Microsoft Summit 2018: εντυπωσιακό συνέδριο… Featured

Posted On Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 11:32 Written by
Rate this item
(0 votes)

Σημαντικοί ομιλητές, ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και παράθυρο στο μέλλον για εκατοντάδες συνέδρους

Έλα, τώρα, πες μου την αλήθεια… Τι θα ζητούσε η καρδιά σου από ένα συνέδριο Ψηφιακής Τεχνολογίας, που γίνεται στην Αθήνα; Ναι, ετήσιο συνέδριο… Ναι, μεγάλης εταιρίας, πολύ γνωστής… Ακούω!

Να ήταν, λέει, παγκόσμιας κλάσης… Να είχε όχι έναν- δυο, αλλά τρεις και τέσσερις σημαντικούς ομιλητές, που θα μου πρόσφεραν άφθονη «τροφή για σκέψη»… Να είχε κόσμο και λαό… α, και να μου έδινε κάποιες «ανάσες» για συζήτηση και δικτύωση μ’ όλους αυτούς! Να μου άνοιγε, βρε παιδί μου, ένα παράθυρο στο μέλλον, να φυσήξει λίγος δροσερός αέρας, να διώξει (έστω πρόσκαιρα!) την ελληνική βαρυθυμία… Να ήταν κάτι σαν γιορτή, σαν πανηγύρι της τεχνολογίας…

Ε, λοιπόν, τα περισσότερα από αυτά, σχεδόν το σύνολο της wish list, υπήρχαν στο 3ο Microsoft Summit, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Μαΐου στην κεντρική αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο εμβληματικό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων ανθρώπων από τον χώρο της Πληροφορικής και όχι μόνο.

Και, ναι… πλησίασε πολύ τον ορισμό του world class:

Eίχε κόσμο (1500 άτομα, ήταν το νούμερο που κυκλοφόρησε), είχε τέσσερις σημαντικούς κύριους ομιλητές, είχε παλμό, κίνηση, ενδιαφέρον, πολλή τροφή για σκέψη (αλλά και κανονική…), είχε εικόνες από το μέλλον (όπως αυτές που έδειξαν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, με τη χρήση τεχνολογίας HoloLens σε αίθουσα χειρουργείου) αλλά και ενθουσιασμό ανάμικτο με προβληματισμό (ας όψεται ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης με την ομιλία του), καθώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της σχεδόν μονοπώλησαν τη συζήτηση…

Ατέλειωτες δυνατότητες, μεγάλη η ευθύνη

Στο ρόλο της «οικοδέσποινας», η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, περιέγραψε τις δυνατότητες που προσφέρει πιά η τεχνολογία και αναφέρθηκε στο κύριο θέμα της παγκόσμιας συζήτησης, που δεν είναι άλλο από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Το ερώτημα που τίθεται πλέον», τόνισε, «δεν είναι τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά τι πρέπει να κάνει». Μιλώντας για την ελληνική πραγματικότητα, εξήγησε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία ώστε να ακολουθήσουμε σαν χώρα εγκαίρως το τρένο των εξελίξεων.

Μάλιστα, αφού κάλεσε τους συνεργάτες της να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες της Microsoft προκειμένου να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις λύσεις που θα οδηγήσουν τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τη χώρα στο αύριο, εστιάζοντας στην αξιοπιστία και την ασφάλεια ως βασικές αρχές και δεσμεύσεις της εταιρείας, υπογράμμισε ότι «το μέλλον είτε το σχεδιάζεις, είτε το υφίστασαι.

