Ψηφιακή Ημέρα 2018 στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Posted On Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 09:14 Written by
Rate this item
(0 votes)

Οι χώρες της ΕΕ δεσμεύονται να κάνουν περισσότερα από κοινού στον ψηφιακό τομέα

H σημερινή (δεύτερη, κατά σειρά, ετήσια εκδήλωση) Ψηφιακή Ημέρα 2018 αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία (γι’ αυτό καθιερώθηκε, άλλωστε) αφενός για να ευαισθητοποιηθεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ως προς τους κοινούς στόχους στο εγγύς μέλλον, αφετέρου για να δοθεί στη δημοσιότητα ένας απολογισμός από πλευράς Επιτροπής, σ’ αυτόν τον τόσο κρίσιμο τομέα, τουλάχιστον για το δωδεκάμηνο που πέρασε – απολογισμός που, ουσιαστικά, δίνει και το στίγμα του πού βρισκόμαστε σήμερα…

Έτσι, σήμερα στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή θα φέρει -σύμφωνα με τις δικές της ανακοινώσεις- σε επαφή υπουργούς και εκπροσώπους των χωρών-μελών της ΕΕ, της βιομηχανίας, της έρευνας και της εκπαίδευσης, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να ενθαρρύνει τη συνεργασία τους στους «καυτούς» τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, του blockchain, της ηλεκτρονικής υγείας και της καινοτομίας.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στους τρόπους με τους οποίους οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις θα επηρεάσουν το μέλλον της Ευρώπης και στο γεγονός ότι η οικοδόμηση ισχυρής ψηφιακής ενιαίας αγοράς με αύξηση των επενδύσεων και των ψηφιακών δεξιοτήτων, είναι ζωτικής σημασίας.

Μετά την περσινή Ψηφιακή Ημέρα στη Ρώμη, η οποία έδωσε το έναυσμα για επιτυχή συνεργασία σε τομείς όπως η πληροφορική υψηλών επιδόσεων (βλέπε high rerformance computing), η συνδεδεμένη κινητικότητα (βλέπε, connected mobility) και η ψηφιοποίηση της βιομηχανίας (βλέπε, digital transformation), η Επιτροπή επαναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία για να ενθαρρύνει τη συνεργασία στις νέες εφαρμογές ψηφιακής τεχνολογίας.

Στη διάρκεια του περασμένου χρόνου (ΣΣ. ο απολογισμός που λέγαμε) έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς. Η κατάργηση των τελών περιαγωγής (βλέπε, roaming) και η φορητότητα του διαδικτυακού περιεχομένου αποτελούν πλέον μέρος της ζωής των Ευρωπαίων.

Τον Μάιο του 2018 θα γίνουν πραγματικότητα οι αυστηρότεροι κανόνες (στις 25, κάνει πρεμιέρα το GDPR, όπου έχουμε πει πολλές φορές από εδώ) για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ενώ θα εφαρμοστούν και οι πρώτοι κανόνες σε επίπεδο ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια.

Πολλές προτάσεις, όμως, μένουν ακόμη να συμφωνηθούν. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει και, με βάση την ενιαία ψηφιακή αγορά, να αυξήσει τις επενδύσεις και να προωθήσει τη συνεργασία σε μια σειρά βασικών τομέων, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία blockchain, η ηλεκτρονική υγεία και η καινοτομία.

Ο Άντρους Άνσιπ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τα οφέλη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς στην πράξη. Μπορούν πλέον να διασχίζουν τα σύνορα απολαμβάνοντας τις αγαπημένες τους υπηρεσίες μετάδοσης βίντεο και μουσικής σε συνεχή ροή και χωρίς τέλη περιαγωγής.

Σύντομα, ο γεωγραφικός αποκλεισμός κατά τις αγορές μέσω διαδικτύου θα αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Από τις 25 Μαΐου, τα προσωπικά μας δεδομένα θα προστατεύονται καλύτερα. Η φετινή Ψηφιακή Ημέρα είναι η ιδανική στιγμή να αναγνωρίσουμε όσα έχουμε πετύχει, αλλά και να ενθαρρύνουμε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν γρήγορα με τις νομοθετικές προτάσεις που παραμένουν υπό εξέταση.

