Microsoft Summit 2018: εντυπωσιακό συνέδριο… Featured

Posted On Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 11:32 Written by
Rate this item
(0 votes)

Σημαντικοί ομιλητές, ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και παράθυρο στο μέλλον για εκατοντάδες συνέδρους

Έλα, τώρα, πες μου την αλήθεια… Τι θα ζητούσε η καρδιά σου από ένα συνέδριο Ψηφιακής Τεχνολογίας, που γίνεται στην Αθήνα; Ναι, ετήσιο συνέδριο… Ναι, μεγάλης εταιρίας, πολύ γνωστής… Ακούω!

Να ήταν, λέει, παγκόσμιας κλάσης… Να είχε όχι έναν- δυο, αλλά τρεις και τέσσερις σημαντικούς ομιλητές, που θα μου πρόσφεραν άφθονη «τροφή για σκέψη»… Να είχε κόσμο και λαό… α, και να μου έδινε κάποιες «ανάσες» για συζήτηση και δικτύωση μ’ όλους αυτούς! Να μου άνοιγε, βρε παιδί μου, ένα παράθυρο στο μέλλον, να φυσήξει λίγος δροσερός αέρας, να διώξει (έστω πρόσκαιρα!) την ελληνική βαρυθυμία… Να ήταν κάτι σαν γιορτή, σαν πανηγύρι της τεχνολογίας…

Ε, λοιπόν, τα περισσότερα από αυτά, σχεδόν το σύνολο της wish list, υπήρχαν στο 3ο Microsoft Summit, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Μαΐου στην κεντρική αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο εμβληματικό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων ανθρώπων από τον χώρο της Πληροφορικής και όχι μόνο.

Και, ναι… πλησίασε πολύ τον ορισμό του world class:

Eίχε κόσμο (1500 άτομα, ήταν το νούμερο που κυκλοφόρησε), είχε τέσσερις σημαντικούς κύριους ομιλητές, είχε παλμό, κίνηση, ενδιαφέρον, πολλή τροφή για σκέψη (αλλά και κανονική…), είχε εικόνες από το μέλλον (όπως αυτές που έδειξαν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, με τη χρήση τεχνολογίας HoloLens σε αίθουσα χειρουργείου) αλλά και ενθουσιασμό ανάμικτο με προβληματισμό (ας όψεται ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης με την ομιλία του), καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της σχεδόν μονοπώλησαν τη συζήτηση…

Ατέλειωτες δυνατότητες, μεγάλη η ευθύνη

Στο ρόλο της «οικοδέσποινας», η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, περιέγραψε τις δυνατότητες που προσφέρει πιά η τεχνολογία και αναφέρθηκε στο κύριο θέμα της παγκόσμιας συζήτησης, που δεν είναι άλλο από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Το ερώτημα που τίθεται πλέον», τόνισε, «δεν είναι τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά τι πρέπει να κάνει». Μιλώντας για την ελληνική πραγματικότητα, εξήγησε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία ώστε να ακολουθήσουμε σαν χώρα εγκαίρως το τρένο των εξελίξεων.

Μάλιστα, αφού κάλεσε τους συνεργάτες της να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες της Microsoft προκειμένου να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις λύσεις που θα οδηγήσουν τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τη χώρα στο αύριο, εστιάζοντας στην αξιοπιστία και την ασφάλεια ως βασικές αρχές και δεσμεύσεις της εταιρείας, υπογράμμισε ότι «το μέλλον είτε το σχεδιάζεις, είτε το υφίστασαι.

Στο μέλλον πρωταγωνιστής πρέπει να είναι ο άνθρωπος κι εμείς σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το μέλλον μας σε λευκό χαρτί. Σκεφτείτε τι μπορούμε να καταφέρουμε αν αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας». Σημείωσε, όμως, ότι «οι δυνατότητες είναι ατελείωτες αλλά και η ευθύνη μεγάλη», προ(σ)καλώντας με αυτό τον τρόπο κάθε παρευρισκόμενο να σκεφτεί τη δική του επόμενη απόφαση.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μιας χώρας

Στον μεγαλύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό σε επίπεδο χώρας ήδη από τα μέσα των ‘90s, αναφέρθηκε ο επί μια δεκαετία (2006-2016) πρόεδρος της Εσθονίας, Toomas Hendrik Ilves, περιγράφοντας πώς η μικρή χώρα των 1,3 εκατ. κατοίκων κατάφερε να αποτελέσει παγκόσμιο παράδειγμα.

Ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας, Toomas Hendrik Ilves

Ως βασικές προϋποθέσεις για τη μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο ανέφερε την πολιτική βούληση, την ανάπτυξη νομοθετικού πλαισίου και την εκπαίδευση, ενώ σημείωσε ότι «η ψηφιακή ταυτότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια ψηφιακή κοινωνία και τη διασφάλιση βιώσιμου μέλλοντος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εσθονός πολιτικός, που πλέον διδάσκει στην Καλιφόρνια, δήλωσε -απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου και συντονίστριας του συνεδρίου, Σίας Κοσιώνη- ότι ζώντας στην Αμερική, ένιωσε σαν να επιστρέφει πίσω, στη δεκαετία του ’60….

Ζωντανό παράδειγμα ανατροπής

Εντελώς διαφορετικός από τον ήρεμο Εσθονό, ο Microsoft Distinguished Engineer & Visionary, αρχιτέκτονας της διαδικτυακής πλατφόρμας Bing και συγγραφέας, James Whittaker, έβαλε εξαρχής τη σφραγίδα του στην εκδήλωση, αναδεικνύοντας με πολύ παραστατικό τρόπο τη δύναμη της τεχνολογίας μέσα από παραδείγματα της καθημερινότητας.

Ο αεικίνητος James Whittaker, με το πλήρες νοήματος T-shirt του

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «η σημερινή γενιά είναι η πρώτη που κατάφερε να αναπτύξει μηχανές πιο έξυπνες από εμάς τους ίδιους» για να προσθέσει ως χαρακτηριστικό δείγμα της εποχής μας τη δυνατότητα πολλών «να είναι μέλη των ομάδων που σχεδιάζουν εκείνες τις μηχανές, οι οποίες θα τους αντικαταστήσουν…»

Ο χαρισματικός ομιλητής, που έφθασε στην Αθήνα κατευθείαν από τα κεντρικά της Microsoft, στο Seattle, αναφέρθηκε στην εποχή μας και τις προκλήσεις του μέλλοντος σημειώνοντας ότι «σήμερα ζούμε στην εποχή με τις πιο ραγδαίες αλλαγές. Όταν κοιτάμε το μέλλον, χρειάζεται να καταλάβουμε ότι όλοι θα κληθούμε να κάνουμε τις δουλειές μας διαφορετικά.

Τα δεδομένα είναι το κλειδί της νέας εποχής και κρύβουν τις απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα. Κάθε διάσταση της ζωής μας που θα σχετίζεται με δεδομένα, λοιπόν, θα γίνεται αυτομάτως πιο έξυπνη».

HoloLens στο χειρουργείο

Εξ ίσου ανατρεπτικός, αλλά σε διαφορετικό επίπεδο και τομέα ήταν ο επόμενος ομιλητής, ο Consultant Musculoskeletal Radiologist στο Imperial College Healthcare NHS Trust, Dimitri Amiras, που άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον με την ομιλία του.

Ο ελληνικής καταγωγής ακτινολόγος ηγήθηκε της ομάδας Βρετανών ερευνητών, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη επανορθωτική χειρουργική επέμβαση με τη βοήθεια συσκευών μεικτής πραγματικότητας HoloLens της Microsoft, και εντυπωσίασε τόσο με το όραμά του, όσο και τις δυνατότητες της τεχνολογίας στον κλάδο της υγείας, καθώς έδειξε πλάνα από βίντεο HoloLens, ώστε οι σύνεδροι να καταλάβουν καλύτερα το ρόλο της στην ιατρική.

Δεν παρέλειψε, άλλωστε, να τονίσει πως «η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα γύρω μας και ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στον τομέα της υγείας».