Στο μέλλον πρωταγωνιστής πρέπει να είναι ο άνθρωπος κι εμείς σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το μέλλον μας σε λευκό χαρτί. Σκεφτείτε τι μπορούμε να καταφέρουμε αν αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας». Σημείωσε, όμως, ότι «οι δυνατότητες είναι ατελείωτες αλλά και η ευθύνη μεγάλη», προ(σ)καλώντας με αυτό τον τρόπο κάθε παρευρισκόμενο να σκεφτεί τη δική του επόμενη απόφαση.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μιας χώρας

Στον μεγαλύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό σε επίπεδο χώρας ήδη από τα μέσα των ‘90s, αναφέρθηκε ο επί μια δεκαετία (2006-2016) πρόεδρος της Εσθονίας, Toomas Hendrik Ilves, περιγράφοντας πώς η μικρή χώρα των 1,3 εκατ. κατοίκων κατάφερε να αποτελέσει παγκόσμιο παράδειγμα.

Ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας, Toomas Hendrik Ilves

Ως βασικές προϋποθέσεις για τη μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο ανέφερε την πολιτική βούληση, την ανάπτυξη νομοθετικού πλαισίου και την εκπαίδευση, ενώ σημείωσε ότι «η ψηφιακή ταυτότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια ψηφιακή κοινωνία και τη διασφάλιση βιώσιμου μέλλοντος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εσθονός πολιτικός, που πλέον διδάσκει στην Καλιφόρνια, δήλωσε -απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου και συντονίστριας του συνεδρίου, Σίας Κοσιώνη- ότι ζώντας στην Αμερική, ένιωσε σαν να επιστρέφει πίσω, στη δεκαετία του ’60….

Ζωντανό παράδειγμα ανατροπής

Εντελώς διαφορετικός από τον ήρεμο Εσθονό, ο Microsoft Distinguished Engineer & Visionary, αρχιτέκτονας της διαδικτυακής πλατφόρμας Bing και συγγραφέας, James Whittaker, έβαλε εξαρχής τη σφραγίδα του στην εκδήλωση, αναδεικνύοντας με πολύ παραστατικό τρόπο τη δύναμη της τεχνολογίας μέσα από παραδείγματα της καθημερινότητας.

Ο αεικίνητος James Whittaker, με το πλήρες νοήματος T-shirt του

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «η σημερινή γενιά είναι η πρώτη που κατάφερε να αναπτύξει μηχανές πιο έξυπνες από εμάς τους ίδιους» για να προσθέσει ως χαρακτηριστικό δείγμα της εποχής μας τη δυνατότητα πολλών «να είναι μέλη των ομάδων που σχεδιάζουν εκείνες τις μηχανές, οι οποίες θα τους αντικαταστήσουν…»

Ο χαρισματικός ομιλητής, που έφθασε στην Αθήνα κατευθείαν από τα κεντρικά της Microsoft, στο Seattle, αναφέρθηκε στην εποχή μας και τις προκλήσεις του μέλλοντος σημειώνοντας ότι «σήμερα ζούμε στην εποχή με τις πιο ραγδαίες αλλαγές. Όταν κοιτάμε το μέλλον, χρειάζεται να καταλάβουμε ότι όλοι θα κληθούμε να κάνουμε τις δουλειές μας διαφορετικά.

Τα δεδομένα είναι το κλειδί της νέας εποχής και κρύβουν τις απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα. Κάθε διάσταση της ζωής μας που θα σχετίζεται με δεδομένα, λοιπόν, θα γίνεται αυτομάτως πιο έξυπνη».

HoloLens στο χειρουργείο

Εξ ίσου ανατρεπτικός, αλλά σε διαφορετικό επίπεδο και τομέα ήταν ο επόμενος ομιλητής, ο Consultant Musculoskeletal Radiologist στο Imperial College Healthcare NHS Trust, Dimitri Amiras, που άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον με την ομιλία του.

Ο ελληνικής καταγωγής ακτινολόγος ηγήθηκε της ομάδας Βρετανών ερευνητών, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη επανορθωτική χειρουργική επέμβαση με τη βοήθεια συσκευών μεικτής πραγματικότητας HoloLens της Microsoft, και εντυπωσίασε τόσο με το όραμά του, όσο και τις δυνατότητες της τεχνολογίας στον κλάδο της υγείας, καθώς έδειξε πλάνα από βίντεο HoloLens, ώστε οι σύνεδροι να καταλάβουν καλύτερα το ρόλο της στην ιατρική.

