«Ανάληψη ευθύνης» για την κυβερνο-άμυνα από 34… Featured

Posted On Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 11:55 Written by
Rate this item
(0 votes)

Οι μεγάλες εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό, υπογράφοντας συμφωνία (Cybersecurity Tech Accord) προστασίας των χρηστών με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης στον κυβερνοχώρο

Το ότι ο κυβερνοχώρος γίνεται καθημερινά πεδίο μάχης, είναι γνωστό – το ότι πολλές από αυτές τις μάχες χάνονται, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τους χρήστες, είναι ακόμα γνωστότερο… όλοι έχουμε να διηγηθούμε περιστατικά που -είτε συνέβησαν σ’ εμάς, είτε στο φίλο της ξαδέλφης του κουμπάρου μας- κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι για την πορεία της δουλειάς μας και την υγεία των υπολογιστών μας…

Χώρια οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, όπου η γκάμα ξεκινάει από καθυστερήσεις και προβλήματα λειτουργίας και μπορεί να φτάσει ως τη διακοπή παροχής υπηρεσιών ή και το λουκέτο. Το ξέρουμε, το έχουμε εμπεδώσει, c’ est la vie, που λένε κι οι Γάλλοι! Ο κυβερνοχώρος θυμίζει πλέον Φαρ-Ουέστ και το βασικό ερώτημα σ’ ό,τι αφορά στις επιθέσεις δεν είναι πλέον αν θα γίνουν, αλλά πότε θα γίνουν…

Για να πάρουμε μια μικρή μονάχα ιδέα του κόστους αυτού του πολέμου, μονάχα για τις επιχειρήσεις / οργανισμούς υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 8 τρις δολάρια ως το 2022, καθώς στην ήδη υπάρχουσα υποδομή αναμένεται να προστεθούν εκατομμύρια (αν όχι δις) νέες συνδεδεμένες συσκευές, με την εξάπλωση του Internet των Αντικειμένων!

Σ’ αυτή την αναρχία, λοιπόν, φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να βάλουν, επιτέλους, τάξη: κάνοντας πράξη τη γνωστή ρήση «η ισχύς εν της ενώσει», 34 μεγάλα ονόματα του χώρου των ΤΠΕ (θα δείτε ποια, στη συνέχεια – μπροστάρης, πάντως, είναι η Microsoft κι από το Ρέντμοντ βγήκε η βασική ανακοίνωση) υπέγραψαν την Τρίτη, 17 Απριλίου ένα φιλόδοξο Cybersecurity Tech Accord, στο οποίο δηλώνουν υπεύθυνα πως αναλαμβάνουν να υπερασπίσουν και να προστατεύσουν τους χρήστες – πελάτες τους, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί, από κυβερνοεπιθέσεις εκ μέρους ιδιωτών ή και κρατών…

Το σχόλιο του προέδρου της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, είναι σαφές: «οι καταστροφικές επιθέσεις του περασμένου χρόνου απέδειξαν πως, στο θέμα της κυβερνοασφάλειας, δεν μετράει τι κάνει κάθε εταιρία ξεχωριστά, αλλά τι κάνουμε όλες μαζί… Η συγκεκριμένη συμφωνία θα μας βοηθήσει να ακολουθήσουμε ένα δρόμο με κοινές αρχές, να πάρουμε πιο αποτελεσματικά μέτρα, να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τους πελάτες μας, σ’ όλο τον κόσμο». Ποια μέτρα θα είναι αυτά; Μας τα λέει η κοινή ανακοίνωση των 34…

Καλύτερη άμυνα

Οι «εταίροι» θα ενισχύσουν την άμυνά τους απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις. Κατανοούν ότι ο καθένας μας έχει δικαίωμα σε προστασία, γι’ αυτό και δεσμεύονται να την προσφέρουν σε κάθε πελάτη τους, παγκοσμίως, ανεξάρτητα από το ποια μπορεί να είναι τα κίνητρα της κυβερνοεπίθεσης.