Ο κόσμος μέσα από αλγορίθμους

Τελευταία (και πιο δυνατή) ήταν η ομιλία του καταξιωμένου Έλληνα καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη.

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας ομιλητής δήλωσε ότι βρισκόμαστε ακόμα στη «Μεσοζωική» περίοδο των ΤΠΕ, παραδέχτηκε ότι ο ίδιος σήμερα «αντιλαμβάνεται όλο τον κόσμο μέσα από αλγορίθμους» και υπογράμμισε ότι «αυτοί είναι ο πιο γόνιμος τρόπος για να προσεγγίζεις τον κόσμο γύρω σου».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις προκλήσεις που ο ίδιος εντοπίζει στη νέα εποχή τεχνητής νοημοσύνης, δηλώνοντας ότι «πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Σίγουρα η τεχνολογία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αναγνώριση ήχου και εικόνας, αλλά είναι ακόμα μέτρια στην αναγνώριση κειμένου κι έχει απογοητευτικές επιδόσεις στον προγραμματισμό κίνησης και τη μεταφορά γνώσης.

Από την άλλη αν φοβόμαστε τις μηχανές, τότε ο διάλογος δεν θα είναι γόνιμος». Τέλος, αναφέρθηκε και στον δικό μας ρόλο, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι μέρος του παγκόσμιου γίγνεσθαι, πρέπει όμως να σκεφτόμαστε και τοπικά, αξιοποιώντας τα καλά που έχει η χώρα μας.

Η «καταληκτική» selfie: Πέγκυ Αντωνάκου και Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, με φόντο όλους τους συνέδρους.

Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσλειτουργίες και να προτείνουμε ψηφιακές λύσεις προς το κοινωνικό όφελος». Για να σημειώσει, κλείνοντας (και πριν βγάλει μια selfie επί σκηνής με την κ. Αντωνάκου και φόντο το κοινό…) ότι «πρέπει να αυξηθεί ο τεχνολογικός αλφαβητισμός. Όλοι πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι στο ψηφιακό μέλλον που έρχεται».

Παρουσιάσεις και βραβεία

Τις δραστηριότητες, τις λύσεις και τις προτάσεις τους επέδειξαν στη διάρκεια του Summit ελληνικές εταιρείες που κάνουν πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό (Affidea, Dell, Logicom), αξιοποιώντας λύσεις της Microsoft.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του συνεδρίου, μάλιστα, η Microsoft Hellas βράβευσε τους πέντε συνεργάτες της, που ξεχώρισαν φέτος. Συγκεκριμένα, η εταιρία Pollfish βραβεύτηκε στην κατηγορία Data & Artificial Intelligence: The art of possible, ως η εταιρία που πρωτοπόρησε, δημιουργώντας λύσεις DATA & AI, με τη βοήθεια του Microsoft Cloud.

Με το βραβείο Embracing the Microsoft Modern Workplace, βραβεύτηκε η εταιρία Kinetix IT Solutions από τη Μάλτα, που προώθησε τον σύγχρονο χώρο εργασίας, συνδυάζοντας έξυπνες συσκευές, μοντέρνες εφαρμογές και Cloud υπηρεσίες.

Με το βραβείο Unique Customer experiences with Microsoft Modern Business Applications, βραβεύτηκε η κυπριακή DOT.CY, η οποία ανέπτυξε και προώθησε υψηλής ποιότητας λύσεις, συμβάλλοντας στην ταχεία αναδιαμόρφωση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πελατών της.

Η InTTrust S.A. τιμήθηκε με το βραβείο Empower Business with Microsoft Cloud, ως η εταιρία – συνεργάτης που συνέβαλε στον ψηφιακό μετασχηματισμό άλλων επιχειρήσεων.

Τέλος, το βραβείο Microsoft Cloud Solution Provider έλαβε η Logicom Public Ltd που επέδειξε την ταχύτερη ανάπτυξη, πωλώντας λύσεις Cloud εντός και εκτός Ελλάδος.

