Η ATC υλοποίησε έργο για το Ινστιντούτo Επικοινωνίας

Posted On Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 14:50 Written by
Rate this item
(0 votes)

Το έργο αφορά στη δημιουργία πλατφόρμας φιλοξενίας και διαχείρισης του ψηφιακού αρχείου του ΙΕπ

Η Athens Technology Center (ATC) πρόσφατα ολοκλήρωσε τη δημιουργία συστήματος διαχείρισης ψηφιακού αρχείου για λογαριασμό του Ινστιντούτου Επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, με όχημα την πλατφόρμα infoasset, που αποτελεί την ολοκληρωμένη πρόταση της ATC για διαχείριση πολυμεσικού περιεχομένου και content marketing, το Ινστιντούτο απολαμβάνει πλέον την αποτελεσματική κατηγοριοποίηση, αρχειοθέτηση και διαχείριση ενός τεράστιου πλούτου περιοδικών, εκδόσεων, καταχωρίσεων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ, από τη δεκαετία του 1940 έως σήμερα.

Πυρήνα του έργου αποτέλεσαν οι λειτουργικότητες αποθήκευσης, ταξινόμησης, αναζήτησης και διαχείρισης της πλατφόρμας infoassset της ATC.

Μέσω αυτών, οι χρήστες του συστήματος μπορούν να πλοηγούνται στο σύνολο του αρχείου, μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον λειτουργίας (UI), συνδυάζοντας ποικιλία κριτηρίων αναζήτησης, όπως, τον τίτλο και τους συντελεστές μιας διαφημιστικής καμπάνιας ή μιας έκδοσης, τη χρονολογία δημιουργίας συγκεκριμένου υλικού, τον τύπο του αρχείου, keywords , τη χρήση λογικών τελεστών κλπ.

Επίσης, στα πλαίσια του έργου, η ATC διαμόρφωσε ειδικό μηχανισμό «μαζικής εισαγωγής» (import) αρχείων εικόνας, ήχου και video, συμπεριλαμβανομένων των μεταδεδομένων τους.

Τελικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας του ΙΕπ είναι να αποκτήσουν σταδιακά πρόσβαση στο αρχείο φορείς και πρόσωπα της διαφήμισης.

Μέχρι στιγμής το αρχειοθετημένο περιεχόμενο αγγίζει τον αριθμό των 12.000 εγγραφών. Υπολογίζεται ότι το φθινόπωρο του 2018 ένα μεγάλο μέρος του αρχείου θα είναι έτοιμο, ώστε να διευκολύνεται η αναζήτηση του ζητούμενου περιεχομένου.

Read 223 times

Related items

 • Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Γυναικών 2019

  Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Γυναικών 2019 που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να αναδείξει την εξαιρετική δουλειά γυναικών επιχειρηματιών που καινοτομούν και έχουν φέρει τις ιδέες τους στην αγορά, αλλά και να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές.

  Την έναρξη του Διαγωνισμού κήρυξαν στις 6 Νοεμβρίου 2018 ο Carlos Moedas, Επίτροπος αρμόδιος για την έρευνα, της επιστήμη και τη καινοτομία, και η Věra Jourová, Επίτροπος αρμόδια για τη δικαιοσύνη, τους καταναλωτές και την ισότητα φύλων, κατά τη διάρκεια του Web Summit στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

  Ο Διαγωνισμός χρηματοδοτείται από τον Ορίζοντα 2020, το Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και τη καινοτομία. Τρία χρηματικά βραβεία αξίας €100.000 θα δοθούν στην βασική κατηγορία «Καινοτόμες Γυναίκες» (Women Innovators), ενώ ένα ειδικό βραβείο αξίας €50.000 θα δοθεί στην «Ανερχόμενη Καινοτόμο Γυναίκα» (Rising Innovators), μια επιχειρηματία που ξεχωρίζει και βρίσκεται στο ξεκίνημα της καριέρας της (ηλικίας ως 35 ετών).

  Ο Διαγωνισμός αυτός προκύπτει από την ανάγκη που υπάρχει στην Ευρώπη για περισσότερους καινοτόμους επιχειρηματίες, ώστε να παραμείνει μια ένωση ανταγωνιστική τις επόμενες δεκαετίες αλλά να δοθεί ώθηση στην οικονομική πρόοδο.

  Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες δεν εκπροσωπούνται επάξια στην καινοτομική επιχειρηματικότητα. Αποτελούν λοιπόν, μια ανεκμετάλλευτη πηγή για την Ευρώπη, που οφείλει να αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους για να παραμείνει ανταγωνιστική και να παρέχει λύσεις στις κοινωνικές προκλήσεις.

