. Επιπρόσθετα κατά το 2018 περιορίστηκαν σημαντικά οι επενδύσεις, ενώ η εγκατεστημένη βάση POS διαμορφώθηκε στα 230 χιλ. POS, λόγω κλεισιμάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του έτους.
  • Στο 2019 εκτιμάται ότι θα υπάρξει σταθερότητα ή/και μικρή μείωση στις πωλήσεις σε σχέση με το 2018, προερχόμενη κυρίως από τη νέα συμφωνία με τις τράπεζες, ενώ παράλληλα αναμένεται διψήφια αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών καθώς η πλειονότητα των POS έχει ήδη εγκατασταθεί. . Το περιθώριο κέρδους ΕΒΤ αναμένεται να μειωθεί σε 10-12% επί των πωλήσεων.

   

  Παραγωγή Ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (όμιλος Quest Energy)

  • Κατά το 2018 υπήρξε ανάπτυξη της δραστηριότητας που οφείλεται στην απόκτηση 2 φωτοβολταϊκών πάρκων στα μέσα του 2017. Προς τα τέλη του 2018, αποκτήθηκαν 7 νέα πάρκα έναντι περίπου €16 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού) και η συνολική εγκατεστημένη βάση έφτασε στα 12,7ΜW.
  • Στο 2019 εκτιμάται ανάπτυξη προερχόμενη από τις επενδύσεις του 2018, όσο κι από σταδιακή υλοποίηση νέων επενδύσεων για την αύξηση της εγκατεστημένης βάσης φωτοβολταϊκών.

   

  Οι λοιπές μη κατανεμηθείσες δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη μητρική εταιρεία, η οποία, εξαιρουμένων των μερισμάτων, παρουσιάζει ετήσια έσοδα περίπου €1 εκατ., ενώ περιλαμβάνουν και έκτακτα θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο ΕΒΙΤDA ως αποτέλεσμα διαγράφων αρνητικών προβλέψεων ύψους €4,6 εκατ.
  Τέλος στα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) περιλαμβάνεται διαγραφή άυλου περιουσιακού στοιχείου (good will), σε επίπεδο Ομίλου, σχετιζόμενου με την εξαγορά της θυγατρικής εταιρείας Unisystems Α.Ε. ύψους 5,2 εκατ.

  Ο Όμιλος Quest υλοποιεί τα επιχειρηματικά του σχέδια με βασική προτεραιότητα την αύξηση των εσόδων, τη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους, τον περιορισμό των κινδύνων και τη σταδιακή βελτίωση των λειτουργικών ταμειακών ροών.

  Οι βασικοί στόχοι και προτεραιότητες του Ομίλου Quest για το 2019 είναι:

  • Η διατήρηση και βελτίωση των μεγεθών και της κερδοφορίας από όλες τις δραστηριότητες.
  • Η επίτευξη μεγαλύτερης ανάπτυξης σε συγκεκριμένες δραστηριότητες τόσο με οργανική ανάπτυξη όσο και με εξαγορές εταιριών στην Ελλάδα & στο εξωτερικό.
  • Η υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων ύψους άνω των €25 εκατ. σε περιοχές που ήδη δραστηριοποιείται και σε περιοχές με μεγαλύτερη ανάπτυξη.
  • Η σταδιακή από-επένδυση από περιουσιακά στοιχεία χαμηλής απόδοσης.


  Με την προϋπόθεση της σταθερότητας στην Ελληνική οικονομία, εκτιμάται ότι ο όμιλος Quest θα παρουσιάσει μικρή ανάπτυξη στις πωλήσεις καθώς και βελτίωση της κερδοφορίας και των λειτουργικών ταμειακών ροών.

  Αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018 ανά κλάδο δραστηριότητας του Ομίλου:

   Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου του Ομίλου Quest.

