Πόσο ψηφιακά έτοιμη είναι η χώρα και οι επιχειρήσεις για το μέλλον;

Posted On Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 15:17 Written by
Rate this item
(0 votes)

Σημαντικά στοιχεία αναδεικνύονται σε εκτενή έρευνα του Found.ation και του EITDigital

Μια ακόμα έρευνα έρχεται να θέσει «τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων» σ’ ό,τι αφορά στην ψηφιακή ετοιμότητα της χώρας και των ελληνικών επιχειρήσεων για το μέλλον, που δεν απέχει καθόλου πλέον από το σήμερα…

Το Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας) παρουσίασε εκτενές report με τίτλο Digital Transformation in Greece (στην αγγλική γλώσσα), με στόχο να διερευνήσει την έννοια του ψηφιακού μετασχηματισμού και να σκιαγραφήσει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Σ’ αυτό το report αναλύονται θέματα όπως τι είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός, πώς βοηθά τις επιχειρήσεις και ποιες οι συνηθέστερες πρακτικές που ακολουθούνται, πού βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης σε επίπεδο ψηφιακής ετοιμότητας και βασικών προαπαιτούμενων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η ψηφιακή στρατηγική.

Επίσης, παρουσιάζονται τρία παραδείγματα καλών πρακτικών, τα δύο από μεγάλες επιχειρήσεις (Eurobank, OTE/Cosmote) και ένα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος Αθήνας).

Τα σημαντικότερα συμπεράσματα του report είναι:

Έχοντας σχεδιάσει σχετικά πρόσφατα την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική της, η Ελλάδα βρίσκεται σημαντικά πίσω από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, καθώς αναπτύσσονται δίκτυα νέας γενιάςκαι η χώρα διατηρεί καλό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τεχνολογίας, μπορούμε να κοιτάζουμε προς το μέλλον με αισιοδοξία.

Στο δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, τόσο λόγω έλλειψης πόρων, όσο και εξαιτίας της απουσίας μιας ολοκληρωμένης εθνικής ψηφιακής στρατηγικής.

Σημαντική πρόοδος αναμένεται να σημειωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε εθνικό επίπεδο, ενώ ολοένα περισσότεροι Δήμοι ανά τη χώρα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών για τους πολίτες τους.

Στον ιδιωτικό τομέα, είναι αυξημένο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ιδιαίτερα οι μεγάλοι οργανισμοί αναγνωρίζουν την ανάγκη του, εντάσσουν στην εταιρική στρατηγική τους πρακτικές digital transformation και δημιουργούν εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές πρακτικές ψηφιακού μετασχηματισμού είναι η διοργάνωση διαγωνισμών καινοτομίας, η συνεργασία με εταιρείες startup, η επιμόρφωση στελεχών, καθώς και ο ανασχεδιασμός των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της επιχείρησης, με επίκεντρο την εμπειρία του πελάτη.

"Σ’ αυτό το μεταβαλλόμενο παγκόσμιο τοπίο και υπό την τεράστια πίεση που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη αλλαγής είναι σχεδόν υποχρεωτική.

Οι startups γίνονται πλέον οι καλύτεροι σύμμαχοι για τον μετασχηματισμό των εταιρειών, τόσο ως παράδειγμα βέλτιστων πρακτικών και μεθοδολογιών, όσο και ως συνεργάτες.

Οι startups είναι τα νέα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή, καθώς οι ευκαιρίες και τα κατάλληλα συστατικά βρίσκονται ήδη εδώ: εμπειρία, υποδομή, ταλέντο." γράφει χαρακτηριστικά στον πρόλογο του report ο Φίλιππος Ζακόπουλος, partner του Found.ation.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το report (μόνο στα αγγλικά), κατεβάζοντάς το από τη διεύθυνση http://thefoundation.gr/digital_transformation_report/

Read 172 times Last modified on Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 15:52

Related items

 • “Brandformance” χρυσή διάκριση για την ForestView στα φετινά Peak Awards

  Χρυσό βραβείο στη κατηγορία Best Programmatic Campaign απέσπασε η Forestview, το Performance Marketing Agency του ομίλου TDG, στα φετινά Peak Performance Marketing Awards.

  H ForestView υλοποίησε μία branding καμπάνια επικοινωνίας για το μεγάλο εύρος προϊόντων της Frezyderm, πετυχαίνοντας εξαιρετική απόδοση σε δύο επίπεδα.

  Αξιοποιώντας πολλαπλά data points μέσω AppNexus και custom υλοποίησης στην πλατφόρμα HasOffers κατάφερε να βελτιώσει το CTR των καμπανιών μέχρι και 175%, μέσω της δυναμικής διαχείρισης των placements και του target audience.

