Accenture: Νέες ευκαιρίες για να δημιουργούν oι επιχειρήσεις εξατομικευμένες εμπειρίες Featured

Posted On Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 12:40 Written by
Rate this item
(1 Vote)

Η επιχείρηση εισέρχεται σε μια νέα «μετα-ψηφιακή» εποχή, όπου η επιτυχία θα στηρίζεται στην ικανότητα ενός οργανισμού να διαχειρίζεται ένα σύνολο νέων τεχνολογιών που μπορούν να προσφέρουν εξατομικευμένες εμπειρίες σε πελάτες, υπαλλήλους και επιχειρηματικούς εταίρους, σύμφωνα με  την ετήσια μελέτη Technology Vision της Accenture για το 2019, η οποία προβλέπει τις σημαντικότερες τεχνολογικές τάσεις που θα επαναπροσδιορίσουν το επιχειρείν τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τη φετινή μελέτη, με τίτλο «The Post-Digital Era is Upon Us — Are You Ready for What’s Next?», οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο. Οι ψηφιακές τεχνολογίες επιτρέπουν στις εταιρείες να κατανοούν τους πελάτες τους σε μεγαλύτερος βάθος, παρέχουν περισσότερα κανάλια με τα οποία μπορούν να τους προσεγγίζουν και παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τα οικοσυστήματά τους με νέους εταίρους. Παρόλα αυτά, οι ψηφιακές τεχνολογίες δεν αποτελούν πλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα- αλλά εισιτήριο εισόδου.

Στην πραγματικότητα, 79% των 6.600 στελεχών από όλον τον κόσμο που συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύουν ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες - συγκεκριμένα κοινωνική δικτύωση, κινητές εφαρμογές, ανάλυση δεδομένων (analytics) και υπολογιστικό νέφος (cloud) – αποτελούν πλέον μέρος του κεντρικού τεχνολογικού κορμού των οργανισμών τους.

Η μελέτη Technology Vision εντοπίζει πέντε αναδυόμενες τεχνολογικές τάσεις τις οποίες θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι εταιρείες, προκειμένου να επιτύχουν στο σημερινό -ραγδαία εξελισσόμενο- τοπίο:

 • DARQ Power: Κατανοώντας το DNA των DARQ. Οι τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού (Distributed Ledger), τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence), εκτεταμένης πραγματικότητας (Extended Reality) και κβαντικής πληροφορικής (Quantum Computing) αποτελούν καταλύτες αλλαγής, προσφέροντας εξαιρετικές νέες δυνατότητες και επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να επαναπροσδιορίσουν ολόκληρους κλάδους. Στην ερώτηση σχετικά με το ποιες από αυτές τις τεχνολογίες θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους τα επόμενα τρία χρόνια, το 41% των στελεχών κατατάσσει στην πρώτη θέση την Τεχνητή Νοημοσύνη με διπλάσιο μάλιστα ποσοστό σε σχέση με τις υπόλοιπες τεχνολογίες DARQ.

 

 • Get to Know Me: Ανακαλύπτοντας τη μοναδικότητα. Οι αλληλεπιδράσεις που βασίζονται στην τεχνολογία δημιουργούν μια διαρκώς διευρυνόμενη τεχνολογική ταυτότητα για κάθε καταναλωτή. Αυτό το στοιχείο θα είναι το κλειδί για την κατανόηση της επόμενης γενιάς καταναλωτών και για τη δημιουργία ουσιαστικών και εξατομικευμένων σχέσεων που βασίζονται στην εμπειρία. 83% των στελεχών δήλωσαν ότι τα ψηφιακά δημογραφικά στοιχεία προσφέρουν στους οργανισμούς τους έναν νέο τρόπο να εντοπίζουν εμπορικές ευκαιρίες.