Δεν παρέλειψε, άλλωστε, να τονίσει πως «η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα γύρω μας και ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στον τομέα της υγείας».

Ο κόσμος μέσα από αλγορίθμους

Τελευταία (και πιο δυνατή) ήταν η ομιλία του καταξιωμένου Έλληνα καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη.

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας ομιλητής δήλωσε ότι βρισκόμαστε ακόμα στη «Μεσοζωική» περίοδο των ΤΠΕ, παραδέχτηκε ότι ο ίδιος σήμερα «αντιλαμβάνεται όλο τον κόσμο μέσα από αλγορίθμους» και υπογράμμισε ότι «αυτοί είναι ο πιο γόνιμος τρόπος για να προσεγγίζεις τον κόσμο γύρω σου».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις προκλήσεις που ο ίδιος εντοπίζει στη νέα εποχή τεχνητής νοημοσύνης, δηλώνοντας ότι «πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Σίγουρα η τεχνολογία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αναγνώριση ήχου και εικόνας, αλλά είναι ακόμα μέτρια στην αναγνώριση κειμένου κι έχει απογοητευτικές επιδόσεις στον προγραμματισμό κίνησης και τη μεταφορά γνώσης.

Από την άλλη αν φοβόμαστε τις μηχανές, τότε ο διάλογος δεν θα είναι γόνιμος». Τέλος, αναφέρθηκε και στον δικό μας ρόλο, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι μέρος του παγκόσμιου γίγνεσθαι, πρέπει όμως να σκεφτόμαστε και τοπικά, αξιοποιώντας τα καλά που έχει η χώρα μας.

Η «καταληκτική» selfie: Πέγκυ Αντωνάκου και Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, με φόντο όλους τους συνέδρους.

Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσλειτουργίες και να προτείνουμε ψηφιακές λύσεις προς το κοινωνικό όφελος». Για να σημειώσει, κλείνοντας (και πριν βγάλει μια selfie επί σκηνής με την κ. Αντωνάκου και φόντο το κοινό…) ότι «πρέπει να αυξηθεί ο τεχνολογικός αλφαβητισμός. Όλοι πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι στο ψηφιακό μέλλον που έρχεται».

Παρουσιάσεις και βραβεία

Τις δραστηριότητες, τις λύσεις και τις προτάσεις τους επέδειξαν στη διάρκεια του Summit ελληνικές εταιρείες που κάνουν πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό (Affidea, Dell, Logicom), αξιοποιώντας λύσεις της Microsoft.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του συνεδρίου, μάλιστα, η Microsoft Hellas βράβευσε τους πέντε συνεργάτες της, που ξεχώρισαν φέτος. Συγκεκριμένα, η εταιρία Pollfish βραβεύτηκε στην κατηγορία Data & Artificial Intelligence: The art of possible, ως η εταιρία που πρωτοπόρησε, δημιουργώντας λύσεις DATA & AI, με τη βοήθεια του Microsoft Cloud.

Με το βραβείο Embracing the Microsoft Modern Workplace, βραβεύτηκε η εταιρία Kinetix IT Solutions από τη Μάλτα, που προώθησε τον σύγχρονο χώρο εργασίας, συνδυάζοντας έξυπνες συσκευές, μοντέρνες εφαρμογές και Cloud υπηρεσίες.

Με το βραβείο Unique Customer experiences with Microsoft Modern Business Applications, βραβεύτηκε η κυπριακή DOT.CY, η οποία ανέπτυξε και προώθησε υψηλής ποιότητας λύσεις, συμβάλλοντας στην ταχεία αναδιαμόρφωση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πελατών της.

Η InTTrust S.A. τιμήθηκε με το βραβείο Empower Business with Microsoft Cloud, ως η εταιρία – συνεργάτης που συνέβαλε στον ψηφιακό μετασχηματισμό άλλων επιχειρήσεων.