  Παράλληλα, μετρώντας στοιχεία πωλήσεων από 22 μεγάλα online φαρμακεία κατέγραφε σε πραγματικό χρόνο τον αντίκτυπο της brand επικοινωνίας σε πραγματικό purchase intent, μετατρέποντας έτσι μία Brand Awareness καμπάνια σε «brandformance».

  Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν και δύο ακόμα δουλειές της ForestView με χάλκινο βραβείο, στη κατηγορία Best Performance in Travel & Leisure για καμπάνια της True Greece και την κατηγορία Best Performance in Food & Grocery, αποσπώντας μία ακόμα διάκριση για το online activation #MonadikosKafes της Coffee Island.

   

 • Iab Mixx Awards 2018: Στην κορυφή του διεθνούς θεσμού βραβείων η Generation Y

  Ένα GOLD award στην κατηγορία Effective Use of Data ήρθε να προστεθεί στο ήδη πλούσιο παλμαρέ της Generation Y – International e-Business Experts μέσα από τη συμμετοχή της στα διεθνούς κύρους IAB MiXX Awards που διοργανώθηκαν για τέταρτη χρονιά με στόχο την ανάδειξη των καλύτερων έργων στο ελληνικό ψηφιακό οικοσύστημα, όπως και των πιο αποτελεσματικών πρακτικών που ενέπνευσαν το ηλεκτρονικό επιχειρείν.

  Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς, την Πέμπτη 12/07 στον θερινό κινηματογράφο Μπομπονιέρα στην Κηφισιά, η Generation Y κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία διάκριση για τις καινοτόμες πρακτικές έρευνας αγοράς που εφάρμοσε στην υλοποίηση της marketing καμπάνιας «Όποιος κι αν είναι ο λόγος» για λογαριασμό του γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος αθλητικών ειδών Delikaris Sport.

  Το συγκεκριμένο βραβείο, αποτελεί μία σημαντική διάκριση που ήρθε να επισφραγίσει την συνεχώς αυξανόμενη εξάπλωση του brand στο χώρο του online εμπορίου αθλητικών ρούχων και υποδημάτων.

  Από την Generation Υ το «παρών» στην τελετή έδωσε η Νανά Ιωακειμίδου – Εμπορική Διευθύντρια της εταιρείας, η οποία συνοδευόταν από τον ίδιο τον κύριο Δελικάρη και τη σύζυγό του.

  «Ως μία εταιρία που στοχεύει στην συνολική επιχειρηματική ανάπτυξη των πελατών μας, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η κορυφαία «χρυσή» διάκριση για την εταιρία μας, ήρθε για το τμήμα Έρευνας Αγοράς, το οποίο αποτελεί ανάποσταστο κομμάτι των υπολοίπων business units της Generation Y και στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας , όπως επίσης διακρίνει την εταιρία σε σχέση με τις συνήθεις πρακτικές της υπόλοιπης αγοράς στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ψηφιακού επιχειρείν», τόνισε κατά τη διάρκεια της βραδιάς η κα Ιωακειμίδου.

   

 • Μιλώντας για τον «Κόσμο των Δεδομένων»

  Δεύτερη διοργάνωση του συνεδρίου «Data Driven World» από τους μεταπτυχιακούς αποφοίτους του Πανεπιστημίου Κρήτης

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο επιστημονικό και επιχειρηματικό Συνέδριο «2nd Data Driven World», που διοργάνωσε από τις 29 Ιουνίου ως την 1 Ιουλίου ο Σύλλογος Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

  Βασικό πυλώνα των συζητήσεων του φετινού συνεδρίου αποτέλεσαν τα δεδομένα και η συμβολή τους στην επιχειρηματική ανάπτυξη, στον κλάδο του τουρισμού και των μεταφορών, στην ανάπτυξη της καινοτομίας, στην πολιτική και την έρευνα.

  Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας, δικαιωμάτων, στρατηγικής, Business Intelligence, βιοηθικής, συλλογής και αξιοποίησης των δεδομένων.

  Στο συνέδριο συμμετείχαν 30 ομιλητές από 25 επιχειρήσεις διεθνούς εμβέλειας, από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και την Περιφέρεια Κρήτης, τα Επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς.

  Τις εργασίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 250 διαπιστευμένοι σύνεδροι (ποσοστό 86% όσων είχαν εγγραφεί ηλεκτρονικά), επιχειρηματίες, στελέχη των μεγαλύτερων εταιριών της Κρήτης, ερευνητές, νέοι επιστήμονες, startuppers, νομικοί, οικονομολόγοι και δημόσιοι λειτουργοί.

  Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, τόσο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, αναφέρθηκαν στη σημασία της διοργάνωσης για την ανάπτυξη της Κρήτης και την προοπτική που αναπτύσσεται μέσα από τη λειτουργία του Συλλόγου.