  Με αυτό το σκεπτικό, η ΕΕ δημιούργησε το πρώτο βραβείο για τις Καινοτόμες Γυναίκες το 2011, ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές και εμπορικές τους ικανότητες.

  Ο επίτροπος Carlos Moedas δήλωσε: «Ολοένα και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με την έρευνα, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα, όμως θέλουμε ακόμα περισσότερες γυναίκες να δημιουργούν καινοτομικές επιχειρήσεις.

  Οι προηγούμενοι διαγωνισμοί για τις Γυναίκες Καινοτόμους έφεραν στην επιφάνεια μοναδικές ιδέες και ανέδειξαν τη σκληρή δουλειά εξαιρετικών γυναικών επιχειρηματιών. Ανυπομονώ να δω περισσότερες εμπνευσμένες υποψήφιες στον φετινό διαγωνισμό»!

  Από τη μεριά της, η επίτροπος Vera Jourová επισήμανε πως οι νικήτριες του Διαγωνισμού αποτελούν έμπνευση για άλλες γυναίκες, αλλά και πρότυπα ζωής που βρίσκουν τη δύναμη να κυνηγήσουν τα όνειρα και τις ιδέες τους.

  Ο Διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλες τις γυναίκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και χώρες που συνδέονται με τον Ορίζοντα 2020) που είναι ιδρύτριες ή συνιδρύτριες εταιρείας, ενεργής πριν την 1η Ιανουαρίου 2017, και έχουν εισάγει κάποια καινοτομία στην αγορά.

  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 16 Ιανουαρίου 2019. Μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει και θα επιλέξει τις 4 νικήτριες, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την άνοιξη του 2019.

  Μάθετε Περισσότερα:
  EU Prize for Women InnovatorsEU Prize for Women Innovators
  Ανακοίνωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  Υποβολή αίτησης στο διαγωνισμόΥποβολή αίτησης στον διαγωνισμό

  Πηγή: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 

 • Η Vodafone και η Sony Pictures ενώνουν τις δυνάμεις τους

  Η Sony Pictures συνεργάζεται με την Vodafone με στόχο να υποστηρίξουν 10 εκατομμύρια νέους ώστε να ανακαλύψουν νέες ψηφιακές δεξιότητες, ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης έως το 2022

  Η Vodafone και η Sony Pictures ανακοινώνουν τη διεθνή τους συνεργασία και ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να βοηθήσουν εκατομμύρια νέους σε 20 διαφορετικές χώρες να ανακαλύψουν τις δεξιότητες που τους ξεχωρίζουν και να τις αξιοποιήσουν προκειμένου να βρουν απασχόληση στην ψηφιακή οικονομία.

  Οι δύο εταιρίες θα αξιοποιήσουν την πολυαναμενόμενη ταινία Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν που έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο προκειμένου να παρουσιάσουν στους νέους το Future Jobs Finder της Vodafone, μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα υπό τη μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού που τους βοηθά να κατανοήσουν ποιες είναι οι δεξιότητες που διαθέτουν, ποιες μπορούν να αναπτύξουν καθώς και να εντοπίσουν ευκαιρίες απασχόλησης στην αγορά.

  Το εργαλείο αυτό αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της Vodafone που έχει ως στόχο, έως το 2022, να στηρίξει 10 εκατομμύρια νέους, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και σε ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης.

  Σε αυτό το πλαίσιο, η Vodafone και η Sony Pictures υλοποιούν μια διεθνή ψηφιακή εκστρατεία που θα κατευθύνει τους νέους να ανακαλύψουν το Future Jobs Finder, έχοντας ως κεντρικό θέμα το μήνυμα που αναδεικνύει η νέα ταινία - ότι ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του με τις σωστές δεξιότητες και την κατάλληλη στήριξη.

  Η ταινία, κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment, και παρουσιάζει ένα διαφορετικό σύμπαν του Spider-Man - γνωστό ως Αραχνο-Σύμπαν – όπου περισσότεροι από έναν μπορούν να φοράνε τη μάσκα.

  Μέσα σε αυτό το σύμπαν θα γνωρίσουμε τον έφηβο Miles Morales από το Μπρούκλιν, ο οποίος, όπως και πολλοί νέοι που ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο άλμα στο επόμενο στάδιο της ζωής τους, πασχίζει να μάθει ποιος είναι και τι του επιφυλάσσει η μοίρα.

