Η Τεχνητή Νοημοσύνη αυξάνει τις εταιρικές πωλήσεις

Posted On Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 09:13 Written by

Μπορεί για πολλούς η Τεχνητή Νοημοσύνη να αποτελεί ακόμη γράμμα κενό περιεχομένου, ωστόσο, σε επιχειρηματικό επίπεδο όχι μόνο αποτελεί μια υπαρκτή εταιρική στρατηγική, αλλά παράγει και αυξημένα έσοδα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερες από μία στις δύο εταιρείες (53%) έχουν, ήδη, ξεφύγει από το πιλοτικό στάδιο εφαρμογής της τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI). Αυτό συνιστά μια σημαντική αύξηση της τάξης του 36%, σε σχέση με το 2017.

Μάλιστα, η υιοθέτηση του ΑΙ δεν δείχνει να ανακόπτεται ούτε από την παγκόσμια υγειονομική κρίση του COVID-19 και του αντίκτυπου της στην παγκόσμια οικονομία, όπως έχει συμβεί με άλλες τεχνολογικές τάσεις. Σύμφωνα με σχετική έκθεση του Capgemini, το 78% των ηγετών στο AI, παγκοσμίως, συνεχίζουν να υλοποιούν κανονικά τις επενδύσεις τους στην Τεχνητή Νοημοσύνη, παρά το ξέσπασμα της πανδημίας. Μάλιστα, υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξης του 21%, το οποίο - σύμφωνα με την ίδια έρευνα (The AI Powered Enterprise: Unlocking the potential of AI at scale) - έχει αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξης της τεχνολογίας ΑΙ.

Πάντως, δεν ισχύει το ίδιο με όλες τις επιχειρήσεις. Μπορεί, δηλαδή, οι εταιρείες που ήδη ηγούνται στην κούρσα των επενδύσεων στο ΑΙ να εντείνουν τις επενδυτικές τους πρωτοβουλίες, που σχετίζονται με αυτήν, ωστόσο, όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη εμπλακεί, αντιμετωπίζουν το θέμα με σκεπτικισμό. Το 43% εξ αυτών επανεξετάζει τα σχέδια του, ενώ ένα άλλο 16% έχει αναστείλει όλες τις πρωτοβουλίες AI λόγω των υψηλών επιχειρηματικών αβεβαιοτήτων, που σχετίζονται με τον COVID-19. 

Αύξηση πωλήσεων
Όσες εταιρείες, ωστόσο, έχουν ήδη επενδυτικό παρελθόν με την Τεχνητή Νοημοσύνη, απολαμβάνουν ήδη τα οφέλη της τεχνολογίας. Το 79% των εταιρειών, που ηγούνται στο AI παγκοσμίως, βλέπουν αύξηση των πωλήσεων παραδοσιακών προϊόντων και υπηρεσιών σε ποσοστό άνω του 25%. Επιπλέον, το 62% των ηγετών AI είδε τουλάχιστον 25% μείωση του αριθμού των καταγγελιών των πελατών και το 71% τουλάχιστον 25% μείωση των απειλών ασφαλείας.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

 

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!