  Στην εναρκτήρια συνεδρία συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη διοργάνωση, όπως ο Δήμος Ηρακλείου, το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός Σύλλογος και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

  Το συντονισμό της 1ης ημέρας ανέλαβε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων, τονίζοντας πως «το 2nd Workshop Data Driven World, σηματοδοτεί την ανάπτυξη ενός δυναμικού δικτύου αλληλοτροφοδότησης και συνεργασιών, ανάμεσα σε αποφοίτους υψηλών προσόντων με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη».

  Από τα «Fake News, μύθοι και αλήθειες», στα οποία αναφέρθηκε ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Περιεχομένου στη διαΝΕΟσις, ως τα ζητήματα της βιοηθικής γύρω από τα δεδομένα, για τα οποία μίλησε η καθηγήτρια Φιλοσοφίας Σταυρούλα Τσινόρεμα και από τη θεματική: «Data-Driven Company Leading Practices & Trends» που παρουσίασε η Νιόβη Καλαντζή, Analytics Senior Consultant στην Accenture, ως το «Reinventing the Insurance Business - Big Data & Business Processes» για το οποίο μίλησε ο Διονύσης Πουλής, Business Development Director της Diastasys – Microsoft Gold Partner και το «Using machine learning to achieve operational excellence» στο οποίο αναφέρθηκε ο Rui Miguel Forte, Lead Data Scientist της PricewaterhouseCoopers, οι σύνεδροι παρακολούθησαν, ενημερώθηκαν και συζήτησαν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο των δεδομένων.

  Κατά την 1η ημέρα του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν, επίσης, οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, από το Δημήτρη Πλεξουσάκη Αντιπρόεδρο του ΙΤΕ, τα ζητήματα γύρω από τα προσωπικά δεδομένα από τον Κώστα Πανάγο Head of Corporate Security, Risk & Compliance, της Vodafone, τα νομικά ζητήματα του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων από τον Ειρηνικό Πλατή, Νομικό στην ΕΥ (Ernst & Young), τη «Διαχείριση της πληροφορίας στις Τράπεζες» από τη Μαίρη Αλεξάκη, Προϊσταμένη Διαχείρισης Ποιότητας στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και τους κβαντικούς υπολογιστές («Δυνατότητες και Προκλήσεις στην Επεξεργασία Δεδομένων στην Κβαντική Εποχή»), από τον καθηγητή Δημήτρη Αγγελάκη του Πολυτεχνείου Κρήτης.

  Τη στρατηγική με στόχο την ολιστική, μακροχρόνια και σταθερή διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και την αγορά παρουσίασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Μάνθος Λυδάκης, περιγράφοντας το σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα του Συλλόγου.

  Για να υπογραμμίσει ότι «η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων, το κύρος και το υψηλό επίπεδο των ομιλητών της διοργάνωσης, η άριστη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τα Επιμελητήρια και τις Επαγγελματικές Ενώσεις, αλλά προπάντων το ενδιαφέρον από τις κορυφαίες επιχειρήσεις της Κρήτης και της Ελλάδας, μας ανοίγουν το δρόμο, για την καθιέρωση του Data Driven World, ως της κορυφαίας επιστημονικής και επιχειρηματικής συνάντησης της πόλης».

  Το συνέδριο συνεχίστηκε το Σάββατο, με εισηγήσεις και παρουσιάσεις από στελέχη εταιριών, και ολοκληρώθηκε την Κυριακή με σεμινάριο για τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), με τη συμμετοχή νομικών και μεγάλων κρητικών εταιριών, υπό τον συντονισμό του Σταύρου Καουκάκη, Software Analyst - ICT Consultant και υπευθύνου προγράμματος του συνεδρίου.

  Τα μέλη του Συλλόγου των Αποφοίτων, σύνεδροι και ομιλητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 3rd Data Driven World, που θα διοργανωθεί το 2019.

   

 • Από το omni-channel και την εμπειρία πελάτη στον ψηφιακό μετασχηματισμό

  Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα αιχμής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  Πόσο πραγματικά καινούργιο και διαφορετικό είναι το θέμα της διαχείρισης της εμπειρίας πελάτη; Πώς οργανώνω το μίγμα καναλιών, φυσικών, ψηφιακών και υβριδικών; Πώς σχεδιάζω και βελτιστοποιώ την εμπειρία πελάτη μέσα από τα διάφορα σημεία επαφής; Πόσο buzzword είναι ο όρος Digital transformation; Ποιες προκλήσεις θέτει για την επιχείρησή μου; Είναι περισσότερο θέμα ΙΤ, Μάρκετινγκ, Στρατηγικής ή HR; Πώς δρομολογείται ένα project ψηφιακού μετασχηματισμού;

  Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα, είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία φιλοδοξούν να δώσουν απαντήσεις δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για στελέχη του Κέντρου Δια βίου μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία εστιάζουν στο Πολυ-καναλικό Μάρκετινγκ & Εμπειρία Πελάτη και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό Αγορών & Επιχειρήσεων.