 

 • Human+ Worker: Προσαρμόζοντας το εργασιακό περιβάλλον. Καθώς το εργατικό δυναμικό μεταβάλλεται σε «Human+» -όπου κάθε εργαζόμενος συνδυάζει τις δεξιότητες και τις γνώσεις του με ένα ολοένα αυξανόμενο σύνολο δυνατοτήτων, οι οποίες καθίστανται δυνατές μέσω της τεχνολογίας- οι εταιρείες πρέπει να υποστηρίξουν έναν νέο τρόπο εργασίας στη μετα-ψηφιακή εποχή. 71% των στελεχών πιστεύουν ότι οι υπάλληλοί τους είναι πιο ώριμοι ψηφιακά από την ίδια την επιχείρησή τους, με αποτέλεσμα να την περιμένουν να συμβαδίσει.

 

 • Secure Us to Secure Me: Ενισχύοντας την ασφάλεια στα οικοσυστήματα. Στην εποχή των οικοσυστημάτων, η επιχείρηση στηρίζεται στη διασύνδεση, γεγονός που αυξάνει την έκθεση της σε κινδύνους. Οι κορυφαίες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι η ασφάλεια πρέπει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στις προσπάθειές τους, καθώς συνδέονται και συνεργάζονται με ολόκληρα οικοσυστήματα για την παροχή κορυφαίων προϊόντων, υπηρεσιών και εμπειριών. Ωστόσο, μόνο το 29% των στελεχών επιβεβαίωσε ότι οι συνεργάτες τους εργάζονται επιμελώς ώστε να συμβαδίζουν και να προσαρμόζονται αναφορικά με την ασφάλεια.

 

 • MyMarkets: Συναντώντας τους καταναλωτές με την «ταχύτητα του τώρα». Η τεχνολογία δημιουργεί έναν κόσμο έντονα εξατομικευμένων και κατ’ απαίτηση εμπειριών και οι εταιρείες πρέπει να αναδιαμορφώσουν την οργάνωσή τους, προκειμένου να ανακαλύπτουν και να αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ευκαιρία θα αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένη αγορά - στιγμιαία αγορά. 85% των στελεχών δήλωσαν ότι οι ολοκληρωμένες λύσεις εξατομίκευσης και η παράδοση σε πραγματικό χρόνο θα αποτελέσει το επόμενο μεγάλο κύμα ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, η καινοτομία για τους οργανισμούς στη μετα-ψηφιακή εποχή αφορά την εξεύρεση τρόπων για τη διαμόρφωση του κόσμου γύρω από τους ανθρώπους και την επιλογή της κατάλληλης χρονικής στιγμής για να προσφέρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε έναν κόσμο που εξατομικεύεται για να ταιριάζει σε κάθε στιγμή - όπου τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, ακόμα και ο περιβάλλον χώρος των ανθρώπων προσαρμόζονται και όπου οι επιχειρήσεις εξυπηρετούν το άτομο σε κάθε πτυχή της ζωής και της εργασίας του, διαμορφώνοντας την πραγματικότητά του.

Μια εταιρεία που εφαρμόζει εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες λύσεις σε νέο επίπεδο είναι η Zozotown, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Ιαπωνίας. Η εφαρμοστή ολόσωμη φόρμα Zozosuits «συνεργάζεται» με την εφαρμογή Zozotown, μέσω της της οποίας αντλεί τις ακριβείς διαστάσεις των πελατών. Παράγεται «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα κάθε πελάτη, ενώ παραδίδεται από την παραγωγική μονάδα της εταιρείας σε μόλις 10 ημέρες. Το γεγονός ότι η τεχνολογία επιτρέπει πλέον την εξατομίκευση -η οποία προηγουμένως δεν ήταν εφικτή- δε συναντάται μόνο στη βιομηχανία της μόδας. Το αμερικανικό κατάστημα λιανικής πώλησης Sam's Club ανέπτυξε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση και δεδομένα σχετικά με τις προηγούμενες αγορές των πελατών του, προκειμένου να συμπληρώνει αυτόματα τις λίστες αγορών τους. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει μια λειτουργία πλοήγησης που θα δείχνει βελτιστοποιημένες διαδρομές στο κατάστημα προς κάθε προϊόν της εν λόγω λίστας.

