Η SiEBEN ενώνεται με τη θυγατρική της Pobuca

Posted On Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 15:34 Written by
Rate this item
(0 votes)

Στα πλαίσια της εξωστρέφειας, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της SiEBEN, αποφασίστηκε η συνένωση με την Pobuca, την θυγατρική της με έδρα το Λονδίνο.

O Ισίδωρος Σιδερίδης αναλαμβάνει τον ρόλο του CEO, με στόχο την αύξηση πωλήσεων μέσω cloud και την εδραίωση της εταιρίας στο χώρο του CRM & integration σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Ισίδωρος Σιδερίδης, σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το 2000 ήταν ένας εκ των ιδρυτών της SiEBEN και από τότε εργάζεται συστηματικά και δημιουργικά με τους συνεταίρους του, με γνώμονα την διαρκή επέκταση των εργασιών της SiEBEN, σε Ελλάδα και εξωτερικό και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λύσεων.

Η SiEBEN με πολυετή εμπειρία σε συστήματα CRM σε εταιρείες παραγωγής και διανομής καταναλωτικών προϊόντων και σε εταιρείες του λιανεμπορίου έχει υλοποιήσει εκατοντάδες εγκαταστάσεις, στην ελληνική και διεθνή αγορά, των προϊόντων της PocketBiz, Marera και του Microsoft Dynamics.

Eπίσης, 3000 επιχειρήσεις σε 85 χώρες παγκοσμίως χρησιμοποιούν το Pobuca ως contact management και σύντομα θα τους προσφέρεται η δυνατότητα να αναβαθμίσουν στα υπόλοιπα CRM προϊόντα της SiEBEN.

Read 49 times

Related items

 • «Ανάληψη ευθύνης» για την κυβερνο-άμυνα από 34…

  Οι μεγάλες εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό, υπογράφοντας συμφωνία (Cybersecurity Tech Accord) προστασίας των χρηστών με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης στον κυβερνοχώρο

  Το ότι ο κυβερνοχώρος γίνεται καθημερινά πεδίο μάχης, είναι γνωστό – το ότι πολλές από αυτές τις μάχες χάνονται, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τους χρήστες, είναι ακόμα γνωστότερο… όλοι έχουμε να διηγηθούμε περιστατικά που -είτε συνέβησαν σ’ εμάς, είτε στο φίλο της ξαδέλφης του κουμπάρου μας- κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι για την πορεία της δουλειάς μας και την υγεία των υπολογιστών μας…

  Χώρια οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, όπου η γκάμα ξεκινάει από καθυστερήσεις και προβλήματα λειτουργίας και μπορεί να φτάσει ως τη διακοπή παροχής υπηρεσιών ή και το λουκέτο. Το ξέρουμε, το έχουμε εμπεδώσει, c’ est la vie, που λένε κι οι Γάλλοι! Ο κυβερνοχώρος θυμίζει πλέον Φαρ-Ουέστ και το βασικό ερώτημα σ’ ό,τι αφορά στις επιθέσεις δεν είναι πλέον αν θα γίνουν, αλλά πότε θα γίνουν…

  Για να πάρουμε μια μικρή μονάχα ιδέα του κόστους αυτού του πολέμου, μονάχα για τις επιχειρήσεις / οργανισμούς υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 8 τρις δολάρια ως το 2022, καθώς στην ήδη υπάρχουσα υποδομή αναμένεται να προστεθούν εκατομμύρια (αν όχι δις) νέες συνδεδεμένες συσκευές, με την εξάπλωση του Internet των Αντικειμένων!

  Σ’ αυτή την αναρχία, λοιπόν, φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να βάλουν, επιτέλους, τάξη: κάνοντας πράξη τη γνωστή ρήση «η ισχύς εν της ενώσει», 34 μεγάλα ονόματα του χώρου των ΤΠΕ (θα δείτε ποια, στη συνέχεια – μπροστάρης, πάντως, είναι η Microsoft κι από το Ρέντμοντ βγήκε η βασική ανακοίνωση) υπέγραψαν την Τρίτη, 17 Απριλίου ένα φιλόδοξο Cybersecurity Tech Accord, στο οποίο δηλώνουν υπεύθυνα πως αναλαμβάνουν να υπερασπίσουν και να προστατεύσουν τους χρήστες – πελάτες τους, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί, από κυβερνοεπιθέσεις εκ μέρους ιδιωτών ή και κρατών…