Τέλος, το βραβείο Microsoft Cloud Solution Provider έλαβε η Logicom Public Ltd που επέδειξε την ταχύτερη ανάπτυξη, πωλώντας λύσεις Cloud εντός και εκτός Ελλάδος.

 

Read 128 times

Related items

 • Ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος του προγράμματος «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη»

  Με νικήτρια την οινολόγο Ευαγγελία Σωτηροπούλου και το επιχειρηματικό πλάνο της "Oinosporos’’ ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου ο 4ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών και το Κέντρο Καινοτομίας & Έρευνας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

  Το πρόγραμμα -στο οποίο συμμετέχουν υποψήφιοι επιχειρηματίες, αλλά και ήδη ενεργοί, οι οποίοι μέσω της τεχνογνωσίας που λαμβάνουν θέλουν να δώσουν νέα ώθηση στην επιχείρησή τους- ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2017 και τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο 2018.

  Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να ετοιμάσουν το επιχειρηματικό πλάνο τους και να το υποβάλουν στην επιτροπή ειδικών προς αξιολόγηση. Σε αναγνώριση της προσπάθειας όλων, η καλύτερη πρόταση τιμήθηκε με χρηματικό βραβείο 3.000 € που, μάλιστα, φέτος προσέφερε ο ιδρυτής της εταιρίας Stickito, Γ. Ζερβός, περσινός νικητής του Προγράμματος.

  Οι νέοι επιχειρηματίες και οι ιδέες που παρουσιάστηκαν ενώπιον κοινού και επιτροπής, ήταν:

  Αθηνά Μαλαπάνη: Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

  Δημήτρης Μηλιώτης: AquaWeather (Πρωτότυπο φωτιστικό ενυδρείου)

  Κωνσταντίνα Σοφικίτη: Eco-College."Το Σχολείο του Μέλλοντος (To 1ο Πράσινο Σχολείο στην Ελλάδα) 

  Βίκυ Περπερίδου & Παναγιώτης Μαστρογιάννης: Get Noticed - Never Settle (1ο Employer Branding agency στην Ελλάδα)

  Σωτηροπούλου Ευαγγελία: Oinosporos (οικολογικά καλλυντικά από το κουκούτσι των σταφυλιών)

  Νικόλαος Πουλίδης: Λογισμικό για ισορροπίες NASH

  Γεωργία Ρουμελιώτη & Λουκάς Τσαπρούνης: Lessugar Ζάχαρη & Στέβια (Γλυκαντικό καινοτομικής σύνθεσης με συνδυασμό απλής κρυσταλλικής ζάχαρης και στέβιας)

  Κυριάκος Τσοντσίδης: experiencescanner (1η μηχανή metasearch στα xperience tours)

  Γιάννης & Ελένη Αναστασοπούλου: Προώθηση ελαιολάδου Π.Ο.Π. Καλαμάτα με Ισχυρισμό Υγείας

  Ευθύμιος Βιογατζής: Pharmabeat (Ηλεκτρονική Πλατφόρμα στο χώρο του φαρμάκου).

  Η τετραμελής επιτροπή που αξιολόγησε και βαθμολόγησε τις επιχειρηματικές ιδέες με κριτήρια την καινοτομικότητα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάθε μιας, την ποιότητα της ομάδας, τη γνώση της αγοράς-στόχου, την πληρότητα/σαφήνεια του επιχειρηματικού σχεδίου αλλά και εκείνη της παρουσίασης, απαρτίστηκε από τους Παναγιώτη Αλεξάκη, Καθηγητή Οικονομικής των Επιχειρήσεων & Αγορών ΕΚΠΑ (πρόεδρο), Σπύρο Αρσένη PhD, Συντονιστή προγράμματος NBG Business Seeds, Εθνική Τράπεζα, Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Γενική Γραμματέα, Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, και Νίκο Παρασκευόπουλο, CFO & Αντιπρόεδρο ΔΣ Vodafone Ελλάδας.

