Η ευρωπαϊκή αγορά είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη για τα smartphones

Posted On Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 10:11 Written by

Την καλύτερη επίδοση όσον αφορά τις πωλήσεις smartphones, σε παγκόσμιο επίπεδο, εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά το 3ο τρίμηνο του 2019. Οι πωλήσεις “έξυπνων” κινητών στην περιοχή της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 8% το εξεταζόμενο διάστημα, ρυθμός ανάπτυξης που ήταν ο ταχύτερος παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την Canalys, η ευρωπαϊκή αγορά smartphones διευρύνθηκε το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με ρυθμό που υπερέβη τον αντίστοιχο της περιοχής της Ασίας-Ειρηνικού, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Μάλιστα, το 3ο τρίμηνο του 2019 ήταν για την ευρωπαϊκή αγορά των smartphones το τρίτο τρίμηνο στην ιστορία της με την καλύτερη επίδοση, παγκοσμίως.

Την πρώτη θέση της ευρωπαϊκής αγοράς smartphones κατέκτησε η Samsung με πωλήσεις 18,7 εκατ. συσκευών το 3ο τρίμηνο, που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 26% σε ετήσια βάση. Το μερίδιο της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά διαμορφώθηκε σε 35,7%, από 30,4% έναν χρόνο νωρίτερα.

Η Huawei βρέθηκε στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, με την κινεζική εταιρεία να δίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην αγορά της Ευρώπης, εν μέσω της έντασης σε επίπεδο εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ. Η Huawei διατήρησε τη δεύτερη θέση με πωλήσεις 11,6 εκατ. συσκευών, επίδοση που κινείται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Το μερίδιο της κινεζικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά, το 3ο τρίμηνο του 2019, κινήθηκε στο 22,2%, έναντι 23,9% έναν χρόνο νωρίτερα. 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!