  Το σχόλιο του προέδρου της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, είναι σαφές: «οι καταστροφικές επιθέσεις του περασμένου χρόνου απέδειξαν πως, στο θέμα της κυβερνοασφάλειας, δεν μετράει τι κάνει κάθε εταιρία ξεχωριστά, αλλά τι κάνουμε όλες μαζί… Η συγκεκριμένη συμφωνία θα μας βοηθήσει να ακολουθήσουμε ένα δρόμο με κοινές αρχές, να πάρουμε πιο αποτελεσματικά μέτρα, να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τους πελάτες μας, σ’ όλο τον κόσμο». Ποια μέτρα θα είναι αυτά; Μας τα λέει η κοινή ανακοίνωση των 34…

  Καλύτερη άμυνα

  Οι «εταίροι» θα ενισχύσουν την άμυνά τους απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις. Κατανοούν ότι ο καθένας μας έχει δικαίωμα σε προστασία, γι’ αυτό και δεσμεύονται να την προσφέρουν σε κάθε πελάτη τους, παγκοσμίως, ανεξάρτητα από το ποια μπορεί να είναι τα κίνητρα της κυβερνοεπίθεσης.

  Άρνηση συμμετοχής σε παραβάσεις

  Οι 34 δεν πρόκειται να βοηθήσουν κυβερνήσεις σε τυχόν κυβερνοεπιθέσεις τους εις βάρος αθώων πολιτών και επιχειρήσεων και θα τους προστατεύσουν σε περίπτωση υποκλοπής ή εκμετάλλευσης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, σε οποιοδήποτε στάδιο τεχνολογικής ανάπτυξης, σχεδίασης ή διανομής κι αν βρίσκονται.

  Συμπαράσταση στη μάχη

  Οι εταίροι θα εφοδιάσουν με περισσότερα τεχνολογικά «όπλα» τόσο τους developers, όσο και τους χρήστες (ιδιώτες / επιχειρήσεις) ώστε να βελτιώσουν τα συστήματα και τις μεθόδους προστασίας τους. Αυτά θα μπορούσαν να είναι η από κοινού διαμόρφωση νέων πρακτικών ασφαλείας και χαρακτηριστικών που οι εταιρίες θα συμπεριλάβουν σε προϊόντα και υπηρεσίες τους.

  Συλλογική δράση

  Οι 34 δεσμεύονται, επίσης, να ενισχύσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να καθιερώσουν νέες επίσημες και ανεπίσημες συνέργειες με την υπόλοιπη βιομηχανία, την κοινωνία των πολιτών και τους ερευνητές σε θέματα ασφάλειας με στόχο τη βελτίωση της τεχνολογικής συνεργασίας, τον μεταξύ τους συντονισμό για την αποκάλυψη ευπαθειών και απειλών, αλλά και την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εισαγωγής κακόβουλου κώδικα στον κυβερνοχώρο.

  Τονίζουν, μάλιστα, οι υπογράφοντες πως άλλοι σε μικρό κι άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό εφάρμοζαν ως σήμερα κάποιες από τις προβλέψεις της συμφωνίας τους, όμως, δεσμεύονται πλέον επίσημα και δημόσια μ’ αυτή την ανακοίνωσή τους να συνεργαστούν εφεξής σε θέματα κυβερνοάμυνας.

  Ποιοι οι υπογράψαντες

  Κι αν θέλετε να μάθετε ποιοι είναι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές μας, να οι 34 εταιρίες που υπέγραψαν αυτή τη δεσμευτική συμφωνία, με αλφαβητική προφανώς σειρά:
  ABB, ARM, AVAST, BITDEFENDER, BT, CA TECHNOLOGIES, CISCO, CLOUDFLARE, DATASTAX, DELL, DOCUSIGN, FACEBOOK, FASTLY, FIREEYE, F-SECURE, GITHUB, GUARDTIME, HP INC, HPE, INTUIT, JUNIPER NETWORKS, LINKEDIN, MICROSOFT, NIELSEN, NOKIA, ORACLE, RSA, SAP, STRIPE, SYMANTEC, TELEFONICA, TENABLE, TRENDMICRO, VMWARE

  Γνωστότατες όλες τους και σημαντικές, κάθε μια στον τομέα της, μας επιτρέπουν με τη συμφωνία αυτή (που, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τη δική τους μακροβιότητα εξασφαλίζει, ως ένα βαθμό…) να αισιοδοξούμε για βελτίωση της κατάστασης στον κυβερνοχώρο.