Πρέπει να προετοιμάσουμε μαζί το ψηφιακό μας μέλλον πρέπει να κάνουμε περισσότερα, ενώνοντας τις δυνάμεις και τους πόρους μας για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρουν τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το blockchain».

Από την πλευρά της, η Μαρίγια Γκάμπριελ, επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας & Κοινωνίας, δήλωσε ότι «η ψηφιοποίηση μεταμορφώνει την κοινωνία μας και μπορούμε να αποκομίσουμε πλήρως τα οφέλη της, μόνο μέσω μιας στενής και γόνιμης συνεργασίας.

Για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων χρειάζεται συντονισμένη δέσμευση και επενδύσεις σε επίπεδο ΕΕ.

Αναμένω η Ψηφιακή Ημέρα 2018 να οδηγήσει την ψηφιακή συνεργασία στην Ευρώπη σε νέο επίπεδο, όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη και την ηλεκτρονική υγεία, και παροτρύνω όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμβάλουν στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε την Ευρώπη στην παγκόσμια σκηνή στην ψηφιακή εποχή.»

Δράσεις σε τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος

• Συνένωση των δυνάμεων για την τεχνητή νοημοσύνη (AI): Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και την οικονομία μας, όπως καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, ασφαλέστερες μεταφορές και πιο ανταγωνιστική βιομηχανία.

Όμως, για να επωφεληθούν πλήρως από τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν, μεταξύ άλλων, για τη χρήση των υψηλότερων προτύπων προστασίας των δεδομένων. Η Επιτροπή θα εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη τις προσεχείς εβδομάδες.

• Δημιουργία ευρωπαϊκής συνεργασίας για την τεχνολογία blockchain: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε πρόσφατα το παρατηρητήριο-φόρουμ της ΕΕ για την τεχνολογία blockchain τον Φεβρουάριο του 2018 και θα επενδύσει περίπου 300 εκατ. € σε έργα που στηρίζουν τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Ταυτόχρονα, τα κράτη-μέλη στηρίζουν πολύ ενεργά τα οικοσυστήματα blockchain, ξεκινώντας δοκιμές και ανακοινώνοντας δράσεις σε επίπεδο κυβερνήσεων (Δείτε εδώ και εδώ, για περισσότερες πληροφορίες, τα δημοσιεύματα σχετικά με το Blockchain Center, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.)

Για να αξιοποιηθούν οι πολυάριθμες δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain και να αποφευχθεί μια κατακερματισμένη προσέγγιση, η Επιτροπή θα θέσει τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας σ’ αυτόν τον τομέα, προκειμένου να προωθήσει διαλειτουργικές υποδομές οι οποίες θα ενισχύσουν τις αξιόπιστες ψηφιακές υπηρεσίες.

• Ανταλλαγή δεδομένων για την εξατομίκευση της υγειονομικής περίθαλψης: Οι ανάγκες των πολιτών βρίσκονται στο επίκεντρο των καινοτομιών στην υγειονομική περίθαλψη που βασίζεται στα δεδομένα και θα πρέπει να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην εξατομικευμένη θεραπεία τους.

Η δήλωση για την ηλεκτρονική υγεία στοχεύει στη διασύνδεση της πρόσβασης σε υφιστάμενες και μελλοντικές βάσεις δεδομένων γονιδιωματικής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα συμβάλει στην πρόοδο της έρευνας στον τομέα των σπάνιων ασθενειών, του καρκίνου, της φαρμακογονιδιωματικής, της πρόληψης των ασθενειών, των εγκεφαλικών και άλλων παθήσεων.

Η ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η έλλειψη διαλειτουργικότητας και ο κατακερματισμός των πρωτοβουλιών στην ΕΕ και παράλληλα θα εξασφαλίσει υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η συνεργασία αυτή θα διατηρήσει, επίσης, την ΕΕ στην πρώτη γραμμή της εξατομικευμένης ιατρικής σε παγκόσμιο επίπεδο, με την προώθηση του επιστημονικού έργου και της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανιών.