Άρνηση συμμετοχής σε παραβάσεις

Οι 34 δεν πρόκειται να βοηθήσουν κυβερνήσεις σε τυχόν κυβερνοεπιθέσεις τους εις βάρος αθώων πολιτών και επιχειρήσεων και θα τους προστατεύσουν σε περίπτωση υποκλοπής ή εκμετάλλευσης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, σε οποιοδήποτε στάδιο τεχνολογικής ανάπτυξης, σχεδίασης ή διανομής κι αν βρίσκονται.

Συμπαράσταση στη μάχη

Οι εταίροι θα εφοδιάσουν με περισσότερα τεχνολογικά «όπλα» τόσο τους developers, όσο και τους χρήστες (ιδιώτες / επιχειρήσεις) ώστε να βελτιώσουν τα συστήματα και τις μεθόδους προστασίας τους. Αυτά θα μπορούσαν να είναι η από κοινού διαμόρφωση νέων πρακτικών ασφαλείας και χαρακτηριστικών που οι εταιρίες θα συμπεριλάβουν σε προϊόντα και υπηρεσίες τους.

Συλλογική δράση

Οι 34 δεσμεύονται, επίσης, να ενισχύσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να καθιερώσουν νέες επίσημες και ανεπίσημες συνέργειες με την υπόλοιπη βιομηχανία, την κοινωνία των πολιτών και τους ερευνητές σε θέματα ασφάλειας με στόχο τη βελτίωση της τεχνολογικής συνεργασίας, τον μεταξύ τους συντονισμό για την αποκάλυψη ευπαθειών και απειλών, αλλά και την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εισαγωγής κακόβουλου κώδικα στον κυβερνοχώρο.

Τονίζουν, μάλιστα, οι υπογράφοντες πως άλλοι σε μικρό κι άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό εφάρμοζαν ως σήμερα κάποιες από τις προβλέψεις της συμφωνίας τους, όμως, δεσμεύονται πλέον επίσημα και δημόσια μ’ αυτή την ανακοίνωσή τους να συνεργαστούν εφεξής σε θέματα κυβερνοάμυνας.

Ποιοι οι υπογράψαντες

Κι αν θέλετε να μάθετε ποιοι είναι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές μας, να οι 34 εταιρίες που υπέγραψαν αυτή τη δεσμευτική συμφωνία, με αλφαβητική προφανώς σειρά:
ABB, ARM, AVAST, BITDEFENDER, BT, CA TECHNOLOGIES, CISCO, CLOUDFLARE, DATASTAX, DELL, DOCUSIGN, FACEBOOK, FASTLY, FIREEYE, F-SECURE, GITHUB, GUARDTIME, HP INC, HPE, INTUIT, JUNIPER NETWORKS, LINKEDIN, MICROSOFT, NIELSEN, NOKIA, ORACLE, RSA, SAP, STRIPE, SYMANTEC, TELEFONICA, TENABLE, TRENDMICRO, VMWARE

Γνωστότατες όλες τους και σημαντικές, κάθε μια στον τομέα της, μας επιτρέπουν με τη συμφωνία αυτή (που, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τη δική τους μακροβιότητα εξασφαλίζει, ως ένα βαθμό…) να αισιοδοξούμε για βελτίωση της κατάστασης στον κυβερνοχώρο.

Υπάρχει κάποια ερώτηση; Ποιοι λείπουν; Α, μάλιστα, σωστό το ερώτημα… Σε πρώτη ανάγνωση, λοιπόν, και σ’ ό,τι αφορά σε εταιρίες πρώτης γραμμής, εγώ δεν είδα τα τρία Α – δηλ. Alphabet (λέγε με, Google), Amazon και Apple. Ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση από την πλευρά τους (που θα ευχόμασταν, βεβαίως) ως προς το το αν θα συμμετάσχουν κι αυτές, αν όχι τώρα, ίσως αργότερα.