  «Η "Επιχειρηματικότητα στην Πράξη" είναι ένα εκπαιδευτικό όχημα που οδηγεί νέους και δημιουργικούς ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες στην αφετηρία της υλοποίησης.

  Η διαδρομή είναι γνωστή, δημιουργική και καταλήγει στην επιτυχία», τόνισε χαρακτηριστικά ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Νικόλαος Μυλωνάς.

  Από την πλευρά των υποστηρικτών του προγράμματος, ο Οικονομικός Διευθυντής & Αντιπρόεδρος ΔΣ της Vodafone Ελλάδας, Νίκος Παρασκευόπουλος, δήλωσε ότι «στη Vodafone εστιάζουμε στην καλλιέργεια των κατάλληλων δεξιοτήτων και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων…

  Στην προσπάθεια αυτή η σύνδεση του πανεπιστημίου με την επιχειρηματική κοινότητα και την οικονομία αποτελεί ένα από τα πιο βασικά βήματα».

  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΚΠΑ λειτουργεί υπό την αιγίδα της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, με την ευγενική υποστήριξη του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και την υποστήριξη των εταιριών VODAFONE, Pfizer ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια και Ευρωπαϊκή Πίστη.

 • Η Oracle και η PwC ενώνουν τις δυνάμεις τους

  Η Oracle Financial Services Analytical Applications (OFSAA) και η PwC, μέλος επιπέδου Platinum και Cloud Elite του Oracle PartnerNetwork (OPN), ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους σε διεθνές επίπεδο για την προσφορά στις ασφαλιστικές εταιρείες ξεκάθαρης οπτικής αναφορικά με τρέχοντα και επερχόμενα ζητήματα συμμόρφωσης με το νέο πρότυπο IFRS 17 του Οργανισμού Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (ΟΔΛΠ), στα οποία καλούνται να ανταποκριθούν μέχρι το 2021, καθώς και με το πρότυπο περί συμβάσεων μεγάλης διάρκειας (Long Duration Contract Standard) κατά GAAP, το οποίο εκκρεμεί.

  Από κοινού, η Oracle και η PwC διευκολύνουν το μετασχηματισμό των χρηματοοικονομικών διαδικασιών και της διαχείρισης κινδύνου καθώς και την υιοθέτηση του IFRS 17 από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

  Η Oracle παρέχει την πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων που θα επιτρέψει την υλοποίηση διαδικασιών μετασχηματισμού των χρηματοοικονομικών και εφαρμογών ανάλυσης για το πρότυπο IFRS 17 με προδιαμορφωμένες λειτουργίες για επιχειρησιακούς κανόνες, αποτιμήσεις, υπολογισμούς περιθωρίων υπηρεσιών σύμβασης και κοινοποιήσεις στοιχείων.

  Η πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων και τα σχετιζόμενα με αυτήν εργαλεία εξασφαλίζουν προδιαμορφωμένες δυνατότητες ενοποίησης με τις διαδικασίες λογιστικής παρακολούθησης και κλεισίματος οικονομικών περιόδων, διευκολύνουν την ενοποίηση με αναλογιστικά συστήματα και δημιουργούν ενοποιημένα, ελέγξιμα αποτελέσματα για τις ανάγκες εσωτερικών και εξωτερικών αναφορών, με δυνατότητα ελέγχου-επαλήθευσης και διαχρονικής καταγραφής.

  Η PwC λειτουργεί ως στρατηγικός σύμβουλος της Oracle παρέχοντας εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες υλοποίησης και εργαλεία επιτάχυνσης (accelerator).

  Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα επωφεληθούν από τη βελτιωμένη λήψη αποφάσεων, την εκσυγχρονισμένη αναλογιστική ανάλυση, καθώς και από τις πιο έγκαιρες, αξιοποιήσιμες αναφορές σχετικά με τις ανάγκες συμμόρφωσης.

