Εισαγωγή δεδομένων στο Excel με φωτογράφιση

Posted On Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 10:33 Written by

Μεταξύ των πρόσφατων ανανεώσεων που πραγματοποίησε η Microsoft στα προϊόντα της, περιλαμβάνεται και ένα νέο, ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό για την Android έκδοση του Excel στο Office 365. Οι χρήστες του Excel App έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν έναν πίνακα τυπωμένο σε χαρτί και αυτός να μετατρέπεται αυτόματα σε φύλλο εργασίας, έτοιμο για επεξεργασία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, χρησιμοποιείται τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων και χαρακτήρων, για την συνταύτιση των πληροφοριών που βρίσκονται τυπωμένες και τη μετατροπή τους σε ψηφιακή μορφή σε spreadsheet. Η ευκολία που παρέχεται είναι προφανής, αφού δε χρειάζεται η χειροκίνητη εισαγωγή δεδομένων από εκτυπώσεις στο Excel.

Το νέο χαρακτηριστικό, που αξιοποιεί τεχνολογίες μηχανικής μάθησης, διατίθεται ήδη στους συνδρομητές του Microsoft Office 365 που έχουν συσκευές με λειτουργικό Android. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για τους χρήστες iOS, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία αυτό θα γίνει σύντομα.

Στη Microsoft εργάζονται για την αξιοποίηση τεχνολογιών μηχανικής μάθησης, με σκοπό να κάνουν πιο "έξυπνα" και εύχρηστα τα προϊόντα τους.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!