ATCOM & UXLAB χορηγοί του INNOVATION Design Summit ‘17

Posted On %PM, %12 %565 %2017 %15:%Οκτ Written by
Rate this item
(0 votes)

H ATCOM και το UXlab, το Business Unit της ATCOM που εξειδικεύεται αποκλειστικά σε θέματα usability και user experience, χορηγούν το συνέδριο Innovation Design Summit ‘17.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η επικεφαλής του UXlab Κατερίνα Καραγιάννη θα αναφερθεί στην ομιλία της "From Design Thinking to Design Doing" σε έννοιες όπως η σχέση μεταξύ UX και Design Thinking, Εxperience Design, Innovation, αλλά και σε νέες πρακτικές που σχετίζονται με το στάδιο του empathy καθώς και την ιδιαίτερη σημασία του Contextual Inquiry.

Κα. Καραγιάννη

Η κα. Καραγιάννη θα παραθέσει συγκεκριμένα case studies της ελληνικής αγοράς και θα υπογραμμίσει τις πρακτικές που τείνουν να είναι οι πλέον αποτελεσματικές.

Το συνέδριο Innovation Design Summit ‘17, είναι το 1ο ελληνικό συνέδριο, το οποίο εστιάζει αποκλειστικά στο Design Thinking και στις διαδικασίες, εργαλεία, μεθοδολογίες και action items που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην στρατηγική κάθε επιχείρησης.

Read 50 times

Related items

 • Athens Digital Lab: ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για την Αθήνα

  Aλλάζει την Αθήνα και υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

   

  Στο πλαίσιο τηςυλοποίησης της ψηφιακής στρατηγικής του δήμου Αθηναίων και με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Athens Partner ship με τη συνεργασία της COSMOTE,της Νokia και του ΙΣΝ, δημιουργούν το Athens Digita lLab για τον δήμο Αθηναίων.

  To πρότυπο εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων λύσεων smartcity, υποστηρίζει καινοτόμες λύσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτώντης Αθήνας.

  Το Athens Digital Lab αναζητά ψηφιακές ιδέες που αλλάζουν την πόλη και καλεί άτομα, ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις που αγαπούν την τεχνολογία και την καινοτομία να καταθέσουν τις προτάσεις τους,

  που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της πρωτεύουσας και θα εξελιχθούν σε προηγμένες λύσεις Internet of Things (IoT - Διαδίκτυο των Πραγμάτων) για έξυπνες πόλεις.

  Οι θεματικές γύρω από τις οποίες θα πρέπει να κινούνται οι προτάσεις είναι:

  Καθαριότητα, Στάθμευση, Διαχείριση Πρασίνου, Διαχείριση Δημόσιου Χώρου, Διαχείριση Στόλου Οχημάτων, Ανοικτή Θεματική Ενότητα.

  Θα επιλεγούν πέντε ομάδες, που θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για διάστημα έξι μηνών σε ένανειδικά διαμορφωμένο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, τον οποίο θα παρέχει ο δήμος Αθηναίων, έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαιτούμενα τεχνικο-οικονομικά μέσα για την υλοποίηση της πρότασής τους.

  Επιπλέον, θα έχουν:

  • τεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση από στελέχη του δήμου Αθηναίων, της COSMOTE και της Νokia

  • πρόσβαση στην εξειδικευμένη ΙοΤ πλατφόρμα της Νokia, IMPACT, που προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον βασισμένο σε πρότυπα για την υλοποίηση νέων υπηρεσιών IoT

  • προηγμένες υποδομές δικτύου από την COSMOTE.

  Κατά την υλοποίηση, οι ομάδες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν δοκιμές πεδίου, ενώ θα έχουν πρόσβαση στα αντίστοιχα δεδομένα του δήμου Αθηναίων για την ωρίμανση των λύσεων.

  Οι λύσεις που θα αναπτυχθούν, θα μπορούν: να τεθούν σε εφαρμογή στον δήμο Αθηναίων για δύο χρόνια και, παράλληλα,με την υποστήριξη της COSMOTE και της Νokia, να αποκτήσουν πρόσβαση σε κανάλια πωλήσεωνστην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν τηνΚυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017.Υποβάλλονται αποκλειστικά στο www.athensdigitallab.gr.

  Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, δήλωσε σχετικά: «Με το AthensDigitalLab, η Αθήνα αποκτά το δικό της εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων λύσεωνSmartCity και η ψηφιακή στρατηγική του δήμου Αθηναίων εισέρχεται σε φάση υλοποίησης.

  Θέτουμε τις προτεραιότητες για τις προκλήσεις της πόλης και στοχεύουμε σε τεχνολογικές λύσεις που θα αναβαθμίσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας.