Η μελέτη αναδεικνύει ότι οι εταιρείες που ακόμα προσπαθούν να ολοκληρώσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους αναζητούν ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα, είτε πρόκειται για καινοτόμες υπηρεσίες, είτε για μεγαλύτερη αποδοτικότητα είτε για περισσότερη εξατομίκευση. Την ίδια στιγμή, οι μετα-ψηφιακές εταιρείες ξεπερνούν τον ανταγωνισμό συνδυάζοντας αυτές τις δυνάμεις για να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ίδια η αγορά - από μία αγορά σε πολλές εξατομικευμένες αγορές - κατά παραγγελία και στιγμιαία, ακριβώς όπως κάνει η κινεζική ηλεκτρονική πλατφόρμα λιανικού εμπορίου JD.com μέσω της πλατφόρμας «Toplife». Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει σε τρίτους να πωλούν μέσω της JD, δημιουργώντας ειδικά καταστήματα, παρέχοντας πρόσβαση στην αλυσίδα εφοδιασμού της με ρομποτική τεχνολογία τελευταίας αιχμής και παράδοση με drones. Σε συνεργασία με τη Walmart, ένα φυσικό κατάστημα στη Σεντζέν θα προσφέρει περισσότερα από 8.000 προϊόντα που θα παραδίδονται απευθείας ή από το κατάστημα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Προσφέροντας άνευ προηγουμένου εξατομίκευση και ταχύτητα, η JD ενδυναμώνει άλλες εταιρείες δημιουργώντας ταυτόχρονα μια νέα αγορά για τον εαυτό της.

Εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, η Accenture ερευνά συστηματικά το επιχειρηματικό τοπίο, με σκοπό να εντοπίσει αναδυόμενες τεχνολογικές τάσεις με τη μεγαλύτερη δυναμική να αλλάζουν πλήρως τα δεδομένα σε επιχειρήσεις και κλάδους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φετινή έκθεση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.accenture.com/technologyvision ή ακολουθήστε τη συζήτηση στο Twitter με hashtag #TechVision2019.

Read 75 times Last modified on Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 11:37

Related items

 • Η SAS ανακοίνωσε επενδύσεις $1 δισ. σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης

  Η SAS, εταιρεία που ηγείται του μέλλοντος των analytics ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας επενδύσεις ύψους ενός δισ. δολαρίων σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης τα επόμενα τρία χρόνια, μέσα από αναβαθμίσεις λογισμικών, εκπαίδευση και εξειδικευμένες υπηρεσίες. Η επένδυση αυτή ενισχύει την ήδη ισχυρή βάση που έχει χτίσει η SAS στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα analytics, machine learning, deep learing, επεξεργασία φυσικής γλώσσας και ρομποτική όραση.

  Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι εξειδικευμένες υπηρεσίες της εταιρείας θα προετοιμάσουν τους επικεφαλής επιχειρήσεων και τους επιστήμονες των δεδομένων για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης, προσφέροντάς τους την τεχνολογία, τις δεξιότητες και την υποστήριξη που χρειάζονται για να μεταμορφώσουν το μέλλον των οργανισμών τους.

  "Στη SAS, παραμένουμε αφοσιωμένοι στους πελάτες μας και την επιτυχία τους, και αυτή η νέα επένδυση αποτελεί ακόμα μια απόδειξη αυτής της δέσμευσης", δήλωσε ο CEO της SAS, Jim Goodnight. "Με τις καινοτόμες δυνατότητές που προφέρουμε στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, βοηθάμε τις επιχειρήσεις να αποφύγουν επιζήμιες απάτες, να καταπολεμήσουν θανατηφόρες ασθένειες, να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τον κίνδυνο, να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε πελάτες και πολίτες και πολλά άλλα."

