To IMC18 κατέφτασε στο Μέλλον

Posted On Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 16:17 Written by
Rate this item
(0 votes)

Επιβάτες του, πάνω από 500 επαγγελματίες και φοιτητές του κλάδου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φιλόδοξο ταξίδι του IMC18, του ετήσιου συνεδρίου του IAB Hellas, στο μέλλον της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

Το έναυσμα και το σκοπό της αποστολής έδωσε ο Οδυσσέας Ντότσικας, πρόεδρος του IMC18 και ο Σπύρος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του IAB Hellas με τους εισαγωγικούς τους χαιρετισμούς.

Οι τέσσερις keynote ομιλητές του συνεδρίου, Στέφανος Κλημαθιανός, WPP, Frank Mugomba, NewsUK, Πάνος Μπάσσιος, ΟΠΑΠ και Fabio Sergio, fjord/Accenture Interactive, άνοιξαν τα χαρτιά τους στο ψυχοθεραπευτικό πρώτο session, εκφράζοντας τους φόβους, τις επιθυμίες και τις ελπίδες τους για το μέλλον.

Τη σκυτάλη πήρε ο Ζήσης Μπέλλας, της Pollfish, που παρουσίασε την έρευνα του IMC18 για την στάση των καταναλωτών απέναντι στη ψηφιακή διαφήμιση με πιο ενδιαφέροντα στοιχεία, την προτίμησή τους για πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσω του ad-funded μοντέλου (83%) και την ενόχληση τους από διαφημίσεις που επηρεάζουν την ταχύτητα και την αίσθηση ελέγχου που έχουν στα μέσα που παρακολουθούν.

Η αναζήτηση του μελλοντικού καταναλωτή συνεχίστηκε με ένα άκρως αποκαλυπτικό panel με 5 παιδιά ηλικίας 14-17 ετών που μετέδωσαν στο κοινό τη βαθιά σχέση τους με τη τεχνολογία, τα μέσα με τα οποία κοινωνικοποιούνται, ενημερώνονται, διασκεδάζουν και διερευνούν τον ρόλο των κινητών συσκευών στη ζωή τους.

Το τελευταίο session ξεκίνησε με τις εύστοχες και διασκεδαστικές παρατηρήσεις του Γιώργου Χατζηπαύλου, stand-up comedian και κεντρικού συντονιστή του συνεδρίου, για την αλλαγή στις σχέσεις των ανθρώπων της γενιάς του που έχει επιφέρει το internet.

Ακολούθησε ένα εξίσου διαφωτιστικό πάνελ με 5 από τους κορυφαίους Έλληνες influencers που μίλησαν για τον επαγγελματισμό, τους κανόνες δεοντολογίας και την αποτελεσματικότητα του influencer marketing.

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, το IAB Hellas τίμησε με το βραβείο ΙΑΒ Person of the Year τον Περικλή Βανικιώτη για το ήθος, τη δημιουργικότητα και τη συνεισφορά του, που σχημάτισαν ένα ανυπέρβλητο πρότυπο για τους επαγγελματίες του χώρου.

Η κορύφωση της ημέρας ήρθε με τις ενθουσιώδεις παρουσιάσεις των 5 πανεπιστημιακών ομάδων που συμμετείχαν στο IMC University Challenge με θέμα “Back to the Future”. Νικήτρια ομάδα ήταν αυτή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για την επιτυχή ψηφιακή ανανέωση της καμπάνιας του 1993 για τον Παπαγάλο Λουμίδη.

Παράλληλα με το IMC18 λειτούργησε και το πρώτο IAB Career Fair με σκοπό να ενημερωθούν οι μελλοντικοί εργαζόμενοι στο χώρο της επικοινωνίας για νέες ευκαιρίες καριέρας.
Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Cosmote και το ThinkDigital Group (TDG), χορηγοί οι DPG και Elpedison και την υποστήριξή τους προσέφεραν οι AdWeb, Deree, Mindshare, Publicis Group, Steficon και Tempo OMD.

Χορηγός επικοινωνίας του IMC18 ήταν ο Pepper 96.6.

Read 59 times

Related items

 • H RDC Informatics συμμετέχει στο Ερευνητικό Έργο LightMe

  H RDC Informatics ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο ερευνητικό έργο LightMe της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μέλος κοινοπραξίας 25 εταίρων – ερευνητικών κέντρων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων & καινοτόμων επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη.

  Το έργο LightMe υπογράφηκε από την Ευρωπαϊκή επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2018 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα του προγράμματος HORIZON 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Πρόκειται για Δράση Καινοτομίας (Innovation Action) στο πλαίσιο του Call “Open Innovation Test Beds for Lightweight, nano-enabled multifunctional composite materials and components” με τίτλο «LightMe – An Open Innovation Ecosystem for upscaling production processes of lightweight metal alloys composites”.

  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 13.073.423,75€ και η διάρκειά του είναι 4 έτη, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022.