  Ο Sonny Singh, Senior Vice President και General Manager του Financial Services Global Business Unit της Oracle, δήλωσε: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να ανταποκριθούν σε μια μεγάλη γκάμα απαιτήσεων σχετικά με τους κανονισμούς και τη συμμόρφωση, συμπεριλαμβανομένων των νέων χρηματοοικονομικών προτύπων όπως το IFRS 17.

  Για να το πετύχουν αυτό, χρειάζονται μια ολοκληρωμένη τεχνολογική λύση που θα τους επιτρέψει να συμμορφωθούν κατάλληλα με αυτές τις ολοένα πιο σύνθετες απαιτήσεις και να μειώσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

  Η βραβευμένη πλατφόρμα διαχείρισης κινδύνων και συμμόρφωσης της Oracle, ειδικά σχεδιασμένη για οργανισμούς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συνδυάζεται με την εξειδίκευση της PwC στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και παρέχει στις ασφαλιστικές εταιρείες τις αναγκαίες δυνατότητες για να ανταποκριθούν σε αυτές τις αυστηρές απαιτήσεις».

  Ο Alex Bertolotti, κύριος εταίρος της PwC και αρμόδιος για τα θέματα του IFRS 17, δήλωσε: «Η PwC αποτελεί κορυφαίο σύμβουλο στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών με ουσιαστικό ρόλο στο μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων τους, ταυτόχρονα με τη συμμόρφωσή τους βάσει των απαιτήσεων του νέου προτύπου IFRS 17.

  H ηγετική τεχνολογική θέση της Oracle, στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ισχυρή εμπειρία της PwC στην αγορά, επιτρέπει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και λύσεων λογισμικού για τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, και την αξιοποίηση της μεγάλης εξειδίκευσής μας στον κλάδο, ώστε να υποστηρίξουμε ουσιαστικά τους πελάτες μας στην προσπάθεια ανταπόκρισής τους σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές προκλήσεις».

 • Η ATC υλοποίησε έργο για το Ινστιντούτo Επικοινωνίας

  Το έργο αφορά στη δημιουργία πλατφόρμας φιλοξενίας και διαχείρισης του ψηφιακού αρχείου του ΙΕπ

  Η Athens Technology Center (ATC) πρόσφατα ολοκλήρωσε τη δημιουργία συστήματος διαχείρισης ψηφιακού αρχείου για λογαριασμό του Ινστιντούτου Επικοινωνίας.

  Συγκεκριμένα, με όχημα την πλατφόρμα infoasset, που αποτελεί την ολοκληρωμένη πρόταση της ATC για διαχείριση πολυμεσικού περιεχομένου και content marketing, το Ινστιντούτο απολαμβάνει πλέον την αποτελεσματική κατηγοριοποίηση, αρχειοθέτηση και διαχείριση ενός τεράστιου πλούτου περιοδικών, εκδόσεων, καταχωρίσεων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ, από τη δεκαετία του 1940 έως σήμερα.

  Πυρήνα του έργου αποτέλεσαν οι λειτουργικότητες αποθήκευσης, ταξινόμησης, αναζήτησης και διαχείρισης της πλατφόρμας infoassset της ATC.

  Μέσω αυτών, οι χρήστες του συστήματος μπορούν να πλοηγούνται στο σύνολο του αρχείου, μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον λειτουργίας (UI), συνδυάζοντας ποικιλία κριτηρίων αναζήτησης, όπως, τον τίτλο και τους συντελεστές μιας διαφημιστικής καμπάνιας ή μιας έκδοσης, τη χρονολογία δημιουργίας συγκεκριμένου υλικού, τον τύπο του αρχείου, keywords , τη χρήση λογικών τελεστών κλπ.

  Επίσης, στα πλαίσια του έργου, η ATC διαμόρφωσε ειδικό μηχανισμό «μαζικής εισαγωγής» (import) αρχείων εικόνας, ήχου και video, συμπεριλαμβανομένων των μεταδεδομένων τους.

  Τελικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας του ΙΕπ είναι να αποκτήσουν σταδιακά πρόσβαση στο αρχείο φορείς και πρόσωπα της διαφήμισης.