  Δίνουμε την ευκαιρία σε ικανούς νέους - μηχανικούς, ερευνητές και επιχειρηματίες, να γίνουν μέρος της εξέλιξης αυτής.

  Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνεχή στήριξη και εμπιστοσύνη που μας παρέχει, καθώς βεβαίως την COSMOTE, την Νokia και το AthensPartnership που έμπρακτα υποστηρίζουν το παρόν και το μέλλον της Αθήνας».

  - Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 19 Νοεμβρίου 2017

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το AthensDigitalLab και τους όρους συμμετοχής, θα βρείτε στο www.athensdigitallab.gr

   

   

 • Η ATC συμμετέχει στο eHealth Forum 2017

  Η Athens Technology Center (ATC) συμμετέχει στο e Health Forum 2017, ένα διεθνές event αφιερωμένο στην προαγωγή της ψηφιακής υγείας, και θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στα ερευνητικά έργα m-Resist, City4Age, BD2Decide κα ιEVOTION, που χρηματοδοτεί η ΕΕ με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ευρύτερου χώρου της υγείας.

  H ATC, ιδρυτικό μέλος του Big Data Value Association (BDVA) και πιστή στην αξία της εστιασμένης έρευνας, συμμετέχει ενεργά στα έργα αυτάμέσω του εξειδικευμένου Innovation Lab της, προσφέροντας την εκτενή της εμπειρία σε τεχνολογίες ανάπτυξης εφαρμογών κινητών συσκευών, και λύσεις διαχείρισης μεγάλου όγκου και IoT δεδομένων.

  Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 19-24 Οκτωβρίου 2017 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

  Σε επίπεδο υλοποίησης, ο κοινός τόπος των 4 έργων είναι η διαμόρφωση πλατφορμών ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων διαφορετικού χαρακτήρα (big data analysis & vizualization).Το m-Resist εστιάζει στις ανάγκες των ασθενών με σχιζοφρένεια ανθεκτικών στη θεραπεία, και μελετά νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα και μεθόδους διαχείρισης της πάθησης που βασίζονται στη χρήση mobile τεχνολογιών.

  Αντίστοιχα το City4Age ερευνά την αποτελεσματική αξιοποίηση “’εξυπνων” και IoT τεχνολογιών με στόχο την εξασφάλιση υγειούς κι ανεξάρτητης διαβίωσης σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

  Το BD2 Decide επικεντρώνεται στη διαμόρφωση νέων μοντέλων πρόγνωσης για την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή περιστατικών καρκίνου του κεφαλιού και του λαιμού.

  Το EVOTION αποσκοπεί στην υποστήριξη λήψης αποφάσεων και διαμόρφωσης ολιστικών πολιτικών δημόσιας υγείας σε ό,τι αφορά ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

 • Cross-border e-commerce: Tips and tools for a successful export activity

  Μια ομιλία της Generation Y που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Σεμινάριο Εξαγωγών της Manager’s Office

  Απόλυτα επιτυχημένη και με αξιοσημείωτο επιχειρηματικό ενδιαφέρον κρίθηκε η παρουσία της Generation Y – International e-Business Experts στο σεμινάριο που οργάνωσε η Manager’s Office με θέμα τις Εξαγωγές και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

  H Generation Y - International eBusiness Experts, στο πλαίσιο του σεμιναρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κύκλου των Νοτίων Προαστείων και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τον εξαγωγικό τομέα.

  Το δυναμικό παρόν της ομάδας της Generation Y στο Σεμινάριο συμπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο η ομιλία της Chief Commercial Officer της εταιρίας,

  Νανάς Ιωακειμίδου που παρουσίασε όλα τα απαραίτητα βήματα και μεθόδους ανάπτυξης της εξαγωγικής δραστηριότητας μιας επιχείρησης μέσω του ψηφιακού καναλιού με στόχο

  την αύξηση των international sales και τη δημιουργία ισχυρού διεθνούς πελατολογίου, τόσο σε B2C όσο και σε B2B επίπεδο.

  Η ομιλία της με τίτλο "Cross-border e-commerce: Tips and tools for a successful export activity", απέσπασε το ενδιαφέρον του κοινού.

  Η κυρία Ιωακειμίδου, με μεγάλη χαρά συνομίλησε και απάντησε στην πληθώρα ερωτήσεων τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος της παρουσίασής της.

   

 • Eνίσχυση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στην Οικονομία

  Με διευρυμένες δράσεις και νέους άξονες προτεραιότητας ανανεώθηκε στις 12 Οκτωβρίου η συνεργασία του gi-Cluster, του πρώτου ελληνικού Gold-labeled Cluster Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών,

  και του γαλλικού CapDigital, του μεγαλύτερου και σημαντικότερου cluster ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών στην Ευρώπη.