  Σε μία από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας, ο Πίτερ Πάρκερ λέει στον Μάιλς Μοράλες «Μην το κάνεις όπως εγώ, αλλά όπως θα το έκανες εσύ», ένα σημαντικό μήνυμα που περνάει αυτή η ταινία στους θεατές.

  Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 300.000 νέοι και νέες έχουν ολοκληρώσει το τεστ που διατίθεται μέσω του εργαλείου Future Jobs Finder της Vodafone, και έχουν έρθει σε επαφή με περισσότερες από ένα εκατομμύριο διαφορετικά είδη απασχόλησης που αξιοποιούν ψηφιακές δεξιότητες.

  Μέσω της διαδικτυακής αυτής πλατφόρμας, οι χρήστες ολοκληρώνουν μια σειρά από σύντομες δοκιμασίες, που αναπτύχθηκαν από ψυχολόγους, ειδικούς σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και φορείς παροχής κατάρτισης, με στόχο να εντοπίσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα που θα τους οδηγήσουν στο επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

  Απαντώντας στις ερωτήσεις αυτές, οι νέοι και οι νέες μπορούν να κατανοήσουν ποιές είναι οι δυνατότητές τους και να βρουν πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης στην αγορά, σε διαφόρους τομείς της ψηφιακής οικονομίας, θέσεις οι οποίες αντιστοιχούν στις δεξιότητές τους.

  Παράλληλα, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προγράμματα δωρεάν κατάρτισης  σε ψηφιακές δεξιότητες.

  Περισσότερες λεπτομέρειες στο https://youtu.be/nN0M6Pm1MOQ

 • Gold Βραβείο για τη PARKGURU στα Best City Awards 2018

  Στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων “Best City Awards 2018, η PARKGURU απέσπασε το πρώτο βραβείο (Gold Award) στην κατηγορία Κινητικότητα & Μεταφορές (Mobility & Transportation), η οποία είχε ως αντικείμενο τις IoT Εφαρμογές για την υποστήριξη της μετακίνησης των πολιτών καθώς και των εμπορευματικών μεταφορών.

  Η καινοτόμος εφαρμογή PARKGENE του Ομίλου PARKGURU, είναι μια λύση που αποδεικνύεται ενδεδειγμένη επιλογή για τους Δήμους στην Ελλάδα αλλά και σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις στο πλαίσιο υλοποίησης τους δράσεων Smart Cities, καθώς και Internet of Things αρχιτεκτονικών.

  Η εφαρμογή PARKGENE, σήμερα, είναι διασυνδεδεμένη με IoT πλατφόρμες όπως η CISCO KINETIC, που είναι εγκατεστημένη σε περισσότερες από 120 μεγάλες πόλεις, προκειμένου να “αντλεί” στοιχεία και να τα παρουσιάζει με έξυπνους τρόπους τόσο στους πολίτες όσο και σε αρμόδιες υπηρεσίες του εκάστοτε Δήμου.

  Ο Μάνος Μακρομάλλης, COO της PARKGURU, δήλωσε:

  “Στον Όμιλο PARKGURU είμαστε εστιασμένοι να αναπτύσσουμε τεχνολογίες οι οποίες βοηθούν τη καθημερινή ζωή ενός οδηγού αυτοκινήτου.

  Η διαρκής έρευνα και ανάπτυξη μας καταξιώνουν σήμερα ως τους πρωτοπόρους στην αγορά του Parking με χρήση τεχνολογίας blockchain και ηλεκτρονικών πληρωμών συμπεριλαμβανομένων πληρωμών με κρυπτονομίσματα. Το βραβείο Best City Awards 2018 επιβεβαιώνει το όραμα και τον προσανατολισμό του Ομίλου προς την καινοτομία.”

  Σήμερα το οικοσύστημα PARKGENE αριθμεί περίπου 58.000 χρήστες, με έντονη αυξητική τάση κατά τους τελευταίους μήνες τόσο σε IOS όσο και σε Android συσκευές, και ήδη υπάρχει εμπορική συνεργασία και συναλλαγές με περισσότερες από 18.000 θέσεις στάθμευσης σε επαγγελματικά parking στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και πιλοτικά πλέον αρχίζει να αναπτύσσεται και στη Κύπρο.

  Επιπρόσθετα της Ελλάδας και της Κύπρου, στην εφαρμογή μας είναι καταγεγραμμένες περισσότερες από 6 εκατομμύρια θέσεις επαγγελματικών parking σε 8 χιλιάδες πόλεις παγκοσμίως.