  Η επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Τεχνητή Νοημοσύνη θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς πυλώνες: Στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D), όπου η SAS συνεχίζει να ενισχύει τις παγκόσμιες προσπάθειές της για την Τεχνητή Νοημοσύνη, στις εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται στις ανάγκες των χρηστών να κατανοήσουν καλύτερα και να επωφεληθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη και στις εξειδικευμένες υπηρεσίες για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης από προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

   

  Καινοτομία R&D

  Η SAS επενδύει σε καινοτομίες Έρευνας και Ανάπτυξης σε όλους τους βασικούς τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, με ιδιαίτερη έμφαση στη διευκόλυνση των χρηστών με διαφορετικά επίπεδα δεξιοτήτων να επωφελούνται από την εν λόγω τεχνολογία - από ειδήμονες μέχρι μηχανικούς και επιστήμονες δεδομένων. Η SAS ενσωματώνει τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πλατφόρμα της, αλλά και στις λύσεις για τη διαχείριση δεδομένων, τo customer inteligence, το fraud & security intelligence και τη διαχείριση κινδύνων, καθώς και εφαρμογές για βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων και υπηρεσιών για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κυβερνήσεις, συστήματα περίθαλψης, κατασκευαστικές εταιρείες και λιανεμπόριο.

  Η SAS συνεχίζει να συνεργάζεται με καινοτόμες εταιρείες και κορυφαίους προμηθευτές τεχνολογίας όπως οι Accenture, Cisco, Deloitte, Intel και NVIDIA, προσφέροντας τις τελευταίες εξελίξεις και πρακτικές του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και του machine learning στους πελάτες της εταιρίας και εξασφαλζοντας ότι οι τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης της SAS λειτουργούν άριστα στο cloud και hardware περιβάλλον τους.

  Η SciSports, μία καινοτόμος Ολλανδική startup εταιρία ανάλυσης αθλητικών δεδομένων, εφαρμόζει την ρομποτική όραση της SAS στη ροή δεδομένων των αγώνων soccer ή ποδοσφαίρου. Η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της SAS που λειτουργεί με κάρτες γραφικών της NVIDIA παρέχει πληροφορίες για τον αγώνα στους προπονητές και τους επικεφαλής των ομάδων. Καταγράφοντας και αναλύοντας αυτά και άλλα δεδομένα, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι μπορούν να βελτιώνουν πολλές πτυχές του "όμορφου παιχνιδιού", συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής του παιχνιδιού, της επιλογής των κατάλληλων παικτών και της οπαδικής εμπειρίας. 

  "Ο λόγος για τον οποίο η SAS βρίσκεται στην κορυφή της λίστας εταιρειών που προσφέρουν προηγμένα analytics τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ότι οι λύσεις της στηρίζονται στα θεμέλια του machine learning και της βαθιάς γνώσης των analytics. Αυτά αποτελούν μέρος του DNA της SAS», δήλωσε ο Dave Schubmehl, Διευθυντής Έρευνας για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην IDC. «Ο συνδυασμός της γνώσης και της τεχνολογίας της SAS με τη συνεχή της προσπάθεια για καινοτομία στον τομέα της ρομποτικής όρασης, το NLP και το Deep Learning θα εξασφαλίσει την περαιτέρω εξάπλωση των τεχνολογιών της Τεχνητής Νοημοσύνης σε πολλές βιομηχανίες. Επιπλέον, θα βοηθήσει τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για την Τεχνητή Νοημοσύνη - είτε βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα analytics είτε είναι πιο ώριμες στον τομέα αυτό".

   

  Πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των πελατών

  Οι δράσεις για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των πελατών, όπως το νέο πρόγραμμα AI Accelerator, θα επικεντρωθούν στην στήριξη οργανισμών και επαγγελματιών όλων των βαθμίδων για την κατανόηση των συστημάτων της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η SAS θα προσφέρει:

  • Εξατομικευμένα μαθήματα που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην Τεχνητή Νοημοσύνη, που θα περιλαμβάνουν προγράμματα e-learning, όπως το SAS Academy for Data Science και προσωπικά σεμινάρια για την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις βέλτιστες πρακτικές και πολλά άλλα.
  • Προγράμματα πιστοποίησης που δίνουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του τομέα των αναλύσεων και στους επιστήμονες των δεδομένων να λάβουν την έγκριτη πιστοποίηση SAS Certified Professional in AI and Machine Learning. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση καθιστά τους επαγγελματίες του κλάδου ακόμα πιο περιζήτητους στις εταιρίες που αναζητούν ταλέντα στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
  • Το SAS Analytics Center of Excellence, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, του machine learning, του NLP, της ρομποτικής όρασης, του optimization, της προσομοίωσης και των επιστημονικών δεδομένων. Αυτοί οι ειδικοί της SAS είναι αφιερωμένοι στο να υποστηρίζουν την υλοποίηση προγραμμάτων Τεχνητής Νοημοσύνης για πελάτες, είτε αφορούν εδραιωμένα είτε νέα και πρωτοποριακά προγράμματα.

   

  Οι πόροι και το ταλέντο αποτελούν επίσης μέρος της επένδυσης. Η SAS θα ενισχύσει την εξειδίκευσή της στην Τεχνητή Νοημοσύνη μέσω πρόσθετων πόρων στον τομέα των Επαγγελματικών Υπηρεσιών, τα Κέντρα Αριστείας, την Εκπαίδευση και την Έρευνα και Ανάπτυξη.

   

  Τεχνητή Νοημοσύνη και Analytics στην πράξη

  Αποτελώντας την πιο πρόσφατη προσθήκη στο πρόγραμμα “smart campus” της SAS, τα νέα κεντρικά γραφεία της SAS, ένας πύργος 420.000 τετραγωνικών που φιλοξενεί το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης, αξιοποιεί τις τελευταίες καινοτομίες στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και του machine learning για να συνδέσει την απόδοση με τα επιχειρησιακά αποτελέσματα. Το νέο κτίριο διαθέτει χιλιάδες αισθητήρες τεχνολογίας IoT, ενσωματωμένοι σε ψύκτες, λέβητες και συστήματα αέρα, που καταγράφουν την κατανάλωση νερού και ενέργειας. Μέσα από νευρωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα SAS Event Stream Processing, η εταιρεία θα παρακολουθεί την απόδοση των αισθητήρων και των συστημάτων σε πραγματικό χρόνο, για να βελτιώνει την προληπτική συντήρηση (εντοπίζοντας προβλήματα εξοπλισμού πριν γίνουν σημαντικά) και να βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας και νερού. Υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της SAS για βιωσιμότητα, σχεδόν το μισό της ισχύος του νέου κτιρίου παρέχεται από το παρακείμενο σύστημα ηλιακής ενέργειας SAS Solar Farm.

   

  Μεταξύ των πολλών πελατών της SAS που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη και το machine learning είναι:

  • Η Connexions Loyalty - συνεργάζεται με κορυφαία brands σε προγράμματα πιστότητας που εξυπηρετούν περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η εταιρία βασίζεται σε μια μηχανή εξατομίκευσης που λειτουργεί με την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της SAS για την καλύτερη προώθηση και την αύξηση της εμπιστοσύνης των πελατών.
  • Η Daiwa Securities - δημιούργησε ένα σύστημα συστάσεων που αξιοποιεί την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της SAS για τους αντιπροσώπους πωλήσεών της. Το σύστημα αναλύει και προβλέπει αλλαγές για κάθε πελάτη, προτείνει το καταλληλότερο προϊόν ή τα κατάλληλα follow up μηνύματα για να προσελκύσει τους πελάτες και να μειώσει τα ποσοστά ακύρωσης.
  • Η Volvo και η Mack Trucks - χρησιμοποιούν λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης της SAS για να αναλύσουν τα δεδομένα IoT που ρέουν από μεγάλες εξέδρες και στη συνέχεια να προσφέρουν προληπτικές πληροφορίες συντήρησης που βοηθούν το στόλο να συνεχίσει τις μεταφορές
 • SAS Analytics Roadshow 2019: Τα Analytics και η Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα

  Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος το SAS Analytics Roadshow 2019, με θέμα "Building a smarter organization with Analytics & AI", που έλαβε χώρα στις 6 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Hilton.


