Δωρεάν πρόσβαση στο Microsoft Office για απομακρυσμένη εργασία

Posted On Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 14:34 Written by

Εξαιτίας της αναγκαστικής εφαρμογής των πρωτοκόλλων ασφαλείας της δημόσιας υγείας και της εξαποστάσεως εργασίας και εκπαίδευσης για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, η πρόσβαση στη σουίτα εφαρμογών γραφείου του Microsoft Office σε πολλούς είναι αδύνατη, αφού δεν έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές τους και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να συνεχίσουν τις εργασίες τους απρόσκοπτα.

Υπάρχουν, βέβαια, διαθέσιμες αρκετές εναλλακτικές δωρεάν λύσεις του MS Office, είτε web-based, είτε σουίτες που μπορούν να εγκατασταθούν σε υπολογιστές, όπως το OpenOffice. Όμως, κακά τα ψέματα, συχνά δεν υπάρχει ικανή συμβατότητα αρχείων μεταξύ MS Office και διάφορων εναλλακτικών λύσεων, ενώ και το διαφορετικό περιβάλλον χρήσης αποδεικνύεται ανασταλτικός παράγοντας.

Όμως, όσοι έχουν ένα Microsoft account, έχουν και δωρεάν πρόσβαση στη web-based μορφή τού MS Office και όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές του. Πιο συγκεκριμένα είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές: Word, Excel, Forms, PowerPoint, Sway, Outlook email/επαφές/ημερολόγιο, OneNote, OneDrive, Skype και Planner.

Πως θα αποκτήσετε πρόσβαση

1. Πηγαίνετε στο office.com

2. Εγγραφείτε ή κάντε log-in εάν έχετε ήδη λογαριασμό στη Microsoft.

3. Όταν συνδεθείτε θα δείτε τις διαθέσιμες εφαρμογές και όποια επιλέξετε θα ανοίξει σε μία νέα καρτέλα στο browser σας.

weboffice

 

Οι δωρεάν web apps του MS Office, αν και προσφέρουν μεγάλη λειτουργικότητα, δεν περιλαμβάνουν το 100% των χαρακτηριστικών τού Office 365 ή των desktop εκδόσεών του. Επίσης, πρέπει να είστε online για να τις χρησιμοποιήσετε. Προσφέρουν όμως και σημαντικά πλεονεκτήματα, αφού τα έγγραφα αποθηκεύονται στο OneDrive σας και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, ενώ μπορείτε να τα μοιραστείτε με συνεργάτες και συναδέλφους εύκολα και γρήγορα.

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!