 • H Accenture θα προσλάβει περισσότερα από 200 στελέχη στην Ελλάδα

  H Accenture ανακοίνωσε πως θα προσλάβει περισσότερα από 200 στελέχη στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικής και τεχνολογικής επαγγελματικής κοινότητας της χώρας. Οι προσλήψεις αφορούν στους τομείς τεχνολογίας, συμβουλευτικής και ψηφιακών λύσεων - συμπεριλαμβανομένων της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης

  Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με κριτήριο το ισχυρό ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο, την εξειδίκευση και την εμπειρία τους σε:

  • Κορυφαίες πλατφόρμες τεχνολογίας όπως Microsoft, Oracle, SAP.
  • Τεχνητή νοημοσύνη, ανάλυση δεδομένων, αυτοματισμοί και μηχανική μάθηση.
  • Γλώσσες προγραμματισμού όπως Java, .Net, R, Python και Spark.
  • Διεπαφές προγραμματιστικών εφαρμογών και microservices.
  • Προηγμένες μεθοδολογίες ανάπτυξης λογισμικού όπως Agile και DevOps.
  • Ψηφιακό μάρκετινγκ και δημιουργικός σχεδιασμός, και
  • Τεχνογνωσία στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των τραπεζών, της ασφάλισης, του λιανικού εμπορίου και της ενέργειας.

   

  "Έχοντας ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα για περισσότερα από 25 χρόνια, η Accenture εστιάζει στην καινοτομία και την παραγωγή αξίας για τους πελάτες της, λειτουργώντας πάντοτε στο σημείο τομής της τεχνολογίας και του επιχειρείν" δήλωσε ο Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. "Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, να μετασχηματίζονται ψηφιακά και να ξεκλειδώνουν αυτό που ονομάζουμε “παγιδευμένη αξία”. Η επένδυση που κάνουμε για την ανάπτυξη της ομάδας μας στην Ελλάδα θα διασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους και δεξιότητες για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να δημιουργήσουν, να εφαρμόσουν και να κλιμακώσουν καινοτόμες λύσεις σε όλες τις επιχειρηματικές τους λειτουργίες και δράσεις".

  Ο Νικόλας Μοσχάτος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Accenture για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, δήλωσε: "Δημιουργούμε ομάδες οι οποίες στηρίζονται στη διαφορετικότητα και στην ισότητα, έχοντας ως στόχο να εξισώσουμε τον αριθμό ανδρών και γυναικών στην Accenture έως το 2025. Παρέχουμε σαφείς και ευέλικτες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε συνδυασμό με εκπαιδευτικές δράσεις παγκοσμίου βεληνεκούς - συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων όπως το MIT- καθώς και δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης στο πλαίσιο ενός διεθνούς και ηθικού οργανισμού. Προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ανταγωνιστικές αποδοχές, εκτεταμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλα οφέλη, καθώς και τη δυνατότητα αγοράς μετοχών της εταιρείας. Αναζητούμε άτομα με εμπειρία, πάθος και εσωτερική παρόρμηση να εξελιχθούν σε ένα δυναμικό και ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον".

  Αναγνωρισμένη ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η Accenture απασχολεί σήμερα περισσότερα από 750 άτομα στην Ελλάδα.

  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Accenture ή επικοινωνήστε με την Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Παράλληλα μπορείτε να ακολουθήσετε την εταιρεία στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στο LinkedIn, το Facebook και το Twitter.

  Σημειώνεται, επίσης, ότι η Accenture αναδείχθηκε πρόσφατα στη λίστα Best Workplaces 2019, όπου και βρέθηκε 7η στην κατάταξη των επιχειρήσεων στην κατηγορία >250 εργαζομένων.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της Accenture.

 • Το European Science-Media Hub θα χρησιμοποιήσει το Truly Media

  Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Επιστήμης και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (European Science-Media Hub - ESMH) που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας (STOA) και ο οποίος διοικείται από ομάδα της Scientific Foresight Unit ( STOA) της Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Κοινοβουλευτικών Ερευνών (EPRS), χρησιμοποιεί πλέον την πλατφόρμα Truly Media της Athens Technology Center (ATC), προκειμένου να παρέχει πληροφορίες βάσει τεκμηριωμένων στοιχείων και καλύτερη επιστημονική επικοινωνία σε όλους.

  Η Vitalba Crivello, Γενική Διευθύντρια Κοινοβουλευτικών Ερευνητικών Υπηρεσιών, επεσήμανε τη σημασία που έχει για το ESMH η πρόσβαση σε εξελιγμένα εργαλεία media monitoring και intelligence, ώστε τα στελέχη του να μπορούν να παρακολουθούν τα πιο δημοφιλή θέματα στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας σε διάφορες πλατφόρμες: περιοδικά, εφημερίδες και κοινωνικά μέσα. 