  Το πρώτο πρόγραμμα είναι μια σε βάθος πρακτική εκπαίδευση 36 ωρών σε ένα θέμα που αποτελεί προτεραιότητα των marketing, customer service, channels, sales, retail αλλά και operations και HR managers. Η θεματολογία του ξεκινά από τις επιλογές των στόχων και τα KPIs της εμπειρίας του πελάτη, προχωρά στις μεθοδολογίες χαρτογράφησης (Customer Journey), στα θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης πολλαπλών καναλιών και ολοκληρώνεται με τις προϋποθέσεις επιτυχούς υλοποίησης: τις ανάγκες των ενοποιημένων συστημάτων συλλογής, ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων και τη διαμόρφωση μιας πελατοκεντρικής κουλτούρας.

  Το δεύτερο είναι ένα πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης (crash course) διάρκειας 15 ωρών και απευθύνεται στα στελέχη που εμπλέκονται σε τέτοια project.

  Στοχεύει στην κατανόηση της έκτασης ενός ψηφιακού μετασχηματισμού, των επιμέρους διαστάσεών του, των απαιτούμενων πόρων και των βημάτων υλοποίησης και εστιάζεται στις πέντε βασικές προκλήσεις του μετασχηματισμού: τη στρατηγική αναθεώρησης του επιχειρηματικού μοντέλου και την καινοτομία, την απαιτούμενη πελατοκεντρικότητα, τα πολλαπλά και νέα κανάλια επαφής με τον πελάτη, τη λήψη αποφάσεων βασισμένη σε δεδομένα (data-driven decision making) και την ενδο-εταιρική διαχείριση της αλλαγής (change management).

  Εισηγητές στο πρόγραμμα είναι τόσο καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και επαγγελματίες της ελληνικής αγοράς και η εκπαίδευση στηρίζεται συστηματικά σε workshops, case studies, εφαρμογές και παραδείγματα από την ελληνική και τη διεθνή αγορά. Οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν πιστοποιητικό από το Κέντρο δια βίου μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος των προγραμμάτων είναι ο Σέργιος Δημητριάδης, αναπλ. καθηγητής του ΟΠΑ.

  Και τα δύο προγράμματα ξεκινούν τον ερχόμενο Οκτώβριο, αλλά η υποβολή αιτήσεων έχει αρχίσει και οι θέσεις πληρούνται με σειρά προτεραιότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδεύσεις αυτές μπορούν να προσφερθούν και ενδο-εταιρικά, προσαρμοσμένες στις εκπαιδευτικές ανάγκες της επιχείρησης.

  Περισσότερες πληροφορίες στους συνδέσμους https://www.digima.gr/customer-experience/ και https://www.digima.gr/digital-transformation/

 • Όσοι καινοτόμοι προσέλθετε!

  Ξεκινά ο 9ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας από την Εθνική Τράπεζα

  Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 9o Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, συνεχίζοντας για μια ακόμα χρονιά την ενθάρρυνση και την ενίσχυση της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

  Σκοπός του διαγωνισμού αυτού -που θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας πολύ περισσότερο καθώς προσφέρει δυνατότητες προβολής και χρηματοδότησης στις συμμετέχουσες ομάδες- είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες, οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων ΤΠΕ και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

  Στους οκτώ προηγούμενους διαγωνισμούς έχουν συμμετάσχει 5.120 άτομα καταθέτοντας συνολικά 3.060 προτάσεις, με μέσο όρο ετήσιας συμμετοχής 400 προτάσεις από 650 συμμετέχοντες.

  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος www.nbg.gr/nbgseeds.

  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, του Facebook και της Microsoft.

  Επίσης, για την οικονομική στήριξη των εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τις Amazon, Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, PWC, Higgs, Ίδρυμα Ωνάση και Endeavor Greece.

  Έμφαση δίνεται, τέλος, στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από πεπειραμένα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

  Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, τα βραβεία για τους τέσσερις πρώτους νικητές θα συνοδεύονται με χρηματικά έπαθλα €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000, αντίστοιχα.

  Τρεις οι θεματικές ενότητες φέτος

  Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 9ου Διαγωνισμού πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:

  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα

  2. Περιβάλλον και τεχνολογία3. Πολιτισμός και τεχνολογία

  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό, περιλαμβάνονται στους Όρους Συμμετοχής που μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο www.nbg.gr/competition.

  Η υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 και θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στις 15:00.

   

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Αρθρογράφοι

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!