  Η τελετή της υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης BpifranceInnoGénération 3, μεταξύ του Δρ. Νίκου Βογιατζή, Διευθυντή Ανάπτυξης & Λειτουργιών του Corallia και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του gi-Cluster, και του PatrickCocquet, CEO του CapDigital.

  Η νέα διμερής συνεργασία ανάμεσα στους δύο οργανισμούς επικυρώνει τη χάραξη νέων στρατηγικών στόχων για την περίοδο 2017 – 2020 στο πλαίσιο της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας τους που ξεκίνησε το 2015.

  Ο απολογισμός δύο ετών στενής συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών κατέδειξε τη σημασία των ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργιών σε επίπεδο meta-cluster με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, σε συμφωνία με την ευρωπαϊκή στρατηγική της «έξυπνης εξειδίκευσης».

  Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των δύο οργανισμών συμφώνησαν ότι το πλάνο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο οργανισμών κατά την περίοδο 2017-2020 θα εστιάσει στην:

  - ενδυνάμωση των υπαρχόντων και τη σύναψη νέων διμερών σχέσεων μεταξύ επιχειρηματικών μελών, μέσα από την παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης (studyvisits, matchmakingmissions, tradefairs, investmentroadshows, κλπ.),

  και κυρίως στην υποστήριξη των ελληνικών εταιρειών που επιθυμούν και διαθέτουν προοπτικές να διεισδύσουν στην αγορά της Γαλλίας και αντίστροφα.


  - ανάληψη κοινής αναπτυξιακής πρωτοβουλίας εξωστρέφειας, αύξησης εξαγωγών, διεθνοποίησης και στόχευσης ξένων, ανταγωνιστικών αγορών,

  - σχεδίαση κοινής στρατηγικής για εκπαιδευτικά προγράμματα διά βίου μάθησης σε θέματα όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανοιχτή καινοτομία, με από κοινού υποβολή προτάσεων υλοποίησης πρωτοβουλιών χάραξης πολιτικής προς χρηματοδότηση από την ΕΕ.

  Ο Δρ. Βογιατζής ανέφερε,σχετικά με την υπογραφή της νέας συμφωνίας:

  «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η συνεργασία μας με το παγκοσμίου εμβέλειας cluster Cap Digital συνεχίζεται και μάλιστα ενισχύεται με καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες που πρωταρχικό σκοπό έχουν να ωθήσουν τις επιμέρους εθνικές οικονομίες, αλλά και συνολικά την ευρωπαϊκή οικονομία ακόμα ψηλότερα.

  Ήδη, αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και προχωράμε με γνώμονα τη στήριξη των ελληνικών καινοτόμων ΜμΕ».

  Από την πλευρά του, οPatrick Cocquet υποογράμμισε ότι: «Μια συνεργασία χτίζεται σε βάθος χρόνου, επειδή βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την ποιότητα της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

  Η συνεργασία μεταξύ CapDigital και gi-Cluster έχει βασιστεί σε αυτή την αρχή και σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο όπου γνωριζόμαστε σε βάθος και μπορούμε να βελτιωνόμαστε, να δημιουργούμε και να ανταποκρινόμαστε πιο αποτελεσματικά σε κάθε πτυχή της συνεργασίας μας.

  Αυτή η επιτυχία έχει βασιστεί στη συνεργατικότητα και την αμοιβαία εμπιστοσύνη.»

  Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά έξι επιχειρηματικές αποστολές του gi-Cluster σε στοχευμένες εκδηλώσεις στη Γαλλία,που είχαν ως αποτέλεσμα πλήθος ευκαιριών διακρατικής συνεργασίας για τις γαλλικές και ελληνικές εταιρείες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας,

  ενώ παράλληλα υπήρξαν πολυάριθμες επιμέρους συνεργασίες μεταξύ των δύο οργανισμών,όσον αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών χάραξης πολιτικής σ’ αυτόν τον τομέα.

   

 • Η ΕΛΕΔ στηρίζει για 8η συνεχή χρονιά το Greece Race for the Cure!

  Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 με αφετηρία το Ζάππειο, πραγματοποιήθηκε το 9ο Greece Race for the Cure ®,

  αγώνας δρόμου 5km και συμβολικός περίπατος 2 km ενάντια στον καρκίνο του μαστού που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με τη συμμετοχή περισσότερων από 35.500 ατόμων.

  Η Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου για 8η συνεχή χρονιά, στήριξε το Greece Race For the Cure ® ως Χορηγός Ιστοσελίδας.

  Το Greece Race For the Cure ® αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς αγώνες με στόχο την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη,

  ενώ είναι το μεγαλύτερο αθλητικό event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 121.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!