  Επιπλέον, ο Theo Karapiperis, Eπικεφαλής της Scientific Foresight Unit (STOA), υπογράμμισε το γεγονός ότι το Truly Media θα αποτελέσει ένα ιδανικό συμπλήρωμα στην εργαλειοθήκη του ESMH, ώστε αυτό να εκπληρώσει την αποστολή του, δηλ. να παρέχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε δημοσιογράφους, στα μέσα ενημέρωσης και στους πολίτες, σχετικά με νέες επιστημονικές εξελίξεις και επιστημονικά θέματα και βοηθώντας τους να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση.

  Υπό το πρίσμα αυτής της νέας συμφωνίας, ο Πρόεδρος της ATC, Γιάννης Κλιάφας, δήλωσε: "Το Truly Media ενσωματώνει την εμπειρία 15 και πλέον χρόνων της ATC στον ειδησεογραφικό χώρο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή τη νέα συνεργασία, κυρίως επειδή έρχεται σαν επιστέγασμα του ενεργού ρόλου της εταιρείας στη στρατηγική προσπάθεια της ΕΕ για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Συγκεκρκιμένα, η συνεργασία αυτή έρχεται ως φυσική συνέχεια παρόμοιων πρωτοβουλιών στις οποίες συμμετέχουμε, όπως το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης και το έργο WeVerify ".

  Η πλατφόρμα Truly Media, την οποία χρησιμοποιεί ήδη η Διεθνής Αμνηστία για την επιβεβαίωση αναφορών σχετικών με περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελεί μία συνεργατική εφαρμογή συλλογής, οργάνωσης και εκτίμησης της αξιοπιστίας πληροφοριών που βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από δελτίο Τύπου της ATC.

 • Νέα επιχείρηση; Απλά βήματα για τη digital προώθησή της

  Ετοιμάζετε website ή e-shop για την καινούρια σας επιχείρηση και δεν είστε σίγουροι για τα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει για εσάς τα πιο βασικά από αυτά.

  Δώστε Βάση στο Website / E-shop

  Η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει καλό SEO, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή οργανική κατάταξη. Εξίσου σημαντικό είναι να έχει μοντέρνο καθαρό design και να είναι εύκολη στην πλοήγηση από τον χρήστη. Φυσικά δε μπορούμε να παραλείψουμε ότι ένα website πρέπει να είναι mobile responsive ή ακόμα καλύτερα, να έχει ξεχωριστό mobile theme.

  Χτίστε ένα Ισχυρό Brand Identity

  Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε αναλύσει πως το Brand Identity βοηθάει στη δημιουργία σωστής σχέσης με τον πελάτη και πιστότητα. Χτίστε το λοιπόν όσο είστε στο ξεκίνημα.

  Δοκιμάστε και Κάντε Tests

  Ο καλύτερος τρόπος να μεγαλώσετε σωστά την επιχείρηση σας είναι να μη φοβάστε να δοκιμάσετε νέες προσεγγίσεις και τεχνικές. Κάντε test για το site, το προϊόν ή την υπηρεσία σας, τους πελάτες σας και όχι μόνο.

  Έχετε Παρουσία στα Social Media

  Δημιουργήστε προφίλ στα Social Media που αφορούν την επιχείρηση σας και σε αυτά που είναι πιο ενεργοί οι πελάτες στους οποίους στοχεύετε. Χρησιμοποιήστε έξυπνα τα Social Media Trends που υπάρχουν και τεχνικές για να αυξήσετε τους ακόλουθους σας.

  Δημιουργήστε Λίστα Emails

  Ξεκινήστε από νωρίς να μαζεύετε τα emails των πελατών σας, ώστε να έχετε έτοιμη λίστα για να ξεκινήσετε την αποστολή των newsletter σας.

  Χρησιμοποιήστε Digital Marketing

  Είτε πουλάτε προϊόν, είτε υπηρεσία, οι οργανικές δημοσιεύσεις και αναζητήσεις θα σας φέρουν περιορισμένα αποτελέσματα. Αξιοποιήστε τα κανάλια και τις τεχνικές που προσφέρονται από το Digital Marketing ώστε να αυξήσετε τα αποτελέσματα σας.

  Αυτά φυσικά είναι μόνο η αρχή για να έχετε μια επιτυχημένη online επιχείρηση. Όμως αν τα ακολουθήσετε, θέτετε σωστές βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξή της!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!