  Η εκδήλωση της SAS, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην αγορά και πραγματοποιείται κάθε χρόνο,  ασχολήθηκε φέτος με το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence, AI), ζήτημα το οποίο έχει γίνει mainstream και τροφοδοτεί όλο και περισσότερες πτυχές των επιχειρήσεων και της καθημερινής ζωής.


  Οι συμμετέχοντες στο SAS Analytics Roadshow είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να ενεργοποιούν τους ειδικούς στο Business IT προς όφελος των επιχειρήσεών τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα συνεργάζονται ενεργά για την μετατροπή τους σε πληροφόρηση η οποία έπειτα μεταφράζεται σε αποτελεσματικές και αξιόπιστες λύσεις και επιχειρηματική αξία, διατηρώντας τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην επιλογή και τον έλεγχο.


  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι ομιλητές από κορυφαίες εταιρείες της διεθνούς & ελληνικής αγοράς, όπως οι Φώτης Καρώνης, Executive Advisor 5G British Telecom, Νίκος Χριστοδούλου, Consulting Lead Partne- Deloitte, Ξενοφών Λιαπάκης, Γενικός Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Πληροφορικής της INTERAMERICAN και Πρόεδρος της Ο.Ε. του Hellenic CIO Forum, Ζηνα Μαυροειδή, Managing Director-Efresh, Θάνος Μαρκούσης, VP Workable και πολλοί άλλοι.


  Ιδιαίτερη εντύπωση και ενδιαφέρον προκάλεσε επίσης η συμμετοχή του Anders Indset, Business Philosopher παγκοσμίου φήμης, ως βασικού ομιλητή, ο οποίος μίλησε σχετικά με το ρόλο του ηγέτη στην σύγχρονη ψηφιακή οικονομία. Ο Anders Indset τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον απαιτεί έναν εντελώς νέο τρόπο σκέψης για την οικονομία και ότι οι επιχειρήσεις και οι επικεφαλής τους θα πρέπει να στραφούν προς το χτίσιμο κυκλικών οικονομιών, οι οποίες προσφέρουν συνολικά οφέλη για τις κοινωνίες αλλά και εξασφαλίζουν βιωσιμότητα για τις επιχειρήσεις, η οποία με τη σειρά της θα τους επιτρέψει να επικρατήσουν και να αναπτυχθούν μακροπρόθεσμα. Σχολίασε επίσης ότι οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί πρέπει να βρουν νέους τρόπους κεφαλαιοποίησης των προϊόντων τους και εξασφάλισης εσόδων, οι οποίοι κοιτούν στο απώτερο μέλλον και όχι μόνο στην βραχυπρόθεσμη πορεία και ανάπτυξη μιας επιχείρησης.  

   
  Με τις προσδοκίες από την AI να είναι τεράστιες, προκύπτει το ερώτημα της εφαρμογής της data-driven καινοτομίας στην καθημερινότητα, για την επίλυση πραγματικών επιχειρηματικών προκλήσεων και προβλημάτων. Κατ’ουσίαν ποια είναι τα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να βγάλουμε την AI έξω από τα ερευνητικά εργαστήρια και να την ενσωματώσουμε στις επιχειρηματικές λειτουργίες ώστε να οδηγηθούμε στα επιθυμητά αποτελέσματα;


  Η πρόκληση εντοπίζεται στις σύνθετες πληροφοριακές υποδομές, στις αποθήκες δεδομένων των τμημάτων, καθώς και στην ικανότητα ανάπτυξης των Analytics όπου χρειάζεται. Μια πλατφόρμα Analytics υποστηρίζει και επιταχύνει ολόκληρο τον κύκλο ζωής των Analytics, από τα Δεδομένα στην Ανακάλυψη και την ευρεία εφαρμογή. Για να υπάρξει επιτυχία στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι οργανισμοί πρέπει να είναι σε θέση να ενορχηστρώσουν και να ελέγχουν αποτελεσματικά το οικοσύστημα των Analytics μέσω ολόκληρου του κύκλου ζωής τους.


