Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το Zoom

Posted On Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 14:17 Written by

Η Zoom Video Communications προσέλαβε τον Άλεξ Στάμος, πρώην επικεφαλή ασφαλείας του Facebook, ως σύμβουλο για ζητήματα ασφαλείας και ιδιωτικότητας γύρω από την ταχέως ανερχόμενη εφαρμογή βιντεοδιασκέψεών της, καθώς αυξάνονται οι αντιδράσεις και οι επικρίσεις σε βάρος της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Reuters, μεταξύ άλλων η Google απαγόρευσε τη χρήση της desktop έκδοσης του Zoom στα εταιρικά laptop. Επίσης, στελέχη στο Berkeley High School στην Καλιφόρνια είπαν πως ανέστειλαν τη χρήση της εφαρμογής μετά την είσοδο ενός «γυμνού ενήλικα που χρησιμοποιούσε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς» σε μια τηλεδιάσκεψη η οποία ήταν «κλειδωμένη» με κωδικό, σύμφωνα με επιστολή προς γονείς, όπως σημειώνει το Reuters.

Η Ταϊβάν και η Γερμανία έχουν ήδη θέσει περιορισμούς στη χρήση του Zoom, ενώ η SpaceX του Έλον Μασκ έχει απαγορεύσει τη χρήση της εφαρμογής για λόγους ασφαλείας. Η εταιρεία είναι επίσης αντιμέτωπη ήδη με μία αγωγή.

Τα μέτρα καραντίνας και κοινωνικής απόστασης έχουν αυξήσει τη χρήση του Zoom, ακόμα και εν μέσω αύξησης των προβληματισμών σχετικά με την έλλειψη end-to-end κρυπτογράφησης, τη δρομολόγηση του traffic μέσω Κίνας και το «zoombombing», δηλαδή τις «εισβολές» απρόσκλητων χρηστών σε βιντεοδιασκέψεις.

Δείτε περισσότερα στο Naftemporiki.gr

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!