Βεβαίως, κάθε εταιρία -και ειδικά αυτές οι κολοσσιαίες- παίρνει τις όποιες κρίσιμες αποφάσεις της σταθμίζοντας πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες – μπορεί, λοιπόν, να χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Απλώς, με τη δική τους συμμετοχή, η άμυνα θα οργανωνόταν καλύτερα και θα κινδύνευε λιγότερο να διασπαστεί… Σαν τον κύκλο που έκαναν με τα καμιόνια τους οι άποικοι, για να θυμηθούμε πάλι το Φαρ-Ουέστ, ώστε να αντέξουν μέχρι να φτάσει (κλασικά καθυστερημένο, αλλά αποτελεσματικό) το ιππικό. Ποιο θα ήταν το «ιππικό» στις μέρες μας;

Ίσως ένα προσαρμοσμένο στη νέα πραγματικότητα θεσμικό και νομικό πλαίσιο για θέματα κυβερνοασφάλειας.

Αλλά, είπαμε… Το πλαίσιο, όπως και το ιππικό, πάντα αργεί!

Read 124 times Last modified on Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 13:24

Related items

 • 5 Βραβεία για την RDC Informatics στα Education Leaders Awards 2018

  Με 5 σημαντικά βραβεία διακρίθηκε η RDC Informatics και οι συνεργάτες της στα Education Leaders Awards 2018, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

  Πιο συγκεκριμένα, η RDC Informatics και οι συνεργάτες της παρέλαβαν 3 Gold βραβεία, 1 Silver, και 1 Bronze στα Education Leaders Awards 2018, την πλέον σημαντική διοργάνωση ανάδειξης & προβολής βέλτιστων καινοτόμων πρακτικών στην αγορά της Εκπαίδευσης.

  Διακρίσεις που επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την Εξιδείκευση της ομάδας της RDC Informatics στο τομέα των Λύσεων Τεχνολογίας & Εφαρμογών Πληροφορικής στην Αγορά της Εκπαίδευσης.

  Ανάμεσα στους συνεργάτες της RDC Informatics που διακρίθηκαν ήταν η Unicert για τη Στρατηγική Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Frederick στην κατηγορία "Στρατηγική Μάρκετινγκ", το Safe Water Sports για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ στην κατηγορία "Δεσμός με την Κοινωνία" , η Σχολή Γαστρονομίας Chef d’ Oeuvre για τη Στρατηγική Digital Marketing της Σχολής Γαστρονομίας Chef d’ Oeuvre στην κατηγορία "Στρατηγική Μάρκετινγκ", η RDC Informatics & η Schoolnet για το σύστημα Ψηφιακής Εκπαίδευσης β’-βάθμιας εκπαίδευσης LEARN DIGITAL στην κατηγορία "Ψηφιακή Εκπαίδευση".

  Η πρωτοποριακή Εφαρμογή κινητών τηλεφώνων για Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, MySchoolApp της RDC Informatics απέσπασε το GOLD βραβείο στην κατηγορία "Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία"

  Η RDC Informatics έχει συμπληρώσει 20 χρόνια παρουσίας στην διεθνή αγορά πληροφορικής & τηλεπικοινωνιών με έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών λογισμικού.

  Η εταιρεία επικεντρώνεται στην λειτουργική αυτοματοποίηση των εργασιών και των ρόλων που χρησιμοποιούν καθημερινά οι Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί κάθε κατηγορίας και επιπέδου, κατέχοντας ηγετική θέση στην ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών οικοσυστημάτων εκπαίδευσης (https://www.rdc.gr).

  Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και τη βραδιά των βραβείων Education Leaders Awards 2018 είναι διαθέσιμες στην ηλ. διεύθυνση http://www.educationleadersawards.gr/.