  Ο κ. Νίκος Πέππας, Regional Director Greece & Eastern Europe της SAS δήλωσε σχετικά: "Πλέον η Ελληνική αγορά είναι αρκετά ώριμη στην χρήση των analytics και πολύ πιο ώριμη από το παρελθόν όσον αφορά στην αντίληψη που έχει για την αξία αξιοποίησης του Artificial Intlligence, Machine learning και advantage analytics. Ήδη υπάρχουν πολλά παραδείγματα εταιρειών που υιοθέτησαν AI λύσεις και αναμένεται ο αριθμός αυτών των εταιρειών να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

  Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες εταιρείες ωστόσο σχετίζεται με το πώς να εντάξουν την ΑΙ/Machine Learning στην παραγωγική τους διαδικασία της λήψης αποφάσεων του οργανισμού. Εδώ έρχεται η SAS αφενός με το knowledge pool που έχει αλληλοεπιδρώντας με πολλές εταιρείες διαφόρων μεγεθών και κλάδων ανά τον κόσμο να βοηθήσει εταιρείες να τρέξουν συγκεκριμένες analytics πρωτοβουλίες προκειμένου να προσδώσουν σημαντική αξία στον οργανισμό τους, αφετέρου να οργανώσει και να «ενορχηστρώσει» και να ενοποιήσει τις analytics πρωτοβουλίες του οργανισμού αξιοποιώντας την κορυφαία Analytics Platform “Viya” ανεξαρτήτως υποδομής (on premise ή cloud) και analytics τεχνολογιών (sas ή open source)."

 • Google Stadia: Το Netflix των video games;

  Η Google ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά του game streaming, μέσω της νέας της υπηρεσίας Stadia. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσα στη χρονιά, στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

  Στόχος της εταιρείας είναι να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι σε οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί, βέβαια, να είναι online. H Stadia θα μπορεί να στριμάρει games σε ανάλυση 4K στα 60FPS και εικόνα HDR, ενώ στο μέλλον θα μπορεί να στριμάρει ανάλυση έως και 8K.

  Η νέα υπηρεσία θα δώσει νέες δυνατότητες και στους developers, αφού θα μπορούν να πωλούν τα games τους με νέες μεθόδους, όπως μέσα από streams στο YouTube και το Twitch. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η Google, κάποιος θα μπορεί πατώντας απλά ένα κουμπί "Play" στο τέλος ενός trailer που θα παρακολουθήσει στο YouTube, να φορτώσει στον Chrome το παιχνίδι και να παίξει, μέσα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα.

  Επιπλέον, η Stadia διαθέτει δύο επιπλέον σημαντικά και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Το "Crowd Play" επιτρέπει σε όποιον παρακολουθεί ένα live stream στο YouTube να μπει και να συμμετέχει στο παιχνίδι. Το "State Share", επιτρέπει σε έναν παίκτη να στέλνει σε φίλους links από συγκεκριμένα σημεία ενός game, ώστε οι φίλοι να μπορούν να συνεχίσουν τη δράση από αυτά τα σημεία, παίζοντας στον Chrome.

  Η Google προετοιμαζόταν εδώ και καιρό για το λανσάρισμα της υπηρεσίας, αφού είχε προσλάβει αρκετούς εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου, από τη Sony, τη Microsoft και από εταιρείες δημιουργίας video games, αφού θα αναπτύξει και δικούς της τίτλους. Επίσης, έχουν συναφθεί ήδη συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες του χώρου, όπως τις δημιουργούς των μηχανών παιχνιδιών Unreal και Unity, καθώς και game studios όπως το id Software.

  Όσον αφορά στις δυνατότητες streaming, η Google έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι πολλών ανταγωνιστών, αφού διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο με περισσότερους από 7.500 κόμβους παγκοσμίως.

 • Ο ΣΕΠΕ υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης

  Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) στο πλαίσιο των στόχων για αύξηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, που έχουν τεθεί προς επίτευξη από το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης 2014-2020, υλοποιεί την Πράξη με τίτλο “Κατάρτιση και Πιστοποίηση Εργαζομένων σε Ειδικότητες του Κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών”, στο πλαίσιο του ΕΠ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020”, στον Άξονα Προτεραιότητας 02 “Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις”.