  Μέχρι στιγμής το αρχειοθετημένο περιεχόμενο αγγίζει τον αριθμό των 12.000 εγγραφών. Υπολογίζεται ότι το φθινόπωρο του 2018 ένα μεγάλο μέρος του αρχείου θα είναι έτοιμο, ώστε να διευκολύνεται η αναζήτηση του ζητούμενου περιεχομένου.

 • Grandair LTD: Νέα πλατφόρμα διαχείρισης από τη Generation Y

  Με ένα έργο αξιώσεων και υψηλών τεχνικών προδιαγραφών επισφραγίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της Generation Y και τις κορυφαίας μεταφορικής εταιρίας στον τομέα της διακίνησης γενικού φορτίου και ανταλλακτικών πλοίων.

  H Grandair LTD Cargo Services:

  • Διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας

  • Λειτουργεί γραφεία σε κομβικά σημεία σε όλο τον κόσμο

  • Συνεργάζεται με περισσότερες από 2.000 διεθνείς εταιρίες

  • Καλύπτει περισσότερες από 95 χώρες με πάνω από 380 λιμάνια και αεροδρόμια

  • Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων και εκτελωνισμού παγκοσμίως

  Για τη διαχείριση του διεθνούς πελατολογίου και των εμπορευμάτων της, η εταιρία εμπιστέφθηκε τη Generation Y, η οποία βάση των αναγκών και των στόχων του πελάτη αποφάσισε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του απαιτητικού έργου της σύνδεσης του διαχειριστικού συστήματος καταγραφής φορτίων με το σύστημα εκτελωνισμού και αποθήκης.

  Συγκεκριμένα, βασικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός κοινού interface μεταξύ των δύο συστημάτων που στηρίχθηκε σε μια απολύτως custom εκτέλεση με σαφή UI σχεδίαση.

  Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία συστήματος πολλαπλών ρόλων χρηστών (agents, διαχειριστές, εκτελωνιστές) με δυνατότητα διαφορετικών επιπέδων διαχείρισης και ένα πλήθος φίλτρων, λειτουργικοτήτων και εφαρμογών που επιτρέπουν την αποτελεσματική διαχείριση της πληροφορίας και των παρραγελιών.

  Μέσω του νέου, ενιαίου διαχειριστικού συστήματος, η Grandair LTD απολαμβάνει:

  • Απλοποίηση διαχείρισης των καρτελών του πελατολογίου

  • Καθετοποίηση των διαδικασιών καταγραφής νέων αποστολών

  • Ταχύτερη εξυπηρέτηση και επικοινωνία των συμμετεχόντων

  • Εκμηδένιση του χρόνου εργασιών

  • Διευκόλυνση ολοκλήρωσης διαδικασιών σε όλα τα γραφεία σε κάθε χώρα παρουσίας της εταιρίας

  • Μείωση λειτουργικών εξόδων

 • Οι Mundial Fans έρχονται στο Project Agora

  Το Project Agora, το κορυφαίο Native Advertising δίκτυο στην Ελλάδα προετοιμάζεται για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελο ποδοσφαίρου και καλωσορίζει τους Mundial Fans. Πρόκειται για τη νέα δυνατότητα στόχευσης, η οποία δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες επικοινωνίας των διαφημιζομένων ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλου.

  Οι Mundial Fans είναι στην πλειονότητα τους άνδρες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα αθλητικά νέα και ειδικότερα για το Παγκόσμιο Κύπελο, πολύ περισσότερο από το μέσο Έλληνα.
  Οι διαφημιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους Mundial fans μέσω των καινοτόμων native ad-formats του Project Agora, αυξάνοντας περαιτέρω την αποδοτικότητα τους διαφημιστικού τους μηνύματος.

  Η νέα δυνατότητα στόχευσης, είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα και θα είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά από την Τέταρτη 13 Ιουνίου έως και την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλου, στις 15 Ιουλίου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!