Πρόκληση ο ψηφιακός μετασχηματισμός για 8 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις

Posted On Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 10:16 Written by

Στην κορυφή της λίστας με τις στρατηγικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τοποθετεί η πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Όταν καλούνται να απαριθμήσουν τις κορυφαίες στρατηγικές προκλήσεις, που καθορίζουν και την πολιτική ανάπτυξής τους, οι 8 στις 10 εταιρείες στην Ελλάδα τοποθετούν στην πρώτη θέση τις εσωτερικές διαδικασίες που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Τη δεύτερη θέση της ίδιας λίστας καταλαμβάνει η αποτελεσματικότητα των πωλήσεων, η επικέντρωση σε αγορές του εσωτερικού και η ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς 7 στις 10 εταιρείες αξιολογούν αυτές τις προτεραιότητες ως στρατηγικές προκλήσεις.

Όσον αφορά στις προβλέψεις των ελληνικών επιχειρήσεων για την επενδυτική τους δραστηριότητα, το 60% προβλέπει αύξηση των επενδύσεων σε μηχανήματα και εξοπλισμό τους επόμενους 12 μήνες. Πρόκειται για μια επενδυτική προσδοκία που σαφέστατα συνδέεται με τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Την ίδια στιγμή, οι 3 στις 10 εταιρείες στην Ελλάδα αναμένουν αύξηση των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη, πυλώνας που επίσης σχετίζεται με την ψηφιοποίηση των δραστηριοτήτων τους.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της Grant Thornton για το ελληνικό επιχειρείν, η οποία παρουσιάστηκε κατά την τελετή απονομής των Βραβείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2020 από τη Eurobank και την Grant Thornton. Η μελέτη αξιολογεί 8.000 επιχειρήσεις από 92 κλάδους της οικονομίας, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη στρατηγική και πώς αυτές συνδέονται με τις προσδοκίες τους για τους επόμενους 12 μήνες.  

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!