• Ενθάρρυνση της καινοτομίας με τη βοήθεια ενός νέου διαδικτυακού εργαλείου: Το εργαλείο «Innovation Radar» (ραντάρ καινοτομίας) μπορεί να συμβάλει ώστε να έρθουν σε επαφή οι καινοτόμοι φορείς με εκείνους που μπορούν να τους βοηθήσουν, ώστε οι καινοτομίες τους να φτάσουν στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια της Ψηφιακής Ημέρας 2018, η Επιτροπή ενθαρρύνει τη συνεργασία για τη στήριξη των πρωτοποριακών καινοτομιών στην Ευρώπη. Η πρωτοβουλία αυτή έχει, επίσης, ως στόχο να αναπτυχθεί περαιτέρω το ηλεκτρονικό εργαλείο και να εμπλουτιστεί με κορυφαία εθνικά έργα καινοτομίας.

• Διάδρομοι διασυνοριακών δοκιμών 5G για τη στήριξη της συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας: Μια πρώτη σειρά διαδρόμων δοκιμών μεγάλης κλίμακας ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Σήμερα, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα υπογράψουν μνημόνιο συμφωνίας για την έναρξη της συνεργασίας τους.

Η περυσινή «εσοδεία»

Στη διάρκεια της Ψηφιακής Ημέρας 2017 δόθηκε έμφαση σε πέντε πρωτοβουλίες:

• Ορισμένοι υπουργοί υπέγραψαν δήλωση για την καθιέρωση της Ευρώπης ως παγκόσμιου παράγοντα στον τομέα της πληροφορικής υψηλών επιδόσεων, γεγονός που οδήγησε σε επιτάχυνση της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα των υπερυπολογιστών με την κοινή επιχείρηση EuroHPC, τον Ιανουάριο του 2018.

• Εικοσιεννέα ευρωπαϊκές χώρες υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για τη θέσπιση, από κοινού με την Επιτροπή, νομικού πλαισίου για διασυνοριακές δοκιμές συνδεδεμένης οδήγησης, γεγονός το οποίο οδήγησε στην ανακοίνωση αρκετών διαδρόμων δοκιμών μεγάλης κλίμακας, τον Σεπτέμβριο του 2017.

• Η Επιτροπή δρομολόγησε μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας προκειμένου να συνδέσει τις εθνικές πρωτοβουλίες.

Η πλατφόρμα αυτή βοήθησε στην ανάπτυξη ενός δικτύου κόμβων ψηφιακής καινοτομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

• Η Επιτροπή εγκαινίασε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης ψηφιακών ευκαιριών, το οποίο οδήγησε στην έναρξη της πρωτοβουλίας διασυνοριακής πρακτικής άσκησης, τον Δεκέμβριο του 2017. Η πρώτη περίοδος πρακτικής άσκησης αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

• Τέλος, η Επιτροπή παρουσίασε επικαιροποιημένο ευρωπαϊκό πλαίσιο διαλειτουργικότητας, το οποίο κατοχυρώθηκε με την υπουργική δήλωση για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον Οκτώβριο του 2017, και θεωρείται πλέον ο οδικός χάρτης για την ψηφιοποίηση των δημόσιων διοικήσεων.

Read 282 times

Related items

 • To IMC18 κατέφτασε στο Μέλλον

  Επιβάτες του, πάνω από 500 επαγγελματίες και φοιτητές του κλάδου

  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φιλόδοξο ταξίδι του IMC18, του ετήσιου συνεδρίου του IAB Hellas, στο μέλλον της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

  Το έναυσμα και το σκοπό της αποστολής έδωσε ο Οδυσσέας Ντότσικας, πρόεδρος του IMC18 και ο Σπύρος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του IAB Hellas με τους εισαγωγικούς τους χαιρετισμούς.