  Υπάρχει κάποια ερώτηση; Ποιοι λείπουν; Α, μάλιστα, σωστό το ερώτημα… Σε πρώτη ανάγνωση, λοιπόν, και σ’ ό,τι αφορά σε εταιρίες πρώτης γραμμής, εγώ δεν είδα τα τρία Α – δηλ. Alphabet (λέγε με, Google), Amazon και Apple. Ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση από την πλευρά τους (που θα ευχόμασταν, βεβαίως) ως προς το το αν θα συμμετάσχουν κι αυτές, αν όχι τώρα, ίσως αργότερα.

  Βεβαίως, κάθε εταιρία -και ειδικά αυτές οι κολοσσιαίες- παίρνει τις όποιες κρίσιμες αποφάσεις της σταθμίζοντας πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες – μπορεί, λοιπόν, να χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

  Απλώς, με τη δική τους συμμετοχή, η άμυνα θα οργανωνόταν καλύτερα και θα κινδύνευε λιγότερο να διασπαστεί… Σαν τον κύκλο που έκαναν με τα καμιόνια τους οι άποικοι, για να θυμηθούμε πάλι το Φαρ-Ουέστ, ώστε να αντέξουν μέχρι να φτάσει (κλασικά καθυστερημένο, αλλά αποτελεσματικό) το ιππικό. Ποιο θα ήταν το «ιππικό» στις μέρες μας;

  Ίσως ένα προσαρμοσμένο στη νέα πραγματικότητα θεσμικό και νομικό πλαίσιο για θέματα κυβερνοασφάλειας.

  Αλλά, είπαμε… Το πλαίσιο, όπως και το ιππικό, πάντα αργεί!

 • H Info Quest Technologies Enterprise Distributor of the Υear από τη DELL EMC

  Την ιδιαίτερα σημαντική διάκριση του Enterprise Distributor of the Year για το 2017 έλαβε η Info Quest Technologies στην εκδήλωση της DELL EMC που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

  H διάκριση αφορά στην απόδοση της Info Quest Technologies στη διάθεση του συνόλου των enterprise προϊόντων DELL EMC, που περιλαμβάνει servers, λύσεις storage & networking και επιβεβαιώνει τον προσανατολισμό της εταιρείας στην υποστήριξη, με εξειδικευμένες ομάδες μηχανικών, σύνθετων προϊόντων και λύσεων, αλλά και την προσήλωσή της στο αποτέλεσμα και την επίτευξη των στόχων που θέτει.

  Οι δύο εταιρείες έχουν μακρόχρονη, επιτυχημένη συνεργασία στην Ελληνική αγορά, τόσο στις καταναλωτικές, όσο και στις επιχειρηματικές σειρές προϊόντων, με κοινό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους με προηγμένες λύσεις και υπηρεσίες.

  Η Info Quest Technologies για περισσότερα από 37 χρόνια συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και καταναλωτών, έχοντας τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, από τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και τους πελάτες, μέχρι τους μετόχους, τους εργαζόμενους και την αγορά συνολικά, ως βασική προτεραιότητα και στρατηγική κατεύθυνση.

 • Η SiEBEN συμμετέχει στο 8ο Infocom Security conference ως Gold Sponsor

   Η εκδήλωση με τίτλο “Ο GDPR έρχεται! Η Ψηφιακή Ασφάλεια μετά την επόμενη μέρα!” λαμβάνει χώρα στις 18 & 19 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς, στο Μαρούσι.

  Μην χάσετε την ομιλία του Δημήτρη Σκενδερλή, Senior Systems Engineer της SiEBEN, με τίτλο “Cisco Advanced Malware Protection (AMP) for Endpoints”, την Πέμπτη 19 Απριλίου, στην 1η Ενότητα.

  Στο Συνέδριο συμμετέχουν κάθε χρόνο στελέχη τμημάτων IT (CTOs, CIOs, IT Managers, IT Administrators, IT Security Managers, IT Auditors κλπ.) από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, καθώς επίσης και πολλοί ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και ερευνητές.

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας μας και να πληροφορηθούν για την εξέλιξη των ψηφιακών απειλών, τις τάσεις και τις στρατηγικές που αναπτύσσονται στο τομέα της ασφάλειας πληροφοριών και τις νέες τεχνολογίες και λύσεις προστασίας των δεδομένων.