 

Read 427 times

Related items

 • Oracle Impact Innovation στην Αθήνα

  Το Impact Innovation της Oracle θα πραγματοποιηθεί την Πέμτπη 11 Οκτωβρίου 9.00-17.00 στο The HUB Events. Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί η πρακτική πλευρά της αξιοποίησης τεχνολογιών όπως οι AI, machine learning, Internet of Things και blockchain και πώς βοηθάνε ήδη τις επιχειρήσεις να περάσουν από το «όραμα» στην πράξη, ενσωματώνοντας την καινοτομία στην καθημερινότητά τους.

  Τόσο οι κεντρικές ομιλίες όσο και οι παράλληλες συνεδρίες με τις πιο εξειδικευμένες παρουσιάσεις των ειδικών της Oracle θα εστιάσουν στις εξελίξεις γύρω από τις σχετικές τεχνολογίες, ενώ εκπρόσωποι των εταιρειών Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Εθνική Τράπεζα, Ομιλος ΟΤΕ, Space, UniSystems και Neurosoft, θα συζητήσουν για την πρακτική αξιοποίησή τους.

  Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο στα στελέχη του IT, που θέλουν να γνωρίζουν άμεσα πώς να αξιοποιήσουν πρακτικά αυτές τις τεχνολογίες προς όφελος του συνόλου του οργανισμού, όσο και στα στελέχη του HR, του marketing, της οικονομικής διεύθυνσης και της εφοδιαστικής αλυσίδας που θέλουν να μάθουν πώς αυτές οι τεχνολογίες θα τους βοηθήσουν τόσο στις καθημερινές τους εργασίες όσο και στους μακροπρόθεσμους στόχους τους.

  Για εγγραφές και πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

  Η εκδήλωση διοργανώνεται με την αιγίδα του ΣΕΠΕ και με τη χορηγική υποστήριξη των:
  Innovation Premium : Space
  Innovation Gold: Neurosoft, UniSystems
  Innovation Silver: Logicom

 • Η ΕΛΕΔ στηρίζει για 9η συνεχή χρονιά το Greece Race for the Cure!

  Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 με αφετηρία το Ζάππειο, θα πραγματοποιηθεί το 10ο Greece Race for the Cure ®, αγώνας δρόμου 5km και συμβολικός περίπατος 2 km ενάντια στον καρκίνο του μαστού που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

  Η Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου για 9η συνεχή χρονιά, στηρίζει το Greece Race For the Cure ® ως Χορηγός Ιστοσελίδας.

  Το Greece Race For the Cure ® αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς αγώνες με στόχο την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη, ενώ είναι το μεγαλύτερο αθλητικό event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 150.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης.

  Το Greece Race For the Cure ® είναι ένας αγώνας- θεσμός, ο 2ος μεγαλύτερος αγώνας Race for the Cure® παγκοσμίως.

  Το Greece Race For the Cure ® αποτελεί όχημα για την υλοποίηση προγραμμάτων του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την ψυχοκοινωνική στήριξη γυναικών που έχουν βιώσει τη νόσο.

 • Διάκριση για τη νέα εφαρμογή ΑCS Mobile App στα Mobile Excellence Awards 2018

  Το Silver Βραβείο της κατηγορίας «GPS-Enabled (Location-based) Mobile Applications for Transport / Navigation» απέσπασε η ACS στα φετινά Mobile Excellence Awards για τη νέα εφαρμογή “ACS Mobile App”.

  Η ACS έχει λανσάρει πρόσφατα τη νέα σύγχρονη εφαρμογή για κινητά android και iOS "ACS Mobile App", η οποία εξυπηρετεί γρήγορα τις 3 βασικές ανάγκες του πελάτη ACS:

  -1 την αναζήτηση της αποστολής του (μέσω του συστήματος εντοπισμού και παρακολούθησης track-and-trace της ACS), είτε πληκτρολογώντας τον αριθμό της αποστολής, είτε σκανάροντας το barcode του voucher / απόδειξης

  -2 την αναζήτηση του πλησιέστερου σημείου εξυπηρέτησης (είτε είναι κατάστημα ACS, είτε Smart Point σε πρατήριο Shell, είτε Kiosk Xpress σε συνεργαζόμενα περίπτερα, είτε σε Xpress Point εντός άλλου καταστήματος), με βάση το γεωγραφικό στίγμα της συσκευής του εκείνη τη στιγμή

  -3 τον αυτόματο υπολογισμό κόστους και χρόνου παράδοσης μιας αποστολής που ενδιαφέρεται να κάνει (εντός Ελλάδας).