  Οι τέσσερις keynote ομιλητές του συνεδρίου, Στέφανος Κλημαθιανός, WPP, Frank Mugomba, NewsUK, Πάνος Μπάσσιος, ΟΠΑΠ και Fabio Sergio, fjord/Accenture Interactive, άνοιξαν τα χαρτιά τους στο ψυχοθεραπευτικό πρώτο session, εκφράζοντας τους φόβους, τις επιθυμίες και τις ελπίδες τους για το μέλλον.

  Τη σκυτάλη πήρε ο Ζήσης Μπέλλας, της Pollfish, που παρουσίασε την έρευνα του IMC18 για την στάση των καταναλωτών απέναντι στη ψηφιακή διαφήμιση με πιο ενδιαφέροντα στοιχεία, την προτίμησή τους για πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσω του ad-funded μοντέλου (83%) και την ενόχληση τους από διαφημίσεις που επηρεάζουν την ταχύτητα και την αίσθηση ελέγχου που έχουν στα μέσα που παρακολουθούν.

  Η αναζήτηση του μελλοντικού καταναλωτή συνεχίστηκε με ένα άκρως αποκαλυπτικό panel με 5 παιδιά ηλικίας 14-17 ετών που μετέδωσαν στο κοινό τη βαθιά σχέση τους με τη τεχνολογία, τα μέσα με τα οποία κοινωνικοποιούνται, ενημερώνονται, διασκεδάζουν και διερευνούν τον ρόλο των κινητών συσκευών στη ζωή τους.

  Το τελευταίο session ξεκίνησε με τις εύστοχες και διασκεδαστικές παρατηρήσεις του Γιώργου Χατζηπαύλου, stand-up comedian και κεντρικού συντονιστή του συνεδρίου, για την αλλαγή στις σχέσεις των ανθρώπων της γενιάς του που έχει επιφέρει το internet.

  Ακολούθησε ένα εξίσου διαφωτιστικό πάνελ με 5 από τους κορυφαίους Έλληνες influencers που μίλησαν για τον επαγγελματισμό, τους κανόνες δεοντολογίας και την αποτελεσματικότητα του influencer marketing.

  Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, το IAB Hellas τίμησε με το βραβείο ΙΑΒ Person of the Year τον Περικλή Βανικιώτη για το ήθος, τη δημιουργικότητα και τη συνεισφορά του, που σχημάτισαν ένα ανυπέρβλητο πρότυπο για τους επαγγελματίες του χώρου.

  Η κορύφωση της ημέρας ήρθε με τις ενθουσιώδεις παρουσιάσεις των 5 πανεπιστημιακών ομάδων που συμμετείχαν στο IMC University Challenge με θέμα “Back to the Future”. Νικήτρια ομάδα ήταν αυτή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για την επιτυχή ψηφιακή ανανέωση της καμπάνιας του 1993 για τον Παπαγάλο Λουμίδη.

  Παράλληλα με το IMC18 λειτούργησε και το πρώτο IAB Career Fair με σκοπό να ενημερωθούν οι μελλοντικοί εργαζόμενοι στο χώρο της επικοινωνίας για νέες ευκαιρίες καριέρας.
  Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Cosmote και το ThinkDigital Group (TDG), χορηγοί οι DPG και Elpedison και την υποστήριξή τους προσέφεραν οι AdWeb, Deree, Mindshare, Publicis Group, Steficon και Tempo OMD.

  Χορηγός επικοινωνίας του IMC18 ήταν ο Pepper 96.6.

 • Η ATC στο 1ο Ελληνικό Forum Ενιαίας Υγείας

  Η Athens Technology Center (ATC) με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου να συμμετάσχει στο 1ο Ελληνικό Forum Ενιαίας Υγείας (1st Hellenic One Health Forum), που διοργανώνεται το Σάββατο 15/12/2018 στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου.

  Η πρόσκληση προέκυψε στα πλαίσια της ιδιαίτερης και εκτενούς τεχνογνωσίας που η ATC έχει αναπτύξει στο πεδίο εφαρμογής Big Data αναλύσεων στο χώρο της Υγείας μέσα από την ενεργή δράση της σε σχετικά ευρωπαϊκά έργα (όπως ενδεικτικά το IASIS, το EVOTION και το BDB2Decide).