 • Ο Αναστάσιος Σπανίδης στην κριτική επιτροπή των Best in Pharmacy Awards

  Ο Αναστάσιος Σπανίδης στην κριτική επιτροπή των φετινών Best in Pharmacy Awards

  Μεταξύ σημαντικών ονομάτων ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή του CEO της Generation Y – International eBusiness Experts, Αναστάσιου Σπανίδη, στην κριτική επιτροπή της διοργάνωσης των Best in Pharmacy Awards 2018.

  Τα βραβεία αναδεικνύουν τις καλύτερες πρακτικές και την καινοτομία στην κατηγορία των προϊόντων φαρμακείου, επιβραβεύοντας τους κορυφαίους προμηθευτές μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, φυσικών, φυτικών και ομοιοπαθητικών φαρμάκων, καλλυντικών και γενικώς όλων των προϊόντων υγείας που διατίθενται μέσα από τα ελληνικά φαρμακεία.

  Η εμπειρία και η τεχνογνωσία του κου Σπανίδη που έχει αποκομίσει μέσω της Generation Y και του σημαντικού δικτύου συνεργασιών της εταιρίας στον τομέα της Υγείας (ηλεκτρονικά φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, φαρμακευτικές εταιρίες) σε Ελλάδα και εξωτερικό θα αποτελέσουν σημαντικά εφόδια για την βέλτιστη αξιολόγηση των φετινών υποψηφίων της διοργάνωσης.

  Μάθετε περισσότερα για τα Best in Pharmacy Awards εδώ: http://www.bestinpharmacy.gr/

 • Ψηφιακή Ημέρα 2018 στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  Οι χώρες της ΕΕ δεσμεύονται να κάνουν περισσότερα από κοινού στον ψηφιακό τομέα

  H σημερινή (δεύτερη, κατά σειρά, ετήσια εκδήλωση) Ψηφιακή Ημέρα 2018 αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία (γι’ αυτό καθιερώθηκε, άλλωστε) αφενός για να ευαισθητοποιηθεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ως προς τους κοινούς στόχους στο εγγύς μέλλον, αφετέρου για να δοθεί στη δημοσιότητα ένας απολογισμός από πλευράς Επιτροπής, σ’ αυτόν τον τόσο κρίσιμο τομέα, τουλάχιστον για το δωδεκάμηνο που πέρασε – απολογισμός που, ουσιαστικά, δίνει και το στίγμα του πού βρισκόμαστε σήμερα…

  Έτσι, σήμερα στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή θα φέρει -σύμφωνα με τις δικές της ανακοινώσεις- σε επαφή υπουργούς και εκπροσώπους των χωρών-μελών της ΕΕ, της βιομηχανίας, της έρευνας και της εκπαίδευσης, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να ενθαρρύνει τη συνεργασία τους στους «καυτούς» τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, του blockchain, της ηλεκτρονικής υγείας και της καινοτομίας.

  Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στους τρόπους με τους οποίους οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις θα επηρεάσουν το μέλλον της Ευρώπης και στο γεγονός ότι η οικοδόμηση ισχυρής ψηφιακής ενιαίας αγοράς με αύξηση των επενδύσεων και των ψηφιακών δεξιοτήτων, είναι ζωτικής σημασίας.

  Μετά την περσινή Ψηφιακή Ημέρα στη Ρώμη, η οποία έδωσε το έναυσμα για επιτυχή συνεργασία σε τομείς όπως η πληροφορική υψηλών επιδόσεων (βλέπε high rerformance computing), η συνδεδεμένη κινητικότητα (βλέπε, connected mobility) και η ψηφιοποίηση της βιομηχανίας (βλέπε, digital transformation), η Επιτροπή επαναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία για να ενθαρρύνει τη συνεργασία στις νέες εφαρμογές ψηφιακής τεχνολογίας.

  Στη διάρκεια του περασμένου χρόνου (ΣΣ. ο απολογισμός που λέγαμε) έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς. Η κατάργηση των τελών περιαγωγής (βλέπε, roaming) και η φορητότητα του διαδικτυακού περιεχομένου αποτελούν πλέον μέρος της ζωής των Ευρωπαίων.