  Η Πράξη στοχεύει στην υλοποίηση Προγραμμάτων Θεωρητικής Κατάρτισης σε επιλεγμένες ειδικότητες και την Πιστοποίηση των αποκτηθέντων δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και απόκτηση γνώσεων σε 1.250 εργαζόμενους ανεξαρτήτως κλάδου και επιχείρησης που απασχολούνται.

  Η Πράξη υλοποιείται και στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας:

  • Ανατολική Μακεδονία - Θράκη
  • Κεντρική Μακεδονία
  • Δυτική Μακεδονία
  • Ήπειρος
  • Ιόνια Νησιά
  • Θεσσαλία
  • Στερεά Ελλάδα
  • Αττική
  • Δυτική Ελλάδα
  • Πελοπόννησος
  • Νότιο Αιγαίο
  • Βόρειο Αιγαίο
  • Κρήτη

   

  Οι επιλεγμένες ειδικότητες αφορούν τον κλάδο “Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών - ΤΠΕ”, ο οποίος αποτελεί έναν από τους 9 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας της χώρας. Η υλοποίηση της προτεινόμενης Πράξης περιλαμβάνει:

  1. Πρόγραμμα Θεωρητικής Κατάρτισης διάρκειας 70 ωρών (αναλόγως του επιλεγέντος προγράμματος κατάρτισης)
  2. Πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων.

   

  Θα υλοποιηθούν προγράμματα, με τα παρακάτω αντικείμενα κατάρτισης:

  • Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων & Εφαρμογών Κινητών Συσκευών (Web & Mobile apps Specialist)
  • Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού (Software Specialist)
  • Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων (Database Developer)
  • Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician)
  • Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής (IT Security Specialist)

   

  Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

   

 • Σημαντικές αλλαγές στον αλγόριθμο αναζήτησης της Google

  H Google, σε μία κίνηση που πραγματοποιεί σπάνια, επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως προχώρησε σε αλλαγές όσον αφορά στον αλγόριθμο αναζήτησης που χρησιμοποιεί στη μηχανή αναζήτησής της για την κατάταξη των websites. Επίσης, επανέλαβε προηγούμενη δήλωσή της ότι δεν υπάρχει καμία λύση για να βελτιωθεί η κατάταξη κάποιου ιστότοπου που επηρεάστηκε αρνητικά από αυτές τις αλλαγές. Η εφαρμογή των αλλαγών ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου.

  Η Google κάνει αρκετές ενημερώσεις που επηρεάζουν τη βασική κατάταξη στη μηχανή αναζήτησης μέσα στη χρονιά, ενώ επιβεβαιώνει ελάχιστες από αυτές στη διάρκεια του έτους. Για αντίστοιχες ενημερώσεις ευρείας κλίμακας, η εταιρεία έχει αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι συγκεκριμένο για να "διορθωθούν" οι βαθμολογίες και η κατάταξη ενός website.

  Η προηγούμενη συμβουλή της εταιρείας σε ανάλογη περίπτωση, ήταν ότι… "δεν υπάρχει λύση" για όσες σελίδες μπορεί να λειτουργούν λιγότερο καλά, εκτός από το να παραμείνουν επικεντρωμένες στην οικοδόμηση εξαιρετικού περιεχομένου. Είναι η μόνη "εγγυημένη" λύση, ώστε με την πάροδο του χρόνου το περιεχόμενο να μπορέσει να βελτιώσει την κατάταξη ενός website, σε σχέση με ανταγωνιστικά.

  Από τη Google σημείωσαν χαρακτηριστικά: "Αν οι βαθμολογίες σας άλλαξαν πρόσφατα, αυτό ίσως σχετίζεται με την ευρεία ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε και όχι απαραίτητα με την τεχνική αλλαγή που κάνατε στον ιστότοπό σας."

  Βεβαίως, είναι πολύ νωρίς ακόμη και είναι αδύνατο να διαπιστώσει κανείς τί ακριβώς άλλαξε και ποιοί τύποι ιστοτόπων επηρεάστηκαν περισσότερο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!