 • Η ATC συμμετέχει την MoodleMoot 2018

  Η Athens Technology Center (ATC) υποστηρίζει τον ΕΕΛΛΑΚ - Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών και συμμετέχει στο 2o Πανελλήνιο Συνέδριο MoodleMoot που πραγματοποιείται 29 & 30 Νοεμβρίου στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

  Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη χρήση του Moodle, να αναδείξει καλές πρακτικές χρήσης του στην Ελλάδα, καθώς και να παρουσιαστούν καινοτόμες χρήσεις λειτουργιών του Moodle στην Ελλάδα και διεθνώς.

  Στο πλαίσιο αυτό η ATC πρόκειται να παρουσιάσει την ολοκλήρωση της της πλατφόρμας Moodle με το Saba Meeting και την αξιοποίησή της σε έργo εθνικής εμβέλειας, για λογαριασμό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

  Στο έργο αυτό το Moodle χρησιμοποιείται ως μέρος ολοκληρωμένης λύσης για την παροχή ασύγχρονης και σύγχρονης τηλεκπαίδευσης με τη συμμετοχή 40.000 φοιτητών και 2.000 καθηγητών.

  Αναλυτικότερα, για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, η ATC υλοποίησε εφαρμογή διασύνδεσης του Moodle με Cloud Based εφαρμογή Enterprise επιπέδου (Saba Meeting), εξασφαλίζοντας υπηρεσίες σύγχρονης τηλεκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, απλές στη χρήση και με μειωμένο κόστος διαχείρισης και υποδομής.

  H Athens Technology Center (ATC) σχεδιάζει, αναπτύσσει και διαθέτει καινοτόμες λύσεις Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού τόσο με τη μορφή τοπικών εγκαταστάσεων (on premise) αλλά και στο cloud.

  Στο πλαίσιο αυτό έχει επιτυχώς καλύψει τις ανάγκες ποικίλων οργανισμών του Δημοσίου Τομέα, όπως ενδεικτικά η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), η Σχολή Δημόσιας Υγείας αλλά και η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ), καθώς και σε εταιρείες- ηγέτες του ιδιωτικού τομέα, όπως η Zerto (Ισραήλ), η Εθνική Τράπεζα, η Wind Hellas, η Demo Φαρμακευτική και άλλες.

 • Η Generation Y στην eCommerce Expo 2018 24 - 25 Νοεμβρίου 2018, Ζάππειο Μέγαρο.

  Στην eCommerce Expo 2018, το μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα που προσφέρει άμεση επαφή και δικτύωση εκθετών ηλεκτρονικών υπηρεσιών και προϊόντων, με εξειδικευμένο κοινό από όλη τη χώρα, θα συμμετάσχει για 4η χρονιά, ως χορηγός και εκθέτης, η Generation Y - International eBusiness Experts.

  Σε μία εποχή που το ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν βρίσκονται σε διαρκή ανάπτυξη και σταδιακή αναμόρφωση, η Generation Y, ως ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο, θα δώσει το παρών, προκειμένου να ενημερώσει το κοινό για τις καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζει και τα πρωτοποριακά εμπορικά εργαλεία που έχει αναπτύξει.

  Έχοντας πλέον εξελιχθεί σε θεσμό, η eCommerce Expo 2018 θα ανοίξει τις πύλες της στις 24 και 25 Νοεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου, με παράλληλα συνέδρια, workshops και το CEO forum, όπου διακεκριμένοι ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ελληνική κυβέρνηση και από επώνυμες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου της Ελλάδας και του εξωτερικού θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον του σχετικού κλάδου.

  Επισκέπτες και συμμετέχοντες στην έκθεση, θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Generation Y για να ενημερωθούν και να βρουν λύσεις για όλο το φάσμα των δυνατοτήτων του ηλεκτρονικού εμπορίου και του Digital Transformation, μέσα από τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες της εταιρίας. (Digital Marketing Research, Β2C & B2B εφαρμογές, business consultancy κ.ο.κ).

  Κύριο μέλημα της Generation Y είναι να μεγιστοποιούνται πάντοτε τα επιχειρηματικά αποτελέσματα του πελατολογίου της, με στόχο αυτό να επιτυγχάνει την πιο πετυχημένη δυνατή παρουσία στην καθόλα ανταγωνιστική οικονομία του διαδικτύου, συμβάλλοντας με τη σειρά της στην περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Αρθρογράφοι

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!