Εισαγωγή δεδομένων στο Excel με φωτογράφιση

Posted On Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 10:33 Written by
Rate this item
(0 votes)

Μεταξύ των πρόσφατων ανανεώσεων που πραγματοποίησε η Microsoft στα προϊόντα της, περιλαμβάνεται και ένα νέο, ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό για την Android έκδοση του Excel στο Office 365. Οι χρήστες του Excel App έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν έναν πίνακα τυπωμένο σε χαρτί και αυτός να μετατρέπεται αυτόματα σε φύλλο εργασίας, έτοιμο για επεξεργασία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, χρησιμοποιείται τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων και χαρακτήρων, για την συνταύτιση των πληροφοριών που βρίσκονται τυπωμένες και τη μετατροπή τους σε ψηφιακή μορφή σε spreadsheet. Η ευκολία που παρέχεται είναι προφανής, αφού δε χρειάζεται η χειροκίνητη εισαγωγή δεδομένων από εκτυπώσεις στο Excel.

Το νέο χαρακτηριστικό, που αξιοποιεί τεχνολογίες μηχανικής μάθησης, διατίθεται ήδη στους συνδρομητές του Microsoft Office 365 που έχουν συσκευές με λειτουργικό Android. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για τους χρήστες iOS, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία αυτό θα γίνει σύντομα.

Στη Microsoft εργάζονται για την αξιοποίηση τεχνολογιών μηχανικής μάθησης, με σκοπό να κάνουν πιο "έξυπνα" και εύχρηστα τα προϊόντα τους.

Read 2511 times Last modified on Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 10:31

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!