Τέλος τα προεγκατεστημένα Facebook Apps στα smartphones της Huawei

Posted On Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 16:01 Written by

Στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τη διένεξη που υπάρχει με τη Huawei, από τη Facebook ανακοινώθηκε ότι δε θα επιτρέπει στο εξής στην κινεζική εταιρεία να προεγκαθιστά τις εφαρμογές της στα κινητά της τηλέφωνα.

Αυτό σημαίνει ότι τα WhatsApp, Messenger και φυσικά, το Facebook App, δε θα βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα στις συσκευές τής Huawei.

Η κίνηση αυτή κυρίως δημιουργεί εντυπώσεις, αφού οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν τις εφαρμογές από το Google Play, εφόσον θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν στα smartphones τους.

Η "τιμωρία" από τη Facebook ήρθε λίγες εβδομάδες αφού η Google ακύρωσε την άδεια της Huawei που αφορούσε στο Android, γεγονός που δεν επιτρέπει πλέον στην κινέζικη εταιρεία να πραγματοποιεί μετατροπές και προσαρμογές στο λειτουργικό σύστημα.

Υπενθυμίζουμε πως η Huawei κατηγορείται από τις ΗΠΑ πως μέσω των συσκευών της διασπείρει κακόβουλο λογισμικό, με στόχο την καταγραφή και παρακολούθηση των χρηστών για λογαριασμό τής κυβέρνησης του Πεκίνου.

Μεταξύ των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην εταιρεία, είναι και η απαγόρευση χρήσης εξοπλισμού της στις υποδομές τής χώρας.

 

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!