Η αξιοποίηση των δεδομένων επιδρά θετικά στα οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων

Posted On Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 01:29 Written by

Βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη πετυχαίνουν οι επιχειρήσεις, οι οποίες τηρούν κάποια επίσημη διαδικασία για την αξιοποίηση των δεδομένων. Για παράδειγμα, οι εταιρείες, που έχουν αναπτύξει μια στρατηγική για την αξιοποίηση των δεδομένων, έχουν τριπλάσια πιθανότητα να δουν τις επενδύσεις τους να αποδίδουν (ROI) (24%) από τις υπόλοιπες (7%). Οι ίδιες οι επιχειρήσεις, παγκοσμίως, δείχνουν να έχουν αντιληφθεί τη σημασία των δεδομένων και της αξιοποίησης τους.

Σήμερα, οι εταιρείες που δεν τηρούν κάποια επίσημη διαδικασία για την αξιοποίηση των δεδομένων, αποτελούν μειοψηφία. To 72% των 3.500 επιχειρήσεων, που συμμετείχαν στην έρευνα “Digital Trust Insights” της PwC, αναφέρει ότι η εταιρεία τους διαθέτει ήδη την αντίστοιχη διαδικασία. Μεταξύ των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα και διαθέτουν επίσημη διαδικασία για την απόδοση αξίας στα δεδομένα τους, το 37% εμπλέκει σε σταθερή βάση την ομάδα προστασίας δεδομένων. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις διαχείρισης δεδομένων, τους καθιστά πρωτοστάτες της εμπιστοσύνης για τα δεδομένα.

Ένα κοινό στοιχείο μεταξύ των πρωτοπόρων (data trust pacesetters) που εμπιστεύονται τα δεδομένα, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η ικανότητα τους να αξιολογούν και να αξιοποιούν τα δεδομένα, με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Ανάμεσα σε αυτούς, με ποσοστό 61% βρίσκονται εκείνοι που έχουν αναπτύξει στρατηγική για την αξιοποίηση των δεδομένων, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων, σε σύγκριση με μόλις το 46% του συνόλου των εταιρειών. 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

Εικόνα: Gerd Altmann, Pixabay

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!