  H RDC Informatics ως εταιρεία τεχνολογιών Πληροφορικής θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων που θα υποστηρίξουν τη λειτουργία της Κοινοπραξίας αλλά και την επεξεργασία των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου μέσω τεχνολογιών Big Data Analytics σε Οpen Innovation Environments (ΟΙΕ).

  Η Δράση ξεκινά άμεσα, με την πρώτη συνάντηση εργασίας (kick-off meeting) να οργανώνεται στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο (Ιταλία), που είναι και ο Coordinator της Δράσης, από την 28η μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2019.

  Η RDC Informatics έχει συμπληρώσει 20 χρόνια παρουσίας στη διεθνή αγορά πληροφορικής & τηλεπικοινωνιών με έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών λογισμικού.

  Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οργανισμό παροχής λύσεων και προϊόντων Πληροφορικής που σχεδιάζει, αναπτύσσει και προσφέρει λύσεις τεχνολογίας σε ένα ευρύτατο φάσμα επαγγελματικών χώρων & οργανισμών. Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.rdc.gr.

 • Στρατηγική συνεργασία Connecticore – Generation Y

  Εκμεταλλευόμενη τον κεντρικό ρόλο που πλέον κατέχει στις εξελίξεις του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, η Connecticore εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την Generation Y – International eBusiness Experts, εταιρία ψηφιακού μετασχηματισμού και ηλεκτρονικού εμπορίου.

  Μια συμπόρευση με κοινό όραμα, κοινή στόχευση και αμοιβαία εμπιστοσύνη, που θέτει υψηλότερα όχι μόνο τον πήχη ανάπτυξης αμφότερων των εταιριών, αλλά και της εξοικείωσης των εγχώριων επιχειρήσεων με τις ταχύτητες των δικτύων νέας γενιάς, τις υπηρεσίες Cloud και τις υπηρεσίες ΙΤ.

  Με δραστηριοποίηση σε 24 χώρες του κόσμου και γραφεία σε 6 από αυτές (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ντουμπάι, Κύπρο, Ρουμανία, Αλβανία), στον τομέα του digital marketing και του e-commerce η Generation Y – International eBusiness Experts κατέχει θέση industry leader.

  Τα τελευταία 18 χρόνια, προσφέρει ολοκληρωμένες και αποδοτικές λύσεις, λειτουργώντας ως trusted advisor για τις στρατηγικές, τις επιχειρηματικές αποφάσεις και τη γενικότερη ψηφιακή παρουσία των συνεργατών της.

  Η Connecticore, από το 2009, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός σημαντικού αριθμού μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών προσφέροντας επικοινωνιακές λύσεις νέας γενιάς μέσα από το ιδιόκτητό δίκτυό της.

  Σε αυτό το επίπεδο συνεργασίας, η Connecticore είναι έτοιμη να λανσάρει στο άμεσο μέλλον ένα καινούργιο εταιρικό site, με λειτουργικότητες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του μεγάλου όγκου πελατών της, εύχρηστο μενού, φιλικό περιβάλλον πλοήγησης και υψηλή αισθητική.

  Πολύ περισσότερο, μέσα από διαύλους επικοινωνίας και σωστή πληροφόρηση, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βρίσκει ολοκληρωμένες απαντήσεις και αποδοτικές λύσεις με βάση τις ανάγκες του.

  Ταυτόχρονα, η Connecticore θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική Social Media Management, προωθώντας τους τρεις βασικούς πυλώνες της: Connectivity Services, IT Services & Cloud Services.

  Καταργώντας την ανάγκη επενδύσεων σε πάγιο εξοπλισμό και εξυπηρετώντας τις προσωποποιημένες ανάγκες κάθε επιχείρησης, η Connecticore δείχνει το δρόμο για το μέλλον.

  Στο περιβάλλον που διαμορφώνουν τα δίκτυα νέας γενιάς, με ταχύτητες που ξεπερνούν το 1Gbps, «αναπτύσσει ταχύτητα» για να συμβάλλει σε μια άμεση, άρτια και γρήγορη επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά και να τους επιτρέψει να διαχειριστούν τα δεδομένα τους στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο αποδοτικότητας και ασφάλειας.

   

 • Συνεργασία της ForestView με τη MINETTA Ασφαλιστική.

  DeFacto Φροντίδα Υγείας: Ένα νέο προϊόν υγείας από τη ForestView για τον Όμιλο Ευρωκλινική και τη MINETTA Ασφαλιστική.


  Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2018 με την Ευρωκλινική, η ForestView ανέλαβε το συνολικό σχεδιασμό της επικοινωνίας ενός νέου ασφαλιστικού προϊόντος που παρέχεται από τη ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική σε συνεργασία με τον όμιλο Ευρωκλινική. Το προϊόν ονομάζεται de Facto Φροντίδα Υγείας και η διάθεσή του γίνεται ηλεκτρονικά.