  Η διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με σκοπό την εξάπλωση της διεπιστημονικής συνεργασίας και επικοινωνίας, σε όλους τους τομείς της υγείας των ανθρώπων των ζώων και του περιβάλλοντος (One Health Initiative).

  Κατά τις εργασίες του Forum, η ATC πρόκειται να παρουσιάσει την εξειδικευμένη γνώση της πάνω στις ευκαιρίες και τα οφέλη που προσφέρουν διαδικασίες Big Data analysis στο χώρο της δημόσιας υγείας.

  Πιο συγκεκριμένα, θα εστιάσει στις δυνατότητες εφαρμογής τέτοιου είδους αναλύσεων στο πλαίσιο της έρευνας, πρόληψης κι αντιμετώπισης σοβαρών λοιμωδών νοσημάτων, όπου το μεγαλύτερο μέρος τους είναι ζωοανθρωπονόσοι.

  Παράλληλα, η εταιρεία έχει αναλάβει τον ιδιαίτερα τιμητικό ρόλο του συντονιστή στη ενότητα του Forum που είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και την τεχνολογία σε σχέση με τη στρατηγική της Ενιαίας Υγείας.

 • Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Γυναικών 2019

  Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Γυναικών 2019 που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να αναδείξει την εξαιρετική δουλειά γυναικών επιχειρηματιών που καινοτομούν και έχουν φέρει τις ιδέες τους στην αγορά, αλλά και να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές.

  Την έναρξη του Διαγωνισμού κήρυξαν στις 6 Νοεμβρίου 2018 ο Carlos Moedas, Επίτροπος αρμόδιος για την έρευνα, της επιστήμη και τη καινοτομία, και η Věra Jourová, Επίτροπος αρμόδια για τη δικαιοσύνη, τους καταναλωτές και την ισότητα φύλων, κατά τη διάρκεια του Web Summit στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

  Ο Διαγωνισμός χρηματοδοτείται από τον Ορίζοντα 2020, το Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και τη καινοτομία. Τρία χρηματικά βραβεία αξίας €100.000 θα δοθούν στην βασική κατηγορία «Καινοτόμες Γυναίκες» (Women Innovators), ενώ ένα ειδικό βραβείο αξίας €50.000 θα δοθεί στην «Ανερχόμενη Καινοτόμο Γυναίκα» (Rising Innovators), μια επιχειρηματία που ξεχωρίζει και βρίσκεται στο ξεκίνημα της καριέρας της (ηλικίας ως 35 ετών).

  Ο Διαγωνισμός αυτός προκύπτει από την ανάγκη που υπάρχει στην Ευρώπη για περισσότερους καινοτόμους επιχειρηματίες, ώστε να παραμείνει μια ένωση ανταγωνιστική τις επόμενες δεκαετίες αλλά να δοθεί ώθηση στην οικονομική πρόοδο.

  Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες δεν εκπροσωπούνται επάξια στην καινοτομική επιχειρηματικότητα. Αποτελούν λοιπόν, μια ανεκμετάλλευτη πηγή για την Ευρώπη, που οφείλει να αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους για να παραμείνει ανταγωνιστική και να παρέχει λύσεις στις κοινωνικές προκλήσεις.

  Με αυτό το σκεπτικό, η ΕΕ δημιούργησε το πρώτο βραβείο για τις Καινοτόμες Γυναίκες το 2011, ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές και εμπορικές τους ικανότητες.

  Ο επίτροπος Carlos Moedas δήλωσε: «Ολοένα και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με την έρευνα, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα, όμως θέλουμε ακόμα περισσότερες γυναίκες να δημιουργούν καινοτομικές επιχειρήσεις.

  Οι προηγούμενοι διαγωνισμοί για τις Γυναίκες Καινοτόμους έφεραν στην επιφάνεια μοναδικές ιδέες και ανέδειξαν τη σκληρή δουλειά εξαιρετικών γυναικών επιχειρηματιών. Ανυπομονώ να δω περισσότερες εμπνευσμένες υποψήφιες στον φετινό διαγωνισμό»!