  Παράλληλα, με το νέο ACS Mobile App, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί άμεσα για τις αποστολές του μέσω προσωποποιημένων ειδοποιήσεων (notifications) που έρχονται αυτόματα στην εφαρμογή, και οι οποίες τον κρατάνε ενήμερο για κάθε στάδιο της παραγγελίας του / αποστολής του.

  Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει την online υπηρεσία ανακατεύθυνσης "ACS ReDirect", μέσα από τα παραπάνω notifications που έρχονται για κάθε αποστολή, έτσι ώστε να επιλέξει από το κινητό του νέα ημέρα παράδοσης της αποστολής ή νέο σημείο ACS (είτε το πλησιέστερο κατάστημα ή είτε το κοντινότερο Smart Point) από όπου θα μπορεί να την παραλάβει.

  Το όφελος της νέας εφαρμογής είναι φυσικά η διευκόλυνση του πελάτη και η ταχύτερη εξυπηρέτηση, με την πιο άμεση πληροφόρηση στο κινητό του και τις διάφορες επιλογές που του δίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει online πλατφόρμες (website, Viber κλπ), καθώς όλες οι online υπηρεσίες της ACS γίνονται πλέον πολύ γρήγορα μέσα από μια κινητή συσκευή, η οποία αξιοποιεί το γεωγραφικό της στίγμα.

  Σημειώνεται ότι το “ACS Mobile App” αποτελεί την πρώτη και μοναδική Ελληνική mobile εφαρμογή που δίνει όλες τις παραπάνω δυνατότητες στους χρήστες, αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας παράλληλα τον κλάδο των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό video της εφαρμογής  ή στο τηλέφωνο 210-8190000, αλλά και να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή από το Google Play (αν έχουν συσκευή Android) κάνοντας κλικ εδώ: ή από το App Store (αν έχουν iPhone / iPad / iPod touch) κάνοντας κλικ εδώ:

 • Content Marketing: Η Καλύτερη Διαφήμιση δεν είναι Διαφήμιση

  Content Marketing: Η Καλύτερη Διαφήμιση δεν είναι Διαφήμιση

  Το content marketing είναι μια προσέγγιση στρατηγικής marketing που επικεντρώνεται στη δημιουργία και τη διανομή ποιοτικού και σχετικού περιεχομένου, ώστε να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε ένα καθορισμένο κοινό, με στόχο φυσικά την μετατροπή του σε πιστούς πελάτες μας.

  Διαφοροποιείται από τη διαφήμιση καθώς δεν χρησιμοποιείται για την άμεση προώθηση ενός προϊόντος ή υπηρεσίας, αλλά για την δημιουργία αυθεντικού περιεχομένου που αφορά και ενδιαφέρει το κοινό. Δημιουργεί αξιοπιστία σε ένα brand, αναπτύσσει εμπιστοσύνη με το κοινό του και δημιουργεί το πολυπόθητο customer loyalty.

  Δεν είναι μια ξεχωριστή στρατηγική, αντίθετα λειτουργεί συμπληρωματικά και είναι μέρος των υπόλοιπων στρατηγικών marketing που ήδη χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα:

  Social Media: Το καλό περιεχόμενο είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσετε εξ’ ορισμού για την σωστή προώθηση σας μέσα από τα social media.
  SEO: είναι γνωστό ότι ο αλγόριθμος της Google αλλά και των άλλων μηχανών αναζήτησης, με το πέρασμα του χρόνου ευνοούν όλο και περισσότερο το ποιοτικό περιεχόμενο.
  Inbound Marketing: ο ιδανικότερος να ακολουθήσετε τα 4 στάδια του (attract, convert, close και delight), είναι μέσα από το σωστό περιεχόμενο που θα προβάλλετε.