 • Από Zelitron, Innovus πλέον η θυγατρική της Vodafone στο IoT

  Νέα εποχή, με διεύρυνση των δραστηριοτήτων και ενίσχυση του προσωπικού της

  Μία νέα εποχή στις υπηρεσίες Internet of Things (IoT) εγκαινιάζει η μετονομασία της Zelitron, θυγατρικής εταιρίας της Vodafone Ελλάδας, σε Vodafone Innovus, η οποία συνοδεύεται από την ενίσχυση του προσωπικού της, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και γενικά τον μετασχηματισμό της, προκειμένου να υπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες των πελατών, σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

  Απασχολώντας ανθρώπινο δυναμικό κορυφαίου επιπέδου, η Vodafone Innovus σχεδιάζει, αναπτύσσει στην Ελλάδα και υλοποιεί προηγμένες λύσεις IoT και NB-IoT, απαντώντας στις πλέον απαιτητικές ανάγκες όλων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Η Vodafone Innovus ενισχύεται εφεξής με ακόμη περισσότερους πόρους κι ένα νέο brand name, που σηματοδοτεί την περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό και εκφράζει την εμπιστοσύνη του ομίλου Vodafone για νέες επενδύσεις και καινοτόμα προϊόντα στον ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο του ΙοΤ.

  «Η Vodafone Innovus αποδεικνύει ότι η Ελλάδα καινοτομεί, δημιουργώντας σύγχρονες υπηρεσίες και προϊόντα για τη διεθνή αγορά.

  Η πορεία της τεκμηριώνει την επιτυχημένη επιλογή της Vodafone να επενδύσει στην εταιρία και τους ανθρώπους της» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

  Από την πλευρά της, η διευθύντρια εταιρικών πελατών της Vodafone Ελλάδας, Κάτια Σταθάκη, τόνισε ότι «Η Vodafone επενδύει στρατηγικά στο IoT, στοχεύοντας στην ικανοποίηση των αναγκών των εταιρικών πελατών, μέσα από σύγχρονες λύσεις που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

  Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες Vodafone ΙοΤ full control, που προσφέρονται από τη Vodafone Innovus υιοθετούνται από επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, οι οποίες επιζητούν σημαντικά οφέλη από τη χρήση τους, όπως αυξημένη ανταγωνιστικότητα, εξοικονόμηση και αποτελεσματικό έλεγχο των πόρων τους και επιπρόσθετη αξία στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχουν στους πελάτες τους.

   

 • Η Honest Partners στο συνέδριο " πολιτισμός, ψηφιακά μέσα & επιχειρηματικότητα "

  Η Honest Partners συμμετείχε στο συνέδριο με θέμα «Πολιτισμός, Ψηφιακά Μέσα και Επιχειρηματικότητα: Από την Ψηφιοποίηση στην Παιχνιδοποίηση», που διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η «Ξένιος Πόλις» και ο ερευνητικός οργανισμός CARDET.

  Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ερευνητικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για τη σχέση πολιτισμού, ψηφιακών μέσων και επιχειρηματικότητας.

  Η Honest Partners συμμετείχε, διαμέσου του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας Παναγιώτη Τσουγκριάνη, ο οποίος παρουσίασε τα ψηφιακά εργαλεία και τα projects που έχoυν αναπτυχθεί από την εταιρία, τα οποία βοηθούν τους φορείς πολιτισμού να προαχθούν στις εγχώριες και διεθνείς αγορές με σύγχρονο τρόπο.

  Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το έργο Greecs.com, που αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τα μουσεία, και τους δημιουργούς προϊόντων πολιτισμού να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από ένα online marketplace όπου ο τελικός χρήστης μπορεί να τα αγοράσει και να του αποσταλούν ταχυδρομικά οπουδήποτε στον κόσμο.

  Επίσης παρουσιάστηκε η δυνατότητα και η αναγκαιότητα χάραξης και υλοποίησης της ψηφιακής πολιτικής από τους φορείς πολιτισμού που αναλαμβάνει η Honest Partners, η οποία περιλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες, ανάπτυξη ιστοτόπων καθώς και διαχείριση του πολιτιστικού κεφάλαιου, όπως ο σχεδιασμός του brand, εκπαίδευση προσωπικού, και ανάπτυξη κοινού.