  H ForestView ανέλαβε την πλήρη επικοινωνιακή ανάπτυξη και προώθηση του deFacto Φροντίδα Υγείας, από την ονοματοδοσία και το branding του προϊόντος και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην προώθησή του, έως τον σχεδιασμό και την κατασκευή του e-shop, τη στρατηγική επικοινωνίας και τη media προώθησή του.

  Με κεντρικό μήνυμα το «H υγεία όλων μας χρειάζεται deFacto Φροντίδα», η καμπάνια προβάλλει το νέο ασφαλιστικό προϊόν με την παραγωγή διαφημιστικής ταινίας, που προβάλλεται και αξιοποιείται μέσω online Media.

 • Η Blockachain μέλος επιχειρηματικής αποστολής στο CERN

  H Blockachain, το πρόσφατο joint venture joint venture της Athens Technology Center (ATC) και της Vidavo, δύο ελληνικών εταιρειών-ηγετών στο χώρο της ανάπτυξης λογισμικού και της τηλεϊατρικής αντίστοιχα, συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή που θα επισκεφθεί το CERN στη Γενεύη.

  Την αποστολή διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, (ΣΒΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

  Η αποστολή πραγματοποιείται με κύριο σκοπό την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων ελληνικών επιχειρήσεων με το CERN, και τελικό στόχο οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις να εγγραφούν στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του Οργανισμού.

  Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι της Blockachain πρόκειται να συναντηθούν με στελέχη του CERN προκειμένου να παρουσιάσουν την έως τώρα εμπειρία της εταιρείας σε ανάπτυξη custom software λύσεων, εστιάζοντας στα πεδία του big data analytics και των τεχνολογιών blockchain, αλλά και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών κι εκπαίδευσης για έργα πληροφορικής μεταξύ άλλων.

 • Πιστοποίηση για την Office Line με Microsoft Gold Windows και Devices ειδίκευση

  Με 7 Gold και 10 συνολικά Microsoft πιστοποιήσεις

  Η Office Line, ηγέτιδα εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων υποδομών ΙΤ και υλοποίησης απαιτητικών έργων Πληροφορικής, ανακοινώνει την απόκτηση της έβδομης Gold και δέκατης συνολικά πιστοποίησής της από την Microsoft, αυτή τη φορά στη «Windows and Devices» δεξιότητα.

  Με αυτή την επιπλέον πιστοποίηση, η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί τον κορυφαίο συνεργάτη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κατέχοντας επτά Gold και δέκα συνολικά Microsoft πιστοποιήσεις, καλύπτοντας πλέον όλο το φάσμα των σύγχρονων τεχνολογιών της Microsoft.

  Ειδικότερα, οι στρατηγικοί συνεργάτες της Microsoft με τη δεξιότητα των «Windows and Devices» λειτουργούν ως εξειδικευμένοι σύμβουλοι, βοηθώντας τους πελάτες να επωφεληθούν από τις προχωρημένες επιλογές ασφαλείας που είναι διαθέσιμες μόνο στα Windows 10 λειτουργικά συστήματα.

  Τα Windows 10, ως το πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα της Microsoft, σημειώνουν ήδη μεγάλη δυναμική στην αγορά, με πελάτες από μικρομεσαίες (SMB), έως μεγάλες επιχειρήσεις και κινούνται ήδη εντός του στόχου που έχει τοποθετήσει η Microsoft για πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

  Τα Windows 10, ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους για Secure Product Enterprise, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο, βοηθώντας τους πελάτες να ανταποκριθούν στις αυξημένες προκλήσεις ασφάλειας και συμμόρφωσης που αντιμετωπίζουν σήμερα.

  Η Office Line, με την απόκτηση της νέας Gold δεξιότητάς της, υποστηρίζει ακόμα πιο έμπρακτα πλέον τους πελάτες και συνεργάτες της να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις επενδύσεις τους σε software και hardware εξοπλισμό Windows 10, αποδεικνύοντας έτσι την πλήρη ικανότητα και δέσμευσή της να ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες ανάγκες που επικρατούν στο σημερινό απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

  Παράλληλα, ενισχύει τον διακριτό ρόλο της εντός του οικοσυστήματος συνεργατών της Microsoft, απαριθμώντας πλέον 10 σημαντικές πιστοποιήσεις:

  • Gold Cloud Platform

  • Gold Cloud Productivity

  • Gold Datacenter

  • Gold Hosting

  • Gold Small and Midmarket Cloud Solutions

  • Gold Midmarket Solution Provider

  • Gold Windows and Devices

  • Silver Application Development

  • Silver Collaboration and Content

  • Silver Enterprise Mobility Management

  Πρόκειται για μία ακόμα σημαντική διάκριση για την εταιρεία, καθώς την καθιστά έναν από τους πλέον εξειδικευμένους και προτιμητέους συνεργάτες της Microsoft στο περιβάλλον Windows 10, κατέχοντας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πληθώρα πιστοποιήσεων και δεξιοτήτων.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!