  Τον Μάιο του 2018 θα γίνουν πραγματικότητα οι αυστηρότεροι κανόνες (στις 25, κάνει πρεμιέρα το GDPR, όπου έχουμε πει πολλές φορές από εδώ) για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ενώ θα εφαρμοστούν και οι πρώτοι κανόνες σε επίπεδο ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια.

  Πολλές προτάσεις, όμως, μένουν ακόμη να συμφωνηθούν. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει και, με βάση την ενιαία ψηφιακή αγορά, να αυξήσει τις επενδύσεις και να προωθήσει τη συνεργασία σε μια σειρά βασικών τομέων, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία blockchain, η ηλεκτρονική υγεία και η καινοτομία.

  Ο Άντρους Άνσιπ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τα οφέλη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς στην πράξη. Μπορούν πλέον να διασχίζουν τα σύνορα απολαμβάνοντας τις αγαπημένες τους υπηρεσίες μετάδοσης βίντεο και μουσικής σε συνεχή ροή και χωρίς τέλη περιαγωγής.

  Σύντομα, ο γεωγραφικός αποκλεισμός κατά τις αγορές μέσω διαδικτύου θα αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Από τις 25 Μαΐου, τα προσωπικά μας δεδομένα θα προστατεύονται καλύτερα. Η φετινή Ψηφιακή Ημέρα είναι η ιδανική στιγμή να αναγνωρίσουμε όσα έχουμε πετύχει, αλλά και να ενθαρρύνουμε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν γρήγορα με τις νομοθετικές προτάσεις που παραμένουν υπό εξέταση.

  Πρέπει να προετοιμάσουμε μαζί το ψηφιακό μας μέλλον πρέπει να κάνουμε περισσότερα, ενώνοντας τις δυνάμεις και τους πόρους μας για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρουν τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το blockchain».

  Από την πλευρά της, η Μαρίγια Γκάμπριελ, επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας & Κοινωνίας, δήλωσε ότι «η ψηφιοποίηση μεταμορφώνει την κοινωνία μας και μπορούμε να αποκομίσουμε πλήρως τα οφέλη της, μόνο μέσω μιας στενής και γόνιμης συνεργασίας.

  Για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων χρειάζεται συντονισμένη δέσμευση και επενδύσεις σε επίπεδο ΕΕ.

  Αναμένω η Ψηφιακή Ημέρα 2018 να οδηγήσει την ψηφιακή συνεργασία στην Ευρώπη σε νέο επίπεδο, όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη και την ηλεκτρονική υγεία, και παροτρύνω όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμβάλουν στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε την Ευρώπη στην παγκόσμια σκηνή στην ψηφιακή εποχή.»

  Δράσεις σε τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος

  • Συνένωση των δυνάμεων για την τεχνητή νοημοσύνη (AI): Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και την οικονομία μας, όπως καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, ασφαλέστερες μεταφορές και πιο ανταγωνιστική βιομηχανία.

  Όμως, για να επωφεληθούν πλήρως από τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν, μεταξύ άλλων, για τη χρήση των υψηλότερων προτύπων προστασίας των δεδομένων. Η Επιτροπή θα εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη τις προσεχείς εβδομάδες.

  • Δημιουργία ευρωπαϊκής συνεργασίας για την τεχνολογία blockchain: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε πρόσφατα το παρατηρητήριο-φόρουμ της ΕΕ για την τεχνολογία blockchain τον Φεβρουάριο του 2018 και θα επενδύσει περίπου 300 εκατ. € σε έργα που στηρίζουν τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.

  Ταυτόχρονα, τα κράτη-μέλη στηρίζουν πολύ ενεργά τα οικοσυστήματα blockchain, ξεκινώντας δοκιμές και ανακοινώνοντας δράσεις σε επίπεδο κυβερνήσεων (Δείτε εδώ και εδώ, για περισσότερες πληροφορίες, τα δημοσιεύματα σχετικά με το Blockchain Center, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.)

  Για να αξιοποιηθούν οι πολυάριθμες δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain και να αποφευχθεί μια κατακερματισμένη προσέγγιση, η Επιτροπή θα θέσει τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας σ’ αυτόν τον τομέα, προκειμένου να προωθήσει διαλειτουργικές υποδομές οι οποίες θα ενισχύσουν τις αξιόπιστες ψηφιακές υπηρεσίες.