  Τέλος, ο κ. Τσουγκριάνης παρουσίασε τα ερευνητικά έργα που συμμετέχει ενεργά η Honest Partners όπως:

  Προσβασιμότητα εμποδιζόμενων ατόμων σε διαδικτυακούς τόπους πολιτισμικού ενδιαφέροντος

  Πολιτιστικές διαστάσεις βαθιάς μάθησης (CULDILE) όπου συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος και το Πολιτιστικό ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς

  Στα ίχνη των Περιηγητών (TRACCE),μια καινοτόμο πλατφόρμα πολιτισμικών διαδρομών, που αξιοποιεί το πολιτισμικό απόθεμα της χώρας, με συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΤΕΙ Κρήτης, του ΕΚΠΑ και του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

 • Το νέο corporate site της ISOPLUS A.E. από τη Generation Y

  Το νέο corporate site της ISOPLUS A.E. από τη Generation Y αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για κάθε επαγγελματία Υγείας

  Στην ομάδα της Generation Y ανέθεσε το σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου εταιρικού της προφίλ μία από τις ηγετικές εταιρίες στον κλάδο των συμπληρωμάτων διατροφής στην ελληνική αγορά, η ISOPLUS A.E.

  Η ISOPLUS A.E. διαθέτοντας:
  • 5.000 συνεργαζόμενα φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής σε όλη την Ελλάδα


  • συνεργασία με 6 από τους κορυφαίους οίκους συμπληρωμάτων διατροφής παγκοσμίως (Solgar, Nature’s Bounty, Mustela κ.α)

  • 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά

  • περισσότερα από 95 εξειδικευμένα στελέχη να απαρτίζουν την ομάδα της,

  απέκτησε, χάρη στη συνεργασία με τη GY, ένα corporate site που όχι μόνο ενισχύει το brand και product awareness της, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης για το κοινό και τους επαγγελματίες Υγείας για θέματα ευ ζην και συμπληρωμάτων διατροφής.

  Το www.isoplus.gr με έξυπνη κατηγοριοποίηση και μοντέρνο design παρέχει ενημέρωση για την εταιρία, την ιστορία, το όραμα και τη φιλοσοφία της και παράλληλα παρουσιάζει τα διαθέσιμα προϊόντα της, στρατηγικά ταξινομημένα ανά κατηγορία, ανάγκη και brand επιτρέποντας άνετη και στοχευμένη πλοήγηση για το χρήστη και αποδοτικό engagement του κοινού με την εταιρία.

  Στα καινοτόμα χαρακτηριστικά του νέου εταιρικού προφίλ της ISOPLUS A.E. ξεχωρίζει η δημιουργία ειδικών section αποκλειστικά για τους επαγγελματίες Υγείας.

  Το νέο site της εταιρίας δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω εξειδικευμένη πληροφόρηση σε όλη την γκάμα των προϊόντων του για κάθε εγγεγραμμένο μέλος του.

  Η ειδικά διαμορφωμένη members area με το «Αλφαβητάρι» ουσιών, τα πρωτόκολλα υγείας και την ειδική φόρμα συμμετοχής και παρακολούθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων παρέχει αναλυτική περιγραφή προϊόντων, αλλά και ενημέρωση στους συνεργάτες του δικτύου για θέματα Υγείας, ευζωίας και well-being.

  Επίσης , μέσω ειδικής φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει προβλεφθεί στο νέο ψηφιακό περιβάλλον δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στο ISOPLUS EXCLUSIVE CLUB, το δίκτυο εξιδεικευμένων συνεργατών της ISOPLUS, μέσω του οποίου το κάθε μέλος απολαμβάνει μια σειρά ενεργειών με στόχο την ενίσχυση της επιτυχημένης και ενημερωμένης πώλησης των προϊόντων του.

   

 • Από τη Uni Systems ο μετασχηματισμός του Contact Center της Orange Ρουμανίας

  Η Uni Systems υλοποίησε το μετασχηματισμό του contact center της Orange Ρουμανίας, ενός από τα μεγαλύτερα στη χώρα.