  Από τη μεριά της, η επίτροπος Vera Jourová επισήμανε πως οι νικήτριες του Διαγωνισμού αποτελούν έμπνευση για άλλες γυναίκες, αλλά και πρότυπα ζωής που βρίσκουν τη δύναμη να κυνηγήσουν τα όνειρα και τις ιδέες τους.

  Ο Διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλες τις γυναίκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και χώρες που συνδέονται με τον Ορίζοντα 2020) που είναι ιδρύτριες ή συνιδρύτριες εταιρείας, ενεργής πριν την 1η Ιανουαρίου 2017, και έχουν εισάγει κάποια καινοτομία στην αγορά.

  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 16 Ιανουαρίου 2019. Μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει και θα επιλέξει τις 4 νικήτριες, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την άνοιξη του 2019.

  Μάθετε Περισσότερα:
  EU Prize for Women InnovatorsEU Prize for Women Innovators
  Ανακοίνωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  Υποβολή αίτησης στο διαγωνισμόΥποβολή αίτησης στον διαγωνισμό

  Πηγή: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 

 • Η Vodafone και η Sony Pictures ενώνουν τις δυνάμεις τους

  Η Sony Pictures συνεργάζεται με την Vodafone με στόχο να υποστηρίξουν 10 εκατομμύρια νέους ώστε να ανακαλύψουν νέες ψηφιακές δεξιότητες, ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης έως το 2022

  Η Vodafone και η Sony Pictures ανακοινώνουν τη διεθνή τους συνεργασία και ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να βοηθήσουν εκατομμύρια νέους σε 20 διαφορετικές χώρες να ανακαλύψουν τις δεξιότητες που τους ξεχωρίζουν και να τις αξιοποιήσουν προκειμένου να βρουν απασχόληση στην ψηφιακή οικονομία.

  Οι δύο εταιρίες θα αξιοποιήσουν την πολυαναμενόμενη ταινία Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν που έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο προκειμένου να παρουσιάσουν στους νέους το Future Jobs Finder της Vodafone, μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα υπό τη μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού που τους βοηθά να κατανοήσουν ποιες είναι οι δεξιότητες που διαθέτουν, ποιες μπορούν να αναπτύξουν καθώς και να εντοπίσουν ευκαιρίες απασχόλησης στην αγορά.

  Το εργαλείο αυτό αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της Vodafone που έχει ως στόχο, έως το 2022, να στηρίξει 10 εκατομμύρια νέους, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και σε ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης.

  Σε αυτό το πλαίσιο, η Vodafone και η Sony Pictures υλοποιούν μια διεθνή ψηφιακή εκστρατεία που θα κατευθύνει τους νέους να ανακαλύψουν το Future Jobs Finder, έχοντας ως κεντρικό θέμα το μήνυμα που αναδεικνύει η νέα ταινία - ότι ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του με τις σωστές δεξιότητες και την κατάλληλη στήριξη.

  Η ταινία, κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment, και παρουσιάζει ένα διαφορετικό σύμπαν του Spider-Man - γνωστό ως Αραχνο-Σύμπαν – όπου περισσότεροι από έναν μπορούν να φοράνε τη μάσκα.

  Μέσα σε αυτό το σύμπαν θα γνωρίσουμε τον έφηβο Miles Morales από το Μπρούκλιν, ο οποίος, όπως και πολλοί νέοι που ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο άλμα στο επόμενο στάδιο της ζωής τους, πασχίζει να μάθει ποιος είναι και τι του επιφυλάσσει η μοίρα.

  Σε μία από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας, ο Πίτερ Πάρκερ λέει στον Μάιλς Μοράλες «Μην το κάνεις όπως εγώ, αλλά όπως θα το έκανες εσύ», ένα σημαντικό μήνυμα που περνάει αυτή η ταινία στους θεατές.

  Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 300.000 νέοι και νέες έχουν ολοκληρώσει το τεστ που διατίθεται μέσω του εργαλείου Future Jobs Finder της Vodafone, και έχουν έρθει σε επαφή με περισσότερες από ένα εκατομμύριο διαφορετικά είδη απασχόλησης που αξιοποιούν ψηφιακές δεξιότητες.

  Μέσω της διαδικτυακής αυτής πλατφόρμας, οι χρήστες ολοκληρώνουν μια σειρά από σύντομες δοκιμασίες, που αναπτύχθηκαν από ψυχολόγους, ειδικούς σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και φορείς παροχής κατάρτισης, με στόχο να εντοπίσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα που θα τους οδηγήσουν στο επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

  Απαντώντας στις ερωτήσεις αυτές, οι νέοι και οι νέες μπορούν να κατανοήσουν ποιές είναι οι δυνατότητές τους και να βρουν πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης στην αγορά, σε διαφόρους τομείς της ψηφιακής οικονομίας, θέσεις οι οποίες αντιστοιχούν στις δεξιότητές τους.

  Παράλληλα, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προγράμματα δωρεάν κατάρτισης  σε ψηφιακές δεξιότητες.

  Περισσότερες λεπτομέρειες στο https://youtu.be/nN0M6Pm1MOQ

 • Gold Βραβείο για τη PARKGURU στα Best City Awards 2018

  Στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων “Best City Awards 2018, η PARKGURU απέσπασε το πρώτο βραβείο (Gold Award) στην κατηγορία Κινητικότητα & Μεταφορές (Mobility & Transportation), η οποία είχε ως αντικείμενο τις IoT Εφαρμογές για την υποστήριξη της μετακίνησης των πολιτών καθώς και των εμπορευματικών μεταφορών.

  Η καινοτόμος εφαρμογή PARKGENE του Ομίλου PARKGURU, είναι μια λύση που αποδεικνύεται ενδεδειγμένη επιλογή για τους Δήμους στην Ελλάδα αλλά και σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις στο πλαίσιο υλοποίησης τους δράσεων Smart Cities, καθώς και Internet of Things αρχιτεκτονικών.

  Η εφαρμογή PARKGENE, σήμερα, είναι διασυνδεδεμένη με IoT πλατφόρμες όπως η CISCO KINETIC, που είναι εγκατεστημένη σε περισσότερες από 120 μεγάλες πόλεις, προκειμένου να “αντλεί” στοιχεία και να τα παρουσιάζει με έξυπνους τρόπους τόσο στους πολίτες όσο και σε αρμόδιες υπηρεσίες του εκάστοτε Δήμου.

  Ο Μάνος Μακρομάλλης, COO της PARKGURU, δήλωσε:

  “Στον Όμιλο PARKGURU είμαστε εστιασμένοι να αναπτύσσουμε τεχνολογίες οι οποίες βοηθούν τη καθημερινή ζωή ενός οδηγού αυτοκινήτου.

  Η διαρκής έρευνα και ανάπτυξη μας καταξιώνουν σήμερα ως τους πρωτοπόρους στην αγορά του Parking με χρήση τεχνολογίας blockchain και ηλεκτρονικών πληρωμών συμπεριλαμβανομένων πληρωμών με κρυπτονομίσματα. Το βραβείο Best City Awards 2018 επιβεβαιώνει το όραμα και τον προσανατολισμό του Ομίλου προς την καινοτομία.”

  Σήμερα το οικοσύστημα PARKGENE αριθμεί περίπου 58.000 χρήστες, με έντονη αυξητική τάση κατά τους τελευταίους μήνες τόσο σε IOS όσο και σε Android συσκευές, και ήδη υπάρχει εμπορική συνεργασία και συναλλαγές με περισσότερες από 18.000 θέσεις στάθμευσης σε επαγγελματικά parking στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και πιλοτικά πλέον αρχίζει να αναπτύσσεται και στη Κύπρο.

  Επιπρόσθετα της Ελλάδας και της Κύπρου, στην εφαρμογή μας είναι καταγεγραμμένες περισσότερες από 6 εκατομμύρια θέσεις επαγγελματικών parking σε 8 χιλιάδες πόλεις παγκοσμίως.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!