  • Ανταλλαγή δεδομένων για την εξατομίκευση της υγειονομικής περίθαλψης: Οι ανάγκες των πολιτών βρίσκονται στο επίκεντρο των καινοτομιών στην υγειονομική περίθαλψη που βασίζεται στα δεδομένα και θα πρέπει να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην εξατομικευμένη θεραπεία τους.

  Η δήλωση για την ηλεκτρονική υγεία στοχεύει στη διασύνδεση της πρόσβασης σε υφιστάμενες και μελλοντικές βάσεις δεδομένων γονιδιωματικής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα συμβάλει στην πρόοδο της έρευνας στον τομέα των σπάνιων ασθενειών, του καρκίνου, της φαρμακογονιδιωματικής, της πρόληψης των ασθενειών, των εγκεφαλικών και άλλων παθήσεων.

  Η ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η έλλειψη διαλειτουργικότητας και ο κατακερματισμός των πρωτοβουλιών στην ΕΕ και παράλληλα θα εξασφαλίσει υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

  Η συνεργασία αυτή θα διατηρήσει, επίσης, την ΕΕ στην πρώτη γραμμή της εξατομικευμένης ιατρικής σε παγκόσμιο επίπεδο, με την προώθηση του επιστημονικού έργου και της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανιών.

  • Ενθάρρυνση της καινοτομίας με τη βοήθεια ενός νέου διαδικτυακού εργαλείου: Το εργαλείο «Innovation Radar» (ραντάρ καινοτομίας) μπορεί να συμβάλει ώστε να έρθουν σε επαφή οι καινοτόμοι φορείς με εκείνους που μπορούν να τους βοηθήσουν, ώστε οι καινοτομίες τους να φτάσουν στην αγορά.

  Κατά τη διάρκεια της Ψηφιακής Ημέρας 2018, η Επιτροπή ενθαρρύνει τη συνεργασία για τη στήριξη των πρωτοποριακών καινοτομιών στην Ευρώπη. Η πρωτοβουλία αυτή έχει, επίσης, ως στόχο να αναπτυχθεί περαιτέρω το ηλεκτρονικό εργαλείο και να εμπλουτιστεί με κορυφαία εθνικά έργα καινοτομίας.

  • Διάδρομοι διασυνοριακών δοκιμών 5G για τη στήριξη της συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας: Μια πρώτη σειρά διαδρόμων δοκιμών μεγάλης κλίμακας ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Σήμερα, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα υπογράψουν μνημόνιο συμφωνίας για την έναρξη της συνεργασίας τους.

  Η περυσινή «εσοδεία»

  Στη διάρκεια της Ψηφιακής Ημέρας 2017 δόθηκε έμφαση σε πέντε πρωτοβουλίες:

  • Ορισμένοι υπουργοί υπέγραψαν δήλωση για την καθιέρωση της Ευρώπης ως παγκόσμιου παράγοντα στον τομέα της πληροφορικής υψηλών επιδόσεων, γεγονός που οδήγησε σε επιτάχυνση της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα των υπερυπολογιστών με την κοινή επιχείρηση EuroHPC, τον Ιανουάριο του 2018.

  • Εικοσιεννέα ευρωπαϊκές χώρες υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για τη θέσπιση, από κοινού με την Επιτροπή, νομικού πλαισίου για διασυνοριακές δοκιμές συνδεδεμένης οδήγησης, γεγονός το οποίο οδήγησε στην ανακοίνωση αρκετών διαδρόμων δοκιμών μεγάλης κλίμακας, τον Σεπτέμβριο του 2017.

  • Η Επιτροπή δρομολόγησε μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας προκειμένου να συνδέσει τις εθνικές πρωτοβουλίες.

  Η πλατφόρμα αυτή βοήθησε στην ανάπτυξη ενός δικτύου κόμβων ψηφιακής καινοτομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

  • Η Επιτροπή εγκαινίασε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης ψηφιακών ευκαιριών, το οποίο οδήγησε στην έναρξη της πρωτοβουλίας διασυνοριακής πρακτικής άσκησης, τον Δεκέμβριο του 2017. Η πρώτη περίοδος πρακτικής άσκησης αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

  • Τέλος, η Επιτροπή παρουσίασε επικαιροποιημένο ευρωπαϊκό πλαίσιο διαλειτουργικότητας, το οποίο κατοχυρώθηκε με την υπουργική δήλωση για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον Οκτώβριο του 2017, και θεωρείται πλέον ο οδικός χάρτης για την ψηφιοποίηση των δημόσιων διοικήσεων.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!