  Η Orange Ρουμανίας, μέλος του Ομίλου Orange και ηγέτιδα εταιρεία της ρουμανικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας για 14 συναπτά έτη, χρησιμοποιείται από τον έναν στους δύο τοπικούς χρήστες.

  Βάσει στοιχείων που προέκυψαν από τη διαδικασία αξιολόγησης του υφιστάμενου συστήματος και από την ανάλυση των υπαρχουσών και μελλοντικών αναγκών της εταιρείας, η Uni Systems προσέφερε συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και υπηρεσίες υλοποίησης με σκοπό το στρατηγικό μετασχηματισμό του contact center της Orange.

  Στόχος ήταν η μετεξέλιξη του υφιστάμενου συστήματος σε μια πλατφόρμα επικοινωνίας νέας γενιάς που επιτρέπει απρόσκοπτη επικοινωνία με τους πελάτες της εταιρείας και παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, με αποτέλεσμα αυξημένη ικανοποίηση των πελατών της και εξατομικευμένη εμπειρία του χρήστη.

  Για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού του contact center της Orange, αξιοποιήθηκε η τεχνολογία της Genesys, της παγκόσμιας ηγέτιδας εταιρείας στην omnichannel εμπειρία πελατών και στις λύσεις contact center.

  Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε το Genesys PureEngage, η omnichannel σουίτα για πολυεθνικές επιχειρήσεις που προσφέρει απαράμιλλη εμπειρία χρήσης και ψηφιακό μετασχηματισμό σε οποιαδήποτε κλίμακα.

  Το έργο κάλυψε συγκεκριμένες επιχειρησιακές και τεχνικές απαιτήσεις, όπως υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων λογισμικού για τις εισερχόμενες - εξερχόμενες κλήσεις και αυτοεξυπηρέτηση των πελατών, virtualization, αυξημένη λειτουργική απόδοση και άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πελατών, απ’ όλα τα διαθέσιμα σημεία εξυπηρέτησης.

  Ο Stefan Lungu, Customer Service Projects Delivery της Orange δήλωσε:

  «Προκειμένου να προσφέρουμε απαράμιλλη εμπειρία χρήστη στους πελάτες μας επενδύουμε συνεχώς σε νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν απλοποιημένες αλληλεπιδράσεις. Η υλοποίηση του νέου και ευέλικτου IVR μας βοήθησε να βελτιώσουμε τις διαδικασίες εξυπηρέτησης των πελατών μας και συνεισέφερε σημαντικά στην προσπάθεια απλοποίησης των υπηρεσιών μας μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

  Επιπλέον, η μετάπτωση των τηλεφωνικών κέντρων σε περιβάλλον SIP μας επιτρέπει να προσαρμοζόμαστε καλύτερα και πιο άμεσα στο απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον, να βρισκόμαστε κοντά στους πελάτες μας και να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες τους, ενώ, παράλληλα, μας προσφέρει νέες δυνατότητες ως προς την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών προς όφελος τους.»

  Παράλληλα, η Γαβριέλλα Απέργη, Sales Manager της Uni Systems SRL ανέφερε:

  «Η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία επέλεξε να συνεργαστεί με τη Uni Systems σε ένα έργο στρατηγικού μετασχηματισμού, το οποίο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

  Με γνώμονα τη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε σταθερά τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών μας, είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας σε μια τόσο αναγνωρισμένη εταιρεία όπως είναι η Orange.

  Σήμερα, δεδομένης της αποτελεσματικής αξιοποίησης της τεχνολογίας Genesys και της παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας από την πλευρά μας, ο πελάτης μας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ακόμη υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης σε ένα ευρέως ανταγωνιστικό περιβάλλον.»

  Η Uni Systems διατηρεί επίπεδο συνεργασίας Silver με τη Genesys και είναι Value Added Reseller και Integrator για τις γεωγραφικές περιοχές Ελλάδας, Ρουμανίας, Κύπρου, Μάλτας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Τουρκίας και FYROM.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!