  Think outside the box

  Πως γίνεται όμως το περιεχόμενο να μας οδηγεί σε πωλήσεις; Το κοινό που απευθύνεστε δεν ενδιαφέρεται για το προϊόν σας, ενδιαφέρεται να βρει λύση σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Μέσα από το content marketing μοιράζεστε περιεχόμενο που εμπνέει και δίνει λύσεις στο κοινό σας, το οποίο στη συνέχεια θα σας φέρει και τις επιθυμητές πωλήσεις.

  Η επιτυχία του content marketing έγκειται στη δημιουργία περιεχομένου που ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Το πιο γνωστό case study και ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία του content marketing, είναι ο εικονικός πλέον Michelin Guide που δημιουργήθηκε το 1900 από τα αδέρφια Édouard και André Michelin της γνωστής εταιρείας ελαστικών.

  Η εταιρεία δημιούργησε έναν οδηγό με χάρτες, συνεργεία, εστιατόρια, βενζινάδικα και ξενοδοχεία για τη Γαλλία, έχοντας ως στόχο να αυξήσουν τις πωλήσεις των αυτοκινήτων και τη συχνότητα των ταξιδιών των αυτοκινητιστών, με φυσικό επακόλουθο την αύξηση πωλήσεων των ελαστικών τους. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όλους μας!

  Η σημασία του content marketing γίνεται πραγματικά εμφανής μέσα από τα λόγια του Michael Brenner, διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα και ομιλητή, “Content marketing is the gap between what brands produce and what consumers actually want”.

  Πηγή: Digitalup

 • Συνεχίζεται η ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας ΤΠΕ

  Οριακή υποχώρηση αναμένεται στην Ελλάδα

  Με γοργό ρυθμό συνεχίζει να μεγεθύνεται η παγκόσμια βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), η οποία τόσο το 2018, όσο και το 2019, αναμένεται να καταγράψει θετικό πρόσημο, λειτουργώντας ως καταλύτης για την παγκόσμια ανάπτυξη.

  Αυτό ανακοίνωσε ο ΣΕΠΕ, μέλος του EITO (European IT Observatory - Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Τεχνολογία) και επίσημος συνεργάτης του για την Ελλάδα, φέροντας τον τίτλο “SEPE - The official EITO Partner for Greece”.

  Αξιοποιώντας τη συνεργασία αυτή, ο ΣΕΠΕ εκδίδει ενημερωτικά ηλεκτρονικά newsletters με θέμα “Έρευνα για την Αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών”, με στόχο να παρουσιάζει τις εξελίξεις στον κλάδο μας και που αφορούν την παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά ΤΠΕ.

  Φέτος επιβεβαιώθηκε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι νέες τεχνολογικές τάσεις, που φέρνει στο προσκήνιο, υπαγορεύουν νέες επενδύσεις εκ μέρους εταιρειών και οργανισμών, ενώ και οι καταναλωτικές δαπάνες βαίνουν αυξανόμενες, καθώς κάθε πτυχή της καθημερινότητας εντάσσεται σταδιακά στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

  Το 2018, η αξία της αγοράς θα διευρυνθεί 3,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανερχόμενη στα €3,247 τρις. Το 2019, το πρόσημο θα είναι θετικό δίνοντας αύξηση 2,2% με την αξία της αγοράς να φτάνει τα €3,318 τρις.

  Nα σημειωθεί ότι το 2017 η αγορά πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης 4,2%, φτάνοντας στα €3,150 τρις, ενώ το 2016 είχε αναπτυχθεί κατά 2,6%, στα €3,023 τρις.

  Σ’ ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών αναμένεται να καταγράψει οριακή υποχώρηση, η οποία ποσοστιαία μεταφράζεται σε μείωση κατά 0,1% το 2018 και κατά 0,2% το 2019. Σε απόλυτα μεγέθη, η αξία της αγοράς κατά το τρέχον έτος θα κινηθεί στα επίπεδα των €5,518 δις, ενώ το 2019 θα διαμορφωθεί σε περίπου €5,504 δις.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!